Fórum » Canon fórum

Canon 50D a neustály ERROR 20

Sused
2013-01-31 15:14:05+01
Zdravíčko, obraciam sa na vás problémom s ktorým si ani v servise už nevedia rady. Pred mesiacom sa mi zastavila uzávierka na Canon 50D.

V prolaike sa problém vyriešil s výmenou uzávierky, lenže !

Odvtedy nadalej pretrváva error 20, opakovane som zobral aparát spať kde mi potvrdili 100% stav aparátu.

Po príchode domov, nasledovalo zapnutie 2 snimky a bum error 20.

Obraciam sa na Vás pretože už neviem čo dalej mám robit.
Mám originálne batérie aj AVACOM, doteraz neboli žiadne problémy.
V servise mi odporučili výmenu batérií, len tá cena tých originalov

Prosím Vás o radu, tipy triky čo vyskúšať.

Za každú odpoveď vopred veľké ĎAKUJEM

Bruce
2013-01-31 15:42:33+01
V autorzovanom servise musia vediet kde je problem, pokial nevedia poziadaju o stanovisko vyrobcu. Kazdy Error ma svoj kod, dnes nie je problem zistit ,co dany error znamena.
http://www.canonrumors.com/forum/index.php?topic=8194.0
Ak je to bateriou, staci si pozicat, odskusat priamo na predajni. Nikto ta nenuti kupit original. Ja nemam a nekupujem nikdy dalsie original z dovodu, ze vydrzia rovnako a a za usetrene peniaze mam bud vacsiu kapacitu, popripade castejsiu vymenu...

Sused
2013-01-31 15:59:17+01
príspevok od: Bruce
V autorzovanom servise musia vediet kde je problem, pokial nevedia poziadaju o stanovisko vyrobcu. Kazdy Error ma svoj kod, dnes nie je problem zistit ,co dany error znamena.
http://www.canonrumors.com/forum/index.php?topic=8194.0
Ak je to bateriou, staci si pozicat, odskusat priamo na predajni. Nikto ta nenuti kupit original. Ja nemam a nekupujem nikdy dalsie original z dovodu, ze vydrzia rovnako a a za usetrene peniaze mam bud vacsiu kapacitu, popripade castejsiu vymenu...
V servise povedali že aparát je v 100% stave, ešte som ja bol za "hlupák" sa zasmiali že zasa sním mám problém.

ich odpoved bola že to je bud použitím neoriginálneho príslušenstva, lenže som vyskúšal bez objektívu, bez gripu, bez pamatovej karty i tak to vyhodilo.

Nerobí to pravidela a nie s každým sklom.

Batérie ktorej značky by si odporučil ? Ďakujem

misor
2013-01-31 18:13:10+01
Odkiaľ si?

denySK
2013-01-31 20:06:42+01
aj na uzavierku je zaruka, tak ju v klude reklamuj
alebo ti ten err naskakoval aj pred vymenou uzavierky?

denySK
2013-01-31 20:07:23+01
príspevok od: Sused
V servise povedali že aparát je v 100% stave, ešte som ja bol za "hlupák" sa zasmiali že zasa sním mám problém.

ich odpoved bola že to je bud použitím neoriginálneho príslušenstva, lenže som vyskúšal bez objektívu, bez gripu, bez pamatovej karty i tak to vyhodilo.

Nerobí to pravidela a nie s každým sklom.

Batérie ktorej značky by si odporučil ? Ďakujem
baterkou to urcite nebude...err 20 je mechanicky problem, nie elektronicky.....

Sused
2013-01-31 22:28:43+01
príspevok od: misor
Odkiaľ si?
Kolárovo, pocas tyzdna BA na VŠ proč?

Sused
2013-01-31 22:31:33+01
príspevok od: denySK
aj na uzavierku je zaruka, tak ju v klude reklamuj
alebo ti ten err naskakoval aj pred vymenou uzavierky?
Ano je na nu zaruka, bol som aparat reklamovat, po 4 dnoch mi ho vratili ze aparat funguje bez problemov a vratili mi ho s usmevom ze jaj mam zas problem. Asi tolko

denySK
2013-01-31 22:35:38+01
Ano je na nu zaruka, bol som aparat reklamovat, po 4 dnoch mi ho vratili ze aparat funguje bez problemov a vratili mi ho s usmevom ze jaj mam zas problem. Asi tolko
typicky pristup..reklamuj zas

Big Lebowski
2013-01-31 22:36:32+01
Kolárovo, pocas tyzdna BA na VŠ proč?
Mal som problém so 7D, bola to soft. závada. Stál som tam tak dlho pokiaľ sa nepreukázala. Prišiel technik, videl to a na druhý deň som mal vymenenú riadiacu elektroniku vo fotoaparáte. Teda jednoznačná rada znie, stoj tam a ukáž im to! Potom to budú riešiť.

Sused
2013-01-31 22:37:10+01
Oni ze to je neoriginalnym prislusenstvom, vyskusal som s objektivom i bez, s kartou i bez, s origi baterkou i s inou.

Servis tvrdi ze vsetko je na 100% funkcne.
No ja som uz zufaly.

Tento problem boli pre vymenou uzavierky lenze to bol viditelny problem s uzavierkou.
Ale znovu prisla tato chyba.

Vela ludi sa cuduje ze 50D mi po 2 rokoch zastavilo pri 49000.

Sused
2013-01-31 22:46:24+01
Origi baterka je 3 roky stará, ostatne tak cca 2. Nebude to uz opotrebovanim ?

denySK
2013-01-31 22:50:17+01
Oni ze to je neoriginalnym prislusenstvom, vyskusal som s objektivom i bez, s kartou i bez, s origi baterkou i s inou.

Servis tvrdi ze vsetko je na 100% funkcne.
No ja som uz zufaly.

Tento problem boli pre vymenou uzavierky lenze to bol viditelny problem s uzavierkou.
Ale znovu prisla tato chyba.

Vela ludi sa cuduje ze 50D mi po 2 rokoch zastavilo pri 49000.

ako moze tvrdit ze je to funkcne, ked error nezmizol? pridi tam, fot dovtedy dokym to error nevyhodi a zavadu reklamuj...co ked ti dali pouzivanu uzavierku? v dnesnej dobe, kedy sa kazda firma snazi len zarobit a je*e na zakaznikov, clovek nikdy nevie

Sused
2013-01-31 23:21:51+01
príspevok od: Big Lebowski
Mal som problém so 7D, bola to soft. závada. Stál som tam tak dlho pokiaľ sa nepreukázala. Prišiel technik, videl to a na druhý deň som mal vymenenú riadiacu elektroniku vo fotoaparáte. Teda jednoznačná rada znie, stoj tam a ukáž im to! Potom to budú riešiť.
Ďakujem za cennú radu! Pôjdem to vyskusat, najprv im to natocim na video a potom osobne na mieste!

Sused
2013-01-31 23:23:48+01
ako moze tvrdit ze je to funkcne, ked error nezmizol? pridi tam, fot dovtedy dokym to error nevyhodi a zavadu reklamuj...co ked ti dali pouzivanu uzavierku? v dnesnej dobe, kedy sa kazda firma snazi len zarobit a je*e na zakaznikov, clovek nikdy nevie
A najlepsie na tom je ze uzavierka stala 65 eur a praca technika 110.

Pôjdem to znovu reklamovať ako nahle pridem spat do Ba.

Dakujem za cennu radu

pxls.jpg
2013-02-01 10:14:16+01
Vzdy ked som dal nieco do prolaiky do servisu mi hned na druhy den volali, ze fotak/objektiv mam opraveny a mozem si pon prist. Ked som pon prisiel povedali mi, ze vsetko je v poriadku, pripadne ze len bolo treba nabit baterku. Po kratkom vyskusani pred nimi som im demonstroval pretrvavanie zavady.

Posledny krat co som tam bol som im tam nechal objektiv v zarucnej oprave, nech si s nim robia co chcu a vypytal si peniaze na ktore mam po 30 dnoch podania reklamacie narok. Po asi hodine natahovania som ich dostal. Viac tam nemam dovod chodit. Kombinacia leniveho arogantneho a velakrat aj nekompenentneho personalu ma odradila.

Sused
2013-02-01 12:29:13+01
príspevok od: pxls.jpg
Vzdy ked som dal nieco do prolaiky do servisu mi hned na druhy den volali, ze fotak/objektiv mam opraveny a mozem si pon prist. Ked som pon prisiel povedali mi, ze vsetko je v poriadku, pripadne ze len bolo treba nabit baterku. Po kratkom vyskusani pred nimi som im demonstroval pretrvavanie zavady.

Posledny krat co som tam bol som im tam nechal objektiv v zarucnej oprave, nech si s nim robia co chcu a vypytal si peniaze na ktore mam po 30 dnoch podania reklamacie narok. Po asi hodine natahovania som ich dostal. Viac tam nemam dovod chodit. Kombinacia leniveho arogantneho a velakrat aj nekompenentneho personalu ma odradila.
Akonáhle mi začne semester, prídem a znovu im to tam zoberiem, nebudem kupovať 70 eurové batérie ktoré doteraz bez problém fungovali. proste nezmysel

skúsil som updatnúť firmware, dnes pôjdem fotiť uvidíme čo to spraví.

Kde je ešte možné zobrať canon aparáty na servisnú prehliadku ?

Ďakujem za pomoc

Trepotadielko
2013-02-01 12:41:09+01
príspevok od: pxls.jpg

Ja mam rovnake skusenosti s PROLAIKOU - arogantny pristup k zakaznikovi a namiesto ochoty pomoct, vysmech do ksichtu. Naposledy som tam bola poradit sa ohladom filtrou a ochota nulova. Nakoniec som skoncila na prevadzke FOTOLABU (kamenne namestie), kde mi pan predavas venoval aso 30 minut vysvetlovanim toho, comu nerozumiem bez akehokolvek NATLAKU kupy. Proste bol ochotny, nemal tam vela ludi, tak sa mi venoval...kolko som chcela Nakoniec som danu vec nekupila lebo sa zistilo, ze ju vlastne nepotrebujem.. ale dobry pocit vo mne zostal a takato reklama je na nezaplatenie

Trepotadielko
2013-02-01 12:41:44+01
Akonáhle mi začne semester, prídem a znovu im to tam zoberiem, nebudem kupovať 70 eurové batérie ktoré doteraz bez problém fungovali. proste nezmysel

skúsil som updatnúť firmware, dnes pôjdem fotiť uvidíme čo to spraví.

Kde je ešte možné zobrať canon aparáty na servisnú prehliadku ?

Ďakujem za pomoc
hmm... Vieden...

Sused
2013-02-01 12:49:02+01
príspevok od: Trepotadielko
hmm... Vieden...
To je na mňa ako študenta moc nákladné, no nič vidím to asi tak že si to budem musieť vybojovať v tej prolaike.

Strana 1 z 2

Inzercia