Mám D7200, som s ním spokojný a k nemu 5 ks objektívov, z toho dve staré ešte na pohon z tela fotoaparátu (Tokina 70-200/2,8 ), ale aj tam je spokojnosť. Chcem "rozšíriť park" o FF telo, keďže nie som profík aby som menil techniku kedy chcem tak s tým telom už "dožijem". A teraz klasická otázka. Zobrať ešte D780, alebo Z6 II. Za D780 hovorí: ponechám si všetky objektívy (len jeden je DX, budem s nim fotiť na crop) , má už elektronickú uzávierku a hovoria zaň aj skvelé referencie na fórach. No ale zrkadlovky končia, ktovie ako bude s prípadným servisom. Z6 II - budúcnosť, stabilizovaný snímač, ale mal by som len tri objektívy aj to len s FTZ , o dve objektívy prídem (hlavne Tokina 70-200 ma škrie) a ak by som mal nahradiť všetko novými "Z" sklami tak zbankrotujem. Mám aj mirrorless Oly M5, MII, pocitovo sa mi fotí lepšie so zrkadlom ako s bezzrkadlom. Tak kto má aký názor, budem povďačný za každú skúsenosť/názor.
Wow! To je teda, za 10 rokov si sa osobnostne nikam vpred neposunul!?
ti zase nedalo nezapotit nieco, ty si tu iba na jednu jedinu vec rypat, aj ked o tom nic nevies aj ked sa ta to nijak netyka treba rypat.. ty si o sebe myslis, ze si sa niekam posunul blbec?
Načo tu chodíš zasmradzovať diskusiu ??? Kým si sa nezamiešal, tak toto bola normálna diskusia o upgrade fotoaparátu, zas sa to zvrhne na tvoje kydanie na ostatných. Buď reaguj k téme a píš tu argumenty (ktoré si úprimne rád prečítam), alebo si nájdi inú tému a mindráky si prosím choď liečiť tam. Ďakujem.
Načo tu chodíš zasmradzovať diskusiu ??? Kým si sa nezamiešal, tak toto bola normálna diskusia o upgrade fotoaparátu, zas sa to zvrhne na tvoje kydanie na ostatných. Buď reaguj k téme a píš tu argumenty (ktoré si úprimne rád prečítam), alebo si nájdi inú tému a mindráky si prosím choď liečiť tam. Ďakujem.
to bola reakcia na paladinyho, pytal som sa ho dvakrat ci sme si potykali, nevolam sa Palo a ked on ma chce tak oslovovat ja ho budem oslovovat ako ja chcem, tebe nevadi, ze to bolo normalne kym sa on do toho zapojil, tebe vadi, ze som sa ja do toho zapojil.
D850 je uplne ina dimenzia fotografie, ten najkvalitnejsi vystup.. a na D850 treba dat iba profesionalny objektiv a ten nikdy nerobi ziadne chyby. Tu nejde o to kolko Mpx ma ten fotoaparat, ide o kvalitu vystupu ked je na nom nasadeny profi objektiv. To su uplne ine fotografie iny servis, radost z fotografie. Odmietnut to, ked sa to teraz da zohnat za ovela prijatelnejsiu cenu ako investicia do bezzrkadla.. hranici zo sialenstvom
to bola reakcia na paladinyho, pytal som sa ho dvakrat ci sme si potykali, nevolam sa Palo a ked on ma chce tak oslovovat ja ho budem oslovovat ako ja chcem, tebe nevadi, ze to bolo normalne kym sa on do toho zapojil, tebe vadi, ze som sa ja do toho zapojil.
Paľko a s kým si si tu potykal? Tu s autorom témy si si potykal? Predpokladám že nie. Si až smiešny ako si zúfali. K téme napíšeš nezmysli. Ako sám priznáš Z6 si v rukách nemal, svoje technické vedomosti si už viac krát preukázal ako nedostatočné. Tak si sa pokojne mohol zdržať komentára a nechať radiť tých, ktorým oba systémy (F aj Z) prešli rukami.
Každopádne tvoj nezmyselný príspevok som ignoroval kým si zasa nezačal trápne útočiť na fatalitiho, ktorý dal normálnu radu a poskytol autorovi cenný zdroj informácii. Ja viem nedočítaš sa tam ako fotiť ruské kurtizány ale o to autoroví témy nejde Paľko. Ak by šlo možeš sa vyjadriť ak s tým máš skúsenosti. Ja zatiaľ nemám.
A ak ťa uráža tvoje vlasné meno alebo sa zań hanbíš (ty alebo tvoja rodina) na úrade sa dá zmeniť.
Paľko a s kým si si tu potykal? Tu s autorom témy si si potykal? Predpokladám že nie. Si až smiešny ako si zúfali. K téme napíšeš nezmysli. Ako sám priznáš Z6 si v rukách nemal, svoje technické vedomosti si už viac krát preukázal ako nedostatočné. Tak si sa pokojne mohol zdržať komentára a nechať radiť tých, ktorým oba systémy (F aj Z) prešli rukami.
Každopádne tvoj nezmyselný príspevok som ignoroval kým si zasa nezačal trápne útočiť na fatalitiho, ktorý dal normálnu radu a poskytol autorovi cenný zdroj informácii. Ja viem nedočítaš sa tam ako fotiť ruské kurtizány ale o to autoroví témy nejde Paľko. Ak by šlo možeš sa vyjadriť ak s tým máš skúsenosti. Ja zatiaľ nemám.
A ak ťa uráža tvoje vlasné meno alebo sa zań hanbíš (ty alebo tvoja rodina) na úrade sa dá zmeniť.
hnida nevies citat? nevolam sa palo, tiez sprostota
Napísal tu normálnu reakciu. Čo mi má na tom vadiť ??? Na akú prdel tu chodíš, Každú diskusiu do ktorej sa zamotáš sprasíš osočovaním ostatných. Chcem vedieť názor iných, nie tvoje kydy, tak buď píš k téme, alebo sa ventiluj inde.
Napísal tu normálnu reakciu. Čo mi má na tom vadiť ??? Na akú prdel tu chodíš, Každú diskusiu do ktorej sa zamotáš sprasíš osočovaním ostatných. Chcem vedieť názor iných, nie tvoje kydy, tak buď píš k téme, alebo sa ventiluj inde.
no ano, a D850 odhaly chyby objektivu, tak vela stastia
D780 alebo Z6 II
Takže otázka znie či v budúcnosti plánuješ upgradovať objektivý alebo si spokojný a ostatneš s tým čo máš.
D780 je každopádne výborný hoc dosť prehliadaný stroj, ktorý ponúka výhody z oboch svetov.