Fórum » Canon fórum

front/back focus CANON

ROBAN
2013-05-20 21:02:27+02
Ahojte,

už dlhšie mám problém zo zaostrovaním na akciách. Zdá sa mi, ako keby tam bol mierny back/front focus. Vedeli by ste sa pozrieť na foto a povedať, čo to môže byť? Ďakujem.

INFO:
Canon 60D
17-40mm 4/f USM

celoplošné mierenie
stredový bod

Poprípade ak budete chcieť info, stačí napísať.

JohnNewton
2013-05-20 21:07:02+02
Urob štandardný test na back/front focus, návody a aj testovacie obrazce nájdeš na nete, ináč to budú len dohady.

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2013-05-20 21:08:59+02
príspevok od: ROBAN
Ahojte,

už dlhšie mám problém zo zaostrovaním na akciách. Zdá sa mi, ako keby tam bol mierny back/front focus. Vedeli by ste sa pozrieť na foto a povedať, čo to môže byť? Ďakujem.

INFO:
Canon 60D
17-40mm 4/f USM

celoplošné mierenie
stredový bod

Poprípade ak budete chcieť info, stačí napísať.
Z fotiek nie je mozno vycitat, ci mas FF/BF. Su male a nemame zaruku, ze chyba nieje v tvojej technike fotenia. Musis urobit klasicky test s pravitkom a stativom. Navod je vo fotoskole a vsade na internete.
www.ephoto.sk/fotoskola/clanky/zaciname-s-fotografovanim/doladenie-af-systemu-zrkadloviek/

ROBAN
2013-05-20 21:12:15+02
Tento problém nastáva, iba keď sa fotí za "tmy" a k ostreniu mi pomáha blesk.

Rastislav
2013-05-20 21:17:52+02
príspevok od: Karol Srnec
Z fotiek nie je mozno vycitat, ci mas FF/BF. Su male a nemame zaruku, ze chyba nieje v tvojej technike fotenia. Musis urobit klasicky test s pravitkom a stativom. Navod je vo fotoskole a vsade na internete.
www.ephoto.sk/fotoskola/clanky/zaciname-s-fotografovanim/doladenie-af-systemu-zrkadloviek/
Ja som si podľa toho článku dolaďoval ostrenie pre jednotlivé objektívy aj pevné aj zoom. Obrazec som si vytlačil a poskladal podľa návodu z internetu. Na obrazci ostrenie po doladení bolo OK, ale reálne sa mi ostrosť pohoršila, tak som doladenie vratil naspäť a teraz v reále sú fotky OK a na obrazci nie tak zaostrené ako by mali byť. Možno som spravil niekde chybu, ale neviem kde.

Napster050
2013-05-20 21:19:03+02
blesk interný či externý ? na ten interný by som sa s tým zbesilým zábleskom nespoliehal, no a ak je to externý, tak bude chyba asi v ňom.

ROBAN
2013-05-20 21:21:51+02
príspevok od: Napster050
blesk interný či externý ? na ten interný by som sa s tým zbesilým zábleskom nespoliehal, no a ak je to externý, tak bude chyba asi v ňom.
Vyzeraju tie fotky ze su fotene vstavanym bleskom na priamo?

ROBAN
2013-05-20 21:25:15+02
Je jedno či to odfotím na 1/6 alebo 1/250. Stále je to rovnaké. Proste keď sa pozrieš na tie tváre, tak je tam vidno ako keby blur. Pomôžu originály?

ROBAN
2013-05-20 21:26:26+02
príspevok od: JohnNewton
Urob štandardný test na back/front focus, návody a aj testovacie obrazce nájdeš na nete, ináč to budú len dohady.
Vo svetle problem nie je.

Napster050
2013-05-20 21:33:33+02
Vyzeraju tie fotky ze su fotene vstavanym bleskom na priamo?
no z tej druhej z prava mám taký pocit

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2013-05-20 21:38:09+02
Je jedno či to odfotím na 1/6 alebo 1/250. Stále je to rovnaké. Proste keď sa pozrieš na tie tváre, tak je tam vidno ako keby blur. Pomôžu originály?
Nie nepomozu, kedze neviem ako zvadas fotak a ci tam nie je chyba obsluhy. Test s pravitkom je rychly, lahky a presny.

ROBAN
2013-05-20 21:40:18+02
Nie nepomozu, kedze neviem ako zvadas fotak a ci tam nie je chyba obsluhy. Test s pravitkom je rychly, lahky a presny.
Len test je v poriadku. Ten som robil (aj tak 60D nemá korekciu). Ide o to, že sa to deje len za zlých svetelných podmienok.

A snaď viem udržať fotoaparát

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2013-05-20 21:41:21+02
Len test je v poriadku. Ten som robil (aj tak 60D nemá korekciu). Ide o to, že sa to deje len za zlých svetelných podmienok.

A snaď viem udržať fotoaparát
Mouze to byt problem s prisvetlovanim AF. Na to je ale odbornik bear.

ROBAN
2013-05-20 21:44:56+02
Mouze to byt problem s prisvetlovanim AF. Na to je ale odbornik bear.
Okej, tak ja mu teda napíšem. Ďakujem.

bear
- moderator
2013-05-21 19:04:52+02
Pre 5D mark III sa tusim opravoval firmware. Bola tam podobna chyba, ze s pomocnym svetlom AF zaostroval nepresne. 60D som nesledoval, ale skus pozriet changelog k najaktualnejsiemu firmware, mozno tam riesili nieco podobne. Osobne som s tymto nikdy nemal problem, lebo 95% casu pouzivam rezim zaostrenia AF SERVO a tam tento problem nebol.

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()