Fórum » Nikon fórum

Ako sa vyhnúť kúpe vadnej D800.

andricko
2013-02-10 16:45:54+01
Čaute,
vážne uvažujem o kúpe Nikona D800. Jediné čo ma od kúpy odrádza sú správy o častom výskyte chyby autofokusu. Vie niekto o spôsobe ako sa zaručene vyhnúť kúpe nového vadného fotoaparátu ? Myslím tým kde a ako by sa dala takáto kúpa zrealizovať. Ďakujem.

tomis.ales
2013-02-10 17:17:44+01
Pocul som, ze tuto chybu uz odstranili minuly rok. Takze cim neskor ju kupis, tym mas vacsiu sancu ze kupis uz dobre telo. Inak jedine odskusat. Mas 7 dni na vratenie tovaru ak si to kupil cez net.

JohnNewton
2013-02-10 17:27:10+01
Budeš používať stredový ostriaci bod, ako Nikon odporúča, ale za tie peniaze ? Nech ich čert vezme S Nikonom si dám chvíľu pokoj.

atlantel
2013-02-10 17:45:40+01
príspevok od: andricko
Čaute,
vážne uvažujem o kúpe Nikona D800. Jediné čo ma od kúpy odrádza sú správy o častom výskyte chyby autofokusu. Vie niekto o spôsobe ako sa zaručene vyhnúť kúpe nového vadného fotoaparátu ? Myslím tým kde a ako by sa dala takáto kúpa zrealizovať. Ďakujem.
Ako sa to da zrealizovat ? Navod je strasne zlozity .... ?!? Pojdes do kamenneho obchodu a vyskusas si ostrenie cez lavy AF bod. Alebo nebudes pouzivat lavy AF bod a vsetko bude OK. Ja pouzivam iba stredovy a vsetko je spravne zaostrene.

juve16
2013-02-10 18:56:25+01
príspevok od: tomis.ales
Pocul som, ze tuto chybu uz odstranili minuly rok. Takze cim neskor ju kupis, tym mas vacsiu sancu ze kupis uz dobre telo. Inak jedine odskusat. Mas 7 dni na vratenie tovaru ak si to kupil cez net.
7 dní v každej predajni, nielen cez net
megafoto ma dokonca 21 dni na vratenie, bez udania dovodu

Napster050
2013-02-10 19:59:51+01
zaujímavé je, že väčšina ľudí používa len stredový ostriaci bod, a keď vyjde nejaká novinka čo má "len" 9 ostriacich bodov a z toho len 1 krížový, tak všetci frflú... (viď. Canon 6D)

Marcel Rebro
2013-02-10 20:01:53+01
príspevok od: andricko
Čaute,
Zaručene zaručene? Kúp si D700, alebo počkaj na D900 ... Za málo

tomis.ales
2013-02-10 21:53:21+01
príspevok od: juve16
7 dní v každej predajni, nielen cez net
megafoto ma dokonca 21 dni na vratenie, bez udania dovodu
7 dni iba cez net. Ak nejaky kamenny obchod ponuka vratenie tovaru v nejakom casovom horizonte, tak je to iba ich bonus. Zakonnik nic take nepozna.

viking81
2013-02-10 22:20:00+01
príspevok od: tomis.ales
7 dni iba cez net. Ak nejaky kamenny obchod ponuka vratenie tovaru v nejakom casovom horizonte, tak je to iba ich bonus. Zakonnik nic take nepozna.
a ked uz aj zoberu vrateny tovar tak peniaze nevratia....iny tovar alebo druhy taky kus...

atariak
2013-02-10 22:49:15+01
Lahko, nekupuj ju...

andricko
2013-02-11 08:43:25+01
Ak sa nemýlim zaostrenie stredovým ostriacim bodom a potom výrazné prekompovovanie by mohlo dostať zaostrený objekt znova mimo hĺbky ostrosti. Hlavne pri takej 85/1,8 a pod. Vždy som sa snažil zvoliť najbližší zaostrovací bod a prekomponovávať len minimálne.
Inak pravdu povediac ideálne by som si to predstavoval tak, že by mi to nejaký šikovný predajca fototechniky skontroloval sám a predal mi už oskúšaný foťák bez spomýnanej vady. Ale to už by som chcel asi moc, to uznávam aj sám.

dePappa
2013-02-11 10:03:08+01
ahoj, mam D800 (kupovana 29.3.2012, jedna z prvych vobec) ziaden problem z lavym AF bodom, jednoduchy test ako to zistis na predajni, pouzi sirokouhly objektiv s nejakou velkou clonou idealne 2.8 a vyssie (ja som testoval 24 1.4), nastav v hladaciku uplny lavy bod, prepni na LCD, sprav fotku a potom prepni na hladacik, sprav fotku a porovnaj, malo by to byt uplne rovnake (pri zmene LCD/OVF preostri manualne na nekonecno). Inak problem mal byt odstraneny este minuly rok v lete...

JohnNewton
2013-02-11 16:03:06+01
toto neveští nič dobré:
http://digiarena.e15.cz/akcie-nikonu-zazily-nejvetsi-propad-od-roku-1985

wlad
2013-02-11 16:14:19+01
príspevok od: JohnNewton
toto neveští nič dobré:
preco ? si investor ?

..nam spotrebitelom moze byt kurz akcii Nikonu absolutne ukradnuty

NefroniK
2013-02-11 16:14:51+01
toto neveští nič dobré:
Hádam ich to konečne preberie a vypustia do sveta niečo užitočné (D400?). To sú tie ich farebné kompaktíky a mirrorlessy.

dePappa
2013-02-11 16:19:00+01
ja by som povedal ze vsetky foto firmy maju momentalne akosi problem na burze, ale ako vlad hovori? pokial nie ste investori tak vam to moze byt jedno

http://www.google.com/finance?q=TYO%3A7751&ei=gwsZUbDqAaf1wAO3owE

JohnNewton
2013-02-11 17:03:54+01
príspevok od: NefroniK
Hádam ich to konečne preberie a vypustia do sveta niečo užitočné (D400?). To sú tie ich farebné kompaktíky a mirrorlessy.
A dva fullformáty, s výrobnými vadami . Akcie týchto firiem neovplyvní výrok politika alebo výstrel na blízkom východe, ale hlavne ich vlastné chyby.

wlad
2013-02-11 18:19:15+01
A dva fullformáty, s výrobnými vadami . Akcie týchto firiem neovplyvní výrok politika alebo výstrel na blízkom východe, ale hlavne ich vlastné chyby.
velmi pochybujem ze pociatocne vyrobne vady mali akykolvek dopad na predajnost D600 alebo D800viek.
S moznymi problemami jednoducho "early adopters" pocitaju - ved je to uplne novy produkt, moze mat nejake muchy, ale od toho tu je predsa zarucna lehota (ktora pocas reklamacie prestava plynut). D7000 mala tiez udajne nejake problemy, a napriek tomu to bol nedostatkovy tovar na ktory sa cakalo tyzdne.
Problem D800/D600 nie je v nejakych pociatocnych vyrobnych vadach. Len jednoducho su to uz stroje ktore cenou neoslovia tolkych, ako entry level tela za 700 eur.
Realna hodnota takej D600 je okolo 1300 eur. Mozno o rok sa dostane na taku uroven.

JohnNewton
2013-02-11 20:20:26+01
príspevok od: wlad
velmi pochybujem ze pociatocne vyrobne vady mali akykolvek dopad na predajnost D600 alebo D800viek.
S moznymi problemami jednoducho "early adopters" pocitaju - ved je to uplne novy produkt, moze mat nejake muchy, ale od toho tu je predsa zarucna lehota (ktora pocas reklamacie prestava plynut). D7000 mala tiez udajne nejake problemy, a napriek tomu to bol nedostatkovy tovar na ktory sa cakalo tyzdne.
Problem D800/D600 nie je v nejakych pociatocnych vyrobnych vadach. Len jednoducho su to uz stroje ktore cenou neoslovia tolkych, ako entry level tela za 700 eur.
Realna hodnota takej D600 je okolo 1300 eur. Mozno o rok sa dostane na taku uroven.
Ale na tej cene už takmer je:

http://www.eloshop.sk/tovar/31505-fotoaparat-nikon-d600-body.html

Permanetne zaprasený snímač na D 600 nie je žiadna sláva, u D 800 myslím 14 ľavých neostricich bodov tiež nikoho nepoteší, ani jeden z týchto problémov nie je jednoducho odstrániteľný, a všetko to zaklincovale neochota Nikonu sa k uvedeným problémom jednoznačne vyjadriť. Je mi ľuto, ale za cenu cca 2900 € za D800E v začiatkoch predaja nie som ochotný akceptovať ŽIADNU výrobnú vadu. V USA to viedlo aj k niekoľkým súdnym sporom voči Nikon servisom.
Ja som posledných cca 7 rokov strávil s Nikonom, a bol by som pri ňom zostal aj naďalej, ale nie za týchgto podmienok .
Olympus sa tiež dlho tváril, že je u nich všetko v poriadku

wlad
2013-02-11 20:26:44+01
Ale na tej cene už takmer je:

http://www.eloshop.sk/tovar/31505-fotoaparat-nikon-d600-body.html

Permanetne zaprasený snímač na D 600 nie je žiadna sláva, u D 800 myslím 14 ľavých neostricich bodov tiež nikoho nepoteší, ani jeden z týchto problémov nie je jednoducho odstrániteľný, a všetko to zaklincovale neochota Nikonu sa k uvedeným problémom jednoznačne vyjadriť. Je mi ľuto, ale za cenu cca 2900 € za D800E v začiatkoch predaja nie som ochotný akceptovať ŽIADNU výrobnú vadu. V USA to viedlo aj k niekoľkým súdnym sporom voči Nikon servisom.
Ja som posledných cca 7 rokov strávil s Nikonom, a bol by som pri ňom zostal aj naďalej, ale nie za týchgto podmienok .
Olympus sa tiež dlho tváril, že je u nich všetko v poriadku
pozri, ziadna firma nebude trubit do sveta ze nejaky jej produkt ma problemy, kym ju do toho nedokopu (vid biele kruhy na fuji x10). Samozrejme ak mas vadny fotak, tak reklamacia, a odstranit vyrobnu vadu jednoducho musia. Tam nemaju ziadnu inu moznost.
Na to nepotrebujes citat nejake verejne vyhlasenia na strankach Nikonu. Od toho mas predsa blocek a 2 rocnu zaruku a ine ta trapit nemusi..

Strana 1 z 4

Inzercia