Fórum » O FOTOGRAFOVANÍ

Najlepsia fotka

Ronn
Ronn 2008-10-26 02:00:40+01
Zaujmalo by ma, ci ste videli fotografiu, ktora je pre vas ta najlepsia spomedzi vsetkych ktore ste doteraz videli, peknych fotiek je mnoho ale predsa mozno mate svojho favorita. Ja taku jednu mam, zaujala ma uz velmi davno, ked mi fotky nehovorili nic a povazoval som ich len za obrazky v casopisoch. Prave v jednom takom som objavil portret priam az hypnotizujuci, ktory sa jednoducho nedal prehliadnut. Myslim som tu fotku videl prvy krat v casopise Euroteleviza ako obrazok k dokumentu National Geographic. Az teraz som sa o nej dozvedel viac, ked som zacal patrat, kto vlastne na fotke je. Jedna sa o 12 rocne afganske dievca menom Sharbat Gula. Autorom foky je Steve McCurry (National Geographic) a bola vytvorena v r.1984. Je to uzasna fotka, staci jeden pohlad a navzdy si ju zapamatate. A nie som jediny kto tuto fotografiu povazuje za jednu z nafamoznejsich za celu historiu. Keby som mal hodnotit podla tohto serveru, impakt by bol 8 ;)

noiseless
2009-12-31 20:16:23+01
no tam sú vážne úžasné fotky .... veľký dojem vo mne zanechala táto ( http://inapcache.boston.com/universal/site_graphics/blogs/bigpicture/00s_12_18/006_21300429.jpg ) ... ale všetky z nich sú úžasné

Cako
ocenenie redakciou 2010-01-05 12:33:25+01
príspevok od: Lekso
Mne sa napriklad zo sportu paci takato akcnejsia
mozno je to uz stare :D ale pri prezerani ´najlepsich ´ fotiek som nasiel jednu ktora by sa ti tiez mohla pacit

jakubcaprnka.sk
2010-01-05 13:50:27+01
U mna momentalne vedie tato fotografia. Odfotene Tiborom Huszarom a ciganskom kare v Senci.

jakubcaprnka.sk
2010-01-05 13:50:33+01
U mna momentalne vedie tato fotografia. Odfotene Tiborom Huszarom na ciganskom kare v Senci.

jakubcaprnka.sk
2010-01-05 13:55:21+01
príspevok od: zajo
Pre mna jednoznacne táto
Pocul som ze tam niekde sedi aj slovak... oprav ma ak sa mylim.

Matúš Koprda
2011-05-05 13:59:27+02
Zaujímavá téma... Škoda že po prechode na novú verziu ephota zmizli priložené obrázky.
(Otázka adminom - nedá sa to nejak vrátiť?)

Doteraz tu bola najviac skloňovaná dokumentárna fotografia. To úplne chápem, tiež ma svojím spôsobom fascinuje. Rád by som ale zmenil tému. Chcem sa vás, ktorí ste už teda túto tému rozklili opýtať:

Aká je (pre vás) najlepšia fotografia, ktorú by ste zaradili do kategórie umelecká fotografia?

(samozrejme môžme sa baviť o tom čo umenie je, a čo nie, ale myslím, že to nieje zmyslom tohto vlákna).

Teším sa na vaše tipy. (:

Matúš Koprda
2011-05-05 14:01:44+02
( + posledných 10 žhavých tém fóra sa týka fototechniky (či PC-techniky), tak dúfam že ľudia chcejúci aj nejakú debatu o fotografii na ephoto ešte nevymreli)

istvic
ocenenie redakciou 2011-05-05 16:31:29+02
príspevok od: Matúš Koprda
Zaujímavá téma... Škoda že po prechode na novú verziu ephota zmizli priložené obrázky.
(Otázka adminom - nedá sa to nejak vrátiť?)

Doteraz tu bola najviac skloňovaná dokumentárna fotografia. To úplne chápem, tiež ma svojím spôsobom fascinuje. Rád by som ale zmenil tému. Chcem sa vás, ktorí ste už teda túto tému rozklili opýtať:

Aká je (pre vás) najlepšia fotografia, ktorú by ste zaradili do kategórie umelecká fotografia?

(samozrejme môžme sa baviť o tom čo umenie je, a čo nie, ale myslím, že to nieje zmyslom tohto vlákna).

Teším sa na vaše tipy. (:
vo fotografii neexistuju presne hranice medzi jednotlivymi zanrami..tak ako moze byt reportayzna fotka umelecka,moze byt umelecka fotka aj street fotka a dobry street moze byt dobrou reportazou..
vid tento triangel..
http://www.sevensevennine.com/?p=429

Matúš Koprda
2011-05-05 16:39:58+02
príspevok od: istvic
vo fotografii neexistuju presne hranice medzi jednotlivymi zanrami..tak ako moze byt reportayzna fotka umelecka,moze byt umelecka fotka aj street fotka a dobry street moze byt dobrou reportazou..
vid tento triangel..
http://www.sevensevennine.com/?p=429
To mi je jasné... Prelínanie žánrov, presne ako v tom trojuholníku je samozrejmé. Nešlo mi o oddelenie a škatuľkovanie, i keď je možné že to tak vyznelo. Otázka znie, ktorú fotku by si vybral ako NAJ (chápem že už to je samo o sebe svojím spôsobom škatuľkovanie) a zároveň by si jej implicitne prisudzoval vysokú umeleckú hodnotu.
Jednoducho, tento rámec je tak široký, že určiť mu vôbec hranice je nemožné. Opakujem, možno to vyzerá ako škatuľkovanie, ale otázka je celkom otvorená...
(: Ale ako si si mohol všimnúť, technodebaty tu zaujímajú asi viac ľudí a témy o fotografii sa tu moc nenosia...

istvic
ocenenie redakciou 2011-05-05 16:54:04+02
príspevok od: Matúš Koprda
To mi je jasné... Prelínanie žánrov, presne ako v tom trojuholníku je samozrejmé. Nešlo mi o oddelenie a škatuľkovanie, i keď je možné že to tak vyznelo. Otázka znie, ktorú fotku by si vybral ako NAJ (chápem že už to je samo o sebe svojím spôsobom škatuľkovanie) a zároveň by si jej implicitne prisudzoval vysokú umeleckú hodnotu.
Jednoducho, tento rámec je tak široký, že určiť mu vôbec hranice je nemožné. Opakujem, možno to vyzerá ako škatuľkovanie, ale otázka je celkom otvorená...
(: Ale ako si si mohol všimnúť, technodebaty tu zaujímajú asi viac ľudí a témy o fotografii sa tu moc nenosia...
j to nebude ludi az tak zaujimat,kedze to ich neposunie ,teda aspon z ich pohladu ,dopredu..sparat sa v nejakych starych fotkach a este aj cudzich fotografov,to nie..radsej sa zasnivame o nejakom novom ,neskutocne drahom fotkau ,ktory je tak namakany ,ze ho hodis do travy ,das par povelov a on foti sam
mam naozaj velmi vela oblubenych fotografii a fotografov ,ktori ma stale ovplyvnuju,ono sa to aj trocha meni s vekom..u mna su smerodajne hlavne agentury kde najdes fotografdov vsakovekoho zamerania,presne v duchu prelinania roznych zanrov,naozaj neviem teraz takto z hlavy urcit naj fotku,tak dam aspon typy na tych fotografov..v poslednom obdodi je jednoznacne holandska agentura www.noorimages.com,pre ktoru pracuju ludia co ma nesmierne oslovili ich pracami,prezeram si ich prace takmer denne a stale objavim nieco nove..Pepe Bonet aci Jon Lowenstein..odpadavam pri ich veciach..
celym mojim obdobim fotenia ma sprevadza najslavnejsia agentura a to Magnum..mam tam viacerzch oblubencov ci Ellita Erwitta alebo v poslednych rokoch Alex Majoli a Christia dAgata...
http://www.magnumphotos.com/C.aspx?VP=XSpecific_MAG.StaticPage_VPage&SP=photographers_list&l1=0&XXAPXX=SubPanel10

Matúš Koprda
2011-05-05 16:59:26+02
príspevok od: istvic
j to nebude ludi az tak zaujimat,kedze to ich neposunie ,teda aspon z ich pohladu ,dopredu..sparat sa v nejakych starych fotkach a este aj cudzich fotografov,to nie..radsej sa zasnivame o nejakom novom ,neskutocne drahom fotkau ,ktory je tak namakany ,ze ho hodis do travy ,das par povelov a on foti sam
mam naozaj velmi vela oblubenych fotografii a fotografov ,ktori ma stale ovplyvnuju,ono sa to aj trocha meni s vekom..u mna su smerodajne hlavne agentury kde najdes fotografdov vsakovekoho zamerania,presne v duchu prelinania roznych zanrov,naozaj neviem teraz takto z hlavy urcit naj fotku,tak dam aspon typy na tych fotografov..v poslednom obdodi je jednoznacne holandska agentura www.noorimages.com,pre ktoru pracuju ludia co ma nesmierne oslovili ich pracami,prezeram si ich prace takmer denne a stale objavim nieco nove..Pepe Bonet aci Jon Lowenstein..odpadavam pri ich veciach..
celym mojim obdobim fotenia ma sprevadza najslavnejsia agentura a to Magnum..mam tam viacerzch oblubencov ci Ellita Erwitta alebo v poslednych rokoch Alex Majoli a Christia dAgata...
http://www.magnumphotos.com/C.aspx?VP=XSpecific_MAG.StaticPage_VPage&SP=photographers_list&l1=0&XXAPXX=SubPanel10
Vďaka...
Ty mi asi sedíš za chrbtom (: Magnum prezerám cca poslednú hodinu, je pravda že to je obrovská studnica informácii... Erwitta som ešte rozkliknutého nemal, ale teraz som ho teda rozklikol a teda, nemám slov...
Vďaka za tie ostatné linky iste si to pozriem.

Bol som v tom že ľudia si radi vytvárajú rebríčky, hodnotia, porovnávajú, škatuľkujú (v dobrom), a tak ďalej. Tak snáď sa ešte niekto ozve a prezentuje svoj pohľad.

istvic
ocenenie redakciou 2011-05-05 17:02:54+02
dalsia legendarna agentura sa vola http://www.viiphoto.com/ jej kmenovy fotograf je aj Antonin Kratochvil

seifi
2011-05-05 17:06:20+02
Povedal si pravdu, že by si dal 8 bodov. Vrchol, strhujúce, výnimočná fotografia po každej stránke. Ale tu sa nemáš kam podieť, musíš vybočiť z radu a dať 8. To preto, že 7-mičky tu sypame za hocičo, 6 dávame skoro za všetko a 5 bodov, to znamená sa pomaly ospravedlňovať, čo sme si to dovolili. Ale sa obhajujeme, dám si čo chcem, čo ťa do toho, ja to vidím na 7. Tak sypme naďalej 6 a 7. Myslím si, že už to prestáva baviť hodne ľudí a všímam si, že hodne ľudí prestalo bodovať.

beholder
2011-05-05 17:12:38+02
...neviem, či je to fotka pre mńa tá najlepšia....ale isto patrí medzi to najlepšie čo som kedy videl...

http://www.worldsfamousphotos.com/index.php/2007/04/19/the-power-of-one-2007/

Matúš Koprda
2011-05-05 17:14:47+02
príspevok od: seifi
Povedal si pravdu, že by si dal 8 bodov. Vrchol, strhujúce, výnimočná fotografia po každej stránke. Ale tu sa nemáš kam podieť, musíš vybočiť z radu a dať 8. To preto, že 7-mičky tu sypame za hocičo, 6 dávame skoro za všetko a 5 bodov, to znamená sa pomaly ospravedlňovať, čo sme si to dovolili. Ale sa obhajujeme, dám si čo chcem, čo ťa do toho, ja to vidím na 7. Tak sypme naďalej 6 a 7. Myslím si, že už to prestáva baviť hodne ľudí a všímam si, že hodne ľudí prestalo bodovať.
ok Dušan, to je síce pravda a úplne s tebou súhlasím, ale skúsme sa vrátiť k téme (:

istvic
ocenenie redakciou 2011-05-05 17:18:29+02
príspevok od: beholder
...neviem, či je to fotka pre mńa tá najlepšia....ale isto patrí medzi to najlepšie čo som kedy videl...

http://www.worldsfamousphotos.com/index.php/2007/04/19/the-power-of-one-2007/
je fantasticka,,ma vsetko co ma mat,napatie,dej,vypovednu hodnotu..povyhravala v ten rok vsetko co sa dalo..aurat dnes som o nej niekomu rozpraval

Frola
2011-05-05 17:19:13+02
ZTRACENÉ FOTO hledám svoji fotku, ráno přidanou, je mi divné, že není v TOPu, má 13 hodnocení. Tak nevím, něco jsem přehlédla? Je nějaké nové kritérium na umístění fotky do TOPu? Jsou tam fotky, které mají jen 3 hodnocení. NEBo ji jen nevidím? Mám vlčí mlhu před očima? Dík za radu

Marcel Rebro
2011-05-05 17:23:02+02
príspevok od: Frola
ZTRACENÉ FOTO hledám svoji fotku, ráno přidanou, je mi divné, že není v TOPu, má 13 hodnocení. Tak nevím, něco jsem přehlédla? Je nějaké nové kritérium na umístění fotky do TOPu? Jsou tam fotky, které mají jen 3 hodnocení. NEBo ji jen nevidím? Mám vlčí mlhu před očima? Dík za radu
ja na 5. mieste (aktualne) ... asi ten wolf fog to bude

Cyril
2011-05-05 17:31:31+02
Najlepsia foto? Ktora rozprava i bez nazvu.

Neviem sa nabazit Natalie Vodianovej od Roversiho (taka moja Mona Lisa)

http://www.virtueorvanity.com/style/pictures-to-paintings-the-magic-of-paolo-roversi/attachment/paolo-roversi-natalia-vodenova/

Strana 4 z 5

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()