Ahojte... chcel by som sa vybrat do Osviencimu... samozrejme ze aj kvoli foteniu. A preto sa chcem opytat na vase skusenosti... da sa tam fotit? pripadne za aky poplatok to je mozne? a nejake skusenosti, postrehy ak by sa dalo :) pustia ma tam aj so zrkadlovkou? dakujeem
...ešte by som zareagoval na tých 60 rokov:)........a čo také rotundy z 12. alebo drevené kostoly zo 14.-15. storočia...
... sa restauruju, udrzuju... a tiez asi tazko najdeme pamatnika, ktory by povedal, ci su alebo nie su v povodnom stave :-)... podobne ako sa teraz s nakladmi na udrzbu vedenie oswiencimu obratilo na nemecku vladu :-)
... ano, expozicie jednotlivych krajin su take ake su. A suhlasim aj s tymi umeleckymi dielami v murovanych barakoch... to uz beriem ako dan za pietne miesto. Napriek tomu si myslim, ze to vedenie muzea celkom zvladlo, taky Mauthausen je obsypany velkymi pamatnikmi v cca polovicnej velkosti Slavina a to je naozaj panoptikum a vyzera to tam ako obrovsky sklad, kam cela Europa ba takmer cely svet odlozili svoje pamatniky ...
Takze koniec polemiky, zhodli sme sa :-)
Cau.Ja som bol v AUSCHWITZ pred dvomi mesiacmi.Myslím že je tam otvorené od 7h. Ak to stihneš do 9h tak máš bránu otvorenú. Môžeš si kúpiť iba malého sprievodcu za 1euro a podľa mapy pobehat celý tábor sám.Po 9 je vstup iba po skupinách ale to si musíš zaplatiť sprievodcu (slovensky nie je).Teda tak to bolo v auguste, neviem či sa niečo zmenilo. Fotiť nesmieš iba v budovách ktoré sú označené, inak môžeš cvakat všetko. To miesto treba brať z úctou.Na niektorích miestach mi behal mráz po chrbte,ked som si to predstavil čo sa tam dialo. Nie ako jednej slečne. Pozovala pri múre kde sa vykonávali popravy, vysmiata od ucha k uchu. To som nechápal. Tak isto odporúčam KRAKOW najlepšie večer.No a solnu baňu WIELICKU nesmieš vynechať. Tam sa ale za fotak platí 2euro. To ta ukľudni po návšteve Osvienčimu. Inak časovo náročné. S kamarátom sme vyrazili ráno o 5 a domov sme prišli ráno o pol 3 :) (skoro22h)
Ja som tam bol pred rokom, myslim ze sa toho vela nezmenilo. Neodrbali ta nahodou s tym platenim a po skupinach? Na nas to tiez skusali, SBSkar nas nechcel pustit kym si nezaplatime sprievodcu kedze sme skupina. Jemnym naznacenim ze ho mame na salame sa na nas vykaslal, takze si myslim ze to na nas len skusal.
Ak tam pojdes, pozor na parkoviska a casenky, zvyknu odrbavat a daju ti starsiu casenku ako je tvoj realny prichod na parkovisko a skasiruju ta za kazdu zacatu hodinu.
Osviencim
Takze koniec polemiky, zhodli sme sa :-)
Inak časovo náročné. S kamarátom sme vyrazili ráno o 5 a domov sme prišli ráno o pol 3 :) (skoro22h)
Ak tam pojdes, pozor na parkoviska a casenky, zvyknu odrbavat a daju ti starsiu casenku ako je tvoj realny prichod na parkovisko a skasiruju ta za kazdu zacatu hodinu.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa