Fórum » Príslušenstvo

Baterry grip pre nikon D800

jamaps
2012-08-26 13:11:32+02
Zdravím všetkých. Mohol by mi niekto poradiť, aký je rozdiel medzi nikon baterry gripom za 400€ a
Meike battery grip za 100€? Ďakujem

martin9113
2012-08-26 13:19:59+02
príspevok od: jamaps
Zdravím všetkých. Mohol by mi niekto poradiť, aký je rozdiel medzi nikon baterry gripom za 400€ a
Meike battery grip za 100€? Ďakujem
obrovsky , material jeiny a original aj gunhuje. meike nikdy viac.. je to smejd

slavmiro
2012-08-26 14:06:24+02
Na aparat tej cenovej kategorie radsej original

tomas.hlavco
2012-08-26 14:16:06+02
Ak chces fotak zavedit na na nejaky popruh (sunsniper, blackrapid) tak jedine original a vlastne ma nenapada preco neoriginal na fotak takej hodnoty.

mathino
2012-08-26 15:27:02+02
Súhlasím s ostatnými, zober radšej originál. U mňa bude ďalší upgrade na FF a na ten už vezmem origo grip. Pokiaľ by šlo o nejaké lacné DX telo, tak ber nejaký čínsky...

Ešte prikladám video, kde porovnávajú BG pre D800:

http://nikonrumors.com/2012/07/19/fake-mb-d12-battery-grips-for-the-d800-are-they-worth-it.aspx/

jamaps
2012-08-26 19:25:14+02
Ďakujem veľmi pekne.

zuzka1
2012-12-10 23:08:28+01
Viete mi povedat niekto kto realne vlastni MB D12 grip, ci zvysi FPS skutocne zo 4 na 6 ? Dakujem. Docitala som sa,ze v skutocnosti je to 5 a 6 FPS iba na DX crope.
Ako je to naozaj?

meetU
2012-12-11 01:16:14+01
Pozri toto:
http://www.mini-max.sk/product/default/2347

Ludia co pisu, ze kupovat iba original maju pravdu iba ciastocne. Pretoze original ano, ale nie za takuto premrstenu cenu. Tu sa Nikon sekol a prave v porovnani s Vertaxom na roznych forach dostava na frak. Aby som Ta nemylil, tak original grip je urcite super vyrobok, ale Vertax sa mu kvalitativne priblizuje asi z 95% a cenovo je neporovnatelne lacnejsi. Pisem z vlastnej skusenosti.

zuzka1
2012-12-11 06:27:17+01
príspevok od: meetU
Pozri toto:

Ludia co pisu, ze kupovat iba original maju pravdu iba ciastocne. Pretoze original ano, ale nie za takuto premrstenu cenu. Tu sa Nikon sekol a prave v porovnani s Vertaxom na roznych forach dostava na frak. Aby som Ta nemylil, tak original grip je urcite super vyrobok, ale Vertax sa mu kvalitativne priblizuje asi z 95% a cenovo je neporovnatelne lacnejsi. Pisem z vlastnej skusenosti.
Z bazaru vies zohnat original grip v "ako novej" kondicii za 300 usd so vsetkymi papiermi a uz aj s BL- 5 vlozkou na tuzkove baterie. Je magnesium alloy a pocasiu izolovany. Mozes ho nalozit aj bateriou z D4-ky.
Neodpustila by som si znicit trojlitrovy fotoaparat tym, ze som setrila na dvesto dolaroch.
Neviem co by sa mohlo stat, hovorim teoreticky. V mojom pripade piesok a slana voda su najrizikovejsie.
Ja som tie gripy na porovnanie nedrzala spolu v ruke,ale rozdiel v kvalite tam urcite musi byt.

dePappa
2012-12-11 07:16:23+01
príspevok od: zuzka1
Viete mi povedat niekto kto realne vlastni MB D12 grip, ci zvysi FPS skutocne zo 4 na 6 ? Dakujem. Docitala som sa,ze v skutocnosti je to 5 a 6 FPS iba na DX crope.
Ako je to naozaj?
Ahoj, docitala si sa spravne, grip zvysuje rychlost na 6 FPS iba v DX mode.

Valfar
2012-12-11 07:41:53+01
Ťažko sa vyjadriť že či origo alebo China.... určite je pravda čo sa tu popísalo, origo je pevnejší odolnejší a nemáš problém s "kompatibilitou", takže ak na to máš alebo si ten foťák vie na to zarobiť, tak si kúp originál.... z vlastnej skúsenosti však môžem povedať, že čínske BG sú kvalitatívne minimálne porovnatelné... na moju D7000ku som kúpil čínsky BG za nejakých 35€ a splňa tú istú úlohu ako keby som si kúpil originál za 260€
Takže v mojom prípade bola táto volba postačujúca a ušetrených cca 230€ som mohol investovať radšej do nového skla....
A tý čo budú oponovať že sa mi za rok rozpadne - aj keby mi mal každý vydržať len rok a musel by som kupovať nový, tak mi to v porovnaní s cenou originálu vydá na 7 rokov a ešte by som aj ušetril to len tak na okraj

