Poprosil by som u tvorbu databázy objektívov pre Nikon, ktoré sú vhodné na tvorbu hviezdičiek od svetelných zdrojov. Za mňa dopľňam - vyskúšané Nikon 20mm, 1,8, Tokina 11-16mm, Nikon 35mm 2,0D, Nikon 50mm 1,4 D, Nikon 80-200, 2,8D, Nikon 85mm 1,8 D.Za fotky alebo doplnenie databázy objektívov pre Nikon , vám ďakujem.
Dik, máš to u mňa. .Nikon 50 D robí peknú hviezdičku aj verzia 1,4. Mám odskusane. Zeiss a Sigma by mali robiť tiež podľa tvaru. Diky za tip od Sigma. Myslel som, že má zaoblené lamely. Pozriem vzorové fotky na juzaphoto. Máš aj nejaké zoom objektívy?
To je asi tretina objektívov čo som za tie roky nazbieral. Dve tretiny mám u rodičov na Slovensku. Vždy keď idem, niektoré si vymením a to ako keby som mal každých 6 mesiacov nové objektívy 😄 Už sa teším, že nabudúce si donesiem Petzval. Pri tejto konverzácii som si spomenul, že boli pri ňom tie tvarované clony. Nikdy som ich nepoužil, dúfam, že ich nájdem.
Zoom mám len jeden, staručký Tamron 70-210 / 3.8-4 čo mi darovali. Na niektoré použitia je celkom dobrý.
Celkom by ma zaujímalo ake hviezdičky by urobil vintage objektív s 20 lamelami
Predpokladám, že nič moc. Tam sa to dávalo kôli bukehu čo najviac lamiel, aby sa otvor blížil kruhu. Na hviezdičky potrebuješ rovné plochy(mne sa páči päť uholník a sedem uholník) a od nich sa odrážajú lúče. (10 a 14 lúčov).
Hviezdička vs. boukeh
Ďakujem za vysvetlenie.
Tu sú ešte tri ďalšie:
- Nikon 50 / 1.8 D plastic fantastic
- Zeiss Flektogon 35 / 2.4
- Sigma 50 / 1.4 Art
Už sa teším, že nabudúce si donesiem Petzval. Pri tejto konverzácii som si spomenul, že boli pri ňom tie tvarované clony. Nikdy som ich nepoužil, dúfam, že ich nájdem.
Zoom mám len jeden, staručký Tamron 70-210 / 3.8-4 čo mi darovali. Na niektoré použitia je celkom dobrý.
Otvoríme tému na drony?
Otvoríme tému na drony?
https://phillipreeve.net/blog/best-lenses-for-sunstars/
https://www.bhphotovideo.com/explora/photography/features/bokeh-vs-sunstars
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom