Musim ta opravit, bola to D30 co mala 3.1 Mpx :) Ale pre istotu aby ma tu nikto neukrižoval tu je link :)))http://www.dpreview.com/reviews/canoneos40d/ - takže model line history...
Zdravim, rozhodol som sa pre kupu D90 a vaham nad objektivom, pre zaciatok z kladiska vsestrannosti sa najviac zamyslam nad Nikkor AF-S 16-85mm f/3.5-5.6G ED VR DX ale kedze asi 70 percent s fotografie co fotim su akcne foto.. pes .. a ine... preto rozmyslam aj nad Nikon AF-S DX VR NIKKOR 18-200mm f/3.5-5.6G IF-ED. kde by ohnisko 200 mm bolo asi vyuzite. Nepoznam kvalitu tycto objektivov tak teda Co kupovat? pre co sa rozhodnut? pripadne nejaka ina volba? / v podobnej cenovej kategorii/ dakujem
Zdravim, rozhodol som sa pre kupu D90 a vaham nad objektivom, pre zaciatok z kladiska vsestrannosti sa najviac zamyslam nad Nikkor AF-S 16-85mm f/3.5-5.6G ED VR DX ale kedze asi 70 percent s fotografie co fotim su akcne foto.. pes .. a ine... preto rozmyslam aj nad Nikon AF-S DX VR NIKKOR 18-200mm f/3.5-5.6G IF-ED. kde by ohnisko 200 mm bolo asi vyuzite. Nepoznam kvalitu tycto objektivov tak teda Co kupovat? pre co sa rozhodnut? pripadne nejaka ina volba? / v podobnej cenovej kategorii/ dakujem
kvalita je u oboch skiel velmi dobra. Lahke rozhodovanie: ak fotis viac interier, zide sa viac sirsie sklo 16mm(24ekv.) aby si di zaberu dostal cely priestor. Ak fotis interiery vs. exteriery 1:1 alebo exterier viac, vyzijes urcite lepsie 18-200ku.
Dakujem, poznate niekto aj tento objektiv? Nikon AF-S DX NIKKOR 18-105MM F/3.5-5.6G ED VR totis v kite by ma vysiel cca o 11 tis menej ako jedna z predoslch verzii a potom by sa dalo pouvazovat aj o nejakom dalsom skle... dik
No toto su obidva vyborne skla, pozri si recenzie na dpreview.com, mas tam aj vzorove fotky. Do tej 18-105 co spominas nizsie by som ja osobne nesiel, opticky mozno Ok, ale mechanicke prevedenie ako klasicky setak. To radsej Tamron 17-50/2.8, alebo Sigmu si pozri, toto su lacnejsie volby. 16-85-krajina, reportaz a pod., 18-200 mas zase dlhsie ohnisko, to zase mozes dobre uzit pri portretovani, streetfoto a pod. Ked nechces mat viac objektivov, tak asi tu 18-200, casta volba u ludi, aspon co poznam-reportaznikov, svadobnych foto grafov a pod., aby nemuseli v terene menit objektiv a mohli urobit rozne zabery od sirokouhleho po tele. Ja osobne nepreferujem velkorozsahove zoomy, radsej dva s mensim rozsahom, pripadne pevne ohniska.
No toto su obidva vyborne skla, pozri si recenzie na dpreview.com, mas tam aj vzorove fotky. Do tej 18-105 co spominas nizsie by som ja osobne nesiel, opticky mozno Ok, ale mechanicke prevedenie ako klasicky setak. To radsej Tamron 17-50/2.8, alebo Sigmu si pozri, toto su lacnejsie volby. 16-85-krajina, reportaz a pod., 18-200 mas zase dlhsie ohnisko, to zase mozes dobre uzit pri portretovani, streetfoto a pod. Ked nechces mat viac objektivov, tak asi tu 18-200, casta volba u ludi, aspon co poznam-reportaznikov, svadobnych foto grafov a pod., aby nemuseli v terene menit objektiv a mohli urobit rozne zabery od sirokouhleho po tele. Ja osobne nepreferujem velkorozsahove zoomy, radsej dva s mensim rozsahom, pripadne pevne ohniska.
svadobny fotografi s 18-200? oh my god :(
Andrej012:
18-105 je stavbou podobne tamronu 17-50/2.8 a sigme 18-50/2.8. len tokinou 16-50/2.8 mozes zatlkat klince, inak sa setri vsade. ak chces svetelnost, tamron 17-50/2.8 ta potesi, ak chces rozsah, zober nikkor 16-85, pripadne 18-200.
ale nezabudaj - cim kratsi zoom, tym by mala byt vyssia kvalita obrazu.
No ja ten Tamron mam, je to plast, ale velmi dobre prevedenie, a hlavne kovovy bajonet, perfektna kresba, jedine co mi vadi, ze trochu pomalsie ostri aj ked ma motor, ale to je detail za tie peniaze co stal a vykonu co podava, a ked sa rozsype mi nevadi, lebo mozem mat 5ks za cenu Nikora 17-55/2.8. A som Nikonista, ale tie setaky s bakelitovym bajonetom povazujem za mylny krok, ale ked sa setri tak... kde su tie zlate casy ked objektivom robis 10 rokov a chodi ako hodinky, napr. mam taky 35-70/2.8 :)) stare poctive zelezo a sklo.
No ja ten Tamron mam, je to plast, ale velmi dobre prevedenie, a hlavne kovovy bajonet, perfektna kresba, jedine co mi vadi, ze trochu pomalsie ostri aj ked ma motor, ale to je detail za tie peniaze co stal a vykonu co podava, a ked sa rozsype mi nevadi, lebo mozem mat 5ks za cenu Nikora 17-55/2.8. A som Nikonista, ale tie setaky s bakelitovym bajonetom povazujem za mylny krok, ale ked sa setri tak... kde su tie zlate casy ked objektivom robis 10 rokov a chodi ako hodinky, napr. mam taky 35-70/2.8 :)) stare poctive zelezo a sklo.
Kovovy bajonet je vyhoda len ked menis objektiv xy krat denne po dobu par rokov, alebo pokial nosis fotak velkosti D3 za objektiv velmi nesetrnym sposobom ;). Tiez mam tamron, aj ked ma stal kedysi 16tis, nakolko bol z prvej varky do Nemecka. Keby si rozobral niektore objektivy (hlavne ´sede´ canon), zistil by si, ze tam uz moc skla niet.
ps: 35-70/2.8 som pred tyzdnom predal. nevedel som si zvyknut na push-pull a kedze mam 35/2, tamrona a 24-70/2.8, tak som mal to ohnisko pokryte viac nez dobre.
No prave, ze tie skla menim velmi casto-pri akcii i 20-30 vymien dokopy, 2-3 skla, preto nechcem bakelit, inac na obrazovu kvalitu nemam vyhrady i u setakov je dobra, sede canony ma nezaujimaju, 35-70/2.8 uz malo pouzivam, mam to pokryte inymi sklami, ale uzival som na F4 s gripom asi 10 rokov a to by som chcel vidiet ako by mi ostal v ruke bakelitak, niekdy sa stalo, ze som ho drzal za objektiv a to by urcite nevydrzal, to nehovorim, ze pri akcii sa stane, ze do teba niekto drbne, ako sa mi to stalo parkrat a ked ti padne na zem, alebo s nim tuknes...osobne mi takto raz padol f4+70-210, bohuzial, a bajonet ostal na masime a objektiv odisel, kratke sruby tam boli :)))
no po precitani tychto komentarov som stale magor ci si mam na rok vybrat D90 alebo canon 50D.......no pre zajimavost co som bol na fotoworkshope na Hvare, tak 70 percent uzivatelov mali nikon:-) ja len digital fz50:-((((
JJ - just jokin´: ´ja sa este stale neviem rozhodnut, ci si mam kupit BMW X5/X3, Mercedes GL/ML, Audi Q7/Q5 alebo VW Touareg/Tiguan ???
Co sa vam viacej pozdava ?
Btw. skus sa pozriet na http://www.dxomark.com/ - je tam vela o ´fyzike snimacov´.
no po precitani tychto komentarov som stale magor ci si mam na rok vybrat D90 alebo canon 50D.......no pre zajimavost co som bol na fotoworkshope na Hvare, tak 70 percent uzivatelov mali nikon:-) ja len digital fz50:-((((
Najlepsie by bolo, keby si kazdy kupil poriadny Hajzelblad aj s dotaciou od statu a potom by sa prestalo porovnavat donekonecna Nikon vs Canon ... sam s tym mam problemy.. kto to ma citat?
Nikon D60 vs Canon EOS 450D
Nikon D90 vs. Canon EOS 40D
Nikon D3OO vs. Canon EOS 50D
Nikon D700 vs. Canon EOS 5D mark II.
Nikon D3 vs. canon EOS ID mark III.
uz mi k tomu chyba len kurzovy listok ...
ja som mal vybavu nikon celu som ju predal a teraz mam canon.. a len co som si nakupil canon prisla D300 a hned som to zacal lutovat.. takze veselooo a ked pozeram ako sa ubera canon a nikon tak to lutujem este viec.. myslim ze nikon teraz dat do nosa canonom.. urobil fakt dobre masinky D3 a D300 :P.. no uvidime.. vsetko od canunu sa mi zasa predavat nechce... a to som si hovoril ze kupil L-kove objektivy a budem menit uz len telo... no D50 ma moc nepresvedcila :D
vies co, mal som nejaku chvilu Canon 50D v ruke s objektivmi 24-70 2,8 l a musim povedat, ze ked som nan dal setovy 17-55 tak v tom bol sakra velky rozdiel. Podla mojho osobneho nazoru je to skvely fotak co si pyta ale jednoznacne dobre sklo. vyborna kresba a vyborna obrazova kvalita. za jeho cenu (okolo 35 litrov) je to asi najlespia mozna volba. Ja fotim inac na Nikon D700 co je asi v cene 70 tis. uplne najlepsi fotak na trhu. Nedalo mi vsak nepochvalit Canon, lebo 50D je naozaj skvela masinka. a mimochodom dokonca aj pri ISO 12800 boli fotky este jakz takz pouzitelne a 6400 s trochou sumu tiez. zober to z inej strany, mas napr. 80 tis. a poriad si to najlepsie bez toho, aby si bol nakloneny k nejakej znacke. a skus ist do nejakej dobrej agentury ... tam ta odfajcia hned, lebo jedna z podmienok je vacsinou min. 20 megovy fotak a si f prdeli, preto ani Canon ani Nikon ... ale investicia a potom vyberaj. zalezi co chces fotit.
Canon 50D vs Nikon D90
Andrej012:
18-105 je stavbou podobne tamronu 17-50/2.8 a sigme 18-50/2.8. len tokinou 16-50/2.8 mozes zatlkat klince, inak sa setri vsade. ak chces svetelnost, tamron 17-50/2.8 ta potesi, ak chces rozsah, zober nikkor 16-85, pripadne 18-200.
ale nezabudaj - cim kratsi zoom, tym by mala byt vyssia kvalita obrazu.
ps: 35-70/2.8 som pred tyzdnom predal. nevedel som si zvyknut na push-pull a kedze mam 35/2, tamrona a 24-70/2.8, tak som mal to ohnisko pokryte viac nez dobre.
Co sa vam viacej pozdava ?
Btw. skus sa pozriet na http://www.dxomark.com/ - je tam vela o ´fyzike snimacov´.
Nikon D60 vs Canon EOS 450D
Nikon D90 vs. Canon EOS 40D
Nikon D3OO vs. Canon EOS 50D
Nikon D700 vs. Canon EOS 5D mark II.
Nikon D3 vs. canon EOS ID mark III.
uz mi k tomu chyba len kurzovy listok ...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa