Fórum » Mirrorless fórum

Mirrorless Battle: OM-D vs GH3 vs X-E1

fujiman1
fujiman1 2013-04-04 17:11:20+02
Porovnanie OM-D vs GH3 vs X-E1:

http://admiringlight.com/blog/mirrorless-battle-om-d-vs-gh3-vs-x-e1/

JohnNewton
2013-04-05 10:20:26+02
príspevok od: b.a.f.o.a.r.t.
rozpravas hluposti ja mam canon 40d a oproti omd sumi jak listnaty les tak az budes mat aj dake prakticke skusenosti potom sem prispievaj
Je to tak, N D300 a C50D šumia tiež výrazne viac, o dynamickom rozsahu ani nehovoriac.

keko
2013-04-05 10:47:30+02
príspevok od: bobo222
Prosím neuraz sa, nemyslím to zle, ale ten novotvar "ísť do niečoho" je spisovný? Používa sa to často (hlavne v čechách), ale mne to vždy evokuje trpazlíka, čo sa pokúša narvať sa do šachty na baterku....
Je taka reklama na sldkost Laura. A tam spivaju chlapci "Jdi do Laury taky ty!".
To mne pripada, akoby ma ktosi hresil, ze sa nejdem dat obstastnit dedinskou pobehlicou Laurou. Viem, ze si Lauru nekupim.

keko
2013-04-05 10:59:37+02
príspevok od: JohnNewton
Nič v zlom ale 4/3, čo je pozostatok CRT je nepraktický formát pri tlači,(lebo foto patrí na papiar) o komickom zobrazení na LCD 16/10 alebo 16/9 ani nehovoriac. Mimo toho je viacej obmedzená práca z hĺbkou ostrosti voči APS-C, a nakoniec, prvé čo ma pri výstupe zaujíma je jeho kvalita, tak že zatiaľ Fuji.
No pozor. Taky krasny format 30x40 cm ma aky pomer stran?
Hasselblad robi foto do stvorca (vacsinou), Mamiya RB67 do 6x7, moje dva najvacsie fotoaparaty robia do 4x5" a Hasselblad X-Pan ani nehovorim. Vacsina ludi svoj aparat ovladne a format vyuziva.
My, co vyrabame fotografie sa skriabeme za uchom, ale pokial nejde o dovolenkove fotografie, vystupnu velkost vieme (co do pomeru stran) prisposobit. Napr 30x30, 30x31, 30x32 ... 30x90cm.

Kvalitou zatial 4x5"

keko
2013-04-05 11:00:57+02
príspevok od: total empty
Ta si to presunul niekam inam, mám dvoch psoch na dvore na reťazi-strážnych a jedného kocúra -lovca,ten je aj v dome. Radšej mám mačky.Inak Murko je aj krotiteľ psov,aj im žere z misky.
Murko je dnesny hrdina
(Na politikov by si netrufol?)

JohnNewton
2013-04-05 11:06:01+02
príspevok od: keko
Hasselblad robi foto do stvorca (vacsinou), Mamiya RB67 do 6x7, moje dva najvacsie fotoaparaty robia do 4x5" a Hasselblad X-Pan ani nehovorim. Vacsina ludi svoj aparat ovladne a format vyuziva.
My, co vyrabame fotografie sa skriabeme za uchom, ale pokial nejde o dovolenkove fotografie, vystupnu velkost vieme (co do pomeru stran) prisposobit. Napr 30x30, 30x31, 30x32 ... 30x90cm.

Kvalitou zatial 4x5"
Samozrejme, to je formát z mokrého procesu, ale my bežní smrtelníci talčíme z tých nechutných digitálov doma na nejakých A3+ atramentových tlačiarňach, úprimne, mňa by to nebavolo nosiť do labu, tak ako som aj celý mokrý proces vždy absolvoval doma. Nakoniec v tom bolo to kúzlo.

Marcel Rebro
2013-04-05 11:06:03+02

Kvalitou zatial 4x5"
moj standartny format na tlac je 88x49.5 cm ... take simpatikus ciselka ... ale ako si napisal pre normalneho printovaca ziaden problem

keko
2013-04-05 11:14:12+02
Samozrejme, to je formát z mokrého procesu, ale my bežní smrtelníci talčíme z tých nechutných digitálov doma na nejakých A3+ atramentových tlačiarňach, úprimne, mňa by to nebavolo nosiť do labu, tak ako som aj celý mokrý proces vždy absolvoval doma. Nakoniec v tom bolo to kúzlo.
Z tych nechutnych digitalov vyrabame mokrou cestou dnes uz vacsinu fotografii.
Samozrejme respektujem kazdeho, co dokaze ponuknut konzistentnu kvalitu, ale ak by si si mal vytlacit vystavu o 180-tich A3+, to uz asi nie je o kuzle ...

JohnNewton
2013-04-05 11:20:38+02
Samozrejme respektujem kazdeho, co dokaze ponuknut konzistentnu kvalitu, ale ak by si si mal vytlacit vystavu o 180-tich A3+, to uz asi nie je o kuzle ...
To

keko
2013-04-05 11:21:48+02
To

JohnNewton
2013-04-05 11:24:37+02
To by bola taká istá hrôza ako keby mal herec za týždeň natočiť 10 dobrých péčkových filmov

keko
2013-04-05 11:42:16+02
To by bola taká istá hrôza ako keby mal herec za týždeň natočiť 10 dobrých péčkových filmov
No a vtedy nastupim ja a tych desat filmov natocim, urcite nie péčkovým sposobom

zino
2013-04-05 12:59:59+02
Formát 4:3 je nepraktický pri tlači? Však spolu s formátom 3:2 to je dnes najrozšírenejší formát klasických dovolenkových fotografií. A vytlačiť z toho veľko-formátovú fotografiu tiež nevidím ako problém.
Rovnako hovoriť o obmedzení pri práci s hĺbkou ostrosti u formátu 4:3 voči APS-C mi príde podobné ako poukazovať na obmedzenie APS-C voči FullFrame.

PaliSemir
2013-04-05 13:23:54+02
Uz dlhsiu dobu sledujem jedno, a to, ze ludia zabudli skutocne fotografovat, ale hraju sa na "nakupovacov" fototechniky. uz sa nepozastavujeme nad tym, o aky pekny moment na fotke ide, ale vsetci riesime aky je tam vysoky sum, ci je to APS-C, FullFrame alebo 4:3, ze je tam nizka hlbka ostrosti..... bla bla bla
Odporucam ist von, zobrat fotak do ruky, urobit si par peknych fotiek a tesit sa z kazdej jednej chvile, stravenej pohladom z toho svojho fotaku.
ja mam OLYMPUS E1 a urcite pojdem do OM-D. poznam slabiny a silne stranky tejto kategorie a som s tym uplne stotozneny. fotografia ma bavi a to je pre mna najdolezitejsie

total empty
2013-04-05 13:36:18+02
Murko je dnesny hrdina
(Na politikov by si netrufol?)

JohnNewton
2013-04-05 14:24:51+02
príspevok od: PaliSemir
Uz dlhsiu dobu sledujem jedno, a to, ze ludia zabudli skutocne fotografovat, ale hraju sa na "nakupovacov" fototechniky. uz sa nepozastavujeme nad tym, o aky pekny moment na fotke ide, ale vsetci riesime aky je tam vysoky sum, ci je to APS-C, FullFrame alebo 4:3, ze je tam nizka hlbka ostrosti..... bla bla bla
Odporucam ist von, zobrat fotak do ruky, urobit si par peknych fotiek a tesit sa z kazdej jednej chvile, stravenej pohladom z toho svojho fotaku.
ja mam OLYMPUS E1 a urcite pojdem do OM-D. poznam slabiny a silne stranky tejto kategorie a som s tym uplne stotozneny. fotografia ma bavi a to je pre mna najdolezitejsie
Ďakujem za radu, nemam foťák v chladničke, chodím s ním von minimálne 3 x do týždňa, a hĺbka ostrosti pre mňa nie je bla bla bla , a áno medzi APS -C a FF je samozrejme tiež rozdiel v HO.

Vieš poznám jedného fotografa, čo stále tvrdí, že fotka by mala byť okrúhla, véď nejak podobne to zrakom v reále vidíme, no dá sa mu odporovať ?

bobo222
2013-04-05 15:40:43+02
Ďakujem za radu, nemam foťák v chladničke, chodím s ním von minimálne 3 x do týždňa, a hĺbka ostrosti pre mňa nie je bla bla bla , a áno medzi APS -C a FF je samozrejme tiež rozdiel v HO.

Vieš poznám jedného fotografa, čo stále tvrdí, že fotka by mala byť okrúhla, véď nejak podobne to zrakom v reále vidíme, no dá sa mu odporovať ?
Náhodou, svojho času sa to na nebohom fotografovaní .cz seriózne preberalo a dospeli sme k ideálnemu riešeniu.... Ideálny by bol kruhový čip, čo by využil komplet objektív a každý by si z výsledku vyrezal formát aký by chcel....
Prieser bol, keď sme následne uvažovali ako komponovať v zlatom reze v kruhu....

total empty
2013-04-05 16:23:46+02
príspevok od: bobo222
Náhodou, svojho času sa to na nebohom fotografovaní .cz seriózne preberalo a dospeli sme k ideálnemu riešeniu.... Ideálny by bol kruhový čip, čo by využil komplet objektív a každý by si z výsledku vyrezal formát aký by chcel....
Prieser bol, keď sme následne uvažovali ako komponovať v zlatom reze v kruhu....
Pan Boh stvoril ženu a povedal jej:
-Dobrého chlapa nájdeš na každom rohu.
A potom spravil zem guľatú.

Paulie
2013-04-05 16:34:00+02
Nič v zlom ale 4/3, čo je pozostatok CRT je nepraktický formát pri tlači,(lebo foto patrí na papiar) o komickom zobrazení na LCD 16/10 alebo 16/9 ani nehovoriac. Mimo toho je viacej obmedzená práca z hĺbkou ostrosti voči APS-C, a nakoniec, prvé čo ma pri výstupe zaujíma je jeho kvalita, tak že zatiaľ Fuji.
Na m4/3 aparátoch nieje problém si nastaviť pomer strán 3:2, 16:9 alebo 6:6 a fotiť rovno doň. Čo sa týka DOF, nesúhlasím s tebou, ale raz jeden tunajší pán kolega povedal, že "keď už samotná fotka nemá čo povedať, aspoň bokeh nech je pekný".
Johnny B Good

JohnNewton
2013-04-05 16:50:08+02
príspevok od: Paulie
Na m4/3 aparátoch nieje problém si nastaviť pomer strán 3:2, 16:9 alebo 6:6 a fotiť rovno doň. Čo sa týka DOF, nesúhlasím s tebou, ale raz jeden tunajší pán kolega povedal, že "keď už samotná fotka nemá čo povedať, aspoň bokeh nech je pekný".
Johnny B Good
Orezať to ide, ale prídeš o pár MPx, ideálne je kedˇ fotka má čo povedať a ešte aj ten bokeh je pekný

keko
2013-04-05 17:02:31+02
príspevok od: total empty
Pan Boh stvoril ženu a povedal jej:
-Dobrého chlapa nájdeš na každom rohu.
A potom spravil zem guľatú.

Strana 2 z 3

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()