Dobrý večer ..vopred sa ospravedlňujem že som založil nove vlakno s takouto témou ...potrebujem ale radu...kupujem foťak nikon d3100 + set.objektiv 18-55 mm časom planujem kupiť aj 55-200 mm nikkor af-s no a viac ako iste je že pribudne aj helios 44m(to samozrejme cez adapter) potrebujem aby ste mi pomohli s výberom brašne ...cenový rozpočet by mal byť približne cca.30€ neviem či sa vôbec niečo take najde v každom pripade vďaka za všetky rady a tipy
Neviem o tom, zeby sa fotoaparaty/objektivy/brasne/a ine prislusenstvo, delili na zaciatocnicke / stredne pokrocile / pokrocile... Viem len, ze sa delia podla sposobu pouzitia a podla potrieb a narokov dopytujuceho sa. Ci ked sa vo foteni zlepsis, tak kupis novu brasnu?
nie až keď sa rožširi arzenal prislušenstva ale poďme k veci čo odporučaš? img src="https://img.ephoto.sk/images/theme_default/emoticons/smile.png" alt="" />
brasny pre zaciatocnikov pravdepodobne nemaju prilis vela zipsov, praciek a priehradok - aby sa v nich tych zaciatocnici nahodou nestratili... a taky mierne pokrocily by uz mohol zvladnut 2 priehradky s 2 zipsami - staci prvych par mesiacov pouzivat len tu prvu.
Možno teraz budem na teba tvrdý, ale prečo pri technike akú máš a plánuješ kúpiť si dávaš podmienku brašnu za 30 €. Predsa potrebuješ brašnu na nosenie techniky a nie igelitku s Tesca. Na internete máš nepreberné množstvo brašien a ruksakov aj s fotografiou a rozpisom čo sa tam zmestí. A ak nepomôže ani toto, potom naozaj zober všetku techniku čo máš do kabele a v prvom fotoobchode si skús, čo bude vyhovovať. Záverom posledná poznámka: Určite nešetri na brašni, chráni ti techniku, ktorá je oveľa zraniteľnejšia ako si možno myslíš.
tak ako píše Wlad a Milstar; a musíš si priplatiť a čo to máš za videnie, všetko predražené; tie služby medzi kamenným obchodom a internetom máme vyplniť my ? čo ?
dik za radu..skôr by som potreboval niečo v podobe batohu http://www.fototechnika.eu/brasne-batohy-tasky-puzdra/91073-foto-batoh-delta-trip.html aby mi neťahlo jedno rameno dole (mam trochu problemy s chrbticou)
pouzivam 3N1-20 a maximalna spokojnost. Mozes to mat na jedno plece, ako batoh, pripadne popruhy do kriza a v pripade potreby jeden odopnut a batoh vytuahnut na brucho a jednoduchym sposobom vytiahnut fotak. Akurat mi obcas chyba nieco mensie, ked netreba so sebou vlacit vsetko.
pouzivam 3N1-20 a maximalna spokojnost. Mozes to mat na jedno plece, ako batoh, pripadne popruhy do kriza a v pripade potreby jeden odopnut a batoh vytuahnut na brucho a jednoduchym sposobom vytiahnut fotak. Akurat mi obcas chyba nieco mensie, ked netreba so sebou vlacit vsetko.
nazačiatok je to premňa až dosť veľke potrebujem niečo take ako som pridaval link na fotobatoh...čekni tam
nazačiatok je to premňa až dosť veľke potrebujem niečo take ako som pridaval link na fotobatoh...čekni tam
No ale teraz ti uz fakt asi nikto nerozumie. Najprv pises, ze chces brasnu. Po 15 prispevkoch sa dozvieme, ze chces vlastne batoh. Potom sa dozvieme, ze vlastne uz aj mas vybrate ...
Moj nazor - zainvestuj viac. Zvlast v pripade batohu sa ti to vrati. Pises, ze mas problemy s chrbtom, ale aj tak chces silou-mocou kupovat najlacnejsi batoh. Skus trochu este posetrit a ist radsej do batohu, kde niekto rozmyslal aj nad komfortom fotografa, ktory ten batoh nosi (LowePro, Crumpler, Kata ... je ich viac). Pri velmi lacnych batohoch je technika sice mozno chranena dobre (i ked aj to je otazne), akurat ty sa budes citis ako vyklepany rezen po celom dni nosenia.
Až taký veľký zasa nie je a menší model 3N1-10 je len dosť malý. Keď je tam ale miesto navyše, je to len dobre. Neotravujú pri fotení veci po vreckách. Nahádžeš všetko do batohu a neznervózňuješ sa tým, že chceš niečo odfotiť zo zeme z kľaku, ale najskôr musíš vybrať penaženku, mobil, kľúče,.. z vrecka Prípadne si zabalíš aj desiatu
Nehovorím, že práve KATA je pre teba, len vzhľadom na batoh ktorý si dával som chcel poukázať na to, ako sa dá nosiť. Myslím, že aj iný výrobcovia robia také variabilné uchytenie popruhov. Myslím, že aj v nižšej cenovej kategórii.
Až taký veľký zasa nie je a menší model 3N1-10 je len dosť malý. Keď je tam ale miesto navyše, je to len dobre. Neotravujú pri fotení veci po vreckách. Nahádžeš všetko do batohu a neznervózňuješ sa tým, že chceš niečo odfotiť zo zeme z kľaku, ale najskôr musíš vybrať penaženku, mobil, kľúče,.. z vrecka Prípadne si zabalíš aj desiatu
Nehovorím, že práve KATA je pre teba, len vzhľadom na batoh ktorý si dával som chcel poukázať na to, ako sa dá nosiť. Myslím, že aj iný výrobcovia robia také variabilné uchytenie popruhov. Myslím, že aj v nižšej cenovej kategórii.
tak si daj fotak do puzdra za 15 eur, objektivy do obalov ktore si k nim dostal, a vsetko to nahadz to nejakeho obycajneho batoha. OMG, niektori ludia maju strasne problemy so vsetkym.
brašňa pre začiatočnika
Viem len, ze sa delia podla sposobu pouzitia a podla potrieb a narokov dopytujuceho sa. Ci ked sa vo foteni zlepsis, tak kupis novu brasnu?
a aby som nebol OT ... do 30e si kup polstrovanu vlozku (camera bag insert) a daj si ju do tasky/batohu aka sa ti dobre nosi
a čo to máš za videnie, všetko predražené; tie služby medzi kamenným obchodom a internetom máme vyplniť my ? čo ?
pouzivam 3N1-20 a maximalna spokojnost. Mozes to mat na jedno plece, ako batoh, pripadne popruhy do kriza a v pripade potreby jeden odopnut a batoh vytuahnut na brucho a jednoduchym sposobom vytiahnut fotak.
Akurat mi obcas chyba nieco mensie, ked netreba so sebou vlacit vsetko.
pouzivam 3N1-20 a maximalna spokojnost. Mozes to mat na jedno plece, ako batoh, pripadne popruhy do kriza a v pripade potreby jeden odopnut a batoh vytuahnut na brucho a jednoduchym sposobom vytiahnut fotak.
Akurat mi obcas chyba nieco mensie, ked netreba so sebou vlacit vsetko.
Moj nazor - zainvestuj viac. Zvlast v pripade batohu sa ti to vrati. Pises, ze mas problemy s chrbtom, ale aj tak chces silou-mocou kupovat najlacnejsi batoh. Skus trochu este posetrit a ist radsej do batohu, kde niekto rozmyslal aj nad komfortom fotografa, ktory ten batoh nosi (LowePro, Crumpler, Kata ... je ich viac). Pri velmi lacnych batohoch je technika sice mozno chranena dobre (i ked aj to je otazne), akurat ty sa budes citis ako vyklepany rezen po celom dni nosenia.
Prípadne si zabalíš aj desiatu
Prípadne si zabalíš aj desiatu
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa