Fórum » Nikon fórum

vyber zrkadlovky

zyzy
zyzy 2011-08-19 16:35:44+02
chcem si kupit zrkadlovku. Doteraz som mala ultrazoom a fotila som s nim dost casto ale chcem sa foteniu venovat viacej a v lepsej kvalite. este som nefotila so zrkadlovkou tak by som chcela nieco lahsie ovladatelne. pozerala som si
NIKON D90
NIKON 3100
neviem sa medzi nimi rozhodnut..co si myslite ktora je lepsia??

Rastislav
2011-08-20 09:56:00+02
príspevok od: zyzy
ano poradili...alebo este som nasla aj Pentax K-r , ktorý tiež nevyzerá zle..viete o nom nieco povedat??
Pozri si recenzie na www.drevew.com a www.photozone.de a kúp si ten, ktorý sa ti najviac pozdáva. Keď si prejdeš fórum, nájdeš výhody a nevýhody jednotlivých značiek. Telo je len prvý krok, treba si pozrieť aj príslušenstvo, najmä objektívy, a rozhodnúť sa čo bude v budúcnosti pre teba prijateľné cenovo aj kvalitatívne. Ku každej značke je dostatok príslušenstva originálneho, alebo iných výrobcov. Nedá sa to všetko preštudovať za jeden deň. Radšej hamovať ako banovať. Veľa šťastia a trpezlivosti pri výbere.

mirosz
2011-08-20 10:22:20+02
príspevok od: Rastislav
Pozri si recenzie na www.drevew.com a www.photozone.de a kúp si ten, ktorý sa ti najviac pozdáva. Keď si prejdeš fórum, nájdeš výhody a nevýhody jednotlivých značiek. Telo je len prvý krok, treba si pozrieť aj príslušenstvo, najmä objektívy, a rozhodnúť sa čo bude v budúcnosti pre teba prijateľné cenovo aj kvalitatívne. Ku každej značke je dostatok príslušenstva originálneho, alebo iných výrobcov. Nedá sa to všetko preštudovať za jeden deň. Radšej hamovať ako banovať. Veľa šťastia a trpezlivosti pri výbere.
Len oprava web stranky, aby nehladala marne.

http://www.dpreview.com

Rastislav
2011-08-20 10:26:52+02
príspevok od: mirosz

Dík.

viking81
2011-08-20 13:03:31+02
tak uz je tu aj canon positive...kup 600D...nie nie...60D....alebo radsej priplat za 7D...kebyze si nieco o tych fotakoch nastudujes tak rychlo zistis ze sa nedaju porovnat...d3100 je uplny low end ktoremu chyba mnoho nastaveni....d90 je uz taka poloprofi trieda....vyborny pomer cena vykon....a kaslat to ze je d3100 novsia....lebo s tvojimi vedomostami nevyuzijes na 100% d90-ku aspon rok....takze si utried priority...nastuduj si nieco na nete a vyber si sama....respektive prehladaj forum....riesilo sa to tu milion krat....nemozeme sa rozhodnut za teba....

bum.bac
2011-08-20 13:22:08+02
chcem si kupit zrkadlovku. Doteraz som mala ultrazoom a fotila som s nim dost casto ale chcem sa foteniu venovat viacej a v lepsej kvalite. este som nefotila so zrkadlovkou tak by som chcela nieco lahsie ovladatelne. pozerala som si
NIKON D90
NIKON 3100
ja by som na tvojom mieste pockal na NIKON D9100

Triton
2011-08-20 13:49:32+02
ono D90 sa zrejme dlho predavat uz nebude preto tam je taka dobra cena a stale plati ze je to o triedu viac za takmer rovnake peniaze. Urcite pri nej tie peniaze lutovat nebudes.

hladacvody
2011-08-20 15:46:02+02
NIKON D90
NIKON 3100
ja mam 3100 ku,keby som sa mal teraz rozhodovat,isiel by som do pentaxu,ale ak chces nikon ,porozmyslaj nad 5100 kou ...

zyzy
2011-09-06 20:46:26+02
príspevok od: DropDead
jednoznačne Nikon D90, je to taký "najpredávanejší" briliantík v nikone...neboj sa, kašli na D3100,D5100, jednoznačne D90, neoľutuješ, ver mi, zaručím sa ti, ale nezačni špekulovať nad ďalšími, to bude chyba a dostaneš sa do cyklu z ktorého sa nevysomáriš, zober ho v kite s 18-105, je to ideál, máš o fotenie postarané, môžeš s ním začať ako amatér, pokračovať ako pokročilý...a neskôr ak budeš mať peniažky si dokúpiš neaký objektív, ktorý bude na to, čo najradšej fotiš...napr. hmyz kvietky, tak napr. Nikkor 60/2,8G Micro, ak portréty tak Nikkor 50/1,4G, ale o tom všetkom až potom, naozaj, nezaoberaj sa tým čo je lepšie a čo nie, Nikon D90 je po D7000 a D300s najlepší v APS-C (to sú tie čo sú cenovo pod 1500€)...dúfam, že som ti pomohol a nepodráždil jazdcov zo stajní nikonu, canonu, pentaxu, ...
super, moc si mi poradil diky a myslim si ze uz som aj tak bola rozhodnuta pre ten D90 tazke nebudem vymyslat a na tie objektivy sa ta este niekedy spytam

zyzy
2011-09-06 20:52:25+02
príspevok od: jofo123
ja som riesil podobnu dilemu, rozhodoval som sa medzi D90 D5100 D3100.
Po 2 mesacnom sledovani vsetkych dostupnych diskusii a recenzii som nakoniec vybral D5100 (v sete s 18-105mm), kvoli novsiemu snimacu (rovnaky ako v D7000) vylepsenemu videu a vyklopnemu displayu.
Cakal som nan sice mesiac (problemy s dodavkami tejto konkretnej zostavy z japonska), ale vcera mi konecne dosiel. Prve dojmy predcili moje ocakavania. Kvalita fotiek z d5100 je neskutocny kvalitativny skok nahor oproti fotkam z roznych kompaktov s ktorymi som fotil doteraz. (neporovnavam ostatne zrkadlovky)
Je to sice len moj subjektivny nazor, ale pomer uzitkove vlastnosti+vykon / cena by som asi zoradil takto:
1. D5100
2. D90
3. D3100

hej tak cenovo to viem.len neviem ze medzi tymi D90 alebo D5100..ale vyzeras byt spokojny tak si to este rozmyslim

zyzy
2011-09-06 21:00:00+02
príspevok od: Rastislav
hej urcite si to pozrem a poriadne prestudujem diky za radu

haplo602
2011-09-06 21:05:01+02
D90, bez debaty. aktualne najlepsi pomer cena/vykon. samozrejme ak chces len fotit. ak chces aj nejake to video tak tam to uz je horsie rozhodovanie.

zyzy
2011-09-06 21:06:07+02
príspevok od: mirosz

diky si mily

zyzy
2011-09-06 21:35:10+02
príspevok od: Triton
ono D90 sa zrejme dlho predavat uz nebude preto tam je taka dobra cena a stale plati ze je to o triedu viac za takmer rovnake peniaze. Urcite pri nej tie peniaze lutovat nebudes.
a aky objektiv mi odporucas?

Triton
2011-09-06 23:14:52+02
co chces fotit? Na D90 by som bral 50mm 1.8D, stoji nieco cez 100€ a za tu cenu sa nic lepsie zohnat neda.

viking81
2011-09-06 23:21:37+02
fakt najprv studuj a potom sa pytaj....nepises co chces fotit....ako ti mame poradit objektiv ?

javelin
2011-09-07 08:14:40+02
príspevok od: Triton
co chces fotit? Na D90 by som bral 50mm 1.8D, stoji nieco cez 100€ a za tu cenu sa nic lepsie zohnat neda.
Doteraz frčala na ultra mega zóme ...jej padne sánka , keď mrkne do hladáčika s pevnou padinou.....

Marcel Rebro
2011-09-07 08:19:33+02
príspevok od: viking81
tak uz je tu aj canon positive...kup 600D...nie nie...60D....alebo radsej priplat za 7D...kebyze si nieco o tych fotakoch nastudujes tak rychlo zistis ze sa nedaju porovnat...d3100 je uplny low end ktoremu chyba mnoho nastaveni....d90 je uz taka poloprofi trieda....vyborny pomer cena vykon....a kaslat to ze je d3100 novsia....lebo s tvojimi vedomostami nevyuzijes na 100% d90-ku aspon rok....takze si utried priority...nastuduj si nieco na nete a vyber si sama....respektive prehladaj forum....riesilo sa to tu milion krat....nemozeme sa rozhodnut za teba....
uprimne by ma zaujimalo ktore "nastavenia" konkretne D3100 chybaju. ja si na nej viem nastavit vsetko co potrebujem. nieco lahsie, nieco zlozitejsie (cez menu) ale nemam pocit ze by mi nieco chybalo ...

javelin
2011-09-07 08:20:54+02
Aj keď neviem čo chceš fotiť , ale asi prírodu,makro , ľudí, krajinku, architektúru, street , deti, dovolenku, koncerty a tak....že?....Tak jednoznačne Nikkor 18-200........................
Je to síce vodoinštalatérska rúra ,ale rozhodne veľmi lacný kompromis , v pomere cena/výkon/rozsah............

javelin
2011-09-07 08:27:04+02
príspevok od: Marcel Rebro
uprimne by ma zaujimalo ktore "nastavenia" konkretne D3100 chybaju. ja si na nej viem nastavit vsetko co potrebujem. nieco lahsie, nieco zlozitejsie (cez menu) ale nemam pocit ze by mi nieco chybalo ...
No dobre, ale ty si začiatočnik s dlhoročnou praxóv............

Triton
2011-09-07 08:30:02+02
príspevok od: javelin
Doteraz frčala na ultra mega zóme ...jej padne sánka , keď mrkne do hladáčika s pevnou padinou.....
no ja som mal rovnaky prechod, tiez by sa mi to napacilo, ale dneska mam setak polozeny na policke a cakam kedy zapadne prachom. A setrim na dalsie pevne.

A napada ma este jeden argument: ked mas pevne sklo, zacnes , aspon podla mna, viac rozmyslat nad kompozicou, kam ako sa postavit, ako s dakou rurou stojis niekde jak taky ony a krutis krutis krutis.... aspon moja skusenost.

Strana 2 z 4

Inzercia