Zrkadlovku predaj a vrat sa spat k mydlovej krabicke(inac tie odchadzaju ovela castejsie) a Tvoje trapenie skonci :)
Inak, ja mam uz stvrtu zrkadlovku, na kazdej som spravil cca 50-tisic zaberov a nic sa nepokazilo, riesis zbytocne dilemy, ale stat sa moze vsetko ked mas smolu.
no boze, ja mam eos400D asi 4mesiace, nafotenych asi 10tisic zaberov, teda 5tina az 10tina zivotnosti fuc, ale zeby ma to nejako tankovalo ani nie. uz teraz sa mi telo vratilo 1,5 x takze kym sa pokazi budem ju mat vratenu niekolko krat. Fotim akcie po meste kazdy vikend pre jeden portal, cca 500zaberov tyzdenne, to niekto kto si foti pre zabavu a nie pracovne nemoze ani pri najlepsej snahe dokadzat. Co som mal stary ultrazoom sony h1 tam som mal asi 20tisic zaberov za 2roky a to som si fotil vtedy este pre radost a nie pracovne. takze sa sony123 nemusis bat tolko o svoj fotak, samo ze ak nedostanes vadny kus
mne na 30D odisla zavierka uz po cca 13.000 zaberoch, bol este v zaruke... poslal som ho do prolaiky a po 3 dnoch mi prisiel opraveny. max. spokojnost. stalo ma to iba postovne 250 sk, ked som to posielal do BA...
Dobre,ale ja nefotím za peniaze,aspoň zatial.Snažím sa niečo také zohnať...Ak máš nejaký dobrý tip pre mňa tak mi ho môžeš vpohode dať. :)
Treba viac mysliet. Necvakaj uplne vsetko. Nastuduj si nieco o fotografovani a nad zabermi premyslaj. Uzavierku tak rychlo nezoderies a naucis sa rychlejsie.
Sony neblazni. :-( Je mi jasne, ze vyvalil ´slusne´ peniaze za zrkadlovku. Fot kolko to da, a o uzavierku nemaj starost... a Nabuduce kup Eos 1D mark III a mas po starosti s uzavierkou.
Ale nie,to som ešte zabudol prepísať,mám Canon 450D. :)
neviem naco sa trapis so zivotnostou uzavierky... tak ako uz bolo povedane kym ju pokazis budes mat dalsie 2 fotoaparaty :)) ja som kupil 400ku pocul som ze kolko priblizne ma zivotnost uzavierka a to je asi to posledne co ma trapi.... kym ju znicim urcite budem mat dalsiu zrkadlovku... takze sa nemas coho bat. ja tiez ked som si kupil tak som fotil vsetko co sa dalo, neboj ked ju budes mat mesiac a budes fotit tak si uz budes lepsie vsimat co fotis a ci ti to stoji za odfotenie, mam ju zhruba 3 mesiace a spravil som mozno 3000 fotiek takze ked kazdy mesiac nafotim 1000 fotiek, za 2 roky mam 24000 snimkov nie je o com, tak len fot
Jeeeeee, dospel si konecne k nejakemu mudremu rieseniu, pri foteni aj rozmyslat a necvakat kazdu somarinu.
Ked spravim 500 zaberov za akciu, tak je to pri zivotnosti zavierky mojho Nikonu D300 (150 000) 300 akcii. Ak by som mal kazdy tyzden jednu, tak mi aparat vydrzi 5,7 roka. To bude davno tak zastaraly, ze sa snim budem hambit fotit.
No nie kazdy foti len jednu akciu za tyzden :-D ja som za posledny rok nafotil vyse 300 akcii.Za poslednych cca 14 mesiacov som nacvakal 70 000 zaberov na mojej 450-ke.Myslim ze do konca zaruky ju aj znicim :-D
No nie kazdy foti len jednu akciu za tyzden :-D ja som za posledny rok nafotil vyse 300 akcii.Za poslednych cca 14 mesiacov som nacvakal 70 000 zaberov na mojej 450-ke.Myslim ze do konca zaruky ju aj znicim :-D
450D nie je urcena na take pouzitie. Ale moze vydrzat aj 500 000 zaberov. To ze je zavierka konstruovana na urcity pocet cyklov znamena, ze sa pre tento pocet garantuju urcite parametre (odchyla realneho casu od nastaveneho, x-sync...).
450D nie je urcena na take pouzitie. Ale moze vydrzat aj 500 000 zaberov. To ze je zavierka konstruovana na urcity pocet cyklov znamena, ze sa pre tento pocet garantuju urcite parametre (odchyla realneho casu od nastaveneho, x-sync...).
No to mi jasne ako to je to s tou garanciou. Ide len o to ze ta 450D na take akcie uplne bohato staci a ked ju znicim nevadi kupim nove telo...(dotedy si aj 10x na seba zarobi)Aby sme sa ale rozumeli teraz myslim akcie ako dajake party v klube a pod. Svadby a podobne akcie je 450D dobra akurat tak ako zalozne telo v pripade nudze.
vyries to tak ako ja. fotim len v nedelu v parnom tyzdni medzi 14:00 a 17:00 a o zivotnost zavierky sa nestaram...
To nerobis dobre! S PENTAX-om mozes bezpecne fotit len piateho kazdy mesiac po piatej poobede. V pripade ze tento datum pripadne na piatok mozes fotit uz od patnastej. V maji mozes fotit aj patnasteho po patnastej. Inak vazne ohrozujes zivotnost svojej zavierky ...
To nerobis dobre! S PENTAX-om mozes bezpecne fotit len piateho kazdy mesiac po piatej poobede. V pripade ze tento datum pripadne na piatok mozes fotit uz od patnastej. V maji mozes fotit aj patnasteho po patnastej. Inak vazne ohrozujes zivotnost svojej zavierky ...
Skoro som si cvrol! Majstre, čo hovoríte na životnosť závierky v mobil. telefóne?
tot to skoro ako ponuky mobilnych operatorov:) ach ja nestastnik, ako som si len mohol kupit pentax s uzavierkou!?
tot to skoro ako ponuky mobilnych operatorov:) ach ja nestastnik, ako som si len mohol kupit pentax s uzavierkou!?
a preto mobilni operatori ponukaju zasadne fotomobily bez uzavierky ... staci ked uzavries zmluvu o viazanosti na dva roky a ziadnu inu uzavierku nepotrebujes ...
Vcelku stara tema, ale povodny problem mi pride, ako keby som odmietal jazdit autom, lebo motor vydrzi len 150 000 km...
Z okolia poznam jeden jediny pripad, ked odisla na fotaku zavierka (na Nikone, model neviem, po cca 70 tis. cyklov)
Životnosť užávierky
Inak, ja mam uz stvrtu zrkadlovku, na kazdej som spravil cca 50-tisic zaberov a nic sa nepokazilo, riesis zbytocne dilemy, ale stat sa moze vsetko ked mas smolu.
Ucit sa! Ucit sa! Ucit sa!
Ked spravim 500 zaberov za akciu, tak je to pri zivotnosti zavierky mojho Nikonu D300 (150 000) 300 akcii. Ak by som mal kazdy tyzden jednu, tak mi aparat vydrzi 5,7 roka. To bude davno tak zastaraly, ze sa snim budem hambit fotit.
Z okolia poznam jeden jediny pripad, ked odisla na fotaku zavierka (na Nikone, model neviem, po cca 70 tis. cyklov)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa