Som v tejto oblasti amater preto žiadam o radu skusenejších a chcel by som sa poaradiť aky foťak by ste odporučili na profesionalne fotenie svatieb a iných oslav poprosim značku a typ ja uvažujem nad nikon a canon niečo do 50 000.
Ďakujem všetkym prof.za rady.
...quintes ja nie som profík,ale vieš ,že sú určité veci a zásady pri fotení,ktoré nepustia....... nie nevesta nemusí a ani nemá čas čakať na ideálne počasie,práve preto je tu tá výbava dôležitá,aby sa s tým fotograf vedel vysporiadať a vtedy to chce odrazovú dosku a často jedna ani nestačí....
....vôbes nepodceňujem dediny....mám ich rád na rozdiel od mesta......
Ani neodrádzam dotyčného ani nemám strach z konkurencie...je sa fotením neživím.
Len ako aj ostatní písali,je to trochu komplikovanejšie a chce to aspoň bazálnu techniku.... trebárs telo a setový objektív,k tomu nejaký portrétny objektív,učtite blesk a nejaké difuzery,najjednoduchšiu sadu odrazných dosiek,
brašnu akm to všetko uloží......to je to minimum ..musiš uznať.....
O čo mi ide? Aby nebol sklamaný a nemal zbytočne veľké očakávania pretožer je to veľmi ťažké,ak to chce robiť na úrovni.
Inak ja mu prajééééém.....a ak sa budem ešte raz ženiť,možno si ho zavolám ....žiadny problém.
uplne s tebou suhlasim, ale treba to takto pisat od zaciatku,a nie zhadzovat jeho chut,entuziazmus. A odpovedat vysmesnym stylom.to ma zarazilo. Je mi luto,ze takto musim proti svojej voli reagovat. len tot. Nic viac.
Ked som sa zenil,tak som si zavolal fotografa, o kotorom som vedel,ze fotografiu studoval, foti rozne akcie a mal aj vystavu. Ked mi doniesol vysledne foto a po zhliadnuti,som rozmyslal,ci si tie peniaze od neho nevypytam naspat. Sklamanie, ako sa patri. Mal cas na vsetko a predsa to pohnojil. Takze ani ta najlepsia technika tie fotky nezachranila.
kedy ideme na pivo priatel? Vidim,ze casto napises to,co ja od rozpakov nedokazem. Vystihol si to,co som mal na mysli. Dakujem.
Ked som sa zenil,tak som si zavolal fotografa, o kotorom som vedel,ze fotografiu studoval, foti rozne akcie a mal aj vystavu. Ked mi doniesol vysledne foto a po zhliadnuti,som rozmyslal,ci si tie peniaze od neho nevypytam naspat. Sklamanie, ako sa patri. Mal cas na vsetko a predsa to pohnojil. Takze ani ta najlepsia technika tie fotky nezachranila.
....to sa týka asi každej profesie.....sú dobrí a zlí murári,maliari,učitelia,lekári....často je to aj o šťastí na koho natrafíš.
Jasné,že fotonie je o talente,predstavivosti, ale aj o skúsenostiach.....a v určitých hraničných situáciách aj o technike...
.....dotyčný ale začína,takže potrebuje určitú minimálnu výbavu....
uplne s tebou suhlasim, ale treba to takto pisat od zaciatku,a nie zhadzovat jeho chut,entuziazmus. A odpovedat vysmesnym stylom.to ma zarazilo. Je mi luto,ze takto musim proti svojej voli reagovat. len tot. Nic viac.
.....nie,nie,nie......mojím úmyslom nebolo písať výsmešne....v žiadnom prípade....ja som to dal do protikladu zámerne v tom zmysle,že s tým chce ´profesionálne´ zaoberať...
Priznám sa, aj ja som sa touto myšlienkou kedysi zaoberal,ale moje povolanie mi zabere veľa času a energie ....
...človeče neblázni...aké urazil....je to ok...snažím sa poradiť každému,resp.sprostredkovať poznatky a informácie ,ktoré už niekto poskytol mne....žijeme v ťažkej dobe,ťažko sa začína.....s čímkoľvek....pokiaľ teda ocinko nemá na konte 100 melónov :)
...človeče neblázni...aké urazil....je to ok...snažím sa poradiť každému,resp.sprostredkovať poznatky a informácie ,ktoré už niekto poskytol mne....žijeme v ťažkej dobe,ťažko sa začína.....s čímkoľvek....pokiaľ teda ocinko nemá na konte 100 melónov :)
ani za 100 melonov si talent nekupis....co nemas v oku, technika nenahradi....
a ked je clovek talentovany, tak nafoti aj s 300D a jedinym objektivom 50/1.8
tak tak chlapci mate pravdu, bude to mat dost tazke kedze na slovensku je vela fotografov ktoi fotia svadby ale kolko je z nich kvalitnych? 10:90? mozno aj to som prehnal, pokial sa chce clovek uchytit tak to bude ma kurnik tazke
presne tak techniku moze mat za ..... ale vtom nema prax a talent tak mu ani to nepomoze...
...ale sme tu rozbehli debatu......a zabudli sme na prvotný problém a tým je technika pre nášho spoločného priateľa v zbrani....
Hoďte na písmo,čo by potreboval na začiatok,nech má z toho aspoň niečo....
jednoznacne fotak - ja som canonista tak canon 400 a vyssie
objektiv najlepsie nejaky svetelny ja mam 50mm/1.8 respektivne ssvetelnejsi
riadny makrac a blesk
Prosim o radu
....vôbes nepodceňujem dediny....mám ich rád na rozdiel od mesta......
Ani neodrádzam dotyčného ani nemám strach z konkurencie...je sa fotením neživím.
Len ako aj ostatní písali,je to trochu komplikovanejšie a chce to aspoň bazálnu techniku.... trebárs telo a setový objektív,k tomu nejaký portrétny objektív,učtite blesk a nejaké difuzery,najjednoduchšiu sadu odrazných dosiek,
brašnu akm to všetko uloží......to je to minimum ..musiš uznať.....
O čo mi ide? Aby nebol sklamaný a nemal zbytočne veľké očakávania pretožer je to veľmi ťažké,ak to chce robiť na úrovni.
Inak ja mu prajééééém.....a ak sa budem ešte raz ženiť,možno si ho zavolám ....žiadny problém.
Jasné,že fotonie je o talente,predstavivosti, ale aj o skúsenostiach.....a v určitých hraničných situáciách aj o technike...
.....dotyčný ale začína,takže potrebuje určitú minimálnu výbavu....
Priznám sa, aj ja som sa touto myšlienkou kedysi zaoberal,ale moje povolanie mi zabere veľa času a energie ....
Netrhajme nase priatelske puta. Ospravedlnujem sa,ak som ta urazil.
a ked je clovek talentovany, tak nafoti aj s 300D a jedinym objektivom 50/1.8
ja mam na konte len dlhy,ale stoja mi za ten fotak a sklicka..aj ked nie su profi..a tesim sa z kazdej fotky,ktora potesi hlavne mna
....a zase sa netvárme tak spravodlivo a naivne...často je to o kontaktoch, príležitosti.....veľa talentov zakape pretože nemá prostriedky......
P.S.neviem prečo ma chytáte za slovíčka,čo píšem komplikovane?
presne tak techniku moze mat za ..... ale vtom nema prax a talent tak mu ani to nepomoze...
Hoďte na písmo,čo by potreboval na začiatok,nech má z toho aspoň niečo....
objektiv najlepsie nejaky svetelny ja mam 50mm/1.8 respektivne ssvetelnejsi
riadny makrac a blesk
Canon 450D + Tamron 17-50/2,8.........cca 30.000,-
Canon 50/1,8 .........cca 3.500,-
Blesk Metz AF 58 .........cca 9.800,-
Nejaký softbox a sada difuzerov.......cca 4.000,-
Brašnu hocijakú :)
Fomei odrazová doska 5 in 1 .......cca 1.500,-
Spolu .......cca 48.800,- ...to by šlo :)
Slabší blesk by som nekupoval.....
Tamron 17-50/2,8
Canon 50/1,8
tamron 70-200/2.8
canon speedlite 580EX II
plus odrazove dosky a difuzory
to moj nazor
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií