Fórum » Nikon fórum

D780 alebo Z6 II

ViloM
ViloM 2024-06-09 20:40:13+02
Mám D7200, som s ním spokojný a k nemu 5 ks objektívov, z toho dve staré ešte na pohon z tela fotoaparátu (Tokina 70-200/2,8 ), ale aj tam je spokojnosť. Chcem "rozšíriť park" o FF telo, keďže nie som profík aby som menil techniku kedy chcem tak s tým telom už "dožijem". A teraz klasická otázka. Zobrať ešte D780, alebo Z6 II. Za D780 hovorí: ponechám si všetky objektívy (len jeden je DX, budem s nim fotiť na crop) , má už elektronickú uzávierku a hovoria zaň aj skvelé referencie na fórach. No ale zrkadlovky končia, ktovie ako bude s prípadným servisom. Z6 II - budúcnosť, stabilizovaný snímač, ale mal by som len tri objektívy aj to len s FTZ , o dve objektívy prídem (hlavne Tokina 70-200 ma škrie) a ak by som mal nahradiť všetko novými "Z" sklami tak zbankrotujem. Mám aj mirrorless Oly M5, MII, pocitovo sa mi fotí lepšie so zrkadlom ako s bezzrkadlom. Tak kto má aký názor, budem povďačný za každú skúsenosť/názor.

gytheio
2024-06-11 19:00:55+02
príspevok od: internetiko
už to začína
zacalo to pred desiatimi rokmi
-1
0

Porubo
2024-06-11 20:33:35+02
príspevok od: gytheio
zacalo to pred desiatimi rokmi
Wow! To je teda, za 10 rokov si sa osobnostne nikam vpred neposunul!?
0
2

gytheio
2024-06-11 20:47:53+02
príspevok od: Porubo
ti zase nedalo nezapotit nieco, ty si tu iba na jednu jedinu vec rypat, aj ked o tom nic nevies aj ked sa ta to nijak netyka treba rypat.. ty si o sebe myslis, ze si sa niekam posunul blbec?
-2
0

ViloM
2024-06-11 20:52:32+02
Hnida, ja na rozdiel od teba viem
Načo tu chodíš zasmradzovať diskusiu ??? Kým si sa nezamiešal, tak toto bola normálna diskusia o upgrade fotoaparátu, zas sa to zvrhne na tvoje kydanie na ostatných. Buď reaguj k téme a píš tu argumenty (ktoré si úprimne rád prečítam), alebo si nájdi inú tému a mindráky si prosím choď liečiť tam. Ďakujem.
0
6

gytheio
2024-06-11 20:53:14+02
príspevok od: Porubo
teba by som pomenoval troma slovami a urcite trefnymi - z prosta do sprosta.. urcite si na seba hrdy aky si sprosty a prosty
-4
0

ViloM
2024-06-11 20:54:33+02
Ale na Z budes kupovat objektivy, si myslim. Ja mam dva krat to 30 a urcite by som isiel do 850.
Áno viem, toto je dosť mínus pre bezzrkadlo. 850 zas nepotrebujem, jednak nerobím veľké výtlačky a 45 MPx zas odhalí všetky chyby objektívu.
0
0

gytheio
2024-06-11 20:57:47+02
príspevok od: ViloM
Načo tu chodíš zasmradzovať diskusiu ??? Kým si sa nezamiešal, tak toto bola normálna diskusia o upgrade fotoaparátu, zas sa to zvrhne na tvoje kydanie na ostatných. Buď reaguj k téme a píš tu argumenty (ktoré si úprimne rád prečítam), alebo si nájdi inú tému a mindráky si prosím choď liečiť tam. Ďakujem.
to bola reakcia na paladinyho, pytal som sa ho dvakrat ci sme si potykali, nevolam sa Palo a ked on ma chce tak oslovovat ja ho budem oslovovat ako ja chcem, tebe nevadi, ze to bolo normalne kym sa on do toho zapojil, tebe vadi, ze som sa ja do toho zapojil.
-4
0

gytheio
2024-06-11 20:59:16+02
Áno viem, toto je dosť mínus pre bezzrkadlo. 850 zas nepotrebujem, jednak nerobím veľké výtlačky a 45 MPx zas odhalí všetky chyby objektívu.
odhali vsetky chcby objektivu? ake chyby? to mas od koho?
-1
0

Paladin25
2024-06-11 21:00:51+02
Ak neplánuješ update aj objektívov - napríklad na "Z" má Nikon výborný makráč 105ku tak nemá pre teba význam ísť na ten bajonet.

Takže otázka znie či v budúcnosti plánuješ upgradovať objektivý alebo si spokojný a ostatneš s tým čo máš.

D780 je každopádne výborný hoc dosť prehliadaný stroj, ktorý ponúka výhody z oboch svetov.
0
0

gytheio
2024-06-11 21:09:53+02
D850 je uplne ina dimenzia fotografie, ten najkvalitnejsi vystup.. a na D850 treba dat iba profesionalny objektiv a ten nikdy nerobi ziadne chyby. Tu nejde o to kolko Mpx ma ten fotoaparat, ide o kvalitu vystupu ked je na nom nasadeny profi objektiv. To su uplne ine fotografie iny servis, radost z fotografie. Odmietnut to, ked sa to teraz da zohnat za ovela prijatelnejsiu cenu ako investicia do bezzrkadla.. hranici zo sialenstvom
-3
0

Paladin25
2024-06-11 21:12:09+02
to bola reakcia na paladinyho, pytal som sa ho dvakrat ci sme si potykali, nevolam sa Palo a ked on ma chce tak oslovovat ja ho budem oslovovat ako ja chcem, tebe nevadi, ze to bolo normalne kym sa on do toho zapojil, tebe vadi, ze som sa ja do toho zapojil.
Paľko a s kým si si tu potykal? Tu s autorom témy si si potykal? Predpokladám že nie. Si až smiešny ako si zúfali. K téme napíšeš nezmysli. Ako sám priznáš Z6 si v rukách nemal, svoje technické vedomosti si už viac krát preukázal ako nedostatočné. Tak si sa pokojne mohol zdržať komentára a nechať radiť tých, ktorým oba systémy (F aj Z) prešli rukami.

Každopádne tvoj nezmyselný príspevok som ignoroval kým si zasa nezačal trápne útočiť na fatalitiho, ktorý dal normálnu radu a poskytol autorovi cenný zdroj informácii. Ja viem nedočítaš sa tam ako fotiť ruské kurtizány ale o to autoroví témy nejde Paľko. Ak by šlo možeš sa vyjadriť ak s tým máš skúsenosti. Ja zatiaľ nemám.

A ak ťa uráža tvoje vlasné meno alebo sa zań hanbíš (ty alebo tvoja rodina) na úrade sa dá zmeniť.
0
0

blahoslav J B Art
2024-06-11 21:13:10+02
ja by som zostal pri D7200
0
0

gytheio
2024-06-11 21:14:59+02
paladin ti nevadi? je ti jedno co tu pise?
0
0

ViloM
2024-06-11 21:19:18+02
No nič
0
2
editovaný

gytheio
2024-06-11 21:20:08+02
príspevok od: Paladin25
Paľko a s kým si si tu potykal? Tu s autorom témy si si potykal? Predpokladám že nie. Si až smiešny ako si zúfali. K téme napíšeš nezmysli. Ako sám priznáš Z6 si v rukách nemal, svoje technické vedomosti si už viac krát preukázal ako nedostatočné. Tak si sa pokojne mohol zdržať komentára a nechať radiť tých, ktorým oba systémy (F aj Z) prešli rukami.

Každopádne tvoj nezmyselný príspevok som ignoroval kým si zasa nezačal trápne útočiť na fatalitiho, ktorý dal normálnu radu a poskytol autorovi cenný zdroj informácii. Ja viem nedočítaš sa tam ako fotiť ruské kurtizány ale o to autoroví témy nejde Paľko. Ak by šlo možeš sa vyjadriť ak s tým máš skúsenosti. Ja zatiaľ nemám.

A ak ťa uráža tvoje vlasné meno alebo sa zań hanbíš (ty alebo tvoja rodina) na úrade sa dá zmeniť.
hnida nevies citat? nevolam sa palo, tiez sprostota
-4
0

ViloM
2024-06-11 21:23:13+02
príspevok od: blahoslav J B Art
ja by som zostal pri D7200
Áno, aj to je možnosť.
0
1

gytheio
2024-06-11 21:24:21+02
No nič
a preco to riesis ked tiez nevies o co ide.. nedochadza ti, ze on tu iba rype? on sa postaral pri kazdej debate o cirkus
-1
0
editovaný

ViloM
2024-06-11 21:27:04+02
paladin ti nevadi? je ti jedno co tu pise?
Napísal tu normálnu reakciu. Čo mi má na tom vadiť ??? Na akú prdel tu chodíš, Každú diskusiu do ktorej sa zamotáš sprasíš osočovaním ostatných. Chcem vedieť názor iných, nie tvoje kydy, tak buď píš k téme, alebo sa ventiluj inde.
0
8

gytheio
2024-06-11 21:30:31+02
Napísal tu normálnu reakciu. Čo mi má na tom vadiť ??? Na akú prdel tu chodíš, Každú diskusiu do ktorej sa zamotáš sprasíš osočovaním ostatných. Chcem vedieť názor iných, nie tvoje kydy, tak buď píš k téme, alebo sa ventiluj inde.
no ano, a D850 odhaly chyby objektivu, tak vela stastia
-1
0

Porubo
2024-06-12 04:58:12+02
Ach, Palko moj! A Teba mamicka neucila, ze ludom sa nepatri (nema) nadavat!?
0
3

Strana 2 z 7

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()