Fórum » O FOTOGRAFOVANÍ

Photoshop Lightroom 2

repli
2008-09-23 09:40:44+02
neviete poradit neaku stranku kde by som nasiel tutoriali ohladne Photoshop Lightroom 2 ? ohladom upravy fotiek pripadne finticky co a ako ... na photoshop je toho vela z Lightroom 2 mam nieco problem najst :(

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2008-09-23 10:18:35+02
Odporucam stiahnut cez itunes (www.apple.com/downloads) video podcasty. Napr. Lightroom Killer Tips. Staci na itunes shope zadat do vyhladavania lightrooma lebo photoshop, pripadne photography a najde ti gigabajty kvalitnych podcastov zdarma.
Alebo este www.lightroom-news.com

2008-09-23 13:38:05+02
Popripade pozri aj na www.youtube.com

Mikael
2008-10-23 13:02:46+02
cawes neviem ci to patri prave do tejto miestnosti ale pouzivam na upravu raw prave tento program tak snat hej.Zacinam fotit zo zrkaldovkou cize som sa stretol z formatom raw len prednedavnom. Parkrat som sa videl na nejakych forach prispevky ze ,,pri upravovani fotiek pozriem histogram a podla neho poupravujem prepali,, a prave toto by ma zauimalo ako sa daju s histogramu vycitat chyby na fotke. Dufam ze sa nepytam blbost ak niekto vie prosim napiste mi dik moc.

Jozef Krajčo
externý redaktor
- moderator
2008-10-23 13:16:05+02
http://www.fotografovani.cz/art/fozak_df/rom_1_13_histogram.html
http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/foto-skola/editacia-fotografii/levels/

a dalsie v google

eiger33
2008-11-12 20:27:24+01
Ahojte, pouzivam tento program a malo by sa tam dat aplikovat nastavenie, ktore som previedol na jednej fotke na vsetky ostante. Snazil som sa o to, na jednej som napr. upravil vyvaz. bielej, dal som Settings/Copy settings, skontroloval ci je zaskrknute white balance, dal ok, potom oznacil ostatne, na ktorych som to chcel upravit, dal Settings/Paste settings a nastavenia sa mi zmenili len na jednej. Vyskusal som Settings/Paste settings from Previous a to iste. Skusal som vybrat fotky nekliknutim, len ctrl+a ale opat sa to neaplikovalo na vsetky(len na 1). Neviete kde robim chybu?
A este jedna otazka, neviete ci ma tento program(alebo akykolvek iny) funkciu vymazat subory .raw, pokial v tom istom adresare nieje aj subor .jpg s tym istym nazvom? Jednoducho, ked stiahnem foto, dam si ich do .jpg, to potom v ACDSee pretriedim a potom ak treba este s nimi robim v .raw. Ale pri tako triedeni sa vymazu len .jpg a potom musim rucne mazat .raw. Ostatne .raw si nechavam, ak by som v buducnosti s tym chcel nieco robit.
Dik za pomoc

Fotograf77
2008-11-12 20:41:54+01
uprav jednu fotku, daj ctrl+A, cize vyberies vsetky ostetne a tlacidlo synchronizavať a potom si vyber aky kroky chces aby sa udiali aj na ostatnych fotkach . . . tu druhu otazku som asi nepochopil. . .

kubiak
2008-11-16 18:38:34+01
ja su tez zaciatocnik a hlavne v tomto programe pouzival so photoshop na upravu jpg pretoze som sa tak tiez stretol s raw az teraz nie ze by som to nepoznal , ale nefotil som v nom lebo somnemal nato aparat :)
hlavne by ma zaujimalo ako tam dostat cestinu aspon lebo v anglictine niesom buh vi co tak ak mi viete dakto pomoct stymto dakujem pekne

duky
2008-11-16 20:30:39+01
treba sa pohrabat na nete a ujo google to zvladne:
http://www.amsoft.cz/Produkty/Adobe/lightroom/upravacz.php

kubiak
2008-11-16 21:57:47+01
ahoj a dakujem no toto prave mam a nefunguje to a to koli tomu ze ja nemam cesku klavesnicu ale slovak a eng
a to je ten problem ze ono to funguje iba v pripade ze mam aj cesku na ktoru prehodim pred startom
ale nevadi budem hladat dalej ale aj tak to nechapem a stve mato nevadi naucim sa anglicky :DDD

Fotograf77
2008-11-16 22:49:09+01
zlozku CS premenuj na SK v zlozke Resources a po restarte programu Ti nabehne cestina ;-)

Fotograf77
2008-11-16 22:55:00+01
A to iste sprav aj v zlozke C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop Lightroom 2\shared\webengines\ . . . preklikaj vsetky zlozky co tam najdes a CS premenuj na SK. . . ale toto cele je pre webove galerie keby si chcel generovat, ak to nehodlas robit, tak staci iba to v zlozke Resources-- :-)

kubiak
2008-11-16 23:36:16+01
dik za radu sa stym trapim uz cely den
necham to uz na zajtra ale diky moc

xoxo
2009-03-22 00:39:45+01
prosim Vas a poradte na zaver ako reštartovat Lightroom????dakujem

eiger33
2009-04-17 14:33:25+02
Ahojte, mam otazocku k tomuto programu, mozem do tej fotky nieco napisat? Viem ako sa to robi vo Photoshope, ale nenachadzam taku moznost v Lightroome. Ide mi o to ze by som napisat napr. moje meno asi na 100 fotografii a nechce sa mi to pisat zvlast na kazdu vo photoshope, ale v Lightroome to spravit 1x a implementovat na ostatne fotky.
Je tam take nieco mozne?
Dik

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2009-04-17 14:56:44+02
Ak mas vypisany Copyright v metadatach, tak pri exporte zaskrtni Ad copyrigt watermark a do fotky ti vlozi malym to, co mas zapisane v kolonke Copyright.

staleusmiaty
2009-04-17 15:42:33+02
Ja som si k Lightroomu kupil tuto knizku:
http://www.cameralabs.com/book_reviews/Photoshop_Lightroom_2_Adventure/
na www.snazal.com, bez problemov dorucene, mozem odporucat.

brusic46
2009-06-01 14:48:05+02
Dobrí deň. Chcel by som sa niekoho kdo má skúsenosti s Lightroonom aby mi poradil ako previsť fotky z knihovni do modulu tlač.nejde mi to zobraziť v tlačovej predlohe. Ďakujem.

Palso
2010-01-16 23:31:16+01
Ahojte, mám otázku ohľadom spolupráce Lightroom + Photoshop. Fotky nahrávam do PC cez Lightroom, urobím nejaké vyváženia, expozíciu, cropy, atď. Ako však postupovať, keď chcem napríklad redukovať šum cez Photoshop, keďže je to logickejšie?

1, Spravím všetky úpravy v Lightroome, vyexportujem RAW do TIFFu a vo Photoshope už len odstránim šum.
2, Alebo mám vo Photoshope upravovať priamo RAW, keďže je to výhodnejšie ako upravovať TIFF?
3, Alebo mám vo Photoshope najskôr odstrániť šum a potom vyexportovať a doladiť v Lightroome?

V akom formáte a poradí upravovať? Nepredpokladám, že oba programy dokážu simultánne upravovať jeden RAW a to, čo spravím vo Photoshope, sa mi odzrkadlí aj v LR. Vždy treba mať medzitým nejaký export do TIFFU, nie?

Ďakujem za rady.

Daniel.U
2010-01-17 02:09:42+01
dost podstatne je kolko tych fotiek ides takto odsumovat. Ak jednu dve, tak to mozes rovno cele urobit v PS. Ak stovky, tak to by som nad PS neuvazoval, jedine nejakym skritpom. Nemozes predsa 500 fotiek prevadzat do tiffu a znova otvarat.

Strana 1 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()