2) gimbal hlava, na 400/5.6 by mohla stacit Jobu BWG-J3K ,alebo Triopo DG03. Trocha rozmernejsia je Manfrotto 393, ale ma priaznivu cenu ak ju este niekde kupis.
Gimbal je vacsia, ale ma vyhodu, ze je stabilna aj v uvolnenom stave a nehrozi, ze sa objetiv prevazi na jednu, alebo druhu stranu.
zdravím,ja osobne používam Manfrotto 322RC2 (guľová hlava s rukoväťou, s doštičkou) a som s nou spokojný, ale na panorámy to nieje... a hlavne pohodové ovládanie jednou rukou. Najdlhšie tele mam pevnú 300/f4. to už do 400 je len kúsok.
zdravím,ja osobne používam Manfrotto 322RC2 (guľová hlava s rukoväťou, s doštičkou) a som s nou spokojný, ale na panorámy to nieje... a hlavne pohodové ovládanie jednou rukou. Najdlhšie tele mam pevnú 300/f4. to už do 400 je len kúsok.
322RC2 mam a na teleobjektiv co ma navyse stativovu obruc neodporucam ziadnu gulovu hlavu. Na wildlife je najlepsia gimbal hlava, casto treba dlho cakat a vtedy netreba drzat fotoaparat, ked sa objekt objavi, da sa rychlo fotit a netreba uvolnovat hlavu pre polohovanie co zdrzuje a casto pre potrebu uvolnit hlavu pre prekomponovanie fotograf pride o zaber.
neviem ci by som si vybral gulovu hlavu ale urcite nieco co nevyzera ako kijak. funguje dobre, no po case ked so stativom pracujes zacne ta privadzat do sialenstva. cize asi nieco ine popr silnu gulovu hlavu
no nejakú nevyskokú- tá "montáž" na sklápanie stredového stĺpika je už aj tak dosť vysoká. Ak dáš ešte aj vysokú hlavu bude ti to kmitať - ja tipujem mám ten statív s hlavou 498RC2 a je už ako by si mal slúšne vysunutý stlpik.
Hlava na Manfrotto 055XPROB ?
www.ephoto.sk/fototechnika/recenzie/stativy/gitzo-gt2540f----gh1720fqr/
Mam ju a na svoje male rozmery je to velmi dobra volba.
2) gimbal hlava, na 400/5.6 by mohla stacit Jobu BWG-J3K ,alebo Triopo DG03. Trocha rozmernejsia je Manfrotto 393, ale ma priaznivu cenu ak ju este niekde kupis.
Gimbal je vacsia, ale ma vyhodu, ze je stabilna aj v uvolnenom stave a nehrozi, ze sa objetiv prevazi na jednu, alebo druhu stranu.
a som s nou spokojný, ale na panorámy to nieje... a hlavne pohodové ovládanie jednou rukou.
Najdlhšie tele mam pevnú 300/f4. to už do 400 je len kúsok.
a som s nou spokojný, ale na panorámy to nieje... a hlavne pohodové ovládanie jednou rukou.
Najdlhšie tele mam pevnú 300/f4. to už do 400 je len kúsok.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa