Ahojte.... mozno sa tu tato tema uz otriasala, no nenasiel som ju a tak by som sa rad spytal na Váš nazor. Ktorú z uvedenych zrkadloviek by ste brali a preco? Ja uz svoj nazor nejaký mam,len by ma zaujímalo či sa zhoduje s Vasim Dik
....telefonicky objednať?...tam s tým ale zvykne byť problém........vyzerá to na likvidačné ceny
Vidím, že si už našiel :o) No sú to likvidačné ceny, ktovie, dokedy vydržia. Ak človeku nevadia poľské papiere (manuál, origo záručák), dodávajú síce aj ich záručný (jedna A4), kde je 2 roky záruka, tak pohoda. Plus, že aspoň mne nepustilo ani po registrácií stiahnuť cz manuál. Ono na jeden blesk SB-700 práve pozerám a oproti normálnemu shopu ušetriť cez 80€ nie je zlé ;o)
Vidím, že si už našiel :o) No sú to likvidačné ceny, ktovie, dokedy vydržia. Ak človeku nevadia poľské papiere (manuál, origo záručák), dodávajú síce aj ich záručný (jedna A4), kde je 2 roky záruka, tak pohoda. Plus, že aspoň mne nepustilo ani po registrácií stiahnuť cz manuál. Ono na jeden blesk SB-700 práve pozerám a oproti normálnemu shopu ušetriť cez 80€ nie je zlé ;o)
majú tam aj D700? daj nejaký tip, ako to cez google nájdem... aj keby som nekúpil, tak len pre zaujímavosť..
D700 telo - 1744€, s 24-70/2,8 - 3009€ http://tinyurl.com/4tlvzj6
díky... tak som to asi zle pochopil... zdalo sa mi, že ste naznačovali, že je to poľský predajca, a že cena za D300s je spomínaných 1050€... tu je D300s za 1336€ hmm tá D700 má zaujímavú cenu... ďakujem
díky... tak som to asi zle pochopil... zdalo sa mi, že ste naznačovali, že je to poľský predajca, a že cena za D300s je spomínaných 1050€... tu je D300s za 1336€ hmm tá D700 má zaujímavú cenu... ďakujem
Napísal som, že to má poľský manuál i origo záručák, o pôvode predajcu nebolo ani reči :o) Áno, tá cena za D300s 1050€ sedí. Treba len rozkliknúť prvú položku v tom linku, čo som dal a hodí to človeka priamo do ponuky resp. keď už je človek na hlavnej stránke, naľavo v menu navrchu je to isté. Takže treba len pozorne čítať, čo človek píše a kliknúť na link, čo dáva. Bez domýšľania :o) D700 bola v podobnej cene pred Vianocami aj v ProLaike. Takže to taká výhra ani nie je.
...ja som od nich kupoval aj D300s aj SB-900ku....a poslali manuál v češtine....síce skopírovaný v hrebeňovke.....ale predsa: )
...ja som od nich kupoval aj D300s aj SB-900ku....a poslali manuál v češtine....síce skopírovaný v hrebeňovke.....ale predsa: )
Mne tlačený manuál v princípe nie je treba, však anglický v pc v krajnom prípade postačí. Pokiaľ prípadnú reklamáciu uzná servis, tak ma akosi netrápi, či tam vôbec nejaké papiere budú :o)
Ja osobne idem investovat do D7000, D7000 s MB-D11 ma bude stat rovnako ako samotna D300s ale v jednom tu ma kazdy pravdu ta D300s sa omnoho lepsie drzi to sa zapriet neda a asi az v shope sa budem definitivne rozhodovat..
D7000 vraj dosť často a výrazne preexponováva (v Matrix režime): http://vimeo.com/17663694 od siedmej minúty tretej časti videorecenzie (presne od 7:45) prezentuje expozíciu všeobecne, trošku neskôr (9 0) výraznú tendenciu prepalov. citujem: \"D7000 did quite often overexpose by quite a significant amount.\" (D7000 dosť často preexponováva, v dosť výraznej miere).
Vyskúšal už niekto osobne? Ak áno, aký máte na to názor? Je to prehnané, alebo naozaj má takú tendenciu?
ja tiez prechadzam z panasonic fz38, a asi na D7000, aby som pod vodou okrem fotenia mohol aj video natacat. Kupujem ho v USA, chcel by som kit s 18-200.....no niak tam taky nemaju?
prosim ta uz si kupoval tu d7000 z usa ? ak hej ktore stranky odporucas a kolko by to vyslo s postovnym atd ? dik moc
prosim ta uz si kupoval tu d7000 z usa ? ak hej ktore stranky odporucas a kolko by to vyslo s postovnym atd ? dik moc
Ak to kupoval vtedy, ked pisal post, mozno sa to oplatilo Momentalne kurz uz az tak vyhodny nie je, shipping do Europy je celkom drahy a navyse platis clo a dan. USA poskytuje len rocnu zaruku namiesto dvojrocnej nasej. Nehovoriac o tom, ze pre nas stredoeuropsky trh mozu byt niektore veci specificky upravene a z USA ich nedostanes (ide napriklad o poukaz na cistenie cipu a podobne). Manual a celu dokumentaciu k fotaku tak isto nedostanes v SJ alebo CJ - co v dnesnej dobe nemusi byt az taky velky problem, ale predsa len niektore veci sa lahsie citaju v materinskom jazyku. To iste sa tyka ovladania samotneho aparatu. Kazdopadne ak sa predsa len rozhodnes, ja som brala objektiv 50mm f1.4D z Kanady - cameracanada.com. Je to jeden z preverenych Nikon dodavatelov a ma najlepsie ceny v krajine. Neposielali mi ho vsak postou, doniesla mi ho ako darcek kamaratka, ktora tam zije. Inak by sa mi ho vobec neoplatilo brat z takej dialky.
ked sa tu tato tema po dlhsom case zobrazila, rad by som pocul nejake nazory na rychlost a presnost zaostrovania v spominanych modeloch: D300 vs D7000. Momentalne fotim s D80 a D90. Ked vsak pouzivam svetelnejsie skla pri portretoch, mavam dost odpadu. Citlivosti a rozlisenia mi D90 stale staci a na jej hranice narazim iba obcas. Chcem vsak vymenit telo koli autofocusu. Potreboval by som vediet ci ma D7000 porovnatelny autofocus s D300, alebo je D300 stale "niekde inde"
ked sa tu tato tema po dlhsom case zobrazila, rad by som pocul nejake nazory na rychlost a presnost zaostrovania v spominanych modeloch: D300 vs D7000. Momentalne fotim s D80 a D90. Ked vsak pouzivam svetelnejsie skla pri portretoch, mavam dost odpadu. Citlivosti a rozlisenia mi D90 stale staci a na jej hranice narazim iba obcas. Chcem vsak vymenit telo koli autofocusu. Potreboval by som vediet ci ma D7000 porovnatelny autofocus s D300, alebo je D300 stale "niekde inde"
D300 je na tom (podla mna) co sa AF tyka lepsie. Navyse je tu dalsi aspekt, ktory sa prejavi (napr) pri pouzivanich svetelnych skiel - rozlisenie.
Vela ludi si to neuvedomuje, ale vyssie rozlisenie vyzaduje preciznejsie zaostrenie. To co ti na 12 MPix "prejde" je na 16 MPix uz viditelne a na 36 MPix tragedia ... majitelia novych D800viek by mohli porozpravat
D7000 vs. D300
mozno sa tu tato tema uz otriasala, no nenasiel som ju a tak by som sa rad spytal na Váš nazor. Ktorú z uvedenych zrkadloviek by ste brali a preco?
Ja uz svoj nazor nejaký mam,len by ma zaujímalo či sa zhoduje s Vasim
Dik
No sú to likvidačné ceny, ktovie, dokedy vydržia. Ak človeku nevadia poľské papiere (manuál, origo záručák), dodávajú síce aj ich záručný (jedna A4), kde je 2 roky záruka, tak pohoda. Plus, že aspoň mne nepustilo ani po registrácií stiahnuť cz manuál. Ono na jeden blesk SB-700 práve pozerám a oproti normálnemu shopu ušetriť cez 80€ nie je zlé ;o)
No sú to likvidačné ceny, ktovie, dokedy vydržia. Ak človeku nevadia poľské papiere (manuál, origo záručák), dodávajú síce aj ich záručný (jedna A4), kde je 2 roky záruka, tak pohoda. Plus, že aspoň mne nepustilo ani po registrácií stiahnuť cz manuál. Ono na jeden blesk SB-700 práve pozerám a oproti normálnemu shopu ušetriť cez 80€ nie je zlé ;o)
daj nejaký tip, ako to cez google nájdem... aj keby som nekúpil, tak len pre zaujímavosť..
daj nejaký tip, ako to cez google nájdem... aj keby som nekúpil, tak len pre zaujímavosť..
http://tinyurl.com/4tlvzj6
http://tinyurl.com/4tlvzj6
tak som to asi zle pochopil... zdalo sa mi, že ste naznačovali, že je to poľský predajca, a že cena za D300s je spomínaných 1050€...
tu je D300s za 1336€
hmm tá D700 má zaujímavú cenu...
ďakujem
tak som to asi zle pochopil... zdalo sa mi, že ste naznačovali, že je to poľský predajca, a že cena za D300s je spomínaných 1050€...
tu je D300s za 1336€
hmm tá D700 má zaujímavú cenu...
ďakujem
Áno, tá cena za D300s 1050€ sedí. Treba len rozkliknúť prvú položku v tom linku, čo som dal a hodí to človeka priamo do ponuky resp. keď už je človek na hlavnej stránke, naľavo v menu navrchu je to isté. Takže treba len pozorne čítať, čo človek píše a kliknúť na link, čo dáva. Bez domýšľania :o)
D700 bola v podobnej cene pred Vianocami aj v ProLaike. Takže to taká výhra ani nie je.
http://vimeo.com/17663694
od siedmej minúty tretej časti videorecenzie (presne od 7:45) prezentuje
expozíciu všeobecne, trošku neskôr (9
citujem: \"D7000 did quite often overexpose by quite a significant amount.\"
(D7000 dosť často preexponováva, v dosť výraznej miere).
Vyskúšal už niekto osobne? Ak áno, aký máte na to názor? Je to prehnané, alebo naozaj má takú tendenciu?
Kazdopadne ak sa predsa len rozhodnes, ja som brala objektiv 50mm f1.4D z Kanady - cameracanada.com. Je to jeden z preverenych Nikon dodavatelov a ma najlepsie ceny v krajine. Neposielali mi ho vsak postou, doniesla mi ho ako darcek kamaratka, ktora tam zije. Inak by sa mi ho vobec neoplatilo brat z takej dialky.
Vela ludi si to neuvedomuje, ale vyssie rozlisenie vyzaduje preciznejsie zaostrenie. To co ti na 12 MPix "prejde" je na 16 MPix uz viditelne a na 36 MPix tragedia ... majitelia novych D800viek by mohli porozpravat
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa