Fórum » O FOTOGRAFOVANÍ

Osviencim

miloshaaa
2008-02-11 22:22:49+01
Ahojte... chcel by som sa vybrat do Osviencimu... samozrejme ze aj kvoli foteniu. A preto sa chcem opytat na vase skusenosti... da sa tam fotit? pripadne za aky poplatok to je mozne? a nejake skusenosti, postrehy ak by sa dalo :) pustia ma tam aj so zrkadlovkou? dakujeem

gumy
2008-02-11 22:43:35+01
myslim, ze len mensi poplatok ..

mixal
2008-02-12 11:10:50+01
Ahoj. Bol som tam minuly rok. Bez problemov tam mozes fotit co chces. Ci mas zrkadlovku, alebo obycajny digital. Plati sa tam 4 eura. Ale nemusis platit. Nikto ta tam uz nekontroluje. Vsak je tam fotak na fotaku...

miloshaaa
2008-02-12 14:43:49+01
príspevok od: mixal
Ahoj. Bol som tam minuly rok. Bez problemov tam mozes fotit co chces. Ci mas zrkadlovku, alebo obycajny digital. Plati sa tam 4 eura. Ale nemusis platit. Nikto ta tam uz nekontroluje. Vsak je tam fotak na fotaku...
dakujem :) bal som sa ze nebudem brat ani fotak :D

hunter.
2008-02-13 16:48:43+01
To by bolo asi zle pre spolocnost zakazat tam fotit. Taka vec musi ist medzi ludi aby sa to uz nestalo.

2008-02-13 16:57:27+01
4Hunter... no, suhlasim s Tebou, ale realita je taka, ze tym, ktori maju tu moc nieco take urobit su nejake fotky ukradnute... a navyse, vravis ´aby sa nieco take nestalo´ ... no ale ono sa to deje ddnes a denne ... a najvacsia absurdita na celom je, ze pachatelia dnes su obete vcerajska

jaroa
2008-02-14 06:37:03+01
Bol som tam tento rok a fotit sa da bez poplatku,v budovach je vsak fotenie zakazanie...Ked tam budes chod aj do Birkenau...Je to skutocne silny zazitok!!!

dzana
2008-03-16 01:25:24+01
Ja som bola asi pred dvoma rokmi a v budovach sa fotit nesmelo, ale ked narazite na slovenskych sprievodcov, tak sa obcas nechaju ukecat (my sme boli so skolou a teta bola velmi mila) ta vela zdaru

pcleader21
2009-08-06 21:29:43+02
Bol som tam, fotil som tam, v budovach nie... Musim povedat ze foti sa tam vela, kazdy si cvaka...a pride mi to trosku prehnane... Myslim si ze v provom rade k tomu miestu treba pristupovat s uctou, a nie cvakat fotky typu ´tu som bol´ ale ked uz sa snazit o fotografiu dat jej prislusny impakt, dat jej atmosferu ktora poburi, ktora zrusi usmev... Auschwitz-Birkenau je stala priliz cerstva rana na tele Europy na to aby sa k nej mohlo pristupovat lahostajnym cvakanim. QA oosbne si myslim ze zakaz fotenia v budovach tam ma svoje opodstatnenie preto trochu nesuhlasim s ukecavanim sprievdocov pre ´cvak-cvak´ fotky, ked uz niekto chce fotit vnutri mal by sa v provom rade sustredit na tu atmosferu...

Daniel.U
2009-08-06 21:38:22+02
ja som zakazy porusil, fotil som aj v plynovej komore aj v kobkach. Pokial ale dotycny nieje z oravy, je to dobra dialka. Z okolia hlavneho mesta tam ist autom na otocku je podla mna zabijak

PeterMarek
2009-08-06 22:15:33+02
Jedna z možností ako sa tam naplno venovať foteniu, je využiť nejaký wokshop, ktorý je na to zameraný. Napríklad: http://www.photobox.sk/workshopy/oswiecim-navrat.html nerobia to prvý krát : http://www.photobox.sk/blog/oswiecim-fotosprava-z-workshopu.html

velecky
2009-08-07 07:27:17+02
Reagujem na príspevok, pri ktorom nie je ani meno jeho autora. Nestotožňujem sa s Vaším jednoduchým pohľadom a nemyslím si, že patrí sem, do diskusie o fotení.

pathy
2009-08-07 08:26:46+02
Ja som tam bol minuly rok, behal som tam so zrkadlovkou hore dole a ziadny poplatok som neplatil...to bolo v tom najvadsiom tabore...no v tom pracovnom, je zakazane fotit...no neodolal som a ked sa nikto nekukal nieco som pofotil. Celkovo to na mne zanexalo silny dojem, ale pri foteni som si na svoje neprisiel.

Undertaker
2009-10-09 01:30:17+02
Fotenie je tam v pohode a ver ze je co fotit.... dokonca aj ked je tam stale fakt vela ludi tak sa da tak aby to neprekazalo na fotkach....

