Kompatibilita ma byt zarucena aj u starsich skiel ako aj u pentax DA "crop mode v kamere"
Ceny su premrstene, hlavne na Slovensku. KEd tu posobil este Exapro(pentax.sk) tak sa dalo zohnat sklo aj za rozumnejsiu cenu.. Ja som za svoju novu DA*300 dal vtedy okolo 800Eur ,, vsade inde bola cena okolo 1000-1100 Eur.
Tak isto planujem kupit rybku 10-17 - Na slovensku 500 Eur,, Cesko to uz ma za 380 Eur.
Dufam ze si to exapro este rozmysli a vrati sa na trh.
Inak som zvedavy ci sa tato sprava od pentaxtu dostane aspon raz ako news na hlavnu stranku. hehe
a čo skla, ved tam každe sklo do 100mm je tak za tisicku
Do 100 mm možno za tisícku (z tých lepších, nie z tých, čo niekto nižšie píše, že má 5 za menej než 1000), a nad 100 mm za dve a viac? Ako tie dve nové ohlásené, tie majú stáť 2300 a 2500 dolárov, u nás rozumej toľko isto, ak nie viac, eur. Každopádne, ťažko počul človek od Pentaxu v posledných rokoch viac prevratnú správu. Bude to niečo pre tých, ktorým to bude zarábať peniaze, alebo pre tých "hobíkov", čo sú ťažko za vodou.
Kompatibilita ma byt zarucena aj u starsich skiel ako aj u pentax DA "crop mode v kamere"
Ceny su premrstene, hlavne na Slovensku. KEd tu posobil este Exapro(pentax.sk) tak sa dalo zohnat sklo aj za rozumnejsiu cenu.. Ja som za svoju novu DA*300 dal vtedy okolo 800Eur ,, vsade inde bola cena okolo 1000-1100 Eur.
Tak isto planujem kupit rybku 10-17 - Na slovensku 500 Eur,, Cesko to uz ma za 380 Eur.
Inak som zvedavy ci sa tato sprava od pentaxtu dostane aspon raz ako news na hlavnu stranku. hehe
Určite sa dostane ako "News" pretože predstavenie prototypu má byť na výstave CP+ 2015 tak minimálne v rámci tej výstavy a tá tu bude spomenutá isto. 12-15.02.2015 a bude asi toho dosť predstaveného zo všetkých značiek. rovnako aj od Pentaxu dva nové objektívy -HD Pentax-D FA* 70-200mm F2.8 ED DC AW -HD Pentax-D FA 150-450mm F4.5-5.6 ED DC AW.
Niektoré áno, ale cenu to až tak neovplyvňuje. Na bazároch sa dajú zohnať objektívy na FF od výmyslu sveta, niektoré až prekvapivo dobré. Samozrejme že človek nedostane to, čo z objektívu za 10-násobok ceny, ale keď sa trochu zorientuje, tak si za cenu jedného špičkového skla môže pokryť celý rozsah.
Niektoré áno, ale cenu to až tak neovplyvňuje. Na bazároch sa dajú zohnať objektívy na FF od výmyslu sveta, niektoré až prekvapivo dobré. Samozrejme že človek nedostane to, čo z objektívu za 10-násobok ceny, ale keď sa trochu zorientuje, tak si za cenu jedného špičkového skla môže pokryť celý rozsah.
nevidim v tom logiku, na nove FF telo davať nejake stare kinofilmove skla so zastaralym ostrením, nebodaj manualne skla.
Samozrejme, záleží od toho, čo a ako fotíš. Mňa rýchlosť ostrenia až tak nezaujíma, najmä ak sa jedná o stotiny sekundy. Navyše, pokiaľ ide o ostrenie z tela fotoaparátu, na veku nezáleží. Používanie prastarých objektívov na nových telách má svoj zmysel, ale netvrdím, že pre každého. Treba vyskúšať ...
a čo skla, ved tam každe sklo do 100mm je tak za tisicku
Nekecaj. Bol si Pentaxák, tak snáď máš ešte prehľad o FF sklách. NIe sú to len Limited sklá rady FA (31mm, 43mm a 77mm - mimochodom žiadne sa ani neblíži k tisícke), ale aj lacné FA a DFA. Napríklad pevná 50ka s f1,4 je za cca. tri stovky a moja 100vka f2,8 stála niečo cez 400 eur.
nevidim v tom logiku, na nove FF telo davať nejake stare kinofilmove skla so zastaralym ostrením, nebodaj manualne skla.
Opakujem, na FF máš už teraz 6 nových moderných skiel od 31 do 100mm, plus tieto dva nové zoomy. Plus Sigma, plus Tamron... A sám vieš, že niektoré oficiálne DA sklá pokryjú v reále FF (hovorí sa minimálne o DA* 200 a 300mm).
Opakujem, na FF máš už teraz 6 nových moderných skiel od 31 do 100mm, plus tieto dva nové zoomy. Plus Sigma, plus Tamron... A sám vieš, že niektoré oficiálne DA sklá pokryjú v reále FF (hovorí sa minimálne o DA* 200 a 300mm).
A to je slušný štart. Taká Sony a7 začínala so 4 sklami a teraz, keď má a7 už 3 varianty tiel a jedno je dokonca v druhej generácii, má tých skiel stále len 6.
Určite sa dostane ako "News" pretože predstavenie prototypu má byť na výstave CP+ 2015 tak minimálne v rámci tej výstavy a tá tu bude spomenutá isto. 12-15.02.2015 a bude asi toho dosť predstaveného zo všetkých značiek. rovnako aj od Pentaxu dva nové objektívy -HD Pentax-D FA* 70-200mm F2.8 ED DC AW -HD Pentax-D FA 150-450mm F4.5-5.6 ED DC AW.
No na CP+ bude podla mna toho este viacej ako len toto. Na CES predstavovali este novy setak a tieze este nove telelo na APS-C
Na CP+ bude predstavená aj nová základná zrkadlovka Pentax: K-S2: http://photorumors.com/wp-content/uploads/2015/02/Pentax-K-S2.jpg Podľa názvu evidentne nástupca K-S1 (aj keď to je dosť skoro, K-S1 sa predstavila nedávno, na jeseň). Na prvý pohľad konvenčnejší dizajn (návrat k normálnemu gripu), aj keď farebné čačky úplne neodišli (podsvietená spúšť). Plus je tu nový seťák - skladací zoom 18-54-5,6, na prvý pohľad neuveriteľne malý, asi ako pevná 35ka (daň za to je kratší rozsah a horšia svetelnosť ako doterajší 18-55/3,5-5,6): http://photorumors.com/wp-content/uploads/2015/02/smc-PENTAX-DA-L-18-50mm-F4-5.6-DC-WR-RE-lens.jpg
Pentax tam tamy
http://photorumors.com/2015/02/03/ricoh-to-announce-the-hd-pentax-d-fa-70-200mm-f2-8-and-150-450mm-f4-5-5-6-lenses/
Do vianoc hádam čosi našetrím.
Do vianoc hádam čosi našetrím.
Ceny su premrstene, hlavne na Slovensku.
KEd tu posobil este Exapro(pentax.sk) tak sa dalo zohnat sklo aj za rozumnejsiu cenu..
Ja som za svoju novu DA*300 dal vtedy okolo 800Eur ,, vsade inde bola cena okolo 1000-1100 Eur.
Každopádne, ťažko počul človek od Pentaxu v posledných rokoch viac prevratnú správu. Bude to niečo pre tých, ktorým to bude zarábať peniaze, alebo pre tých "hobíkov", čo sú ťažko za vodou.
Ceny su premrstene, hlavne na Slovensku.
KEd tu posobil este Exapro(pentax.sk) tak sa dalo zohnat sklo aj za rozumnejsiu cenu..
Ja som za svoju novu DA*300 dal vtedy okolo 800Eur ,, vsade inde bola cena okolo 1000-1100 Eur.
-HD Pentax-D FA* 70-200mm F2.8 ED DC AW
-HD Pentax-D FA 150-450mm F4.5-5.6 ED DC AW.
Apropo, stale mam pentax
Apropo, stale mam pentax
-HD Pentax-D FA* 70-200mm F2.8 ED DC AW
-HD Pentax-D FA 150-450mm F4.5-5.6 ED DC AW.
Na CES predstavovali este novy setak a tieze este nove telelo na APS-C
Podľa názvu evidentne nástupca K-S1 (aj keď to je dosť skoro, K-S1 sa predstavila nedávno, na jeseň). Na prvý pohľad konvenčnejší dizajn (návrat k normálnemu gripu), aj keď farebné čačky úplne neodišli (podsvietená spúšť).
Plus je tu nový seťák - skladací zoom 18-54-5,6, na prvý pohľad neuveriteľne malý, asi ako pevná 35ka (daň za to je kratší rozsah a horšia svetelnosť ako doterajší 18-55/3,5-5,6):
http://photorumors.com/wp-content/uploads/2015/02/smc-PENTAX-DA-L-18-50mm-F4-5.6-DC-WR-RE-lens.jpg
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa