Fórum » Pentax fórum

Pentax K-30

mirec684
mirec684 2012-07-10 21:33:43+02
na megafoto.sk som zbadal nove telo k-30tku.co na to vravite vy?podla mna je ovela lepsi ako k-5

DBandyk
2013-06-09 21:18:57+02
príspevok od: ricmond88
to vazne teda spravim chybu ak kupim ten set 18-55wr a 50-200wr ?
Nie nespravíš. Tebou opomenuté objektívy sú DA a nie DA-L čo jest plastový bajonet. Ak ti vyhovuje dvojset tak ber dvojset.

ricmond88
2013-06-09 21:27:59+02
príspevok od: DBandyk
Nie nespravíš. Tebou opomenuté objektívy sú DA a nie DA-L čo jest plastový bajonet. Ak ti vyhovuje dvojset tak ber dvojset.
no ja nemozem povedat co mi vyhovuje bo to bude prva zrkadlovka a som total amater ..ale na 18-135wr bohuzial nemam financie ..

pufko
2013-06-09 21:34:19+02
Len aby si neskôr nelutoval, ono investícia do úvodného setu je často menšia ako postupné investície do postupne zakúpeného príslušenstva, ja si idem v blízkej dobe kupovať objektív za takmer 800€ a kúpim si ho na splátky, pričom by som mohol mať lacnejšiu alternatívu za necelých 200€ a za hotové...

eMKejx
2013-06-09 23:24:49+02
ja som uz nasiel shop kde kupim telo + 18-135 3WR za 875€|, kupujem na splatky 50% + 6 mesiacov. viac tym darmozracom nedam no na druhej strane nenasetril som tolko aby som to kupil cash a ked ma clovek tisic dalsich vydavkov (auto) tak o vyhadzovanie penazi nie je nudza... tak sa tesim, i ked ste mi nepotvrdili kupime si s priatelkou Pentax. Nasa prva zrkadlovka

pufko
2013-06-10 00:02:32+02
Pri tých splátkach si zisti tými ich kalkulačkami o kolko preplatíš, lebo je možné že ked zoberieš nejaký akciový spôsob tak zaplatíš menej ako pri 50% akontácii, respektíve preplatíš tolko isto , ale budeš mať nižšie splátky, či že menej budeš zaťažovať svoju penaženku , kedysi mal napríklad Cetelem akciu 1/10 s tým že ak si všetko stihol zaplatiť do tuším 6 mesiacov tak si nezaplatil ani o 1€ navyše

Ten obchod je asi digimarket, tam majú takú cenu, a tam som aj ja kupoval a idem odtial kupovať znova, ten pán má snahu

DBandyk
2013-06-10 07:15:39+02
príspevok od: pufko
Pri tých splátkach si zisti tými ich kalkulačkami o kolko preplatíš, lebo je možné že ked zoberieš nejaký akciový spôsob tak zaplatíš menej ako pri 50% akontácii, respektíve preplatíš tolko isto , ale budeš mať nižšie splátky, či že menej budeš zaťažovať svoju penaženku , kedysi mal napríklad Cetelem akciu 1/10 s tým že ak si všetko stihol zaplatiť do tuším 6 mesiacov tak si nezaplatil ani o 1€ navyše

Ten obchod je asi digimarket, tam majú takú cenu, a tam som aj ja kupoval a idem odtial kupovať znova, ten pán má snahu
Splátky bez navýšenia si musia obchody kúpiť. Ty nepreplatíš, ak dodržíš zmluvu, ale obchod za to zaplatí, že si si to mohol zobrať týmto spôsobom. Alza.sk má teraz tú možnosť.

bonifacko
2013-06-10 07:20:43+02
príspevok od: DBandyk
Splátky bez navýšenia si musia obchody kúpiť. Ty nepreplatíš, ak dodržíš zmluvu, ale obchod za to zaplatí, že si si to mohol zobrať týmto spôsobom. Alza.sk má teraz tú možnosť.
Kde na alze je taka možnosť? Lebo vždy splatiš viac ako je cena tovaru.

eMKejx
2013-06-10 08:04:50+02
ano digimarket, tam je najnizsia cena a obchod vypada v pohode viem aj nad tym som rozmyslal ze viac splatok resp aj mozno mensia akontacia a zaplatim to iste. budem kalkulovat

pufko
2013-06-10 11:18:17+02
Ani neviem či Digimarket má nejakú kamennú predajnu, je presťahovaný blízko Galanty, kde som si unho doma bol pre tovar osobne, ochota jednanie z jeho strany na úrovni

dilong77
2013-06-10 12:55:58+02
príspevok od: marcus_labeo
A o tom, že do K-30 vieš dať okrem sériovej placatej baterky i klasické tužkáče, si počul? Dáš tam 4 AA baterky a vydržíš trebárs 1500 záberov, čo Ti nik z konkurencie nedá.
A aký problém s telezoomom? Ak nechceš svetelnosť, máš tu 55-300/4-5,8 za necelé 3 stovky; ak chceš niečo lepšie, máš 60-250/4, z pevných skiel 100, 200 i 300mm. Čo Ti tu reálne chýba?
a o tom ze kazda poriadna znacka ma aj svoj poriadny zoom si pocul? .... co dotkol som sa tvojho ega ako ked vezmem malemu decku lizatko, ze reagujes agresivne?

Nikon, Canon maju v oblasti telezoomu spickove skla. Pentax nie, ak chces poriadny objektiv 70-200mm F2,8 tak u Pentaxu si odkazany iba na Tamrton, ktory sice nie je zly ale na spickove skla sa nechyta - o com hovori aj jeho cena. ... Co myslis, preco sa v profi fotografii Pentax tak malo pouziva? Je to kvoly dostupnosti profi vybavi. Len si porovnaj skla v tom porovnani 169 vs 90 skiel - to tiez o niecom hovori...

ricmond88
2013-06-10 15:47:14+02
ok u mna rozhodnute .ako amater / prva zrkadlovka/ berem ten K 30 a skla co su ktomu 18-55 wr a 50-200wr ..a tiez je to z toho digimarket .

bonifacko
2013-06-10 15:55:31+02
príspevok od: dilong77
a o tom ze kazda poriadna znacka ma aj svoj poriadny zoom si pocul? .... co dotkol som sa tvojho ega ako ked vezmem malemu decku lizatko, ze reagujes agresivne?

Nikon, Canon maju v oblasti telezoomu spickove skla. Pentax nie, ak chces poriadny objektiv 70-200mm F2,8 tak u Pentaxu si odkazany iba na Tamrton, ktory sice nie je zly ale na spickove skla sa nechyta - o com hovori aj jeho cena. ... Co myslis, preco sa v profi fotografii Pentax tak malo pouziva? Je to kvoly dostupnosti profi vybavi. Len si porovnaj skla v tom porovnani 169 vs 90 skiel - to tiez o niecom hovori...
Blbe je to, že sa im ani neoplatí vyrabať drahe skla, pretože pokrytie tejto značky ja tak nizke, že by navratnost každeho skla s predajnou cenou nad 1000€ bola velmi pochybná.

marcus_labeo
2013-06-10 16:09:30+02

Žiadne lízatko si mi nevzal, skôr som Ti chcel trochu rozšíriť obzory. Nik samozrejme nepopiera, že Pentax nemá zďaleka takú ponuku skiel, ako C/N, ale zase nie je to žiadna tragédia, ako niektorí vrátane Teba prezentujú. Btw. v profi fotografii sa používa aj Pentax, ale o ligu vyššie, ako C/N, teda v stredoformáte.

Pentaxfan
2013-06-10 16:18:12+02

Poriadny = poriadne veľký? Lebo ak ide o tamtie ostatné parametre, tak 70-200 f2.8 u C/N = 50-135 f2.8 od Pentaxu... akurát teda, že je menší. To ozaj je, niet pochýb.

pufko
2013-06-10 20:59:14+02
Milujem ludí ktorý napíšu že 70-200 = 50-135, to isté niekto písal na Pentaxfore, takúto hlúposť napíše len totálny ...
Od kedy sa prepočítavajú ohniskové vzdialenosti takýmto spôsobom ???
To ako prídem do obchodu poviem že chcem nejakú svetelnú 50mm na "XY" systém, a ked mi začne ponúkať svetelné 50mm tak mu poviem že či je normálny že ja potrebujem 50mm po prepočte ...

DBandyk
2013-06-10 21:19:35+02
príspevok od: bonifacko
Kde na alze je taka možnosť? Lebo vždy splatiš viac ako je cena tovaru.
email od Alza.sk
Splátky bez navýšenia sú tu!

Je to produkt kde máš dve formy splácania. Jedna je štandartná a druhá je bez navýšenia. V Marci som si bral takto objektív.

Funguje to tak: Bežný spôsob je 10% akontácia + 10 splátok po 10%
a potom je možnosť bez navýšenia a to jest v mojom prípade:
Cena tovaru:515,05
Akontácia: 51,51
splátka: 51,51
počet splátok: 4
doplatok v poslednom mesiaci splácania: 257,5
keď to dáš dokopy tak máš presnú sumu, ktorú tovar stál.
Takýchto úverov je viac. Bývajú spravidla na 4, 6 a 9 mesiacov výnimočne 20. Sú to služby splátkovej spoločnosti, za ktoré si firma, ktorá to ponúka, zaplatila. Nie je to bežný splátkový produkt.

DBandyk
2013-06-10 21:26:13+02

Prečo potom veľa vlastníkov DSLR Nikon a Canon kupujú 70-200 od Tamronu? Možno ten cenový rozdiel
Prečo máš medzi svojou fototechnikou Tamron 70-300mm F/4-5.6 AF Di LD Macro. Veď nie si snaď odkázaný na Tamron? Aj Nikon má 70-300mm

Midzi
2013-06-10 21:30:09+02
ja som kupil v Nayke umyvycku na 20 splatok bez navysenia a v Datarte susicku na 10 splatok bez navysenia. Staci si pockat na akciu a mas to. Taky produkt ako pises ma stale aj Megafoto a myslim, ze teraz aj Prolaika.

pufko
2013-06-10 22:02:55+02
Nemyslím si že tie "služby" si zakúpujú obchodníci, skrátka splátková spoločnosť sa snaží nalákať zákazníka aj takýmto spôsobom a tak nejak spolieha, že klient nedokáže tú sumu doplatiť naraz a vtedy vlastne musí dosplácať systémom 1/10 + akontácia

bonifacko
2013-06-11 05:50:29+02
príspevok od: Midzi
ja som kupil v Nayke umyvycku na 20 splatok bez navysenia a v Datarte susicku na 10 splatok bez navysenia. Staci si pockat na akciu a mas to. Taky produkt ako pises ma stale aj Megafoto a myslim, ze teraz aj Prolaika.
Čaro splatok bez navyšenie bude vo vyššej obstarávacej cene. Na niečom to musia dobehnut. Alebo očakavaju, že mnohí ten splatkovy kalendar nedodržia a je to bez bonusu.

Strana 4 z 8

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()