Undertaker
2009-10-09 01:35:13+02
inac neviem kolko mas casu ale ked uz budes v osviencime odporucam pozriet aj krakow a hlavne solnu banu wilicku... ja som si spravil trip z kamarátmi na 3 dni. jeden den komplet bol osviencim tam to zabralo fakt vela casu zaplatili sme si ko,plet prehliadku aj zo sprievodcom druhy den krakow tam odporucam pozriet napriklad korunovacný hrad a posledný den solne bane a cesta na slovensko...

lu_boss
2009-10-09 08:39:12+02
Na fotenie vo vnutri je potrebny suhlas spravcu muzea - clovek potom dostane taku nalepku, ktoru treba viditelne umiestnit. Napriek tomu, ze som mohol fotit vo vnutri aj legalne, vela som nefotil... A napriek tomu, ze drviva vacsina ludi tento suhlas nema, cvaka sa tam ako pri vystupe celebrity na cerveny koberec v Cannes... Ako pise PeterMarek, organizuje sa tam workshop, to je asi idealny sposob navstevy, pokial niekto chce vyhradne fotit. Cely priestor Oswiencimu (´stareho´ tabora) spolu s Birkenau (´novy´ tabor) je velky. Nestaci den.

Peter-R
2009-10-09 09:16:13+02
Cau.Ja som bol v AUSCHWITZ pred dvomi mesiacmi.Myslím že je tam otvorené od 7h. Ak to stihneš do 9h tak máš bránu otvorenú. Môžeš si kúpiť iba malého sprievodcu za 1euro a podľa mapy pobehat celý tábor sám.Po 9 je vstup iba po skupinách ale to si musíš zaplatiť sprievodcu (slovensky nie je).Teda tak to bolo v auguste, neviem či sa niečo zmenilo. Fotiť nesmieš iba v budovách ktoré sú označené, inak môžeš cvakat všetko. To miesto treba brať z úctou.Na niektorích miestach mi behal mráz po chrbte,ked som si to predstavil čo sa tam dialo. Nie ako jednej slečne. Pozovala pri múre kde sa vykonávali popravy, vysmiata od ucha k uchu. To som nechápal. Tak isto odporúčam KRAKOW najlepšie večer.No a solnu baňu WIELICKU nesmieš vynechať. Tam sa ale za fotak platí 2euro. To ta ukľudni po návšteve Osvienčimu.
Inak časovo náročné. S kamarátom sme vyrazili ráno o 5 a domov sme prišli ráno o pol 3 :) (skoro22h)

beholder
2009-10-09 13:37:07+02
...na môj vkus je to tam už málo autentické (Auschwitz),pokiaľ neberiem do úvahy plynovú komoru/krematórium a povestný blok č.11......osobne som bol trochu sklamaný.......Birkenau je už o niečom inom.....preto odorúčam ísť skôr tam...

...keď som fotil zrkadlovkou....pár krát som bol taktne upozornený,,,,,kompaktom sa tam cvakalo o dušu....a nikto nenamietal nič (aspoň som si nevšimol)...

lu_boss
2009-10-09 14:42:35+02
...hm... 60 rokov po sa na tabore isto prejavi, ale v porovnani s inymi tabormi (napriklad Mauthausen), ide o daleko surovsi stav blizsi k realite... Dalsia vec je, ze mnoho veci sa nedochovalo (zhnilo, rozobralo sa po vojne, nacisti vyhodili do povetria, zhorelo...) a tak napriklad tie drevene strazne veze v Birkenau su filmove atrapy... Ale aj tak je to SILA. Odporucam film Shoah a knihu priamo od sefa tabora, R.Hoessa - Velitelem v Oswietimi. Kopu veci potom clovek vidi inak.

beholder
2009-10-09 15:55:23+02
príspevok od: lu_boss
...hm... 60 rokov po sa na tabore isto prejavi, ale v porovnani s inymi tabormi (napriklad Mauthausen), ide o daleko surovsi stav blizsi k realite... Dalsia vec je, ze mnoho veci sa nedochovalo (zhnilo, rozobralo sa po vojne, nacisti vyhodili do povetria, zhorelo...) a tak napriklad tie drevene strazne veze v Birkenau su filmove atrapy... Ale aj tak je to SILA. Odporucam film Shoah a knihu priamo od sefa tabora, R.Hoessa - Velitelem v Oswietimi. Kopu veci potom clovek vidi inak.
...mal som na mysli najmä úpravy interiérov (sadrokartóny,bodové osvetlenie), nehovoriac o kvázy umelecky (podľa môjho názoru nevkusne) poňatých expozíciách v niektorých barákoch (napr.talianský)....priveľmi dokonalo pokosené trávnaté plochy, parkovo upravené stromy, vyštrkované miesta medzi oplotením,........nuž,radšej atrapy pôvodného príslušenstva,alebo zreštaurovania ako takáto ´parkoidná´ zmena......

...žiaľ.....je to trend, ktorým sa uberá i mnoho iných múzeí (napr. i hrady ,zámky, kaštiele)...

..našťastie sa dochovalo ešte mnoho expozícií,kde má duch minulosti značnú prevahu nad duchom súčastnosti...

...je to však len môj pocit s ktorým sa nemusí nik iný ztotožňovať...

Strana 1 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()