No veď konečne majú niečo novšie ako v troch generáciách penov to isté dvanásťmego. Už sa patrilo. Aj keď aj uňho bolo obdivuhodné, čo z neho dokázali olympusáci v jepegu vydolovať. Pokiaľ ide o JPG engine priamo z mašiny, boli olouškári vždy na špici, keď už to fyzické obmedzenie z menšieho čipu tam skrátka vždy je....
olympus ma EM5 prijemne prekvapil, vystup/fotky vyzeraju skvele a konecne aj to high iso vyzera dobre... raz si zadovazim nieco taketo... mensie, spratne, sikovne.
OM-Dcko je bez diskusie najlepsi m43 na trhu. Zda sa ze Olympozinieri si konecne vypoculi a implementovali poziadavky uzivatelov. + konecne on/off vypinac a nie blbe tlacitko + dva otocne ovladace (s nastavitelnou funkciou pre kazdy rezim) ako na "velkych" DSLR. O tomto mozu entry level DSLR len snivat + eye sensor - automaticke prepinanie medzi EVF a displejom + moznost vyberu ostriaceho bodu jednym kliknutim + doplnkovy grip zlepsuje uchop a ma samostatny otocny volic a spust + doplnkovy battery grip + weather sealed - setovy 12-50. Sice tiez weather sealed, ale radsej pockam kym bude 12-35/2.8 od Panasoniku - nema blesk, ale to mne nechyba, kedze bliskam len v sebaobrane
Mám radosť z tohoto modelu,keď mi zlyhá E-520 pôjdem doňho. Olymus toľkokrát zatracovaný Nikonistmi a Canonistami napriek pesimistickým vyjadreniam o existencii značky Olympus a rúzným pseudoprognostikom žije a zveľaduje svoje mašinky. Príkladom môžu byť mirollessy atď. Po E-5 je toto vrchol. Dúfam, že zatiaľ.
Mám radosť z tohoto modelu,keď mi zlyhá E-520 pôjdem doňho. Olymus toľkokrát zatracovaný Nikonistmi a Canonistami napriek pesimistickým vyjadreniam o existencii značky Olympus a rúzným pseudoprognostikom žije a zveľaduje svoje mašinky. Príkladom môžu byť mirollessy atď. Po E-5 je toto vrchol. Dúfam, že zatiaľ.
OM-D ma o triedu lepsi snimac, ako E-5. Cakam az ho daju do celeho radu PEN, vyrazne to vylepsi celkovu uzitkovu hodnotu.
... hmmmm ... nerozlisujem Niconistov, Kanonistov ale fotografistov a nefotografistov. No a potom este ortodoxnych Olympusistov hladajucich za kazdu cenu zatracovacov svojej znacky ...
nejaky piatok je uz tento krasavec na trhu, zrejme ho par z vas ma doma, ake su teda vase dojmy z pouzivania ? co s nim fotite najcastejsie ? co by ste na nom zmenili a co naopak mate na nom radi ?
nejaky piatok je uz tento krasavec na trhu, zrejme ho par z vas ma doma, ake su teda vase dojmy z pouzivania ? co s nim fotite najcastejsie ? co by ste na nom zmenili a co naopak mate na nom radi ?
Mam ho aj s doplnkovym gripom ... ergonomia vyborna. So setakom 12-50 idealny cestovatelsky vodeodolny komplet. Na street 12/2.
No a co s nim fotim? To co mi pride do rany. Pouzivam ho ako "all arround" ... mam ho v EDC brasni spolu s infrakom (G1 resp. E-PM1).
Co by som na nom zmenil resp. co mi vadi? Zatial jedina vec : neda sa prerobit na IR. Pricinou je vraj sposob stabilizacie cipu (tvrdia v lifepoxel.com). Zial zistili to az na tom mojom, takze mam teraz OM-Dcka dve
teraz ked citam pozornejsie vidim ze dojimal som sa uz v prispevku z 30. 05. 2012. ale navadi, opekanie je matka mudrosti
Olympus OM-D
Fotografie v plnóm rozlišení vyzerajú veľmi dobre!
Aj keď aj uňho bolo obdivuhodné, čo z neho dokázali olympusáci v jepegu vydolovať.
Pokiaľ ide o JPG engine priamo z mašiny, boli olouškári vždy na špici, keď už to fyzické obmedzenie z menšieho čipu tam skrátka vždy je....
http://www.fotoaparat.cz/article/11146/1
+ konecne on/off vypinac a nie blbe tlacitko
+ dva otocne ovladace (s nastavitelnou funkciou pre kazdy rezim) ako na "velkych" DSLR. O tomto mozu entry level DSLR len snivat
+ eye sensor - automaticke prepinanie medzi EVF a displejom
+ moznost vyberu ostriaceho bodu jednym kliknutim
+ doplnkovy grip zlepsuje uchop a ma samostatny otocny volic a spust
+ doplnkovy battery grip
+ weather sealed
- setovy 12-50. Sice tiez weather sealed, ale radsej pockam kym bude 12-35/2.8 od Panasoniku
- nema blesk, ale to mne nechyba, kedze bliskam len v sebaobrane
No a co s nim fotim? To co mi pride do rany. Pouzivam ho ako "all arround" ... mam ho v EDC brasni spolu s infrakom (G1 resp. E-PM1).
Co by som na nom zmenil resp. co mi vadi? Zatial jedina vec : neda sa prerobit na IR. Pricinou je vraj sposob stabilizacie cipu (tvrdia v lifepoxel.com). Zial zistili to az na tom mojom, takze mam teraz OM-Dcka dve
takze nemyslim ze ma Pana G5 ten isty
takze nemyslim ze ma Pana G5 ten isty
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie