Ahojte.... mozno sa tu tato tema uz otriasala, no nenasiel som ju a tak by som sa rad spytal na Váš nazor. Ktorú z uvedenych zrkadloviek by ste brali a preco? Ja uz svoj nazor nejaký mam,len by ma zaujímalo či sa zhoduje s Vasim Dik
....aj ja nosím foťák úplne všade.........novšie technológie sú Ti naprd, keď sa jeho max limitom ani len nepriblížiš (predpokladám, že málokto aj z nižších modelov vytrieska maximum *) , nenakŕmiš hladný snímač kvalitným objektívom....pokiaľ tu ľudia špekulujú nad rozdielom v cene pár 100 eur....predpokladám, že nepôjdu do vyššej triedy nikkorov......na 51AFpoint som si taktiež až priveľmi zvykol....na ostrenie, jeho vychytávky a fps detto.......pre mňa je spomenuté práve to, čo je na D300s benefitom...........aj keď je D7000 bezpochyby vydarený model, ktorý v obrazovej kvalite prechcal vyššiu triedu......za D300s by som nemenil.......a viem prečo, tak ako tí, čo ho vlastnia taktiež
*) včetne mňa
no ja d300s nepotrebujem preto som zvolil d7000 mne vyhovuje a som rad ze ju mam a to je velmi dolezite, s d5000 som spokojny nebol, s d7000 spokojny som
no ja d300s nepotrebujem preto som zvolil d7000 mne vyhovuje a som rad ze ju mam a to je velmi dolezite, s d5000 som spokojny nebol, s d7000 spokojny som
...o spokojnosti sa je relevantné baviť po rokoch používania....a nie po dňoch alebo týždňoch....
...aj keď Ti prajem, nech Ti tá spokojnosť vydrží čo najdhšie
ono to je relativne ... na D7000 uz nema tie obmedzenia ako mal na D5000 a zatial nenarazil na nove ... mozno ani nenarazi ...
presne tak ako si napisal, d7000 ma uz neobmedzuje v tom v com ma d5000 obmedzovala a ak raz narazim na obmedzenia v d7000 tak budem uz velky pan a budem musiet ist zase o stupienok vyssie
Ako vlastnik D700, by som asi volil D300s, kedze maju rovnake telo, ovladanie, battery grip a menu. Ale keby som nema ziaden fotak, bral by som D7000. Pre mna je vyhoda ked je telo trochu lahsie, tahat sa s dvoma kilami na krku je po par hodinach unavujuce. Ma modernejsi cip. Pri porovnani sumu pixel na pixel s D300s vychadza sum rovnako, ale kedze D7000 ma vacsie rozlisenie, sum je jemnejsi a teda menej viditelny.
Ja tiez chystam svoju D5000 na rolu zalozneho tela a vymenu za D300s.
Uvazoval som aj nad D7000 ci D90, no D5000 je velmi vydareny fotoaparat, ktory mi vydrzi este dlho, takze si radsej nasetrim na najvyssiu radu (v mojom pripade v ramci APS-C) ktoru zatial predstavuje D300s a pri vymene tela poskocim o niekolko levelov vyssie.
Nikoho nenapadla spoľahlivosť expozimetra? Podľa mojich skúseností - D70, D80, D300 (poslednú vlastním teraz - a predávam ju kvôli prechodu na FF), nemálo snímok som spravil aj s D40, D60, niečo s D700 - viem o expozimetroch v nižších radách nikonov svoje. (týka sa najobľúbenejšieho MATRIX režimu, ktorý by \"mal byť najuniverzálnejší\". Asi ťažko bude niekto fotiť reportáž s bodovým meraním, rovnako aj Center weighted average nie je často optimálny... takže ostáva len ten nešťastný Matrix). Mňa D80 vytrápila dosť s nekonečným kontrolovaním histogramu a zmenou korekcie expozície... už nikdy viac. Aké máte skúsenosti - majitelia D80, D90, a spol a nižších? Nikto nebol nespokojný s lietaním expozície hore-dole?
Nikoho nenapadla spoľahlivosť expozimetra? Podľa mojich skúseností - D70, D80, D300 (poslednú vlastním teraz - a predávam ju kvôli prechodu na FF), nemálo snímok som spravil aj s D40, D60, niečo s D700 - viem o expozimetroch v nižších radách nikonov svoje. (týka sa najobľúbenejšieho MATRIX režimu, ktorý by \"mal byť najuniverzálnejší\". Asi ťažko bude niekto fotiť reportáž s bodovým meraním, rovnako aj Center weighted average nie je často optimálny... takže ostáva len ten nešťastný Matrix). Mňa D80 vytrápila dosť s nekonečným kontrolovaním histogramu a zmenou korekcie expozície... už nikdy viac. Aké máte skúsenosti - majitelia D80, D90, a spol a nižších? Nikto nebol nespokojný s lietaním expozície hore-dole?
...nie...asi aj preto, že som to takmer všetko fotil s bodovým meraním (ale je pravdou, že D80 ka sem tam preexponovávala.....ale v tom som neriešiteľný problém nikdy nevidel)...
S bodovým? To ako \"Spot\"? Ale veď ten vôbec neberie do úvahy okolie... To si zvládal stále meniť korekciu expozície, ak si napríklad fotil veľmi tmavý objekt na svetlom pozadí, a potom sa scéna zmenila a... Fakt som zvedavý, ako si to dokázal, aby Ti to neliezlo na nervy... nehovorím o ateliéri, alebo krajinkách, kde je kopu času, a ešte aj záber sa opakovať dá; myslím fotenie akcií, rýchle sa meniaceho prostredia, atď...
D7000 vs. D300
mozno sa tu tato tema uz otriasala, no nenasiel som ju a tak by som sa rad spytal na Váš nazor. Ktorú z uvedenych zrkadloviek by ste brali a preco?
Ja uz svoj nazor nejaký mam,len by ma zaujímalo či sa zhoduje s Vasim
Dik
*) včetne mňa
Ale keby som nema ziaden fotak, bral by som D7000. Pre mna je vyhoda ked je telo trochu lahsie, tahat sa s dvoma kilami na krku je po par hodinach unavujuce. Ma modernejsi cip. Pri porovnani sumu pixel na pixel s D300s vychadza sum rovnako, ale kedze D7000 ma vacsie rozlisenie, sum je jemnejsi a teda menej viditelny.
Uvazoval som aj nad D7000 ci D90, no D5000 je velmi vydareny fotoaparat, ktory mi vydrzi este dlho, takze si radsej nasetrim na najvyssiu radu (v mojom pripade v ramci APS-C) ktoru zatial predstavuje D300s a pri vymene tela poskocim o niekolko levelov vyssie.
O plusoch a minusoch D7000 vs D300s sa rozpisovat nebudem, je to v skratke vypichnute v Karolovom clanku (www.ephoto.sk/fototechnika/recenzie/fotoaparaty/nikon-d7000/) a na dalsich weboch a forach.
Navyse je teraz D300s v akcii na ephotoshope, takze podla mna niet o com.
Podľa mojich skúseností - D70, D80, D300 (poslednú vlastním teraz - a predávam ju kvôli prechodu na FF), nemálo snímok som spravil aj s D40, D60, niečo s D700 -
viem o expozimetroch v nižších radách nikonov svoje.
(týka sa najobľúbenejšieho MATRIX režimu, ktorý by \"mal byť najuniverzálnejší\". Asi ťažko bude niekto fotiť reportáž s bodovým meraním, rovnako aj Center weighted average nie je často optimálny... takže ostáva len ten nešťastný Matrix).
Mňa D80 vytrápila dosť s nekonečným kontrolovaním histogramu a zmenou korekcie expozície... už nikdy viac.
Aké máte skúsenosti - majitelia D80, D90, a spol a nižších? Nikto nebol nespokojný s lietaním expozície hore-dole?
Podľa mojich skúseností - D70, D80, D300 (poslednú vlastním teraz - a predávam ju kvôli prechodu na FF), nemálo snímok som spravil aj s D40, D60, niečo s D700 -
viem o expozimetroch v nižších radách nikonov svoje.
(týka sa najobľúbenejšieho MATRIX režimu, ktorý by \"mal byť najuniverzálnejší\". Asi ťažko bude niekto fotiť reportáž s bodovým meraním, rovnako aj Center weighted average nie je často optimálny... takže ostáva len ten nešťastný Matrix).
Mňa D80 vytrápila dosť s nekonečným kontrolovaním histogramu a zmenou korekcie expozície... už nikdy viac.
Aké máte skúsenosti - majitelia D80, D90, a spol a nižších? Nikto nebol nespokojný s lietaním expozície hore-dole?
Fakt som zvedavý, ako si to dokázal, aby Ti to neliezlo na nervy... nehovorím o ateliéri, alebo krajinkách, kde je kopu času, a ešte aj záber sa opakovať dá; myslím fotenie akcií, rýchle sa meniaceho prostredia, atď...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa