Prečo potom veľa vlastníkov DSLR Nikon a Canon kupujú 70-200 od Tamronu? Možno ten cenový rozdiel Prečo máš medzi svojou fototechnikou Tamron 70-300mm F/4-5.6 AF Di LD Macro. Veď nie si snaď odkázaný na Tamron? Aj Nikon má 70-300mm
Je to uplne jednoduche Zacinas z lacnymi sklami a postupne, ak potrebujes, skla vymienas. Objektiv 70-300mm, ktory mam, v auguste menim za Tamrona 70-200 F2,8. Kupujem ho od ruky od chalana, ktoremu Tamron svojou kvalitou nepostacuje a ide do Nikkora. Ak sa mi to financne vrati, predpokladam, ze po case tiez budem chciet ist do Nikkora. Ale podstatne je ze kvalitou mam kam ist. U Pentaxa nemas kam. Ak sa chces venovat fotografii a bude sa ti darit, je pravdepodobne ze sa ti aj naroky na skla budu zvysovat. Ak vsak budes chciet ist hore u Pentaxu, budes musiet vymenit cely fotak za inu znacku. Lebo kvalitnejsi ekvivalent k Tamronu 70-200 F2,8 u neho nenajdes. A o to ide.
Je to uplne jednoduche Zacinas z lacnymi sklami a postupne, ak potrebujes, skla vymienas. Objektiv 70-300mm, ktory mam, v auguste menim za Tamrona 70-200 F2,8. Kupujem ho od ruky od chalana, ktoremu Tamron svojou kvalitou nepostacuje a ide do Nikkora. Ak sa mi to financne vrati, predpokladam, ze po case tiez budem chciet ist do Nikkora. Ale podstatne je ze kvalitou mam kam ist. U Pentaxa nemas kam. Ak sa chces venovat fotografii a bude sa ti darit, je pravdepodobne ze sa ti aj naroky na skla budu zvysovat. Ak vsak budes chciet ist hore u Pentaxu, budes musiet vymenit cely fotak za inu znacku. Lebo kvalitnejsi ekvivalent k Tamronu 70-200 F2,8 u neho nenajdes. A o to ide.
milujem vyspele nazory, ze iba biely L objektiv urobi skvelu fotku, alebo ze vacsia ponuka objektivov vsetko spasi...
tema ma nazov Pentax K30, ked k tomu doplnim K5 a K5II/s, mozem objektivne napisat ze Pentax: -ma vybornu kvalitu obrazu snimaca, vyborne (specificke) farby/kontrast Px objektivov -pre niekoho najintuivnejsie ovladanie, rozmery (podla preferencii), pomer cena/vykon -NEMA taky vyspely kontinualny autofocus ako C/N, nema take pokrytie ponuky objektivov atd atd. , niekomu nepomoze ani full frame vybava za xx tisic euro, ked nema potencial urobit zaujimavu a dobru fotku,ze ano
par mojich foto, samozrejme nefotim setakmi s f3.5-5.6, od krajiny,cez portrety, reportaz, zvierata, fotiek mam kvantum, vsetko sa neda ukazat... https://plus.google.com/u/0/photos/105641082360727689229/albums/5888115722789339361
Milujem ludí ktorý napíšu že 70-200 = 50-135, to isté niekto písal na Pentaxfore, takúto hlúposť napíše len totálny ... Od kedy sa prepočítavajú ohniskové vzdialenosti takýmto spôsobom ??? To ako prídem do obchodu poviem že chcem nejakú svetelnú 50mm na "XY" systém, a ked mi začne ponúkať svetelné 50mm tak mu poviem že či je normálny že ja potrebujem 50mm po prepočte ...
No, no, za tú drobnú chybičku ma tu neukameňuj Ok, 70-200 na full frame nie je to isté ako 50-135 na APS-C. Tých 50-135 = 77,5-209,25 mm na full-frame. K zvyšku tvojho príspevku sa nebudem vyjadrovať, beriem to ako nedorozumenie Aj tak sa k tvojej otázke neviem fundovane vyjadriť - skutočne neviem, odkedy sa to takto prepočítava. Môžem si iba tipnúť, že asi odvtedy, čo sa začali vyrábať snímače s iným rozmerom ako políčko filmu, lebo povedať ľuďom, že taký a taký kompakt má objektív s ohniskom 2,2-6,3 mm je od veci. Tak aby mali predstavu, čo uvidia v skutočnosti, tak sa to prepočítava. Ale to je len môj amatérsky tip.
Ešte raz , ak niekto chce rozsah 70-200mm tak taký presne chce a tebe môže byť s prepáčením u "prdele" či si ho namontuje na APS-C, alebo FF ! Ja si chcem kúpiť pevnú 35mm, podľa teba si mám kúpiť DA21, alebo zháňať starú FA24 ?
Tebe by malo byť doživotne zakázané prispievať a bol by pokoj
Ešte raz , ak niekto chce rozsah 70-200mm tak taký presne chce a tebe môže byť s prepáčením u "prdele" či si ho namontuje na APS-C, alebo FF ! Ja si chcem kúpiť pevnú 35mm, podľa teba si mám kúpiť DA21, alebo zháňať starú FA24 ?
Niee, nebol by pokoj, by som sa zaregistroval pod iným menom
Máš pravdu, mne to môže byť s prepáčením u prdele, kam si kto namontuje aký objektív, ale tomu človeku by to jedno byť nemalo Keď si totiž niekto namontuje povedzme Sigmu 70-200 povedzme na full-frame (čiže filmový) Pentax, alebo na digitálnu zrkadlovku Pentax (s menším snímačom), alebo cez redukciu na Pentax Q (s ešte menším snímačom), uvidí a odfotí veľmi rozdielne veci. Ale máš pravdu - OBJEKTÍV TO BUDE FURT TEN ISTÝ. Ale aj ja mám pravdu - VÝSLEDOK NEBUDE TEN ISTÝ. A na to - voilá - slúži ten prepočet Ak si chceš kúpiť pevnú 35 mm a fotiť s ňou (u Pentaxu) na film, kúp a foť. Ale ak budeš chcieť odfotiť to isté s digitálnym Pentaxom, áno - budeš musieť použiť objektív s ohniskom 22-23 mm. Ale čo to tu vôbec vysvetľujem, veď to je hádam každému jasné.
Problém je inde, ked raz niekto napíše že Pentax nemá sklo s rozsahom 70-200, tak jednoducho také nemá a nikto tým nemyslel 70-200 po prepočte. To znamená že ked ja chcem 35mm tak chcem fyzických 35mm a vôbec ma nezaujíma koľko mm je z toho po prepočte na APS-C. Žiaden objektív určený vyslovene na APS-C beztak nemá uvedený rozsah po prepočte, takže neviem čo si tu spletal
Problém je inde, ked raz niekto napíše že Pentax nemá sklo s rozsahom 70-200, tak jednoducho také nemá a nikto tým nemyslel 70-200 po prepočte. To znamená že ked ja chcem 35mm tak chcem fyzických 35mm a vôbec ma nezaujíma koľko mm je z toho po prepočte na APS-C. Žiaden objektív určený vyslovene na APS-C beztak nemá uvedený rozsah po prepočte, takže neviem čo si tu spletal
No nemá - lebo nemá k nemu telo. Keď v minulosti robili "full frame" filmové telá, tak robili samozrejme aj objektívy 70-200 f2.8. Alebo dobre - nie 70, ale aby som bol presný, tak 80-200 f2.8. A keď začali vyrábať digitály s menšími snímačmi, tak aby ľudia mali objektívy, ktoré odfotia cca to isté ako 70-200, tak vyrobili 50-135 a som si istý, že tých ľudí (kupujúcich) to práveže zaujímalo, lebo keby boli dostali objektív 70-200, zrazu by bol dlhší, nie? Takže povedať, že "Pentax nemá kvalitný objektív 70-200" je síce pravda, ale tým, že používa menšie snímače, tak má k nemu ekvivalent. Ale ak nevieš, "čo som tu spletal", nevadí, už kapitulujem.
Škoda rečí s tebou, lebo ty reaguješ podla toho ako sa ti to momentálne hodí, Canon ani Nikon nevyrobil telezoom ktorým by nahradil fullframe rozsah 70-200 a ani jeden majitel Canonu či Nikonu nemá z toho depresie a úplne normálne dokáže žiť s rozsahom 70-200mm na crope, kde u C je to dokonca 1,6x... Dokonca si mohli majitelia C+N kúpiť Tokinu 50-135 (ktorú Pentax prebrandoval a upravil podla seba) a predsa si mnohý radšej kúpili 70-200...
Teraz som jednému členovi kupoval FA135 a Pentax žiadnu nevyrába a to sú práve tie diery ktoré Pentax má, neviem kde si ty na to prišiel že trebárs majitelom APS-C zrkadloviek nemôže vyhovovať rozsah s Full-framu... To je nejak pevne dané aké ohniská musia byť na APS-C a aké na FF
A ked už teda tak obhajuješ ten dôvod zmeny ohniskových vzdialeností pre APS-C tak mi povedz prečo Pentax nevyrobil aj nový "makráč" ktorý by zodpovedal pôvodnej FA100mm f/2,8 a miesto toho ponúkol DFA 100 a neskôr DFA100 WR , s tým sa musí určite zle fotiť, nakoľko je z pôvodnej 100mm na APS-C 150mm ...
A ešte daj čím nahradili tú pôvodnú pevnú F/FA135mm f/2.8 ??? Nie že ju nenahradili nejakým sklom ktoré by zodpovedalo 135mm na crope (90mm) ale ani nevydali náhradu v podobe novšej trebárs "DFA 135mm"
Škoda rečí s tebou, lebo ty reaguješ podla toho ako sa ti to momentálne hodí, Canon ani Nikon nevyrobil telezoom ktorým by nahradil fullframe rozsah 70-200 a ani jeden majitel Canonu či Nikonu nemá z toho depresie a úplne normálne dokáže žiť s rozsahom 70-200mm na crope, kde u C je to dokonca 1,6x... Dokonca si mohli majitelia C+N kúpiť Tokinu 50-135 (ktorú Pentax prebrandoval a upravil podla seba) a predsa si mnohý radšej kúpili 70-200...
Teraz som jednému členovi kupoval FA135 a Pentax žiadnu nevyrába a to sú práve tie diery ktoré Pentax má, neviem kde si ty na to prišiel že trebárs majitelom APS-C zrkadloviek nemôže vyhovovať rozsah s Full-framu... To je nejak pevne dané aké ohniská musia byť na APS-C a aké na FF
A ked už teda tak obhajuješ ten dôvod zmeny ohniskových vzdialeností pre APS-C tak mi povedz prečo Pentax nevyrobil aj nový "makráč" ktorý by zodpovedal pôvodnej FA100mm f/2,8 a miesto toho ponúkol DFA 100 a neskôr DFA100 WR , s tým sa musí určite zle fotiť, nakoľko je z pôvodnej 100mm na APS-C 150mm ...
A ešte daj čím nahradili tú pôvodnú pevnú F/FA135mm f/2.8 ??? Nie že ju nenahradili nejakým sklom ktoré by zodpovedalo 135mm na crope (90mm) ale ani nevydali náhradu v podobe novšej trebárs "DFA 135mm"
Snažíš sa ma ťahať k niečomu, o čom pôvodne vôbec nebola reč. Takže ja sa vrátim na začiatok: reagoval som na to, že bola reč o špičkových sklách (= automaticky som predpokladal, že pisateľ má na mysli aj špičkové telá, čiže fullframe) a: "Pentax nemá objektív 70-200 F2,8", moja reakcia bola: "má ekvivalent takého objektívu, a to 50-135 F2,8, ktorý s APS-C snímačom vidí cca to isté, ako fullframe so 70-200". Koniec. A ešte predsa, k tomu "prebrandovaniu": - "The Tokina AF 50-135mm f/2.8 AT-X Pro DX is the product of the cooperation between Tokina and Pentax which are now subsidiaries of the same company"; - "the lenses are Pentax optical designs - which Pentax shares/licences to Tokina to use"; - "Another more versatile lens and also insanely sharp is the TOKINA 50-135 2.8 it's essentially a rebranded copy of the Pentax 50-135 2.8 SDM"...
Kopírovanie - nekopírovanie je mi to fuk - bavíme sa čisto o číslach... Bola úplne jasná reč že Pentax nemá sklo rozsahu 70-200mm a absolutne si ty nemal spletať nejakú 50-135 a hotovo. Podla mna to budeš asi ty čo to isté spletal na Pentaxfriends, ked som písal že taký rozsah Pentaxu jasne chýba, ked nie ty tak niekto další. Ked je raz reč o hruškách tak netreba to miešať s jablkami
Nikdy v žiadnej debate ohladom objektívov bez rozdielu systému, nikto nikdy nepísal o objektívoch s prepočítaným rozsahom, ked už výdy je uvedená fokálna dlžka + prepočet... Na Pentax fore tiež nikto nespomína objektív "75-202,5mm" ked myslí na 50-135mm
inak je zaujimave, ze ten kto tu "krici" ze Pentax nema take profesionelne objektivy ako konkurencia, tak podla svojej galerie fotografii by sa mal skor zamysliet ako on dokaze vyuzit uz nakupenu techniku...je lahsie sa vyhovorit na xx veci, ako najst sposob ako sa dopracovat k zaujimavym vysledkom. ale uz koniec mudrostiam
pentax nevyraba telezoom 70-200/2.8. ak niekto povazuje vrchol profesionality mat na APS-C snimaci nutne zoom set objektivov 16-50/17-50/2.8 + 70-200/2.8, tak nech sa paci, tomu sa nikto nikdy nezavdaci a mozem mu rovno doporucit inu znacku
mal som sigmu 70-200/2.8 EX DG II Macro HSM (byt uz je aj novy model) -ano, ostrila presne a rychlo -ano, mala vysoke rozlisenie a dobry prenos kontrastu -ano, mala dobre podanie v protisvetle od bodovych svetiel -ale kedze sa mi s 1,2kg prenosila a nevyuzival som ju, predal som ju -najpouzivanejsi rozsah som mal na nej 80-130mm, takze som kupil DA*50-135/2.8 SDM, ktory je o polovicu lahsi a na 2.8 clone v celom rozsahu je ostry (ostrejsi ako uctievany biely objektiv 70-200/2.8II L bez IS)
proste kazdy si najde to co potrebuje, treba si len specifikovat potreby, mame na vyber DA200/2.8 SDM, DA300/4 SDM, DA560/5.6 SDM - ten je ale asi mimo rozpocet kazdeho pentaxistu co tu pise. takze co je vlastne take neskutocne zle na pentaxe, ze sa kazdy ohana ze bozechran len aby si kupil nieco ine ako C/N ?
- nema original 70-200/2.8 zoom, tragedia - nema AF telekonvertor 2x (pentax), skoro tragedia - nema digitalne FF telo, absolutna tragedia
takze kto ma potrebu minut 5.000 euro +, za FF + 24-70/2.8 + 70-200/2.8 moze sa utesovat, ze u C/N/S ma tu moznost a ti ostatni nedebatuju o kravinach a fotia
Neviem prečo určitá skupina Pentaxákov má vždy potrebu otáčať problém na to, že vlastne nič nechýba... Presne ako píšeš každý má svoje potreby a presne preto nebudem vykrikovať za všetkých že Pentaxu nič nechýba len preto že to nepotrebujem ja !!! Že si ty neodhadol správne svoje potreby a Sigmu 70-200 si kúpil úplne zbytočne nie je môj problém
Pre mna je ideál zoom rozsah do 300mm , čiže nejaký zoom 50-135mm je mi úplne ukradnutý aj keby vážil len 300g , bol malých rozmerov a mal kludne 5 hviezdičiek miesto jednej, kludne oželiem aj clonu f/2.8 a stačí mi f/4.0 , ale nejak netúžim dať vyše 1000€ za SDM sklo (DA60-250) ktoré z času na čas skape, už mi jedno SDM sklo leží na poličke. Dakujem, nie som tak bohatý aby som mohol dať každý rok opravovať niektorý SDM objektív, pevná 200/300mm (navyše oba SDM) mi nikdy nenahradia zoom, tiež nie som tak bohaty aby som si mohol dovoliť obidva , nehovoriac o vláčení dvoch skiel miesto jednoho, či prehadzovaní podla potreby - bohužial pri športe sa nedá vždy cúzoomovať nohami, nie som samovrah aby som šiel bližšie k dráhe, alebo cúvol a fotil spoza ludí. Jediný zoom čo mi vie Pentax ponúknuť do 300mm je DA55-300 a to mi pride teda dosť "čajové" Ostáva len dúfať že sa v Pentaxe zobudia, alebo trebárs Sigma uvedie facelift 100-300 f/4.0
pufko: prosim napis nam tu vsetkym, preco si vlatne niekedy kupoval Pentax DSLR system, ked nemas pre seba vyhovujuci dlhy zoom? osobne keby viem, ze chcem fotit sport a vsetko na kilometre daleko,tak si kupim Canon telo a setrim na Canon objektivy, resp. aj Sigma ponuka slusne zoomy, v galeriach su velmi pekne fotky aj wildlife so Sigmou do 500mm.
Čaro splatok bez navyšenie bude vo vyššej obstarávacej cene. Na niečom to musia dobehnut. Alebo očakavaju, že mnohí ten splatkovy kalendar nedodržia a je to bez bonusu.
cena bola najlesia na trhu. Teda niekde som to videl o 20€ lacnejsie ale pri 600€ polozke a servise co ponukaju to neriesim. Proste som mal stastie na dobru kupu.
Teraz mal Pentax mensi vypadok K-30, takze nie su na sklade. Dalsi kusy sa ocakavaju v 26. tyzdni (po 24.6.2013). V pripade zaujmu by bolo lepsie objednat skor, nakolko tym mnozstvom co pride, sa budu vykryvat otvorene objednavky.
Teraz mal Pentax mensi vypadok K-30, takze nie su na sklade. Dalsi kusy sa ocakavaju v 26. tyzdni (po 24.6.2013). V pripade zaujmu by bolo lepsie objednat skor, nakolko tym mnozstvom co pride, sa budu vykryvat otvorene objednavky.
S pozdravom
ja som dostal neska taku istu odpoved tiez som im pisal ...ale sak aj na alze je ..o par eur drahsi ..
Pentax K-30
Prečo máš medzi svojou fototechnikou Tamron 70-300mm F/4-5.6 AF Di LD Macro. Veď nie si snaď odkázaný na Tamron? Aj Nikon má 70-300mm
U Pentaxa nemas kam. Ak sa chces venovat fotografii a bude sa ti darit, je pravdepodobne ze sa ti aj naroky na skla budu zvysovat. Ak vsak budes chciet ist hore u Pentaxu, budes musiet vymenit cely fotak za inu znacku. Lebo kvalitnejsi ekvivalent k Tamronu 70-200 F2,8 u neho nenajdes. A o to ide.
U Pentaxa nemas kam. Ak sa chces venovat fotografii a bude sa ti darit, je pravdepodobne ze sa ti aj naroky na skla budu zvysovat. Ak vsak budes chciet ist hore u Pentaxu, budes musiet vymenit cely fotak za inu znacku. Lebo kvalitnejsi ekvivalent k Tamronu 70-200 F2,8 u neho nenajdes. A o to ide.
tema ma nazov Pentax K30, ked k tomu doplnim K5 a K5II/s, mozem objektivne napisat ze Pentax:
-ma vybornu kvalitu obrazu snimaca, vyborne (specificke) farby/kontrast Px objektivov
-pre niekoho najintuivnejsie ovladanie, rozmery (podla preferencii), pomer cena/vykon
-NEMA taky vyspely kontinualny autofocus ako C/N, nema take pokrytie ponuky objektivov
atd atd. , niekomu nepomoze ani full frame vybava za xx tisic euro, ked nema potencial urobit zaujimavu a dobru fotku,ze ano
par mojich foto, samozrejme nefotim setakmi s f3.5-5.6, od krajiny,cez portrety, reportaz, zvierata, fotiek mam kvantum, vsetko sa neda ukazat...
https://plus.google.com/u/0/photos/105641082360727689229/albums/5888115722789339361
Od kedy sa prepočítavajú ohniskové vzdialenosti takýmto spôsobom ???
To ako prídem do obchodu poviem že chcem nejakú svetelnú 50mm na "XY" systém, a ked mi začne ponúkať svetelné 50mm tak mu poviem že či je normálny že ja potrebujem 50mm po prepočte ...
Ja si chcem kúpiť pevnú 35mm, podľa teba si mám kúpiť DA21, alebo zháňať starú FA24 ?
Ja si chcem kúpiť pevnú 35mm, podľa teba si mám kúpiť DA21, alebo zháňať starú FA24 ?
Máš pravdu, mne to môže byť s prepáčením u prdele, kam si kto namontuje aký objektív, ale tomu človeku by to jedno byť nemalo
Ak si chceš kúpiť pevnú 35 mm a fotiť s ňou (u Pentaxu) na film, kúp a foť. Ale ak budeš chcieť odfotiť to isté s digitálnym Pentaxom, áno - budeš musieť použiť objektív s ohniskom 22-23 mm.
Ale čo to tu vôbec vysvetľujem, veď to je hádam každému jasné.
Žiaden objektív určený vyslovene na APS-C beztak nemá uvedený rozsah po prepočte, takže neviem čo si tu spletal
Žiaden objektív určený vyslovene na APS-C beztak nemá uvedený rozsah po prepočte, takže neviem čo si tu spletal
Ale ak nevieš, "čo som tu spletal", nevadí, už kapitulujem.
A ešte predsa, k tomu "prebrandovaniu":
- "The Tokina AF 50-135mm f/2.8 AT-X Pro DX is the product of the cooperation between Tokina and Pentax which are now subsidiaries of the same company";
- "the lenses are Pentax optical designs - which Pentax shares/licences to Tokina to use";
- "Another more versatile lens and also insanely sharp is the TOKINA 50-135 2.8 it's essentially a rebranded copy of the Pentax 50-135 2.8 SDM"...
Tvrdenie proti tvrdeniu.
Nikdy v žiadnej debate ohladom objektívov bez rozdielu systému, nikto nikdy nepísal o objektívoch s prepočítaným rozsahom, ked už výdy je uvedená fokálna dlžka + prepočet... Na Pentax fore tiež nikto nespomína objektív "75-202,5mm" ked myslí na 50-135mm
pentax nevyraba telezoom 70-200/2.8. ak niekto povazuje vrchol profesionality mat na APS-C snimaci nutne zoom set objektivov 16-50/17-50/2.8 + 70-200/2.8, tak nech sa paci, tomu sa nikto nikdy nezavdaci a mozem mu rovno doporucit inu znacku
mal som sigmu 70-200/2.8 EX DG II Macro HSM (byt uz je aj novy model)
-ano, ostrila presne a rychlo
-ano, mala vysoke rozlisenie a dobry prenos kontrastu
-ano, mala dobre podanie v protisvetle od bodovych svetiel
-ale kedze sa mi s 1,2kg prenosila a nevyuzival som ju, predal som ju
-najpouzivanejsi rozsah som mal na nej 80-130mm, takze som kupil DA*50-135/2.8 SDM, ktory je o polovicu lahsi a na 2.8 clone v celom rozsahu je ostry (ostrejsi ako uctievany biely objektiv 70-200/2.8II L bez IS)
proste kazdy si najde to co potrebuje, treba si len specifikovat potreby, mame na vyber DA200/2.8 SDM, DA300/4 SDM, DA560/5.6 SDM - ten je ale asi mimo rozpocet kazdeho pentaxistu co tu pise.
takze co je vlastne take neskutocne zle na pentaxe, ze sa kazdy ohana ze bozechran len aby si kupil nieco ine ako C/N ?
- nema original 70-200/2.8 zoom, tragedia
- nema AF telekonvertor 2x (pentax), skoro tragedia
- nema digitalne FF telo, absolutna tragedia
takze kto ma potrebu minut 5.000 euro +, za FF + 24-70/2.8 + 70-200/2.8 moze sa utesovat, ze u C/N/S ma tu moznost
Presne ako píšeš každý má svoje potreby a presne preto nebudem vykrikovať za všetkých že Pentaxu nič nechýba len preto že to nepotrebujem ja !!! Že si ty neodhadol správne svoje potreby a Sigmu 70-200 si kúpil úplne zbytočne nie je môj problém
Pre mna je ideál zoom rozsah do 300mm , čiže nejaký zoom 50-135mm je mi úplne ukradnutý aj keby vážil len 300g , bol malých rozmerov a mal kludne 5 hviezdičiek miesto jednej, kludne oželiem aj clonu f/2.8 a stačí mi f/4.0 , ale nejak netúžim dať vyše 1000€ za SDM sklo (DA60-250) ktoré z času na čas skape, už mi jedno SDM sklo leží na poličke. Dakujem, nie som tak bohatý aby som mohol dať každý rok opravovať niektorý SDM objektív, pevná 200/300mm (navyše oba SDM) mi nikdy nenahradia zoom, tiež nie som tak bohaty aby som si mohol dovoliť obidva , nehovoriac o vláčení dvoch skiel miesto jednoho, či prehadzovaní podla potreby - bohužial pri športe sa nedá vždy cúzoomovať nohami, nie som samovrah aby som šiel bližšie k dráhe, alebo cúvol a fotil spoza ludí. Jediný zoom čo mi vie Pentax ponúknuť do 300mm je DA55-300 a to mi pride teda dosť "čajové"
Ostáva len dúfať že sa v Pentaxe zobudia, alebo trebárs Sigma uvedie facelift 100-300 f/4.0
osobne keby viem, ze chcem fotit sport a vsetko na kilometre daleko,tak si kupim Canon telo a setrim na Canon objektivy, resp. aj Sigma ponuka slusne zoomy, v galeriach su velmi pekne fotky aj wildlife so Sigmou do 500mm.
Dobry den,
Teraz mal Pentax mensi vypadok K-30, takze nie su na sklade. Dalsi kusy sa ocakavaju v 26. tyzdni (po 24.6.2013).
V pripade zaujmu by bolo lepsie objednat skor, nakolko tym mnozstvom co pride, sa budu vykryvat otvorene objednavky.
S pozdravom
Dobry den,
Teraz mal Pentax mensi vypadok K-30, takze nie su na sklade. Dalsi kusy sa ocakavaju v 26. tyzdni (po 24.6.2013).
V pripade zaujmu by bolo lepsie objednat skor, nakolko tym mnozstvom co pride, sa budu vykryvat otvorene objednavky.
S pozdravom
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa