Fórum » Canon fórum

Canon 10d oplati sa?

jrfoto
2012-07-29 12:15:16+02
oplati sa kupit toto telo za 70e potrebujem do na fotografie kde by som svoje tela neriskoval napr polozit do vnutra zakruty spolu s lacnym 18-55 is cize ked dostane naraz od auta skoda bude minimalna ma niekto skusenosti s tymto telom? hlavne ma zaujima odrazova kvalita v porovnani s mojimi 40ckami, viem ze uz ma par rokov

pufko
2012-07-29 12:47:55+02
Tiež rád idem pofotiť nejaký pretek, ale z vlastnej skúsenosti nikdy nefotím vo vnútri zátačky a nejde ani o bezpečnosť moju či v tvojom prípade techniku, ale o to že sú to nezaujímavé uhly pohladu...
Nemôžem si pomôcť ale pre mne je vždy najkrajší záber pri výjazde zo zátačky, bud je auto na "troch" či v prípade napríklad rally a šutoliny ide dvermi napred, a zo sebou ťahá mračno prachu ...

jrfoto
2012-07-29 13:01:01+02
príspevok od: pufko
Tiež rád idem pofotiť nejaký pretek, ale z vlastnej skúsenosti nikdy nefotím vo vnútri zátačky a nejde ani o bezpečnosť moju či v tvojom prípade techniku, ale o to že sú to nezaujímavé uhly pohladu...
Nemôžem si pomôcť ale pre mne je vždy najkrajší záber pri výjazde zo zátačky, bud je auto na "troch" či v prípade napríklad rally a šutoliny ide dvermi napred, a zo sebou ťahá mračno prachu ...
ja sa fotenim motorsportu prakticky zvim repspektive je to zatial moja brigada nic v zlom ale ta prva fotka je zle zaostrena, druha je tla kompozicia/ na stred a tretia tam ti auto uteka zo zaberu...a ze su to nezaujimave uhly pohladu moze povedat naozaj len amater, a hlavne reklamy su umietnovane na sutaznych autach na boku, takze aj keby som nechcel tak musim fotit auta aj z boku, lebo potom nemaju jazdci co dat sponzorom nepytal som sa na rady ohladne fotenia, mam za sebou zhruba 150 pretekov ako akreditovany fotograf, ale na konkretny fotoaparat...

jrfoto
2012-07-29 13:01:44+02
respektiv ta prva je asi zle zmensena..,

Paulie
2012-07-29 13:12:08+02
príspevok od: jrfoto
oplati sa kupit toto telo za 70e potrebujem do na fotografie kde by som svoje tela neriskoval napr polozit do vnutra zakruty spolu s lacnym 18-55 is cize ked dostane naraz od auta skoda bude minimalna ma niekto skusenosti s tymto telom? hlavne ma zaujima odrazova kvalita v porovnani s mojimi 40ckami, viem ze uz ma par rokov
Meviem aká je to tá "odrazová kvalita". Máš na mysli kvalitu odrazu fotoaparátu pri zrážke s autom?
Ak už chceš fotiť z vonkajšej strany zákruty, tak radšej použi teleobjektív a zachovaj dostatočný odstup. Tým že vycapíš lacný foťák na statív do vonkajšej strany zákruty síce neohrozíš seba, ale napr. usporiadatel to môže vyhodnotiť ako ohrozovanie pretekárov, tým pádom si koleduješ o prúser. Zbytočne nevymýšlaj hovadiny.

jrfoto
2012-07-29 13:23:11+02
príspevok od: Paulie
Meviem aká je to tá "odrazová kvalita". Máš na mysli kvalitu odrazu fotoaparátu pri zrážke s autom?
Ak už chceš fotiť z vonkajšej strany zákruty, tak radšej použi teleobjektív a zachovaj dostatočný odstup. Tým že vycapíš lacný foťák na statív do vonkajšej strany zákruty síce neohrozíš seba, ale napr. usporiadatel to môže vyhodnotiť ako ohrozovanie pretekárov, tým pádom si koleduješ o prúser. Zbytočne nevymýšlaj hovadiny.
dakujem za ,,uzitocne´´ rady naozaj mi to pomohlo zistil aku ma obrazovu kvalitu 10dcka...naozaj nemam zaujem o rady ako fotit nieco co fotim uz roky...este raz nepytam sa na radi o foteni, ale na kvalitu fotoaparatu

bobo222
2012-07-29 13:35:56+02
Malá poznámka k veci. Na 10D nedas efs skla. Iba ef. Takže zabudni na 18-55.

jrfoto
2012-07-29 13:46:03+02
príspevok od: bobo222
Malá poznámka k veci. Na 10D nedas efs skla. Iba ef. Takže zabudni na 18-55.
dakujem toto som nevedel konecne nieco k veci...takze asi radsej pohladam 20dcko bazarove

fazuliak
2012-07-29 15:24:58+02
ja som tiež teraz kúpil 20d a zatial som s ním spokojný

pufko
2012-07-29 15:51:54+02
príspevok od: Paulie
Nie on chce fotiť z vnútornej, kde podla mna ked "vystrčí" foťák tak sa mu tam fotený objekt (auto) na 18mm ani nevleze, na to aby sa to tam celé vliezlo by chcelo odstup okolo 5m a to by si sa musel ešte presne trafiť aby ti nechýbala časť auta - to tam môžeš rovno stáť , vnútorná strana nebýva opáskovaná na daleko ani pre verejnosť

jrfoto
2012-07-29 16:07:48+02
Nie on chce fotiť z vnútornej, kde podla mna ked "vystrčí" foťák tak sa mu tam fotený objekt (auto) na 18mm ani nevleze, na to aby sa to tam celé vliezlo by chcelo odstup okolo 5m a to by si sa musel ešte presne trafiť aby ti nechýbala časť auta - to tam môžeš rovno stáť , vnútorná strana nebýva opáskovaná na daleko ani pre verejnosť
hura niekto pochopil co chcem robit ale so statim vo vnutri zakruty problem nemam, lebo ako akreditovany novinar mozem stat kdekolvek, podpisujem papier ze za mna nenesu zodpovednost, ale ide o to ze na niektorych miestach sa jednoducho stat neda napr, na niektorych skokoch sa stat neda a prave tam polozim fotoaparat s dialkvou spustou, mnoho svetovyh fotografov to tak robi, ale tu je sami profesional a mudrc, na par vynimiek a ludia co fotia vsielky a kvietky idu radit ludom co fotia sport a naopak

Paulie
2012-07-29 17:01:51+02
príspevok od: jrfoto
hura niekto pochopil co chcem robit ale so statim vo vnutri zakruty problem nemam, lebo ako akreditovany novinar mozem stat kdekolvek, podpisujem papier ze za mna nenesu zodpovednost, ale ide o to ze na niektorych miestach sa jednoducho stat neda napr, na niektorych skokoch sa stat neda a prave tam polozim fotoaparat s dialkvou spustou, mnoho svetovyh fotografov to tak robi, ale tu je sami profesional a mudrc, na par vynimiek a ludia co fotia vsielky a kvietky idu radit ludom co fotia sport a naopak
Sorry, netušil som, že chceš byť svetový.

quintes
2012-07-29 17:03:49+02
Na to, že si "akreditovaný" pán fotograf, čo má za sebou 150akcií, vieš založiť dosť hlúpu tému... Za prvé, google nie je hlúpy, ak si chcel presné info o fotaku, lepšie net ako ephoto ( len tam sa veľmi nepochvalis to je pravda), za druhé, bol som síce fotiť tento šport len raz, no jasne mi ukážkovo dali všetci čo tam fotili, že bez teleobjektivu som stratený ( 50mm s crop faktorom ma vyhanali aj keď som mal press)... Skús zmeniť štýl fotenia, teda, možno že teleobjektív máš ktovie btw, fyziku možno poznáš a vieš s tele krásne pri malom pohybe rúk...

quintes
2012-07-29 17:05:54+02
...s tele fotíš krásne pri malom pohybe malo byť... Sorry telefón neposlúcha

Martin Piňák
2012-07-29 17:27:53+02
si myslíš že aká bude profesionálnosť s takým starým telom a najhorším seťákom čo sa momentálne vyrába ? slaby kontrast, v protisvetle totalne na ho*no, ten objektiv neni dobrý ani ako ťažítko. radšej zainvestuj do poriadneho tele... min. 70-200 F2.8 IS keď už sa chváliš že ti to zarába . Pri 150 akciách je hanba že ho stále nemáš ako akreditovaný fotograf (ak hej tak ma vyveď z omylu)

pysta
2012-07-29 17:52:36+02
Vacsina ludico poznam toto riesia GoPro kamerkami na gorilach, ja by som isiel asi tiez touto cestou miesto stareho tela a masloveho objektivu.

viking81
2012-07-29 18:16:17+02
príspevok od: Martin Piňák
si myslíš že aká bude profesionálnosť s takým starým telom a najhorším seťákom čo sa momentálne vyrába ? slaby kontrast, v protisvetle totalne na ho*no, ten objektiv neni dobrý ani ako ťažítko. radšej zainvestuj do poriadneho tele... min. 70-200 F2.8 IS keď už sa chváliš že ti to zarába . Pri 150 akciách je hanba že ho stále nemáš ako akreditovaný fotograf (ak hej tak ma vyveď z omylu)
18-55 IS vobec nie je tak zly ako pises...cekni si photozone.de a potom nan nadavaj...

Martin Piňák
2012-07-29 18:25:03+02
príspevok od: viking81
18-55 IS vobec nie je tak zly ako pises...cekni si photozone.de a potom nan nadavaj...
aj pre akreditovaného profesionála ?

neXor
2012-07-29 18:27:35+02
príspevok od: Martin Piňák
aj pre akreditovaného profesionála ?
No neviem či hocikto obetuje na každý pretek telo a objektív na niekoľko tisíc €, to by mu museli veľmi veľa platiť...

Martin Piňák
2012-07-29 18:31:26+02
príspevok od: neXor
No neviem či hocikto obetuje na každý pretek telo a objektív na niekoľko tisíc €, to by mu museli veľmi veľa platiť...
a čo by tam mal tu 70-200 postaviť ako kôl ohrady ? však by s ňou fotil z bezpečnej vzdialenosti, o to ide a neobetoval by nič.

Strana 1 z 2

Inzercia