Poprosil by som u tvorbu databázy objektívov pre Nikon, ktoré sú vhodné na tvorbu hviezdičiek od svetelných zdrojov. Za mňa dopľňam - vyskúšané Nikon 20mm, 1,8, Tokina 11-16mm, Nikon 35mm 2,0D, Nikon 50mm 1,4 D, Nikon 80-200, 2,8D, Nikon 85mm 1,8 D.Za fotky alebo doplnenie databázy objektívov pre Nikon , vám ďakujem.
Nemá niekto náhodou niektorý z týchto objektívov?: Nikon 16-35mm Nikon 24-70, 2,8 ED Nikon 24-120, 4 Sigma 24-105,4 Tokina 24-70, 2,8 Niektorý zo Sigma(je ich tam viac) 24-70, 2,8.
Nemá niekto náhodou niektorý z týchto objektívov?: Nikon 16-35mm Nikon 24-70, 2,8 ED Nikon 24-120, 4 Sigma 24-105,4 Tokina 24-70, 2,8 Niektorý zo Sigma(je ich tam viac) 24-70, 2,8.
Prekvalipo ma, že sa nikto neozval, tie 24-70 boli populárne v nedávno skončenej zrkadlovkovej dobe a iste existujú aj ich ekvivalenty na bezzrkadlovky.
Prekvalipo ma, že sa nikto neozval, tie 24-70 boli populárne v nedávno skončenej zrkadlovkovej dobe a iste existujú aj ich ekvivalenty na bezzrkadlovky.
Ja sorry, nemám žiaden z týchto.
Postupne prezerám fotky z databáz s týmito objektívmi. Najlepšiu asi na Juzaphoto.com. Je to ako hľadať ihlu v kope sena. Je zaujímavé, že výrobcovia objektívov tretích strán majú viac takýchto objektívov. A nechápem tradičných výrobcov, že sa viac zaoberajú bokehom u ultraširokáčov, ako tým, že urobia peknú hviezdičku. Asi je marketingovo zaujímavejšie prezentovať zaoblené čepele clony a tým pádom aj akože "pekný" bokeh.
Postupne prezerám fotky z databáz s týmito objektívmi. Najlepšiu asi na Juzaphoto.com. Je to ako hľadať ihlu v kope sena. Je zaujímavé, že výrobcovia objektívov tretích strán majú viac takýchto objektívov. A nechápem tradičných výrobcov, že sa viac zaoberajú bokehom u ultraširokáčov, ako tým, že urobia peknú hviezdičku. Asi je marketingovo zaujímavejšie prezentovať zaoblené čepele clony a tým pádom aj akože "pekný" bokeh.
mal by si ich nabonzovat, k comu su ti tie infantilne hviezdicky? kazdy si ich lahko vyrobi s papierikom alebo v Ps
mal by si ich nabonzovat, k comu su ti tie infantilne hviezdicky? kazdy si ich lahko vyrobi s papierikom alebo v Ps
Dovolím si preložiť tvoj príspevok:
"Zdravím ťa, priateľ Jozef. Mohol by si prosím prezradiť za akým účelom sa zaujímaš o objektívy schopné vytvoriť hviezdičky od svetelných zdrojov? Predpokladám, že vieš, že podobný efekt je možné dosiahnuť umiestnením papiera s vhodne vystrihnutým tvarom pred objektív. Prípadne sa dá a dorobiť v Ps. Keďže sa však zaujímaš o objektívy, určite máš na mysli nejaké konkrétne použitie pre ktoré by vyššie popísané metódy neboli vhodné. Zaujímalo by ma, o čo ide, Prajem ti príjemný deň."
"Zdravím ťa, priateľ Jozef. Mohol by si prosím prezradiť za akým účelom sa zaujímaš o objektívy schopné vytvoriť hviezdičky od svetelných zdrojov? Predpokladám, že vieš, že podobný efekt je možné dosiahnuť umiestnením papiera s vhodne vystrihnutým tvarom pred objektív. Prípadne sa dá a dorobiť v Ps. Keďže sa však zaujímaš o objektívy, určite máš na mysli nejaké konkrétne použitie pre ktoré by vyššie popísané metódy neboli vhodné. Zaujímalo by ma, o čo ide, Prajem ti príjemný deň."
Niekomu ide o hviezdičky, niekomu o printscreen z cudzích webkamier. Keby každý chcel to isté, celej dedine by stačila jedna žena😁
Bohužiaľ ten efekt je rozmazaný pri použití vystrihnutého tvaru. Potrebujem ostrejšiu hviezdičku.Ale ešte skúsim laborovať s veľkosťou clony a vystrihnutého tvaru. Efekt blížiaci sa tomu, čo chcem, je s použitím hviezdicového filtra. https://www.photonet.sk/hviezdicovy-filter-kood-star-8x-72mm
Pacient má priepustku, a nemá lieky, za chvíľu budeme zatvárať vlákno🤪
Doteraz to bolo konštruktívne... Keď to zhrniem(lebo konštruktívna debata asi skončila...), tak : 1. Laborovať s vystrihnutým tvarom a jeho veľkosťou(+ veľkosťou clony) 2. Použiť hviezdicový filter 3. Dorobiť v postprocese 4. Použiť objektívy väčšinou tretích strán(alebo niektoré Nikon D objektívy), ktoré ešte nemajú zaoblené čepele clony. 5. Hľadať v databázach fotiek(lebo aj niektoré objektívy so zaoblenou clonou dávajú pekné hviezdičky od svetelných zdrojov. Ďakujem všetkým za konštruktívny dialóg.
Aha, rozumiem. Ja som len nevedel čo sa myslí pod zaoblenou clonou Ďakujem za vysvetlenie.
Tu sú ešte tri ďalšie:
- Nikon 50 / 1.8 D plastic fantastic - Zeiss Flektogon 35 / 2.4 - Sigma 50 / 1.4 Art
Dik, máš to u mňa. .Nikon 50 D robí peknú hviezdičku aj verzia 1,4. Mám odskusane. Zeiss a Sigma by mali robiť tiež podľa tvaru. Diky za tip od Sigma. Myslel som, že má zaoblené lamely. Pozriem vzorové fotky na juzaphoto. Máš aj nejaké zoom objektívy?
Hviezdička vs. boukeh
Nikon 16-35mm
Nikon 24-70, 2,8 ED
Nikon 24-120, 4
Sigma 24-105,4
Tokina 24-70, 2,8
Niektorý zo Sigma(je ich tam viac) 24-70, 2,8.
Nikon 16-35mm
Nikon 24-70, 2,8 ED
Nikon 24-120, 4
Sigma 24-105,4
Tokina 24-70, 2,8
Niektorý zo Sigma(je ich tam viac) 24-70, 2,8.
"Zdravím ťa, priateľ Jozef. Mohol by si prosím prezradiť za akým účelom sa zaujímaš o objektívy schopné vytvoriť hviezdičky od svetelných zdrojov? Predpokladám, že vieš, že podobný efekt je možné dosiahnuť umiestnením papiera s vhodne vystrihnutým tvarom pred objektív. Prípadne sa dá a dorobiť v Ps. Keďže sa však zaujímaš o objektívy, určite máš na mysli nejaké konkrétne použitie pre ktoré by vyššie popísané metódy neboli vhodné. Zaujímalo by ma, o čo ide,
Prajem ti príjemný deň."
"Zdravím ťa, priateľ Jozef. Mohol by si prosím prezradiť za akým účelom sa zaujímaš o objektívy schopné vytvoriť hviezdičky od svetelných zdrojov? Predpokladám, že vieš, že podobný efekt je možné dosiahnuť umiestnením papiera s vhodne vystrihnutým tvarom pred objektív. Prípadne sa dá a dorobiť v Ps. Keďže sa však zaujímaš o objektívy, určite máš na mysli nejaké konkrétne použitie pre ktoré by vyššie popísané metódy neboli vhodné. Zaujímalo by ma, o čo ide,
Prajem ti príjemný deň."
Prajem ti príjemný deň."
Prajem ti príjemný deň."
https://www.photonet.sk/hviezdicovy-filter-kood-star-8x-72mm
Keď to zhrniem(lebo konštruktívna debata asi skončila...), tak :
1. Laborovať s vystrihnutým tvarom a jeho veľkosťou(+ veľkosťou clony)
2. Použiť hviezdicový filter
3. Dorobiť v postprocese
4. Použiť objektívy väčšinou tretích strán(alebo niektoré Nikon D objektívy), ktoré ešte nemajú zaoblené čepele clony.
5. Hľadať v databázach fotiek(lebo aj niektoré objektívy so zaoblenou clonou dávajú pekné hviezdičky od svetelných zdrojov.
Ďakujem všetkým za konštruktívny dialóg.
- Nikon 135 / 2 DC
- Nikon 180 / 2.8 AI-S
- Nikon 85 / 1.4 G
- Jupiter 135 / 4
- Zeiss Makro-Planar 100 / 2
Ktoré z týchto sú zaoblené?
- Nikon 135 / 2 DC
- Nikon 180 / 2.8 AI-S
- Nikon 85 / 1.4 G
- Jupiter 135 / 4
- Zeiss Makro-Planar 100 / 2
Ktoré z týchto sú zaoblené?