Fórum » O FOTOGRAFOVANÍ

Fotografovanie a zakon

atik
2009-04-25 10:22:44+02
Ondrej Prosicky spisal zaujimavy clanok: http://www.naturephoto.cz/priroda/135-fotografovani-ptaku-a-zakon.html + velmi poucna diskusia.

Bpali
2009-04-25 10:59:26+02
no precital som si cely clanok aj diskusiu..vrie to tam riadne...ale ako stale asi k nicomu to nebude viest,ked kazdy kazdeho obvinuje...

Big Lebowski
2009-04-25 11:04:18+02
Veľmi dobrý a poučný článok, aj keď viem že tým ktorým bol adresovaný si s toho na 99% nič nezoberú, čo je veľká škoda. Osobne vtáctvo nefotím, nie som zatial natolko vybavený, ale prírodu fotím veľmi rád a snažím sa byť čo najohladuplnejší. Keby sme sa všetci správali ako dotyčný nemecky hovoriaci fotograf, zachvíľku by nebolo čo fotiť.

KESKOSENI
2009-04-29 22:28:37+02
velmi zaujimavy clanok aj diskusia,diky za upozornenie plne suhlasim s p. Prosickym....

jake
2009-04-30 07:40:05+02
precital som ten clanok, no niektori ludia by si zasluzili Stalina na udrzanie discipliny. Zakony na ochranu prirody existuju ale chybaju mechanizmy na dodrziavanie. Sam som polovnik ale zaroven aj ochranca prirody. Treba rozhodovat spravodlivo. Z jednej strany sa treba o zver starat (a tu napriek kecam a reciam ochranarov prakticku fyzicku robotu odvadzaju polovne zdruzenia)a z druhej regulovat stavy. Dnes sa napr. kormorany, lisky, rysy, krahulce a ajmedvede rozmnozili tak, ze predstavuju realnu hrozbu pre ine druhy, ktorych stavy decimuju do uplneho vykynozenia. Chcem tym napisat, ze dolezita je spravodlivost a nazor odbornika pre uchovanie koloritu a druhovosti prirody,nie jednostranne nazory a to je tazke. A uslachtilost a lasku musi mat clovek v sebe rodenu a pestovat tieto vlastnosti, to je o charaktere. Na ostatnych by som fakt doporucil Stalina. Komu niet rady, tomu niet pomoci.

2009-04-30 08:51:54+02
No ten clanok vo velkej miere reflektuje sucastnu spolocnost.

quintes
2009-04-30 09:11:44+02
pekne fotky... pekna reklama... naco tam su aj popisy techniky s ktorou to bolo fotene? stacilo este dat kontakt a ze foti svadby...
´nemohol som sa pozerat, ako vajicka padaju dole skalou...´
no a???
samozrejme, nie som proti niceniu prirody, no neda sa tomu pomoct.. Charakter niektorich ludi nenarovname.
A su aj horsie veci ako toto.

SHoDaN
2009-04-30 12:13:43+02
´quintes´ isto chcel napisat ´´...som proti niceniu prirody...´´

quintes
2009-05-03 09:36:06+02
ano, uhadol si.. a ak by tu mala byt zalozena tema pri usliapnuti kazdeho mravca ci zaby na ceste, to by tu len vyzeralo...

atik
2009-05-03 10:18:02+02
príspevok od: quintes
ano, uhadol si.. a ak by tu mala byt zalozena tema pri usliapnuti kazdeho mravca ci zaby na ceste, to by tu len vyzeralo...
ja pevne dufam, ze tu debilitu len hras...

dmedia
2009-05-03 14:39:50+02
Pani, poniektori tu zjavne nepochopili vyznam clanku Ondreja Prosickeho, neide mu o nic, len o to, ze si treba uvedomit, ze prirodu treba respektovat, a netreba bezhlavo a necitlivo s nou nazivat pre par zaberov, jednoducho ako sa k nej budete chovat, tak aj ona bude reagovat, clovek-pan tvorstva(debilko co vsetko chce riadit)robi vsetko preto, aby cim skor nasa planetka odisla do vecnych lovist, zacinajuc vyrubom amazonie a konciac nezmyselnym sa prehananim sa na stvorkolkach po lese, kde si clovek chce oddychnut a nacerpat sily, nieco sfotit, a nie pocuvat rykot tych sasov...ked nezacne kazdy od seba, tak sa to nikdy nezmeni.

quintes
2009-05-03 20:12:27+02
príspevok od: atik
ja pevne dufam, ze tu debilitu len hras...
co sa ti zda debilne na tom, ze ty ani nik z nas svet nespasi???!!!

Ultra TXF
2009-05-03 20:49:14+02
príspevok od: quintes
co sa ti zda debilne na tom, ze ty ani nik z nas svet nespasi???!!!
V podstate ano i nie,lebo človek by si mohol myslieť,že ano,čo by bolo pochopiteľné,ale na druhej strane sa nedá opomenúť,že aj keby to bola pravda,tak , a to chcem zdôrazniť,sa dá o tom pochybovať,hoci nie je isté,že vec sa má tak alebo tak,s čím asi všetci súhlasíme.Takže ono ani tak nejde o to,že by sa nedalo,lebo samozrejme sa dá,ale o to,že sa musí,čiže ano.
Akýkoľvek jednostranný pohľad na vec,aj keby bol z viacerých strán,sa nedá brať jednoznačne,pretože to ani tak nie je,ako sa zdá,ale je to presne naopak, o čom sa tu zrejme strhne debata,ale nedalo mi inak.
Zdravím quintesa.

2009-05-03 20:54:10+02
príspevok od: Ultra TXF
V podstate ano i nie,lebo človek by si mohol myslieť,že ano,čo by bolo pochopiteľné,ale na druhej strane sa nedá opomenúť,že aj keby to bola pravda,tak , a to chcem zdôrazniť,sa dá o tom pochybovať,hoci nie je isté,že vec sa má tak alebo tak,s čím asi všetci súhlasíme.Takže ono ani tak nejde o to,že by sa nedalo,lebo samozrejme sa dá,ale o to,že sa musí,čiže ano.
Akýkoľvek jednostranný pohľad na vec,aj keby bol z viacerých strán,sa nedá brať jednoznačne,pretože to ani tak nie je,ako sa zdá,ale je to presne naopak, o čom sa tu zrejme strhne debata,ale nedalo mi inak.
Zdravím quintesa.
tiez som si to myslel...len teraz neviem, kde je sever :o)))

Ultra TXF
2009-05-03 21:02:36+02
príspevok od:
tiez som si to myslel...len teraz neviem, kde je sever :o)))
Ale tak chcel som dať určitý jednoznačný názor na danú tému,aby sa rozprúdila debata k veci,pretože aj keď by mohol čitateľ z môjho príspevku nadobudnúť dojem,že nie,tak ako som vyššie uviedol...ano.Dá sa o tom samozrejme polemizovať,čo je dobré,pretože o to ide,na druhej strane však nemôžeme obísť
fakty,ktoré to vyvracajú i keď nejednoznačne,čiže aby som to uzavrel,tak súhlasím,ale sú veci na ktorých sa nehododneme,to je jasné,ale ako som v predošlom príspevku písal,dá sa k tomu zaujať pomerne jednoznačný postoj.

duroslav
2009-05-03 21:09:07+02
Myslím, že máš pred sebou sľubnú kariéru v politike :-)

Ultra TXF
2009-05-03 21:40:40+02
príspevok od: duroslav
Myslím, že máš pred sebou sľubnú kariéru v politike :-)
Ďakujem,som rád ,že niekto vie oceniť môj principiálny postoj a dúfam,že bol aj pre teba prínosom.

KESKOSENI
2009-05-03 22:10:07+02
Ďakujem,som rád ,že niekto vie oceniť môj principiálny postoj a dúfam,že bol aj pre teba prínosom.
sory neda mi nereagovat-odkial mas taky fasa matros?? :) :)

Ultra TXF
2009-05-03 22:48:16+02
príspevok od: KESKOSENI
sory neda mi nereagovat-odkial mas taky fasa matros?? :) :)
No to musí vychádzať z hlbky tvojho presvedčenia,že?
Mohlo by sa to zdať povrchné,v čom s tebou súhlasím,pretože ako si povedal,tam kde je mázor jednej strany ,musí byť aj druhej.Ale položme si otázku priatelia....stačí to ? Nie je nutné zobrať do úvahy aj názor tretej strany?!
Takže veci sa majú často inak ako ich vidíme,ale inak s tebou súhlasím.

2009-05-03 22:58:20+02
Ale tak chcel som dať určitý jednoznačný názor na danú tému,aby sa rozprúdila debata k veci,pretože aj keď by mohol čitateľ z môjho príspevku nadobudnúť dojem,že nie,tak ako som vyššie uviedol...ano.Dá sa o tom samozrejme polemizovať,čo je dobré,pretože o to ide,na druhej strane však nemôžeme obísť
fakty,ktoré to vyvracajú i keď nejednoznačne,čiže aby som to uzavrel,tak súhlasím,ale sú veci na ktorých sa nehododneme,to je jasné,ale ako som v predošlom príspevku písal,dá sa k tomu zaujať pomerne jednoznačný postoj.
tak po tomto uz ani neviem, ako sa volam :o))) ale ak budes v tom pokracovat, budem ta volit :o)))

Strana 1 z 3

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()