Ahojte, neviem sa rozhodnut medzi Canon EOS 7D + EF 70-300 mm IS alebo Canon EOS 5D Mark II + objektív EF 24-105mm f/4L IS USM od Canon ! viete mi poradit pre ktori sa rozhodnut a preco?Budem velmi vdacna!
kazde vyvojove stadium si musi clovek prejst sam. To si moze skusenejsi povedat, ze keby som zacinal od znova, kupim si to a hento. Okrem toho, cim menej samozvanych fotografiek a fotografov vznikne tym lepsie. Len zaplavuju trh
..dakujem za kazdu radu alebo nazor... ale nechcem si kupovat nieco na zaucenie...a potom zase investovat,....idem k profesionalnemu fotografovi na workshop a chcem sa tomu dalej venovat ...zriadit atelier..,mozno som smiesna ale kazdy niekde zacina alebo zacinal....
Canon 7D nemá fullframe čip, takže ohniskovú vzdialenosť si musíš vynásobiť x1,6. Objektív 70-300 sa preto bude na ňom správať ako keby mal ohniskovú vzdialenosť 112-480. To je dosť veľa, ak chceš fotiť aj v interiéri, v podstate je to nepoužiteľné s výnimkou nejakého detailného portrétu. Pre teba bude preto vhodnejší 5D + 24-105. To je oveľa univerzálnejší rozsah, s ktorým pravdepodobne aj v budúcnosti urobíš väčšinu záberov.
... preco by mal by si 5D nemohol kupot zaciatocnik ? Daj niekolko padnych argumentov.
- velky a tazky, nie zrovna nenapadny - zbytocne vysoka cena za to co z toho fotaku nevytrieska - fullframe je narocnejsi na spravne ostrenie - vacsie subory mozu byt otravne na spracovavanie, nepotrebuje kazdy 21mpx - chybaju mu automaticke rezimy ako portret, sport, etc - nema interny blesk - vela ludi si zjavne kupi zrkadlovku a nie su schopni sa ju ani naucit samostatne pouzivat, mozno by potrebovali skor kvalitnejsi kompakt - rozni (wannabe-) fotografi budu do daneho cloveka pindat... kadekto sa asi citi, ako keby si niekto kupoval specialne sportove auto, ked este nema ani vodicak
kup si či už 5D s 24-105 alebo 7D s 24-105 alebo so 17-55 (posledná najlepšia voľba) foťák s objektívom 70-300 bude mať obmedzené použitie a bola by si z toho časom nešťastná; potrebuješ širšie a normálne ohnisko, nie teleobjektív; ono ten teleobjektív ťahá ale zistíš, že potrebuješ mať kontakt, pravda ak nechceš fotiť výlučne zverinu alebo automobilové preteky na okruhu;
Pokial by som chcel fotit vyslovene portrety a mal by som financie na 5Dmk II,objektiv+ externy blesk,tak by som nevahal.osobne mam 7D najme kôli cropu,ktory zase mne vyhovuje viac ako vecsi snimac a aj je lepsie stavany na rychle fotenie co ty nepotrebujes.Co sa tyka tebou vybraneho objektivu,tak to nieje zla volba,da sa dobre casom doplnit pevnym svetelnejsim sklickom..
..dakujem za kazdu radu alebo nazor... ale nechcem si kupovat nieco na zaucenie...a potom zase investovat,....idem k profesionalnemu fotografovi na workshop a chcem sa tomu dalej venovat ...zriadit atelier..,mozno som smiesna ale kazdy niekde zacina alebo zacinal....
Jednoznacne 5DII a 24-105. Na okraj: aj ja by som rad videl veci takto jednoducho.
50D z bazaru plus 17-55 f2,8 IS USM z bazaru plus 70-200L f4 USM z bazaru a po tom workshope chod za usetrene prachy na dovolenku po europe a fot fot fot...
- velky a tazky, nie zrovna nenapadny - zbytocne vysoka cena za to co z toho fotaku nevytrieska - fullframe je narocnejsi na spravne ostrenie - vacsie subory mozu byt otravne na spracovavanie, nepotrebuje kazdy 21mpx - chybaju mu automaticke rezimy ako portret, sport, etc - nema interny blesk - vela ludi si zjavne kupi zrkadlovku a nie su schopni sa ju ani naucit samostatne pouzivat, mozno by potrebovali skor kvalitnejsi kompakt - rozni (wannabe-) fotografi budu do daneho cloveka pindat... kadekto sa asi citi, ako keby si niekto kupoval specialne sportove auto, ked este nema ani vodicak
...to si vymenoval vlastnosti fotaku Preco by ho nemohol pouzivat zaciatocnik ? Ked na to ma nech si kupi aj chlpy z certa...
Ked uz takto stoji otazka.. , tak radsej univerzalnu spickovu zostavu Canon EOS 5D Mark II + objektív EF 24-105mm f/4L IS USM. Na wildlife, resp detaily Canon EOS 7D + EF 70-300 mm IS - cize spickove telo + priemerny objektiv = nie stastna kombinacia. Ked uz na fotit zver tak k 7D pridat pevnu aspon 300 L alebo 100-400 L..
neviem ci si uz niekedy drzala zrkadlovku, ak nie tak 5D mark ll asi nebude moc dobra volba a o 7D by som tvrdil to iste , ale ked uz si sa tak napevno rozhodla, ja by som bral 7D + 24-105 daco usetris a z vysledkom urcite sklamana nebudes je to super zostava a crop 1.6 urcite casom vyuzijes ked prejdes na ine druhy fotenia, som zaciatocnik takze z mojej strany je to len take pozastavenie sa v diskusii, prajem dobre svetlo
neviem ako ty....ale ja som zacinal samostudiom....internet knizky....a tak
mne to príde celé divné, človek ktorý v živote nedržal zrkadlovku založí takúto tému. Preboha ludia študujte fotoškolu. Porovnávaš dve rozdielné koncepcie 5D je FX a 7D je apsc. moja rada je kúp si napríklad 60d a ku tomu 17-55 2,8. ale či ti to pomôže neviem. predovšetkým ti chýbajú základné vedomosti. Ak ti to fotenie pôjde potom si kúp aj 1D a 60D si necháš ako záložne telo. ale nezabudni že Fotografa nerobí jeho technika ale nápady a vedomosti
Ano, kazdy niekde zacinal. Ale ty zacinas od stredu a vyberas z dvoch neporovnatelnych veci. Mat profi telo, zriadit atelier a absolvovat workshop je sice fajn, ale nedostanes od toho to, co ocakavas. Ty sa pytas na rozdiel medzi sportovym autom a off-road specialom. Tam sa neda poradit co je lepsie . Na nakup do hypermarketu ti postaci aj jedno aj druhe, ale bez zvladnutia zakladov nic viac. To, co chces fotit, nafotis aj s jednym aj s druhym, ale budes sa zbytocne trapit so zlozitou technikou ktora ti na zaciatku nic nebude hovorit. Ak chces atelier a portrety a naozaj nemas problem s finacovanim, tak si kup 5D MK2 + 24-70mm + 85mm + 70-200 f2.8 + nejake tie zablesky, napr. cely kit od Fomei. S tymto nafotis vsetko co pozadujes. Ale ako som pisal, vysledny efekt nebude to, co pozadujes. Ak nie, kup si strednu triedu, jeden zakladny zoom + jeden pevny na portrety a odraznu dosku. Nauci ta to ovela viac
...mne sa vzdy paci, jak sa tu urcity ludia hraju na najchytrejsich a vzdy maju energiu napisat blbosti v zmysle "nauc sa vyhaldavat", "stale dokola tie iste temy" a ostatne plky tohto typu...ked mate cas pisat tieto blobsti, preco nemate cas rovno poradit, na co sa clovek pyta??? ked vas to ta sere, tak radsej ani nereagujte, zatvorte okno a hotovo...
vyššie si spomínala že chceš fotiť portrét, deti ... a určte nie šport. a keď si chceš zariadiť ateliér a venovať sa tomu i naďalej tak chod do 5DMKII.
Ešte som na workshope ani nijakom foto-kurze nebol, ale začal by som tým, že tam prídem s foťákom (o ktorom si aspoň myslím), že ho viem ovládať. Predpokladám, že na workshope nebudeš mať čas učiť sa ovládať fotoaparát, hľadať v menu a špekulovať... Budeš iba nervózna a ostatní na teba budú pozerať prinajmenšom divne. Z tvojej otázky mi pripadá, že si ideš kúpiť prvé auto, vodičák nemáš, alebo ho máš ešte "mokrý" no veľmi chceš ísť jazdiť na okruh so šporťákom s profesionálnym inštruktorom...
Ak si vyberáš z vyššie spomenutého a spomínaš zariadenie ateliéru, tak asi nemáš hlboko do vrecka a po tom je asi jedno čo kúpiš, lebo po tom dokúpiš iné. Užívateľ LastHit ti poradil podľa mňa dobre. Potrebuješ hlavne veľa fotiť a študovať. Na začiatok postačí aj toto a podobné fóra a až budeš zorientovaná v základoch, tak po tom workshop. A... naozaj si myslím, že by ti stačil aj 60D.
...mne sa vzdy paci, jak sa tu urcity ludia hraju na najchytrejsich a vzdy maju energiu napisat blbosti v zmysle "nauc sa vyhaldavat", "stale dokola tie iste temy" a ostatne plky tohto typu...ked mate cas pisat tieto blobsti, preco nemate cas rovno poradit, na co sa clovek pyta??? ked vas to ta sere, tak radsej ani nereagujte, zatvorte okno a hotovo...
lebo na odpoved typu...dalsia zbytocna tema...vsetko bolo preberane...nauc sa vyhladavat a studuj sama" spotrebujem ohnoho menej pismen ako na siahodlhu odpoved v ktorej by som jej vysvetlil ktori z tych dvoch je na co urceny a podla coho si ma vybart
Canon EOS 7D + EF 70-300 mm IS alebo Canon EOS 5D Mark II + objektív EF 24-105mm f/4L IS USM
Pre teba bude preto vhodnejší 5D + 24-105. To je oveľa univerzálnejší rozsah, s ktorým pravdepodobne aj v budúcnosti urobíš väčšinu záberov.
- zbytocne vysoka cena za to co z toho fotaku nevytrieska
- fullframe je narocnejsi na spravne ostrenie
- vacsie subory mozu byt otravne na spracovavanie, nepotrebuje kazdy 21mpx
- chybaju mu automaticke rezimy ako portret, sport, etc
- nema interny blesk
- vela ludi si zjavne kupi zrkadlovku a nie su schopni sa ju ani naucit samostatne pouzivat, mozno by potrebovali skor kvalitnejsi kompakt
- rozni (wannabe-) fotografi budu do daneho cloveka pindat... kadekto sa asi citi, ako keby si niekto kupoval specialne sportove auto, ked este nema ani vodicak
- zbytocne vysoka cena za to co z toho fotaku nevytrieska
- fullframe je narocnejsi na spravne ostrenie
- vacsie subory mozu byt otravne na spracovavanie, nepotrebuje kazdy 21mpx
- chybaju mu automaticke rezimy ako portret, sport, etc
- nema interny blesk
- vela ludi si zjavne kupi zrkadlovku a nie su schopni sa ju ani naucit samostatne pouzivat, mozno by potrebovali skor kvalitnejsi kompakt
- rozni (wannabe-) fotografi budu do daneho cloveka pindat... kadekto sa asi citi, ako keby si niekto kupoval specialne sportove auto, ked este nema ani vodicak
Ked na to ma nech si kupi aj chlpy z certa...
http://www.fotoradce.cz/krajinarska-fotografie-proc-nepouzivam-fotoaparat-za-100-tisic-clanekid1094
Ak chces atelier a portrety a naozaj nemas problem s finacovanim, tak si kup 5D MK2 + 24-70mm + 85mm + 70-200 f2.8 + nejake tie zablesky, napr. cely kit od Fomei. S tymto nafotis vsetko co pozadujes. Ale ako som pisal, vysledny efekt nebude to, co pozadujes.
Ak nie, kup si strednu triedu, jeden zakladny zoom + jeden pevny na portrety a odraznu dosku. Nauci ta to ovela viac
Ak si vyberáš z vyššie spomenutého a spomínaš zariadenie ateliéru, tak asi nemáš hlboko do vrecka a po tom je asi jedno čo kúpiš, lebo po tom dokúpiš iné. Užívateľ LastHit ti poradil podľa mňa dobre. Potrebuješ hlavne veľa fotiť a študovať. Na začiatok postačí aj toto a podobné fóra a až budeš zorientovaná v základoch, tak po tom workshop. A... naozaj si myslím, že by ti stačil aj 60D.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa