No ak su spravne dohady o novom Canon 5D, tak to s tym canonom nebude az take beznadejne:
http://www.canonrumors.com/index.php?entry=entry080827-094825
Canon vzdy bude hrat prim, dava velke zdroje do marketingu a bezny walker kupujuci zakaznik nakoniec skonci v porovnavani megapixelov. Bude to mat easy, Canon? -15MPix. Nikon? -12MPix. Je to jasne, vacsie numero berie. Navyse nizsie ceny. Koho zaujimaju setove skla? Jedine, ze ta funkcia videa na D90 zatrasie trhom, ale mozno sa Canon poponahla s nastupcom 50D, 60D to nebude lebo to ciselne oznacenie uz canon pred cca 8mi rokmi pouzil pri 3 MPix zrkadlovke D60.
Nikon zatial neklesol na tu uroven ze uvadza na telach svojich aparatov pocet MPixelov, cistenie snimaca, stabilizaciu chipu a o statne hi-tech marketingove vychytavky ako boli zelene, cervene ci zlate pruzky. :)
To je dovod preco moralna amortizacia Nikonov je ovela pomalsia. a ich ergonomia je nadcasova. Aj teraz v sobotu som robil zobar street zaberov pocas svadby a chodci sa pristavovali a venovali rovnaku pozornost 5 rocnej D70tke co mi visela na pleci ako D300 co som drzal v ruke. ;)
:) ide to dopredu ta technika v tom c50d no neviem cakal som viac od toho 40d staci uplne bohate bohato, ten nikon d90 a video je kravina kedze je too jden snimac a akoze hd :D:D no nevadi je to marketingovy tah tiez ale celkom zaujmave su oba stroje len kukam ze jak to ide dopredu , a toto je kravina porovnavat to ako uz pisalii :)
kurnik a kuakl som ten link http://www.canonrumors.com/index.php?entry=entry080827-094825
dobra kktian to video :D:D:D
a len 5fps som cakal ze azpon 7 sak uvidimeee
prepac ale preco je to video hlupost?
720lp s 24fps, ak si to predstavim s mojimi objektivmi...ako rybie oko, super tele atd...tak slintam, uvidime aka bude realita...
ja si tiez myslim, ze to video v d90 je krok vedla. uz fakt nevedeli v nikone, co do toho natrepat, aby niecim predbehli canon. tak prve co bolo po ruke, bolo video. seriozny fotograf amater to kvoli video urcite kupovat nebude. dufam, ze v canone nespravia rovnaku hlupost. ale ak by take nieco hrozilo, tak to natrepu skor do low-end produktov.
ja si tiez myslim, ze to video v d90 je krok vedla. uz fakt nevedeli v nikone, co do toho natrepat, aby niecim predbehli canon. tak prve co bolo po ruke, bolo video. seriozny fotograf amater to kvoli video urcite kupovat nebude. dufam, ze v canone nespravia rovnaku hlupost. ale ak by take nieco hrozilo, tak to natrepu skor do low-end produktov.
Si hojis nejaky mindrak ci co? Video predsa neznizuje uzitnu hodnotu aparatu ani nijak nelimituje jeho fukcie fotografovania. BTW animovany stop_time movie Fimfarum realizovali Nikon D80tkou. Animak Corps Bride od Tima Burtona pre zmenu Canon 1Dckom. Samozrejme stoptime filovacka je nieco ine ako kontinualne video. Ale predsa filmovanie nie je az take vzdialene DSLR kameram. Keby vysiel novy firmware pre D300, ktory by umoznoval k P,A,S,M modom pridat F ako filmovanie, aspon bez zvuku idem do toho okamzite. :)
Su sceny kde by sa hodila obcas videosekvencia a zkus si zaostarat kameru s kvalitnyhmi vymennymi objektivmi F2.8 a pod. Samozrejme 24fps nie je 60fps ale pri casoch 1/50s a dlhsich by to nebolo zle.. ;)
no ja to berem z pohladu kvality videa kedze je tma jedne snimac a jeden snima je daco ine ako 3 no tak na neake homemade video to bude stacit ale co bude zaxwilku vo fotaku> televizor? radio bude to sluzit ako gps navigacia :D
ide to dopredu ale to caro filmu to nema :D ani nebude mat
Neliecim, iba sa na tom zabavam :-))) Mne je to v podstate uprimne jedno, ci uz by sa to tykalo canonu alebo nikonu. Akosi sa ma to velmi nedotyka tento osial okolo noviniek v DSLR. Viem, ze co sa tyka kamier je to v uplne inych cenovych hladinach. Ja si ale od pohyblivych obrazkov drzim odstup, asi preto ta averzia voci takymto vylepseniam vo fotakoch... ;-)
bavime sa 3xCCD vs. 1xCMOS? Nie vsetky, teda skor menej znaciek pouziva 3CCD system, aspon v neprofi kategorii. Ano ma to svoje limity, ale kvalita, bokeh a svetelnost DSLR skla to celkom vyvazi.
Ak sa ukaze, ze obrazova kvalita 15Mpx 50D bude naozaj o dost lepsia ako u 40D, potom to bude znamenat, ze Canon vyrazne zapracoval na kvalite svojich senzorov a procesingu. 50D sa tak stane v strednej triede jednoznacnou jednickou v IQ a pripravovana novinka vo vyssej strednej triede bude obrazovo vyrovnanym superom Nikonu D700, len s ´trochu´ vacsim rozlisenim. Nabera to obratky...
V ktorejsi recenzii so čítal že D80 a D90 maju menšie telo ako D70 čo je výhoda pri cestovaní.Chcel by som pozdravit onoho recenzenta a poďakovať mu za vskutku príjemné pobavenie.
Samozrejme že som sa pobavil na tom cestovaní.
Takáto perla ducha nemá pri recenziach zrkadloviek čo hladať.
Zrkadlo nosím na krku alebo v batohu (do vrecka nohavíc mi nevojde)a potom je mi skutočne jedno či ma o 5 cm viac alebo menej...:)
javelin:
no, vdaka Olympusu mame zrkadlovky len o trosku vacsie, nez kompakty a s pancake objektivmi sa uz do trosku volnejsich vreciek v pohode zmestia.
a kedze pripravuju micro 4/3 system bez zrkadla, budu o chvilu bez-zrkadlove-´zrkadlovky´ naozaj miniaturne.
Canon 50D vs Nikon D90
http://www.canonrumors.com/index.php?entry=entry080827-094825
Nikon zatial neklesol na tu uroven ze uvadza na telach svojich aparatov pocet MPixelov, cistenie snimaca, stabilizaciu chipu a o statne hi-tech marketingove vychytavky ako boli zelene, cervene ci zlate pruzky. :)
To je dovod preco moralna amortizacia Nikonov je ovela pomalsia. a ich ergonomia je nadcasova. Aj teraz v sobotu som robil zobar street zaberov pocas svadby a chodci sa pristavovali a venovali rovnaku pozornost 5 rocnej D70tke co mi visela na pleci ako D300 co som drzal v ruke. ;)
dobra kktian to video :D:D:D
a len 5fps som cakal ze azpon 7 sak uvidimeee
720lp s 24fps, ak si to predstavim s mojimi objektivmi...ako rybie oko, super tele atd...tak slintam, uvidime aka bude realita...
Su sceny kde by sa hodila obcas videosekvencia a zkus si zaostarat kameru s kvalitnyhmi vymennymi objektivmi F2.8 a pod. Samozrejme 24fps nie je 60fps ale pri casoch 1/50s a dlhsich by to nebolo zle.. ;)
ide to dopredu ale to caro filmu to nema :D ani nebude mat
Takáto perla ducha nemá pri recenziach zrkadloviek čo hladať.
Zrkadlo nosím na krku alebo v batohu (do vrecka nohavíc mi nevojde)a potom je mi skutočne jedno či ma o 5 cm viac alebo menej...:)
no, vdaka Olympusu mame zrkadlovky len o trosku vacsie, nez kompakty a s pancake objektivmi sa uz do trosku volnejsich vreciek v pohode zmestia.
a kedze pripravuju micro 4/3 system bez zrkadla, budu o chvilu bez-zrkadlove-´zrkadlovky´ naozaj miniaturne.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa