Zdravím, mám trojcestnú hlavu od Manfrotta na statíve 190XPROB a chcela by som hlavu guľovú. Nemám s tým však žiadne skúsenosti, iba sa domnievam, že by sa mi mohla urýchliť práca. Dúfam, že sa nemýlim Výber hlavy som zúžila na: > Manfrotto 322 RC2 > Giottos MH 1312 s platformou 652 Máte s niektorou z týchto hláv skúsenosť, viete mi jednu z nich odporučiť? Nejde mi ani tak o veľkú nosnosť, skôr o pohodlnú prácu, rýchlosť, kvalitu a iné potrebné vlastnosti okrem nosnosti. A ešte jedna otázka - dá sa hlava 322 RC2 pri prenášaní nastaviť (sklopiť, upraviť) tak, aby ten grip/joystick veľmi neprekážal? Ďakujem!
Ked uz tu mame temu hlav, mate tu niekto (vobec) nejake dobre/zle skusenosti, tipy a triky na hlavy Manfrotto zo serie 468? Vyrobca ich oznacuje ako hydrostaticke (predpokladam, ze upevnenie bude na principe podobnom piestom - hydrostatickym tlakom) - je pri nich treba na nieco dbat? Z tych piestov ma napada domnienka ze by mohli byt nachylne na vytecenie tekutiny (?), resp. mozne problemy s tesnostou.
Dnes som bola vyskúšať Manfrotto aj Vanguard, ale Giottos (skúšala som nedávno) sa mi pozdáva najviac, takže to bude pravdepodobne víťaz. No ešte musím zistiť, či bude sedieť na Manfrotto - teda viem, že bude; ale zaujíma ma, či plocha, na ktorú sa hlava pripevňuje s ňou bude totožná (viď priložený obrázok)
Statívová hlava Manfrotto vs. Giottos
Výber hlavy som zúžila na:
> Manfrotto 322 RC2
> Giottos MH 1312 s platformou 652
Máte s niektorou z týchto hláv skúsenosť, viete mi jednu z nich odporučiť?
Nejde mi ani tak o veľkú nosnosť, skôr o pohodlnú prácu, rýchlosť, kvalitu a iné potrebné vlastnosti okrem nosnosti.
A ešte jedna otázka - dá sa hlava 322 RC2 pri prenášaní nastaviť (sklopiť, upraviť) tak, aby ten grip/joystick veľmi neprekážal?
Ďakujem!
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa