Som stredne pokrocily fotograf. Chcel by som sa opytat, aka je foto vybava z ktorou mozem s kludnim srdcom fotiti akcie, portrety, napr aj fashion a pod. a pritom sa nemusim bat ze ta fotka nebude vyzerat profi po tech stranke (odmislyme si pri tejto uvahe zrcnosti fotografa, resp. berme to tak ze ma skusenosti a vie co robi, len tak technika uz ostava) -pytam sa preto ze chcem si nakupit nejaku tu vybavicku - a kedze financie hraju rolu vzdy (inak by som kupit take telo a po case zase druhe a sam vyskusal co je ok a co nie-no tato cesta je finance narocna) chcem si nechat poradit. Nechcem vylucne aby ste mi pisali konkretne modely tiel a objektivov ale ked sa mam pohybovat aby som nespravil chybu s prihliadnutim na neskorsie profi poziadavky. Znacka by to nemala bbyt ina ako je Nikon alebo Canon - canon poznam lepsie a tam by som poskuloval po 5D mkII a nejak L-kove objektivy ( len neviem ci vsetky L kove su fakt profi ako sa im tato vlastnost pripisuje lebo pocujem aj namietky na niektore) nikon nepoznam akurat D3 ale tam ma prekvapila cena cca 5000 e..
nemusíš hneď ísť do high-endu a najdrahšie sklá a telo aby si podával profi výsledky.
videl som profi fotky s C450D + 18-55 seťák.. no v canone ti neporadím... čo sa týkanikonu, ak chceš fullframe čo samozrejme všetci profíci musia mať, tak stačí aj D700 sklá, tak ak chceš akcie + fashion a portréty, tak nikon 85 / F1.4, na akciu nikon 24-70 F/2.8 a možno aj niečo širšie, tak 35/1.4
to by ťa malo kryť na dlhý čas ak nepotrebuješ nejaké tele. ale pamätaj že tie sklá sú nekompromisné..ukážu každú tvoju chybičku, aj najmenšiu...no profík ako ty s tým samozrejme nebude mať problém
Pekna kombinacia, priam idealna pri ktorej sa vsak do tych 5000 nevtesna Ja som to naratal na nejakych 6800 eur. Pevna 35/1.4 je uzasna ale neviem ci by ju chlapec vedel vyuzit. MYslim ze si bohate vystaci aj s 24-70/2.8.
Samozrejme da sa aj inak...cenovo by to vyslo do 5000 eur + -
D700+24-70/2.8 to je zaklad a k tomu pevnu 85/1.8, pevnu 50/1.4 a este ostanu peniaze aj na blesk SB900 ci lacnejsi SB700, popripade nejake dalsie prislusenstvo alebo pevnu Sigmu 15/2.8 fisheye.
Alebo D700+24-70/2.8 + 85/1.8 + 16-35/4 (ak by si potreboval sirsie ohnisko)
Toto iste sa da vyskladat aj u Canona, dokonca o nieco lacnejsie
Takze ja ti odporucam ten fotak, co ma taky cerveny pruzok pod spustou a ma taky vysoky onyy, kde na zadnej strane je kruhovy okular a vazi asi kilo aj s baterkou. Od tej istej firmy zoom objektiv, taky pomerne dlhy so zlatymi pismenkami, a vysuva sa z neho plastovy tubus. Ten tubus je najviac zasunuty pri 50mm.....
Fuu, fakt neviem ako ti poradit, ked nechces aby sme ti poradili profi vybavu bez nazvou znaciek a modelov
Ale vazne. Nenapisal si ale financny strop, ani to ci budes fotky tlacit do formatu A2 alebo iba vesat 720x720px na Facebook. Kludne ti doporucim zostavu aj za 25000€, ale pochybujem ze si to len tak pojdes kupit.
Ale vazne. Nenapisal si ale financny strop, ani to ci budes fotky tlacit do formatu A2 alebo iba vesat 720x720px na Facebook. Kludne ti doporucim zostavu aj za 25000€, ale pochybujem ze si to len tak pojdes kupit.
Tomis ja len, ze v pri spevku k teme je napisana aj konretna znacka Canon/Nikon aj financny strop
Tomis ja len, ze v pri spevku k teme je napisana aj konretna znacka Canon/Nikon aj financny strop
Ale financny strop tam uvedeny nieje. Tych 5 litrov je iba cena D3, co ho tak prekvapila. No, ja som sa chcel iba vyjadrit presne tak ako to chcel fotox3 A tak som mu opisal Nikon D700 a Nikkor 24-70 f2,8
NIKON D3 je po mnohých stránkach iný foťák ako D700. Ale na akcie, svatby, na fashion a čo ja viem čo podobné bohate stačí D700. Na profi výsledky ti postačí 24-70/2,8 a starší 70-200/2,8 VRI + nejaký NIKON blesk. Ak nemáš prachy, kupuj staršie veci (ja som kúpil rok a pol staré D3 s 8000 zábermi za 2800 €). Za pár mesiacov intenzívnej profi práce zbohatneš a môžeš prejsť na D3x alebo D3s a dokúpiš tie ostatné vysokosvetelné objektívy D700 si necháš ako záložné telo
Ale financny strop tam uvedeny nieje. Tych 5 litrov je iba cena D3, co ho tak prekvapila. No, ja som sa chcel iba vyjadrit presne tak ako to chcel fotox3 A tak som mu opisal Nikon D700 a Nikkor 24-70 f2,8
aha veru, mas pravdu...toto som zase ja prehliadol
ako si sa dopravoval k tomu zaradeniu stredne pokrocily fotograf... ? akože sorry,ale dávno som sa tak nepobavil. "Chcel by som sa opytat, aka je foto vybava z ktorou mozem s kludnim srdcom fotiti akcie, portrety, napr aj fashion a pod. a pritom sa nemusim bat ze ta fotka nebude vyzerat profi po tech stranke" toto sa môže naozaj opýtať fakt len amatér, technika ešte nikomu nezaručila dobré foto po technickej stránke,ak to snou nevieš tak ti nepomôže ani hasseblad.
Neviem sice na ake akcie to chces, ale ak je tam menej svetla tak sa viac hodi Nikon D700, pretoze ma podla skusenosti ludi co som cital na nete lepsi (presnejsi/rychlejsi?) AF ako Canon 5Dmk2. Objektiv by som pre tieto potreby vzal 70-200/2.8 VR 2 - hodi sa ti pri FX z casti aj na portrety aj fashion a ziskas tym univerzalnost aj na pripadne ine zanre. Chcelo by to ale urcite aj nieco svetelnejsie, mozno 50 alebo 85 1.4, pripadne ani s 1.8 to nebude po technickej stranke "neprofesionalne".
-> doteraz som fotil s D300 + 16-85 + 50/1,8 + 105/2,8 + SB900/700 -> teraz kupujem D700 + 50/1,4 (viac sa mi pačia reportážne fotky bez blesku)... trochu mi bude chýbať rozsah 24-70/2,8 ... ale ... -> som zvyknutý fotiť s 50-kou a 105-kou, takže so zoomovaním nohami nemám problém ... a vždy ešte budem mať "v pohotovosti" D300-ku so 16-85 + SB700 -> cca o rok by som chcel dokúpiť 35/1,4 alebo 24/1,4 (predsalen naše bytovkové priestory sú malé)
--> ak nemáš žiadnu výbavu tak odporúčam FX telo + niečo základné 24-70 + 50/1,4 + niečo dlhšie (85 resp. 105 alebo 70-200/2,8)
=> alebo ak si vyskúšal pevné skla a chytili ťa (ako mňa), tak sa môžeš vybrať podobnou cestou ako ja APS-C + univerzalný zoom + blesk "v pohotovosti" a FX + pevné skla ...
=> zároveň mi to rieši aj problém s rezervným foťakom ... na každej svadbe som doteraz trpol, či sa niečo nestane s technikou ... a raz sa stalo ... odišiel mi tamron 17-50/2,8 a obrad som musel dofotiť s 50/1,4 (ešteže som ho mal)
odporucim ti najprv rozhodnut sa na co sa budes specializovat, fotit akcie a fotit fashion je dost rozdiel a pochybujem ze nejaky fashion fotograf foti akcie...
ako si sa dopravoval k tomu zaradeniu stredne pokrocily fotograf... ? akože sorry,ale dávno som sa tak nepobavil. "Chcel by som sa opytat, aka je foto vybava z ktorou mozem s kludnim srdcom fotiti akcie, portrety, napr aj fashion a pod. a pritom sa nemusim bat ze ta fotka nebude vyzerat profi po tech stranke" toto sa môže naozaj opýtať fakt len amatér, technika ešte nikomu nezaručila dobré foto po technickej stránke,ak to snou nevieš tak ti nepomôže ani hasseblad.
vybava na profi vysledok
-pytam sa preto ze chcem si nakupit nejaku tu vybavicku - a kedze financie hraju rolu vzdy (inak by som kupit take telo a po case zase druhe a sam vyskusal co je ok a co nie-no tato cesta je finance narocna) chcem si nechat poradit. Nechcem vylucne aby ste mi pisali konkretne modely tiel a objektivov ale ked sa mam pohybovat aby som nespravil chybu s prihliadnutim na neskorsie profi poziadavky.
Znacka by to nemala bbyt ina ako je Nikon alebo Canon - canon poznam lepsie a tam by som poskuloval po 5D mkII a nejak L-kove objektivy ( len neviem ci vsetky L kove su fakt profi ako sa im tato vlastnost pripisuje lebo pocujem aj namietky na niektore) nikon nepoznam akurat D3 ale tam ma prekvapila cena cca 5000 e..
videl som profi fotky s C450D + 18-55 seťák..
no v canone ti neporadím...
čo sa týkanikonu, ak chceš fullframe čo samozrejme všetci profíci musia mať, tak stačí aj D700
sklá, tak ak chceš akcie + fashion a portréty, tak nikon 85 / F1.4, na akciu nikon 24-70 F/2.8
a možno aj niečo širšie, tak 35/1.4
to by ťa malo kryť na dlhý čas ak nepotrebuješ nejaké tele.
ale pamätaj že tie sklá sú nekompromisné..ukážu každú tvoju chybičku, aj najmenšiu...no profík ako ty s tým samozrejme nebude mať problém
Samozrejme da sa aj inak...cenovo by to vyslo do 5000 eur + -
D700+24-70/2.8 to je zaklad a k tomu pevnu 85/1.8, pevnu 50/1.4 a este ostanu peniaze aj na blesk SB900 ci lacnejsi SB700, popripade nejake dalsie prislusenstvo alebo pevnu Sigmu 15/2.8 fisheye.
Alebo D700+24-70/2.8 + 85/1.8 + 16-35/4 (ak by si potreboval sirsie ohnisko)
Toto iste sa da vyskladat aj u Canona, dokonca o nieco lacnejsie
Fuu, fakt neviem ako ti poradit, ked nechces aby sme ti poradili profi vybavu bez nazvou znaciek a modelov
Nenapisal si ale financny strop, ani to ci budes fotky tlacit do formatu A2 alebo iba vesat 720x720px na Facebook. Kludne ti doporucim zostavu aj za 25000€, ale pochybujem ze si to len tak pojdes kupit.
Nenapisal si ale financny strop, ani to ci budes fotky tlacit do formatu A2 alebo iba vesat 720x720px na Facebook. Kludne ti doporucim zostavu aj za 25000€, ale pochybujem ze si to len tak pojdes kupit.
No, ja som sa chcel iba vyjadrit presne tak ako to chcel fotox3
No, ja som sa chcel iba vyjadrit presne tak ako to chcel fotox3
Objektiv by som pre tieto potreby vzal 70-200/2.8 VR 2 - hodi sa ti pri FX z casti aj na portrety aj fashion a ziskas tym univerzalnost aj na pripadne ine zanre. Chcelo by to ale urcite aj nieco svetelnejsie, mozno 50 alebo 85 1.4, pripadne ani s 1.8 to nebude po technickej stranke "neprofesionalne".
-> teraz kupujem D700 + 50/1,4 (viac sa mi pačia reportážne fotky bez blesku)... trochu mi bude chýbať rozsah 24-70/2,8 ... ale ...
-> som zvyknutý fotiť s 50-kou a 105-kou, takže so zoomovaním nohami nemám problém ... a vždy ešte budem mať "v pohotovosti" D300-ku so 16-85 + SB700
-> cca o rok by som chcel dokúpiť 35/1,4 alebo 24/1,4 (predsalen naše bytovkové priestory sú malé)
--> ak nemáš žiadnu výbavu tak odporúčam FX telo + niečo základné 24-70 + 50/1,4 + niečo dlhšie (85 resp. 105 alebo 70-200/2,8)
=> alebo ak si vyskúšal pevné skla a chytili ťa (ako mňa), tak sa môžeš vybrať podobnou cestou ako ja APS-C + univerzalný zoom + blesk "v pohotovosti" a FX + pevné skla ...
=> zároveň mi to rieši aj problém s rezervným foťakom ... na každej svadbe som doteraz trpol, či sa niečo nestane s technikou ... a raz sa stalo ... odišiel mi tamron 17-50/2,8 a obrad som musel dofotiť s 50/1,4 (ešteže som ho mal)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa