Fórum » Canon fórum

Canon 550d chybne ukladanie dat

marecica2
2012-02-27 18:32:23+01
Ahojte stalo sa uz niekomu ze pri ukladani fotiek do formatu jpeg duchadza ku chybe, stane sa mi ze polovica fotky je iba siva plocha. Je to chyba firmwaru alebo to moze byt vadnou kartou? pouzivam sdhc pretec class10, prave som prisiel z lyzovacky a polovica zaberov je nepouzitelnych mam z toho riadne nervy pokusal som sa obnovit data pomocou card recovery ale obnovi mi v takom stave ako ich fotak ulozil , cize bez uspechu....tak neviem teraz ci to spravi nejaky update firmware alebo vymena karty alebo rovno reklamacia tela, mate s tym uz niekto svoje skusenosti? vdaka za pomoc

viking81
2012-02-27 18:58:11+01
no skus inu kartu....potom nahrat najnovsi formware...a ked nepomoze ani jedno tak jedine servis..

bonifacko
2012-02-27 19:01:11+01
príspevok od: marecica2
Ahojte stalo sa uz niekomu ze pri ukladani fotiek do formatu jpeg duchadza ku chybe, stane sa mi ze polovica fotky je iba siva plocha. Je to chyba firmwaru alebo to moze byt vadnou kartou? pouzivam sdhc pretec class10, prave som prisiel z lyzovacky a polovica zaberov je nepouzitelnych mam z toho riadne nervy pokusal som sa obnovit data pomocou card recovery ale obnovi mi v takom stave ako ich fotak ulozil , cize bez uspechu....tak neviem teraz ci to spravi nejaky update firmware alebo vymena karty alebo rovno reklamacia tela, mate s tym uz niekto svoje skusenosti? vdaka za pomoc
Ak fotiš do raw, čo to robí? Skus vylučiť to, že je to chyba karty a zisti, či to nie je vlastne chyba spracovania v elektronike foťaku. A samozrejme skusil by som najprv inu kartu a opäť do jpg.

lowenature
2012-02-27 19:37:19+01
Odporúča sa aj naformátovať kartu ak bolo viac krát na ňu fotené , či pomôže neviem . Skús.

marecica2
2012-02-27 22:30:45+01
príspevok od: bonifacko
Ak fotiš do raw, čo to robí? Skus vylučiť to, že je to chyba karty a zisti, či to nie je vlastne chyba spracovania v elektronike foťaku. A samozrejme skusil by som najprv inu kartu a opäť do jpg.
vdaka za radu vyskusam to davat do rawka ze co to spravi, aj ked ono sa to deje dost nahodne, niekedy ide vsetko v poriadku a inokedysa kazi jedna fotka za druhou, moze mat na to vplyv aj mraz? mam taky pocit ze v zime sa to deje nejak castejsie

marecica2
2012-02-27 22:34:01+01
príspevok od: lowenature
Odporúča sa aj naformátovať kartu ak bolo viac krát na ňu fotené , či pomôže neviem . Skús.
formatovat pre istotu formatujem stale pri volbe low level ci tak nejak, ale nema to nato ziaden vplyv

rk.
2012-02-27 22:44:27+01
ale stale si neodpovedala na prvu vec, co ti viking napisal - robi to aj na inej karte?

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()