Fórum » Canon fórum

Canon EOS 5D Mark II

peltonen
peltonen 2011-07-06 17:11:50+02
Ahojte mam Canon EOS 50D a chcel by som kupit nieco novsie.Rozmislam nad Canon 5D Mark II,mozte mi niekto poradit kto ma skusenosti s tymto fotakom ci sa oplaty alebo si mam kupit nieco druhe a co...Dakujem

valec86
2011-12-31 13:07:47+01
uz je objednany

Kaiman81
2012-01-01 01:17:58+01
príspevok od: viliamtel
ak možem reagovat kupil som si 5d marka II a bol som dost prekvapeny obrovskym farebným šumom už od iso 1600 v horšich svetelnych podmienkach dokonca ked som to porovnaval som svojim 55Od tak 55Od za rovnakej situacie daval menej farebneho šumu samozrejme porovnával som rawy bez redukcie šumu oboch fotoaparatov.... Ale ked som fotil pri dennom svetle tak 5 d mark II mal v obraze oveľa viac detailov a obraz vyzeral lepšie samozrejme ako 55OD. Mna by zaujimalo ako si vieš poradit stym farebnym šumom ked vraviš že v pohode fotiš na 4OOO iso respektive fotiš s 5 d markom so zapnutou redukciou šumu??
šum od ISO 1600? že to šumí viac ako 550D? na to ti poviem jedno,neviem či si pil,alebo si si niečo šlahol keď si videl viac šumu u 5D MK2 ako u 550D ....
odšumenie zásadne nepoužívam.ň
ak správne exponuješ tak Ti to viac šumieť nemôže....

ErikDuris
2012-01-01 04:26:04+01
príspevok od: valec86
uz je objednany
Aka tam je cena?

valec86
2012-01-01 16:59:07+01
PM, nech nerobime off toppic zbytocne.

pe3k
2012-01-03 21:03:21+01
PM, nech nerobime off toppic zbytocne.
aj mna by to zaujimalo... a hlavne kde si to objednaval ked prve kusy budu az na jar a realne este ten fotak nikto nemal v ruke na ziaden test... kde si to objednaval????

valec86
2012-01-03 21:10:46+01
faxcopy.sk

bear
- moderator
2012-01-03 22:01:27+01
zloduch : autofocus, jediny funkcny AF bod bol stredovy, aj keby fungovali okolite boli prilis na sebe, proste ostrenie este z 30D, absolutne nevyuzitie pre moj reportazny styl fotenia. bola to proste zla kupa pre mna, cize skor to poviem inac, kupil som fotak ktory som v tej dobe nevedel vyuzit na dany styl fotenia.
AF modul v 5D nie je ten isty co v 30D. 5D ma 15 AF bodov (9+6 skrytych). Skryte body pomahaju pri trackingu stredovym bodom. Dufam, ze nastupca bude mat AF modul minimalne ako 7D.

valec86
2012-01-03 22:28:22+01
jo 7D ma afko uplne skvele, paci sa mi aj to ze si vies vyberat casti napr stredovych 9 bodov alebo rohove po 4, niekedy sa to naramne hodi

Cako
ocenenie redakciou 2012-01-10 10:12:37+01
Zaujimalo by ma, do kedy sa zhruba este bude predavat 5D mark II...Aj ked to asi sotva budete vediet takto povedat planujem si ho kupit, konecne, ale az tak mozno o 3-4 mesiace. Nastupcu nechcem, za ten budu pytat ovela viac penazi ako za tento, uz to vidim...
Myslim si, ze ked pride nastupca, bude koniec predaja starsieho 5Decka II. Alebo sa mylim?

inkubbus
2012-01-10 10:36:31+01
príspevok od: Cako
Zaujimalo by ma, do kedy sa zhruba este bude predavat 5D mark II...Aj ked to asi sotva budete vediet takto povedat planujem si ho kupit, konecne, ale az tak mozno o 3-4 mesiace. Nastupcu nechcem, za ten budu pytat ovela viac penazi ako za tento, uz to vidim...
Myslim si, ze ked pride nastupca, bude koniec predaja starsieho 5Decka II. Alebo sa mylim?
neboj, z bazaru alebo na inzerat ho kupis este dlho. ...a verim ze sa budu ponukat aj velmi zachovale kusy.

Cako
ocenenie redakciou 2012-01-10 10:37:25+01
príspevok od: inkubbus
neboj, z bazaru alebo na inzerat ho kupis este dlho. ...a verim ze sa budu ponukat aj velmi zachovale kusy.
nie, na inzerat ho nechcem kupovat ja ho chcem normalne z obchodu so zarukou...

Robert Simeg
2012-01-10 11:04:12+01
Vacsinou maju vzdy este par kusov starsieho modelu, aspon ja mam taku skusenost ked som kupoval 40D a v predaji bolo uz aj 50D, samozrejme nie kazdy obchod.

markato1
2012-01-10 14:43:34+01
nie, na inzerat ho nechcem kupovat ja ho chcem normalne z obchodu so zarukou...
cena asi nepojde nejak prudko dolu uz..

Robert Simeg
2012-01-30 08:18:19+01
zaujimalo by ma, ci aj ostatni majitelia 5D mark II mali od novoty dvierka na kartu take, nazval by som to vrzgajuce, maju urcitu volu a pri drzani fotoaparatu a pritlaceni pravou rukou zavrzgaju a mierne sa posunu dovnutra.

valec86
2012-01-30 08:38:49+01
príspevok od: Robert Simeg
zaujimalo by ma, ci aj ostatni majitelia 5D mark II mali od novoty dvierka na kartu take, nazval by som to vrzgajuce, maju urcitu volu a pri drzani fotoaparatu a pritlaceni pravou rukou zavrzgaju a mierne sa posunu dovnutra.
ano, no nazval by som ich ako keby boli jemne vyhnute a medzi telom a dvierkami bola jemna medzera, naprv som si myslel ze je to preto ze za dvierka vzdy fotak drzis. mal som podobny pripad, dokonca aj na 1D mkIV som mal jemnu medzierku a stale ked som chytil fotak som tie diverka dotlacil

Robert Simeg
2012-01-30 08:44:01+01
ano, no nazval by som ich ako keby boli jemne vyhnute a medzi telom a dvierkami bola jemna medzera, naprv som si myslel ze je to preto ze za dvierka vzdy fotak drzis. mal som podobny pripad, dokonca aj na 1D mkIV som mal jemnu medzierku a stale ked som chytil fotak som tie diverka dotlacil
ano presne to som myslel, diky

markus
2012-01-30 11:38:01+01
Canon ked zvacsa inovuje radu a nema dopredane starsie modeli tak dava cashback

PeCh
2012-01-30 13:11:25+01
príspevok od: markus
Canon ked zvacsa inovuje radu a nema dopredane starsie modeli tak dava cashback
Hej, ale nikto nevie, aký bude. Taktiež ešte nikto nevie, koľko bude stáť 5D Mark III.

BTW teraz je asi najlepší čas na predaj 5D Mark II ale najhorší čas na kúpu .

skokanix
2012-01-30 14:50:03+01
príspevok od: Robert Simeg
nesúhlasím,ja mám aj dvierka na kartu aj ostatné tesniace gumičky pre konektory úplne napevno a natesno a ani pri silnejšom stlačení dvierok na kartu sa nič neprehýba,to bude asi kus od kusu,niečo ako objektívy BF/FF.

markus
2012-01-30 15:05:31+01
príspevok od: PeCh
Hej, ale nikto nevie, aký bude. Taktiež ešte nikto nevie, koľko bude stáť 5D Mark III.

BTW teraz je asi najlepší čas na predaj 5D Mark II ale najhorší čas na kúpu .
S tymto nesuhlasim pretoze najlepsi cas na predaj fotaka je v tedy ked viem ze uz nemam pren nijake vyuzitie a mam peniaze na novy model a zaroven uz je aj dalsi model k dostaniu. Akekolvek ine nacasovanie by bolo vacsou stratou a to nielen po financnej stranke ale tym ze nevieme ci mame realne zan nahradu a kedy vobec bude uvedeny na trh. Tento raozdielny casovy horizont moze byt velmi velky a ako fotografovania chtivy clovek by som nevydrzal cakad sice s peniazmi ale bez fotenia.

Strana 4 z 5

Inzercia