Fórum » O TECHNIKE

vybava na profi vysledok

fotox3
fotox3 2011-03-25 10:53:54+01
Som stredne pokrocily fotograf. Chcel by som sa opytat, aka je foto vybava z ktorou mozem s kludnim srdcom fotiti akcie, portrety, napr aj fashion a pod. a pritom sa nemusim bat ze ta fotka nebude vyzerat profi po tech stranke (odmislyme si pri tejto uvahe zrcnosti fotografa, resp. berme to tak ze ma skusenosti a vie co robi, len tak technika uz ostava)
-pytam sa preto ze chcem si nakupit nejaku tu vybavicku - a kedze financie hraju rolu vzdy (inak by som kupit take telo a po case zase druhe a sam vyskusal co je ok a co nie-no tato cesta je finance narocna) chcem si nechat poradit. Nechcem vylucne aby ste mi pisali konkretne modely tiel a objektivov ale ked sa mam pohybovat aby som nespravil chybu s prihliadnutim na neskorsie profi poziadavky.
Znacka by to nemala bbyt ina ako je Nikon alebo Canon - canon poznam lepsie a tam by som poskuloval po 5D mkII a nejak L-kove objektivy ( len neviem ci vsetky L kove su fakt profi ako sa im tato vlastnost pripisuje lebo pocujem aj namietky na niektore) nikon nepoznam akurat D3 ale tam ma prekvapila cena cca 5000 e..

istvic
ocenenie redakciou 2011-03-26 09:29:07+01
príspevok od: Cago
Jeden človek raz povedal, že až keď Ti bude jedno, čo si ľudia myslia o Tvojej výbave začneš robiť dobré fotky. Myslím, že mal pravdu.
ano,svata pravda..

Cyril
2011-03-26 09:52:25+01
príspevok od: Cago
Jeden človek raz povedal, že až keď Ti bude jedno, čo si ľudia myslia o Tvojej výbave začneš robiť dobré fotky. Myslím, že mal pravdu.
jj
niekedy mam pocit, ze ludia skor pozeraju na to, ako vyzeraju s fotakom a umerne k tomu si myslia, ze budu vyzerat aj ich vysledky

inkubbus
2011-03-26 10:02:11+01
príspevok od: Cyril
jj
niekedy mam pocit, ze ludia skor pozeraju na to, ako vyzeraju s fotakom a umerne k tomu si myslia, ze budu vyzerat aj ich vysledky
a preto tak "milujem" tie avatary fotografov na ktorych su vyfoteni so svojou vybavickou. kupi si prvu zrkadlovku a sup snou do kupelne fotit sa pred zrdkadlo, nech hned vsetci vidia ze aj on uz je fotograf. a potom samozrejme, treba si aj na facebooku zmenit meno a vlozit si tam slovicko "fotograf"

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2011-03-26 10:10:21+01
príspevok od: inkubbus
a preto tak "milujem" tie avatary fotografov na ktorych su vyfoteni so svojou vybavickou. kupi si prvu zrkadlovku a sup snou do kupelne fotit sa pred zrdkadlo, nech hned vsetci vidia ze aj on uz je fotograf. a potom samozrejme, treba si aj na facebooku zmenit meno a vlozit si tam slovicko "fotograf"
Mame co dohanat.

Jozef Peniak
redakcia ephoto.sk 2011-03-26 10:17:34+01
príspevok od: fotox3
Som stredne pokrocily fotograf. Chcel by som sa opytat, aka je foto vybava z ktorou mozem s kludnim srdcom fotiti akcie, portrety, napr aj fashion a pod. a pritom sa nemusim bat ze ta fotka nebude vyzerat profi po tech stranke (odmislyme si pri tejto uvahe zrcnosti fotografa, resp. berme to tak ze ma skusenosti a vie co robi, len tak technika uz ostava)
-pytam sa preto ze chcem si nakupit nejaku tu vybavicku - a kedze financie hraju rolu vzdy (inak by som kupit take telo a po case zase druhe a sam vyskusal co je ok a co nie-no tato cesta je finance narocna) chcem si nechat poradit. Nechcem vylucne aby ste mi pisali konkretne modely tiel a objektivov ale ked sa mam pohybovat aby som nespravil chybu s prihliadnutim na neskorsie profi poziadavky.
Znacka by to nemala bbyt ina ako je Nikon alebo Canon - canon poznam lepsie a tam by som poskuloval po 5D mkII a nejak L-kove objektivy ( len neviem ci vsetky L kove su fakt profi ako sa im tato vlastnost pripisuje lebo pocujem aj namietky na niektore) nikon nepoznam akurat D3 ale tam ma prekvapila cena cca 5000 e..
WTF? sak výbava záleží od teba - je taká aku si môžeš dovoliť a s akou sa ti dobre foti - na aku si zvyknuty. Nebudem fotiť večierok s hasselbladom a v štúdiu zase nebudem blbnuť s kompaktom a na dovolenku s manžeklkou k moru si zoberiem radšej ten kompakt. Foť s tým s čím sa cítiš dobre, s 5D + blesk a 24-70 + nejake svetelne sklo - kludne 50 F1,á na fotiš pekne foto

fotox3
2011-03-26 19:45:02+01
príspevok od: Kaiman81
ako si sa dopravoval k tomu zaradeniu stredne pokrocily fotograf... ? akože sorry,ale dávno som sa tak nepobavil. "Chcel by som sa opytat, aka je foto vybava z ktorou mozem s kludnim srdcom fotiti akcie, portrety, napr aj fashion a pod. a pritom sa nemusim bat ze ta fotka nebude vyzerat profi po tech stranke" toto sa môže naozaj opýtať fakt len amatér, technika ešte nikomu nezaručila dobré foto po technickej stránke,ak to snou nevieš tak ti nepomôže ani hasseblad.
som pisal ze s prihladnutim na fakt ze fotograf spravi vsetko ako ma a uz len ostava zodopvedat otazku techniky.. a nie.. technika nezaruci nikomu dobry vysledok ale ked sa pozries na foto od jedneho fotografa a foto toho isteho momentu (co ja viem tmavy interier ) ktory bol spraveny z Canon 400D a setovym obj. a canon 5d mkII - 24-70/2,8L a chcem aby fotka bola pekna ostra nezazrnena tak v tom asi rozdiel bude. .a teda ta technika v takom pripade zaruci uspech nemyslis ???

fotox3
2011-03-26 19:52:19+01
príspevok od: Slavo Jancisin
-> doteraz som fotil s D300 + 16-85 + 50/1,8 + 105/2,8 + SB900/700
-> teraz kupujem D700 + 50/1,4 (viac sa mi pačia reportážne fotky bez blesku)... trochu mi bude chýbať rozsah 24-70/2,8 ... ale ...
-> som zvyknutý fotiť s 50-kou a 105-kou, takže so zoomovaním nohami nemám problém ... a vždy ešte budem mať "v pohotovosti" D300-ku so 16-85 + SB700
-> cca o rok by som chcel dokúpiť 35/1,4 alebo 24/1,4 (predsalen naše bytovkové priestory sú malé)

--> ak nemáš žiadnu výbavu tak odporúčam FX telo + niečo základné 24-70 + 50/1,4 + niečo dlhšie (85 resp. 105 alebo 70-200/2,8)

=> alebo ak si vyskúšal pevné skla a chytili ťa (ako mňa), tak sa môžeš vybrať podobnou cestou ako ja APS-C + univerzalný zoom + blesk "v pohotovosti" a FX + pevné skla ...

=> zároveň mi to rieši aj problém s rezervným foťakom ... na každej svadbe som doteraz trpol, či sa niečo nestane s technikou ... a raz sa stalo ... odišiel mi tamron 17-50/2,8 a obrad som musel dofotiť s 50/1,4 (ešteže som ho mal)
nieje to zly napad - paci sa mi to dik za radu

inkubbus
2011-03-26 19:57:21+01
som pisal ze s prihladnutim na fakt ze fotograf spravi vsetko ako ma a uz len ostava zodopvedat otazku techniky.. a nie.. technika nezaruci nikomu dobry vysledok ale ked sa pozries na foto od jedneho fotografa a foto toho isteho momentu (co ja viem tmavy interier ) ktory bol spraveny z Canon 400D a setovym obj. a canon 5d mkII - 24-70/2,8L a chcem aby fotka bola pekna ostra nezazrnena tak v tom asi rozdiel bude. .a teda ta technika v takom pripade zaruci uspech nemyslis ???
tak to co si uviedol ako priklad, tak ta vyvediem z omylu. ak vies techniku co mas (hoci aj ten c400d a setak) spravne pouzivat, tak nafotis lepsie ako typek co pride s 5DII, na papieriku ma napisane nastavenia a cvakne.

vravim to z vlastnej skusenosti. fotim dost koncerty a tam teda viaceri fotime to iste, roznou vybavou. a mozem ti garantovat, ze ti "profici" s 5DII maju castokrat otrasnejsie fotky ako "amateri" so 400d

Fotograf77
2011-03-26 20:07:18+01
Ja som vedel ze sa nemam vyfotit s fotakom DD staci ten fotograf v mene DDDD

inkubbus
2011-03-26 20:13:05+01
príspevok od: Fotograf77
Ja som vedel ze sa nemam vyfotit s fotakom DD staci ten fotograf v mene DDDD
...pamatas na tu diskusiu pod jednym mojim statusom? tiez tam reagoval jeden "fotograf"

Bubak
2011-03-26 20:22:51+01
...pamatas na tu diskusiu pod jednym mojim statusom? tiez tam reagoval jeden "fotograf"
Ak smiem dodať názor, tak byť po mne, tak by na tých avataroch mal mať každý svoje nádobičko aby nebol nikto potom podceňovaný či preceňovaný. Kdekoľvek.

planco
2011-03-26 21:46:04+01
Nikon D700 + AF-S 24- 70 + ZADARMO SB-900= 3569eur
Nikon MB-D10 Battery Grip= 299eur
EN-EL3e= 59eur
==3927eur toto su veci, ktore potrebujes... o cosi lacnejsia varianta je D300s/D7000 ale tam mas nevyhodu v crop-e a DOF..
berem to tak ze tvoj strop je teda 5000eur..
tak si este vezmi 85/1.8 DA a 16 alebo 20mm/2.8 DA

javelin
2011-03-26 22:28:54+01
príspevok od: Cyril
jj
Fotoaparat by mi nešiel ku klobúku.....
Ale je to rovnaké všade....chodím aj na strelecký portál a tam tiež každý picino ,čo si raz vystrelil a nezvalilo ho to na chrbát, zavesí profilovku s koktavým železom pri oku.....
A to by si sa posral, strtenúť na súťaži kombináciu ,menedžér / strelec....puky na mundúre , Aqva Didži aj na trenkách....aspom je prdel....

snowball
2011-03-26 22:51:28+01
Stredne pokrocily fotograf , tak už vieš čo potrebuješ.

illusion
2011-03-26 23:58:50+01
tak to si pekne trafil. zabudol si ale na vytvorenie dolezitej "artist page" v tvare %username%+"Photographer". niektori aspon pockaju, kym im mamka, tatko, ci pan farar povedia, ze robia krasne obrazky, ako malovane, az potom si to vytvoria. niektori hned po kupe zrkadlovky cez Quatro.

illusion
2011-03-27 00:02:27+01

http://on.fb.me/hLf7rJ
http://on.fb.me/fnethc

illusion
2011-03-27 00:53:04+01
príspevok od: illusion
tak to si pekne trafil. zabudol si ale na vytvorenie dolezitej "artist page" v tvare %username%+"Photographer". niektori aspon pockaju, kym im mamka, tatko, ci pan farar povedia, ze robia krasne obrazky, ako malovane, az potom si to vytvoria. niektori hned po kupe zrkadlovky cez Quatro.
artist page na facebooku samozrejme

norris
2011-03-27 11:02:33+02

FLASH-FOTO
2011-03-27 11:09:51+02
príspevok od: javelin
Fotoaparat by mi nešiel ku klobúku.....
Ale je to rovnaké všade....chodím aj na strelecký portál a tam tiež každý picino ,čo si raz vystrelil a nezvalilo ho to na chrbát, zavesí profilovku s koktavým železom pri oku.....
A to by si sa posral, strtenúť na súťaži kombináciu ,menedžér / strelec....puky na mundúre , Aqva Didži aj na trenkách....aspom je prdel....
Ahoj, trošku od témy..., na aký strelecký portál chodíš?

Filip Bucher
2011-03-27 12:47:47+02
presne toto som spravil ja ked som si kupil vybavicku , ale v chodbe o zrkadlo...
tak ale co ti povim ked kupis fotak a nemas stativ tazko sa foti autoportret

Strana 2 z 3

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()