NefroniK
2012-12-11 09:22:19+01
Ja som si kupoval tiež lacný grip z dx.com pre D80. Vyšiel ma podobne asi okolo $40-50, ale čo by som mu vytkol sú 2 veci.
1. Jedno z koliesok na ovládanie má opačný smer ako na tele. Takže tam, kde mi to "do prava" odcloní mi na gripe pricloní, resp. naopak.
2. Niekedy kontakty úplne nedoliehajú a kolieska na tele nefungujú vôbec. Treba to odšrubovať a nanovo zašrubovať.
Navyše nemá ani volič pre ostriace body.

NefroniK
2012-12-11 09:23:44+01
Ale ten volič ostriacich bodov zas nie je ani na originále MB-D80, asi to nepodporuje cez grip telo.

calimero
2012-12-11 09:44:51+01
Pozri toto:

Hej, hej, ale za tych 119 je to dost. Vertax sa da kupit lacnejsie.

Krtko fotografom
2012-12-11 09:48:05+01
Trosku mimo temy, ale nechcem zakladat nove vlakno, len sa chcem opytat, ako sa Vam fotia (napriklad) svadby a stuzkove s D800? Teraz mam na mysli celkovo, a nie len velkost Mpx. Diky za odpovede.

tomaspavco
2012-12-11 09:56:34+01
Určite originál, mal som raz na D300s požičaný grip meike a nikdy viac, nič presne nedržalo, koliesko hrkalo, a foťák mi dokonca viackrat zmrzol počas fotenia, čiže keď som kupoval D700 šiel na ňu len originál, a na D600 pôjde originál taktiež. Original je original.

meetU
2012-12-11 15:53:17+01
Boze ludia!!! Kazdy tu pise neoriginal nikdy viac, slana voda a podobne veci.

Pozrite si porovnanie tu:
http://www.dpreview.com/articles/7218581619/accessory-review-pixel-vertax-d12-grip-for-nikon-d800e
www.youtube.com/watch?v=8YS4m3wOUsA

Vertax stoji na Slovensku 119€!!! Za tu cenu je to super grip a kupil by som si ho na 100%. Drzal som ho v ruke, porovnaval tyzden a Nikon to proste prestrelil, presne tak ako s novymi objektivmi. Ceny, ktore nasadzuje na novinky vobec nekoresponduju s realnou cenou. A bazarovy original grip na D800 som este popravde na Slovensku nevidel.

zuzka1
2012-12-11 16:31:34+01

http://www.dpreview.com/articles/7218581619/accessory-review-pixel-vertax-d12-grip-for-nikon-d800e

Vertax stoji na Slovensku 119€!!! Za tu cenu je to super grip a kupil by som si ho na 100%. Drzal som ho v ruke, porovnaval tyzden a Nikon to proste prestrelil, presne tak ako s novymi objektivmi. Ceny, ktore nasadzuje na novinky vobec nekoresponduju s realnou cenou. A bazarovy original grip na D800 som este popravde na Slovensku nevidel.
Pri Vertaxe gripe sa vyskytuje problem s konektormi a to aj pri plne nabitej baterii. (D800/D800E users forum)
Jedinym ponosom co som videla na original bola cena.
Samozrejme kupis si co uznas za vhodne.
V mojich ociach kupit niekolkotisicove telo a potom setrit par stovak na poriadnom gripe zmysel nedava.

meetU
2012-12-11 18:10:25+01
príspevok od: zuzka1
Pri Vertaxe gripe sa vyskytuje problem s konektormi a to aj pri plne nabitej baterii. (D800/D800E users forum)
Jedinym ponosom co som videla na original bola cena.
Samozrejme kupis si co uznas za vhodne.
V mojich ociach kupit niekolkotisicove telo a potom setrit par stovak na poriadnom gripe zmysel nedava.
Ono v USA sa to cele vnima uplne inak. A jednu vec mas mas pravdu, ze dat na niekolkotisicove telo nejaku blbost nedava zmysel. Ale Vertax blbost nie je. Skusal som a nemozem nechvalit. Ak su aj nejake problemy s kontaktmi, tak som ich nezazil a okrem toho mas na grip 2 rocnu zaruku. Takze toto by som uz vobec neriesil.
A vies to ponosovanie sa na original grip Nikon. 400€ na Slovensku je za grip az az. Ak to zoberiem cisto pragmaticky, ak by Vertax zainvestoval do lepsieho tela a dielenskeho spracovania, tak by grip nestal urcite viac ako 200€. A to je stale polovica Nikonu.
Odjakziva som Nikonista a mam len original prislusenstvo a objektivy, ale cenova politika Nikonu je rok co rok horsia a horsia. Ja uz mam toho niekedy dost.

calimero
2012-12-11 20:15:58+01

Vertax stoji 99 €

Strana 1 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()