Zaujmalo by ma, ci ste videli fotografiu, ktora je pre vas ta najlepsia spomedzi vsetkych ktore ste doteraz videli, peknych fotiek je mnoho ale predsa mozno mate svojho favorita.
Ja taku jednu mam, zaujala ma uz velmi davno, ked mi fotky nehovorili nic a povazoval som ich len za obrazky v casopisoch. Prave v jednom takom som objavil portret priam az hypnotizujuci, ktory sa jednoducho nedal prehliadnut. Myslim som tu fotku videl prvy krat v casopise Euroteleviza ako obrazok k dokumentu National Geographic. Az teraz som sa o nej dozvedel viac, ked som zacal patrat, kto vlastne na fotke je. Jedna sa o 12 rocne afganske dievca menom Sharbat Gula. Autorom foky je Steve McCurry (National Geographic) a bola vytvorena v r.1984. Je to uzasna fotka, staci jeden pohlad a navzdy si ju zapamatate. A nie som jediny kto tuto fotografiu povazuje za jednu z nafamoznejsich za celu historiu. Keby som mal hodnotit podla tohto serveru, impakt by bol 8 ;)
Silný snímok,len som sa pousmial,že keby si ho sem na fórum hodila ty,tak by si bola zvozená za TK a kompo: ...kde má ten chlap nohy?...,...á budova ti padá doprava...
najsilnejsie su dokumentarne fotografie, tato foto je pre mna stale vecne memento..
Určite táto Tvoja je jedným z večných : ,,Memento“ . No treba pripomenúť , že už približne od 1965 , keď tá vojna začala - hlavne na západe – bolo veľmi silné mládežnícke ,,hnutie“ – známe svojím pacifistickým protivojnovým postojom. Nikto ho nebral vážne. A pri tom 18-19 ročný chlapci rukovali povinne ako branci a máloktorý z nich vedel , že v mene čoho.Médiá prekrucovali fakty o vojne a asi málokto tušil, vedel čo sa tam v skutočnosti odohráva. Aj vďaka fotografom...a uverejnením takýchto fotiek – tak ako píšeš – prišlo k zvratu v zmýšľaní ostatnej verejnosti. Prečo treba až takéto dôkazy , aby si viacerí konečne uvedomili...pre mnohých už bolo a určite aj teraz niekde vo svete je... neskoro....
Presne toto som myslel,druhá misia Apola na Mesiaci.A spravili ich tam veľa,chlapci kozmonauti,aj pri výstupe na povrch Mesiaca.Úžasné snímky.
Tak dám ešte jednu:) Keď tam náhodou do Mora Ticha alebo vlastne Pokoja - nepadne nejaký meteorit, tá stopa tam zostane v tom prostredí ....naveky ;)Je tam ešte taká pekná a super...bez štát.vlajky - ako jeden fotí druhého a zároveň sa zrkadlí v tej sklenej kupole - kryt hlavy- toho druhého...
Nemam konkretnu fotografiu, ale spojenie slnecnice a Tour de France, je to moj sen niekedy odfotit na kvalite nezalezi len aby som sa mohol podpisat aj ja pod fotku pelotonu a slnecnic...
asi tazko najdem naj fotku, suhlasim vsak, ze by som hladal v kategorii dokumentarnych. Medzi mojich favoritov z tejto sfery patri velmi kvalitny web bostonu: http://www.boston.com/bigpicture/
asi tazko najdem naj fotku, suhlasim vsak, ze by som hladal v kategorii dokumentarnych. Medzi mojich favoritov z tejto sfery patri velmi kvalitny web bostonu: http://www.boston.com/bigpicture/
mal som ju včera pripravenú , ale dal som nakoniec inú, keďže si takto zvrtol tému - tak mi to nedá.Pre mňa je to:NAJ MEMENTO. Je to Nagasaki- na tej hornej je 50.000 ľudí a na tej spodnej...sám vidíš.Bolo treba ten TEST na ŽIVO, o rýchle ukončenie vojny takto priduplovať ?......
Tak dám ešte jednu:) Keď tam náhodou do Mora Ticha alebo vlastne Pokoja - nepadne nejaký meteorit, tá stopa tam zostane v tom prostredí ....naveky ;)Je tam ešte taká pekná a super...bez štát.vlajky - ako jeden fotí druhého a zároveň sa zrkadlí v tej sklenej kupole - kryt hlavy- toho druhého...
....takých šľapají by si v nevadskej púšti nafotil neúrekom ;)))))))
....takých šľapají by si v nevadskej púšti nafotil neúrekom ;)))))))
Tak si ma teraz dostal a odhalil :((( Je to totiž moja. Miesto nafotenia: Povrchové Doly ČR. Chce to len ,,jemne a trochu“ zrovnať terén, správne ho upraviť a navlhčiť :))) A JE TO !
Najlepsia fotka
http://img3.ct24.cz/multimedia/images/3/292/middle/29156.gif
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie