Ahojte, som tu novy a tak ma trosku mrzi ze moje prve prispevky budu smerovane prave ku ziadosti o pomoc ale co sa da robit . Zaobstaral som si starsi analog canon ae-1 program a k nemu sklo 28mm f2,8 vyfotil film a pri prevzati vyvovaneho filmu ma zaskocila sprava predavacky: " ... film je cely neostry... " Teraz sa snazim dopatrat k tomu co moze byt nasledkom. Kedze som aparat testoval skusal som vsetky casy clony ...
...dalej ma napadli veci ako: - film po expiraci - matnica - zanesene od prachu jednotlive casti - expozimeter - vadny objektiv
...ale ked si to spatne zoberiem ani jedna spomenuta vec nemoze natolko podla mna ovplyvnit fotku ze by bolo uplne neostra. Casy boli automaticke aj manualne zadavane takze tym to byt nemoze ako ani hlbkou ostrosti...
Napada vas nieco alebo to treba rovno zaniest do servisu ? ...pytam sa preto, lebo som casovo zaneprazneny a v TN to nemam kde dat do servisu a rad by som si s tym poradil doma ...pokial to bude mozne ...
AK je film cely neostri, nema to nic s expoziciou ani filmom. Objektiv by mohol byt pinavy ako prasa, fotky by boli aj tak ostre. Kedze ma fotak na matnici pomocny klin, da sa nim absolutne presne ostrit. Ak si videl obraz m na matnici ostry a mal si expozicne casy dostatocne kratke, problem bude niekde tu: 1. Posunuty hranol, matnica alebo zrkadlo - obraz zaostris ale nie na rovinu filmu 2. FIlm nebol pritlaceny na dosticku alebo je dosticka mimo roviny, kde ma byt.
AK je film cely neostri, nema to nic s expoziciou ani filmom. Objektiv by mohol byt pinavy ako prasa, fotky by boli aj tak ostre. Kedze ma fotak na matnici pomocny klin, da sa nim absolutne presne ostrit. Ak si videl obraz m na matnici ostry a mal si expozicne casy dostatocne kratke, problem bude niekde tu: 1. Posunuty hranol, matnica alebo zrkadlo - obraz zaostris ale nie na rovinu filmu 2. FIlm nebol pritlaceny na dosticku alebo je dosticka mimo roviny, kde ma byt.
Sprava predavacky este nemusi byt relevantna, dalej si myslim, ze zalezi na druhu neostrosti atd Treba asi doniest cely apart skusenemu analogistovi, aby vylucil aj taky hruby nedostatok aparatu ako je chybajuca pritlacna dosticka ... co je najopravitelnejsi problem ... Dones a sa uvidi.
Canon AE-1 Program - uplne neostry film
Zaobstaral som si starsi analog canon ae-1 program a k nemu sklo 28mm f2,8 vyfotil film a pri prevzati vyvovaneho filmu ma zaskocila sprava predavacky: " ... film je cely neostry... "
Teraz sa snazim dopatrat k tomu co moze byt nasledkom. Kedze som aparat testoval skusal som vsetky casy clony ...
...dalej ma napadli veci ako:
- film po expiraci
- matnica
- zanesene od prachu jednotlive casti
- expozimeter
- vadny objektiv
...ale ked si to spatne zoberiem ani jedna spomenuta vec nemoze natolko podla mna ovplyvnit fotku ze by bolo uplne neostra.
Casy boli automaticke aj manualne zadavane takze tym to byt nemoze ako ani hlbkou ostrosti...
Napada vas nieco alebo to treba rovno zaniest do servisu ? ...pytam sa preto, lebo som casovo zaneprazneny a v TN to nemam kde dat do servisu a rad by som si s tym poradil doma ...pokial to bude mozne ...
1. Posunuty hranol, matnica alebo zrkadlo - obraz zaostris ale nie na rovinu filmu
2. FIlm nebol pritlaceny na dosticku alebo je dosticka mimo roviny, kde ma byt.
Ine ma uz nenapada.
1. Posunuty hranol, matnica alebo zrkadlo - obraz zaostris ale nie na rovinu filmu
2. FIlm nebol pritlaceny na dosticku alebo je dosticka mimo roviny, kde ma byt.
Ine ma uz nenapada.
Treba asi doniest cely apart skusenemu analogistovi, aby vylucil aj taky hruby nedostatok aparatu ako je chybajuca pritlacna dosticka ... co je najopravitelnejsi problem ...
Dones a sa uvidi.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa