Osobne mám nejaký Vanguard (neviem si spomenúť čo presne to je). Mám v tom telo, 4 objektívy, blesk a príslušenstvo. Niečo podobné ako toto: http://www.vanguardworld.cz/index.php/pv/products/photo-video/detail-1-1-218-686.html Len bacha na to, čo tam dáš, lebo taká plná taška vie byť ťažšia ako si myslíš a kríže potom dosť hubujú...
Vanguard Heralder 33 vyzerá dobre, vnútorné rozmery 33x16x28 postačia aj pre úschovu softboxu =). cena je lepšia. Máte ešte niečo podobné (resp. pochválte sa svojou priestrannou šikovnou brašňou)?
nazdar, potrebujme poradiť brašňu na rameno pre dve dslr s nasadenými objektívmi + blesk a príslušenstvo. S rozumným resp. nekomplikovaným otváraním
odporúčam kufor na kolieskach alebo ruksak, z kabely bolia plecia a akurát sa ti z nej niečo vysype...
Neviem ako ty funguješ ale ja prídem do kostola, dám batoh na zem, otvorím (v rohu niekde) vyberem veci fotím (aj tak všetko s 35 a 85), problém je len ak sú všetci stresujúci začiatočníci a vrátane miništrantov a troch kameramanov sú natlačení na mladých (doslova 10cm od ksichtov), vtedy zoberiem 24-70 a natlačím sa aj ja a fotím na 24mm..
Skončí obrad hodím batoh na chrbát/odkoliečkujem kufor k dverám a idem s 24-70 fotiť vychádzačku z kostola a gratulačky.. detto na hostine prípravách, kufor je pod stolom, s brašnou je to rovnaké len to nosíš na jednom pleci a aj tak bude v rohu ked je ťažká, ja som si dnes kupil kufor na kolečkách a do malej mini brašne si hodím Xpro1/X100 ako back up a jeden obejktív + D700 na krku, baterky a vodu. CF mám v popruhu. Dnes už nie som ochotný kaziť si chrbát a kolená s taškou a už ani nie s batohom.. Ak chceš silou mocou brašnu tak pre mňa jediná vyhovujúca je reporter od D300/400 AW vyššie.
No toto je argument... Problém je, že žene je 200€ za kabelu adekvátna cena, ale keď si to chce kúpiť chlap, tak je to vyhadzovanie peňazí. Na druhej strane do niektorých ženských takzvaných "kabeliek" by sa v pohode zmestilo to, čo do Lowepro Reporter
odporúčam kufor na kolieskach alebo ruksak, z kabely bolia plecia a akurát sa ti z nej niečo vysype...
Neviem ako ty funguješ ale ja prídem do kostola, dám batoh na zem, otvorím (v rohu niekde) vyberem veci fotím (aj tak všetko s 35 a 85), problém je len ak sú všetci stresujúci začiatočníci a vrátane miništrantov a troch kameramanov sú natlačení na mladých (doslova 10cm od ksichtov), vtedy zoberiem 24-70 a natlačím sa aj ja a fotím na 24mm..
Skončí obrad hodím batoh na chrbát/odkoliečkujem kufor k dverám a idem s 24-70 fotiť vychádzačku z kostola a gratulačky.. detto na hostine prípravách, kufor je pod stolom, s brašnou je to rovnaké len to nosíš na jednom pleci a aj tak bude v rohu ked je ťažká, ja som si dnes kupil kufor na kolečkách a do malej mini brašne si hodím Xpro1/X100 ako back up a jeden obejktív + D700 na krku, baterky a vodu. CF mám v popruhu. Dnes už nie som ochotný kaziť si chrbát a kolená s taškou a už ani nie s batohom.. Ak chceš silou mocou brašnu tak pre mňa jediná vyhovujúca je reporter od D300/400 AW vyššie.
(počas obradu mám brašňu s nepotrebným príslušenstvom celý čas odloženú bokom, a keď, ako píšeš, je priestor okolo mladých otvorený, bez natlačeného kameramana alebo svedkov ktorí sú za chrbtom mladomanželov tak vtedy fotím (asi 80% záberov) s objektívom 70-200 )
mať kufor nie je zlý nápad, viem že na niektoré typy sa dá pripevniť tiež stojan na softbox etc, čo je určite pohodlnejšie.. nejdem sa teda unáhliť s kúpou brašne (zatiaľ sa mi najviac pozdáva Lowepro reporter d300aw/400.. Vanguard heralder je "hovädo pohužvané": viď http://www.youtube.com/watch?v=Qpd8PjyqChM ).
(počas obradu mám brašňu s nepotrebným príslušenstvom celý čas odloženú bokom, a keď, ako píšeš, je priestor okolo mladých otvorený, bez natlačeného kameramana alebo svedkov ktorí sú za chrbtom mladomanželov tak vtedy fotím (asi 80% záberov) s objektívom 70-200 )
mať kufor nie je zlý nápad, viem že na niektoré typy sa dá pripevniť tiež stojan na softbox etc, čo je určite pohodlnejšie.. nejdem sa teda unáhliť s kúpou brašne (zatiaľ sa mi najviac pozdáva Lowepro reporter d300aw/400.. Vanguard heralder je "hovädo pohužvané": viď http://www.youtube.com/watch?v=Qpd8PjyqChM ).
tú pohužvanosť má aj reporter, beriem to ako výhodu že sa ti prispôsobí telu a neodstava do priestoru a netahá tak..
, ak chceš doplnkovu malu brašnu treba skôr menší model (ja mám takú maú reklamnú olympusovú - pekne navrhnutú... alebo puzdro-dve na opasok. ak si z ba, skus sa buduci týžden u nás zastaviť možme dačo vybrať, aspon si to pozrieš v našom eshope..
Používam LowePro Stealth Reporter 650AW, okrem toho že je brutálne veľká, neraz sa mi s ňou podarilo čosi zhodiť a vkuse v nej strácam veci sa nemám na čo sťažovať. Bez problémov pojme 2 veľké DSLR telá s gripom a jedno malé/bez gripu a s nasadenými objektívmi od 24-70 po 70-200 a ešte ti ostane miesto na 2-3 blesky, notebook... len si potom ešte treba dobrého doktora zohnať keď ti odpadne rameno... ja som s touto brašňou spokojný, chvíľu mi trvalo kým som sa s ňou naučil obratnosti ale keďže ju nosím aj ako školskú tašku tak mi to dlho netrvalo
Skrátene: zober si niečo menšie, asi SR 550AW - menší, podstatne obratnejší a myslím že má aj stan pre notebook...
nazdar, potrebujme poradiť brašňu na rameno pre dve dslr s nasadenými objektívmi + blesk a príslušenstvo. S rozumným resp. nekomplikovaným otváraním
Ja mam Hama Defender 220. Ak ostatny hovorili o svojich ako ako o velkych, tak toto je naozajstne bulo. Dam tam D700, D300, 70-200, 24-70, 16-35, 85 1,4, 50 1,4, 90 macro, dva systemaky filtre baterky, kraviny vsetkeho druhu a este mam miesto na dalsie objektivy alebo fotaky. Otvara sa smerom od tela, takze vrch nezavadza, ked mam brasnu na ramenach. Ma aj pristup z vrchu, ale fotak s gripom tade prepcham len tazko. Moznost uchytit dalsie objektivy na bokoch, takisto aj drziak na stativ a miesto na laptop. Raincover tiez nechyba. Da sa kupit uz od stovky, ale kvalita je trochu nizsia ako napr Lowepro Nowa, co som mal. Zabudni ale ze sa s nou lahko presmyknes okolo ludi. Na svadbu/reportaz je to asi moc velka brasna ale su dalsie dve mensie. Takze ak nechces vela minut, kup. Bacha, Hama Defender je aj batoh.
Brašňa na svadbu
Daniel U: hľadal som práve niečo podobné ako magnum od lowepro kvôli tej cene (200eur je až moc za tašku). Ty ju používaš, alebo máš niečo iné?
http://www.vanguardworld.cz/index.php/pv/products/photo-video/detail-1-1-218-686.html
Len bacha na to, čo tam dáš, lebo taká plná taška vie byť ťažšia ako si myslíš a kríže potom dosť hubujú...
Daniel U: hľadal som práve niečo podobné ako magnum od lowepro kvôli tej cene (200eur je až moc za tašku). Ty ju používaš, alebo máš niečo iné?
Skončí obrad hodím batoh na chrbát/odkoliečkujem kufor k dverám a idem s 24-70 fotiť vychádzačku z kostola a gratulačky.. detto na hostine prípravách, kufor je pod stolom, s brašnou je to rovnaké len to nosíš na jednom pleci a aj tak bude v rohu ked je ťažká, ja som si dnes kupil kufor na kolečkách a do malej mini brašne si hodím Xpro1/X100 ako back up a jeden obejktív + D700 na krku, baterky a vodu. CF mám v popruhu. Dnes už nie som ochotný kaziť si chrbát a kolená s taškou a už ani nie s batohom..
Ak chceš silou mocou brašnu tak pre mňa jediná vyhovujúca je reporter od D300/400 AW vyššie.
Problém je, že žene je 200€ za kabelu adekvátna cena, ale keď si to chce kúpiť chlap, tak je to vyhadzovanie peňazí. Na druhej strane do niektorých ženských takzvaných "kabeliek" by sa v pohode zmestilo to, čo do Lowepro Reporter
Skončí obrad hodím batoh na chrbát/odkoliečkujem kufor k dverám a idem s 24-70 fotiť vychádzačku z kostola a gratulačky.. detto na hostine prípravách, kufor je pod stolom, s brašnou je to rovnaké len to nosíš na jednom pleci a aj tak bude v rohu ked je ťažká, ja som si dnes kupil kufor na kolečkách a do malej mini brašne si hodím Xpro1/X100 ako back up a jeden obejktív + D700 na krku, baterky a vodu. CF mám v popruhu. Dnes už nie som ochotný kaziť si chrbát a kolená s taškou a už ani nie s batohom..
Ak chceš silou mocou brašnu tak pre mňa jediná vyhovujúca je reporter od D300/400 AW vyššie.
, ak chceš doplnkovu malu brašnu treba skôr menší model (ja mám takú maú reklamnú olympusovú - pekne navrhnutú... alebo puzdro-dve na opasok. ak si z ba, skus sa buduci týžden u nás zastaviť možme dačo vybrať, aspon si to pozrieš v našom eshope..
Skrátene: zober si niečo menšie, asi SR 550AW - menší, podstatne obratnejší a myslím že má aj stan pre notebook...
vanguard oregon32
Na svadbu/reportaz je to asi moc velka brasna ale su dalsie dve mensie. Takze ak nechces vela minut, kup.
Bacha, Hama Defender je aj batoh.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa