Fórum » O TECHNIKE

Znicena CF karta... HELP!!!

RadoT
2008-08-21 09:26:26+02
Zdraviim vas... Velmi pekne vas prosim o radu... mam 4GB CF kartu HITACHI na ktorej mam nafotenu velmi dobre zaabery z kamosovej svadby a taktiez z dovolenky... Bolo mi do placu ked som tu kartu spolu aj s citackou pozicial istej osobe a vratila sa mi nepouzitelna 4 GB karta... Neviem co sa presne stalo... No karta je znicena... Skusal som aj inu ciitacku, vo fotaku absolutne nic vyhadzuje mi iba Err 02 (canon 10D)... Vie niekto pomoct? Kaslem na kartu ako taku... Ja chcem tie zabery... Existuje nejaky servis?

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2008-08-21 09:53:52+02
Mozes vyskusat cez citacku zachranu dat pomocou programu, napr. Smart Recovery (staci pozriet nejake servery, napr. stahuj.cz, studna.cz....).

Albedo
2008-08-21 10:14:58+02
Nieco velmi podobne sa mi stalo nedavno tiez. Ale spociatku som to nepripisoval karte. Poskodilo mi RAW subor, ktory je sice mozne nacitat, ale vyzera divne, asi takto:
http://photography-on-the.net/forum/showthread.php?t=493523
Moze to byt tou kartou? Ma s tym niekto podobne skusenosti?

Fotograf77
2008-08-21 10:49:26+02
vyhadzuje mi iba Err 02 (canon 10D) a co ti vyhadzuje po pripojeni zec citacku k PC??? zrovna vcera mi takto zblbla karta. . . . natiahol som fotky do databanky a vo fotaku mi vyhodilo error CF. . . neslo ani naformatovat vo fotaku. . . dal som rychle formatovanie v PC a uz ide v pohode. .. tebe samozrejme format moze pomoct, ale najprv si musis vytiahnut tie fotky dako. . .. . karol ti uz poradil ako :-). . . takze v ziadnom pripade neformatuj ;-)

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2008-08-21 11:35:45+02
Niekedy nie je problem zachranit fotky aj po preformatovani, pokial prepisalo len hlavicku.

roberto
2008-08-21 13:57:02+02
firma SANDISK dáva k sojim lepším kartám software / Karty sa dodávajú spolu s programom RescuePRO pre obnovu vymazaných alebo poškodených dát./ až niekto v tvojej blízkosti takú kartu má, alebo ako Karol písal existuje množstvo programov na záchranu dát, v žiadnom prípade na to nepúšaj Scandisk, alebo Defrag, môže to nenávratnene poškodiť štruktúru fotiek. Kolega robil záchranú dát z XD karty z dovolenky a podarilo sa mu obnoviť 90 perent dát.

RadoT
2008-08-21 17:50:40+02
Dakujem velmi pekne... no ja mam vlastne ten probleem ze ak ju daam do ciitacky tak v PC to vyzera ako ze tam nic nemam (myslim v citacke) uz som zufaly... ale este raz vdaka...

SHoDaN
2008-08-21 18:18:25+02
mne pomohol program FILE SCAVENGER, ktory dokazal vydolovat fotky aj z karty, ktora sa v citacke nezobrazovala aj ked tam fyzicky bola.

RadoT
2008-08-21 21:59:25+02
uz som ho vyskusal... hmmm... vdaka ale tak stou kartou asi nepohnem...

Ultra TXF
2008-08-22 00:41:11+02
No práve som skúšal zachrániť dáta zo zmazanej CF karty (nie preformátovanej !!! )pomocou File scavengera a vyšlo to....až na 8-9 fotiek...naštastie......fotili sa s foťákom 3 rodiny...to by som nerozchodil...:)
dikes SHoDaN za typ.....

fotomape
2008-08-22 10:04:18+02
caute ja som mal opacny problem ako spravit to ze aby neslo dostat fotky spet z preformatovanej karty vo fotaku a karty sformatovanej cez citacku co som skusal vyslo mi to na 100% obnovanie fotiek pri tychto dvoch ukonoch z programom Photo Recovery Genius
kedze karta pise error tak neviem ci sa program spusti alebo co ale ako posledny vychodisko by som bral asi ju naformatovat v pc co by mohlo pustit a potom skusit obnovit ked uz bude karta dufajme ze funkcna a teoorieticky ´prazdna´

SHoDaN
2008-08-22 12:18:25+02
ak nechces aby sa dali precitat fotky z karty (aj formatovanej, tak staci na kartu nahrat z PC kopu nezmyslov (zaplnit ju) a potom ich zmazat. ked fyzicky prepises data na karte, tak uz nepojdu obnovit.

dusan1973
2008-08-22 14:55:24+02
sú firmy zaoberajúce sa záchranou dát z HDD, skúsil by som sa obrátiť na nich možno Ti pomôžu.
PS: do budúcna požičiavaj prázdnu kartu, vyvaruješ sa takýmto stresom

HUGO7
2012-03-17 19:42:30+01
Mam taký vážny problem. Cez týždeň som fotil a po cca 15 min fotenia mi fotak nahlasil chybu CF karty (SanDisk Extreme 60MB/s), vybral som kartu a zacitil som zapach zhoreneho bakelitu...fotoaparat NIKON D3x klakol a odyšla jedna šachta pam. karty. Foťak do servisu a kartu som potom sformatoval a šlapala nadalej...Dnes som bol fotiť novou NIKON D4-kou a dal som tam tu kartu....po cca 30 min fotenia to iste ODIŠIEL SLOT NA D4-ke ....STALO SA VAM NIEČO PODOBNE? ......kartu som samozrejme už vyradil (dve zničene tela stačia ....žiadny ohnuty pin ani nič podobne tam nemam

Marcel Rebro
2012-03-17 19:48:50+01
príspevok od: HUGO7
Mam taký vážny problem. Cez týždeň som fotil a po cca 15 min fotenia mi fotak nahlasil chybu CF karty (SanDisk Extreme 60MB/s), vybral som kartu a zacitil som zapach zhoreneho bakelitu...fotoaparat NIKON D3x klakol a odyšla jedna šachta pam. karty. Foťak do servisu a kartu som potom sformatoval a šlapala nadalej...Dnes som bol fotiť novou NIKON D4-kou a dal som tam tu kartu....po cca 30 min fotenia to iste ODIŠIEL SLOT NA D4-ke ....STALO SA VAM NIEČO PODOBNE? ......kartu som samozrejme už vyradil (dve zničene tela stačia ....žiadny ohnuty pin ani nič podobne tam nemam
Nastastie nie, ale kartu by som vyradil po prvom znicenom tele ...

HUGO7
2012-03-17 19:49:56+01
No ved prave ja som ju dal nabok...kolega ju sformatoval a vyskusal a ze je ok...myslel som že to bola chyba tela

zlate.slnko
2012-03-17 20:17:25+01
príspevok od: RadoT
Zdraviim vas... Velmi pekne vas prosim o radu... mam 4GB CF kartu HITACHI na ktorej mam nafotenu velmi dobre zaabery z kamosovej svadby a taktiez z dovolenky... Bolo mi do placu ked som tu kartu spolu aj s citackou pozicial istej osobe a vratila sa mi nepouzitelna 4 GB karta... Neviem co sa presne stalo... No karta je znicena... Skusal som aj inu ciitacku, vo fotaku absolutne nic vyhadzuje mi iba Err 02 (canon 10D)... Vie niekto pomoct? Kaslem na kartu ako taku... Ja chcem tie zabery... Existuje nejaky servis?
Niekde v Ruzinove (ja nie som blavak, nevyznam sa) sidli firma, ktora vytahuje data z poskodenych veci ... ale je to dost mastna zalezitost. Za 8 GB kartu odo mna chceli vyse 100 eur - fotak ukazoval taky error, aky som v zivote nevidela a citacka ukazovala mrtvu kartu - ziadna citacka doma sa netvarila, ze v nej nejaka karta vobec je.

HUGO7
2012-03-17 20:29:37+01
príspevok od: zlate.slnko
Niekde v Ruzinove (ja nie som blavak, nevyznam sa) sidli firma, ktora vytahuje data z poskodenych veci ... ale je to dost mastna zalezitost. Za 8 GB kartu odo mna chceli vyse 100 eur - fotak ukazoval taky error, aky som v zivote nevidela a citacka ukazovala mrtvu kartu - ziadna citacka doma sa netvarila, ze v nej nejaka karta vobec je.
Na kartu aj data kaslem, len mi nejde do hlavy ako to mohlo odpalit fotak

Bpali
2012-03-17 20:32:27+01
príspevok od: zlate.slnko
pouzi program getdataback a mas to zadara...ak sa trosku rozumies..

zlate.slnko
2012-03-17 20:41:52+01
príspevok od: Bpali
pouzi program getdataback a mas to zadara...ak sa trosku rozumies..
Nerozumiem ani fň - kedysi som mala aspoň snahu, ale je to čím ďalej tým zložitejšie. Môj pochop sa zastavil niekedy pred 10 rokmi pri fotošopovej vezrzii 8,0 a windowsoch 2000 a to ešte nemám ani 85 rokov .

Strana 1 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()