už dlhšie mám problém zo zaostrovaním na akciách. Zdá sa mi, ako keby tam bol mierny back/front focus. Vedeli by ste sa pozrieť na foto a povedať, čo to môže byť? Ďakujem.
už dlhšie mám problém zo zaostrovaním na akciách. Zdá sa mi, ako keby tam bol mierny back/front focus. Vedeli by ste sa pozrieť na foto a povedať, čo to môže byť? Ďakujem.
Ja som si podľa toho článku dolaďoval ostrenie pre jednotlivé objektívy aj pevné aj zoom. Obrazec som si vytlačil a poskladal podľa návodu z internetu. Na obrazci ostrenie po doladení bolo OK, ale reálne sa mi ostrosť pohoršila, tak som doladenie vratil naspäť a teraz v reále sú fotky OK a na obrazci nie tak zaostrené ako by mali byť. Možno som spravil niekde chybu, ale neviem kde.
Pre 5D mark III sa tusim opravoval firmware. Bola tam podobna chyba, ze s pomocnym svetlom AF zaostroval nepresne. 60D som nesledoval, ale skus pozriet changelog k najaktualnejsiemu firmware, mozno tam riesili nieco podobne. Osobne som s tymto nikdy nemal problem, lebo 95% casu pouzivam rezim zaostrenia AF SERVO a tam tento problem nebol.
front/back focus CANON
INFO:
Canon 60D
17-40mm 4/f USM
celoplošné mierenie
stredový bod
Poprípade ak budete chcieť info, stačí napísať.
INFO:
Canon 60D
17-40mm 4/f USM
celoplošné mierenie
stredový bod
Poprípade ak budete chcieť info, stačí napísať.
www.ephoto.sk/fotoskola/clanky/zaciname-s-fotografovanim/doladenie-af-systemu-zrkadloviek/
www.ephoto.sk/fotoskola/clanky/zaciname-s-fotografovanim/doladenie-af-systemu-zrkadloviek/
A snaď viem udržať fotoaparát
A snaď viem udržať fotoaparát
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie