Fórum » O FOTOGRAFOVANÍ

zaciatocnik

anDyXo
anDyXo 2009-04-29 00:09:04+02
chcem sa spytat ako zaciatocnik podla vas mam co zacat fotit ??? nacom sa najlepsie naucim spravne fotit . mam fotak olympus e-410

2009-04-29 14:47:50+02
príspevok od: vlados
DjGranko, Tvoje reakcie su plne vyrazov ako: somarina, blbost, len skoda ze im chyba aj nejaka myslienka. Natukas sem zhluk pismeniek a myslis si, ze je to prispevok na portal. Musim Ta sklamat, svoje myslienky si nechaj na stvrtok, vtedy sa vyvazaju odpadky. Co sa tyka liekov, doporucujem Ti pouzivanie silnejsich psychofarmak ako si bral doteraz. Neviem v akej suvislosti mam brat anestetika, jedine, ze by som prespal toto stretnutie s Tebou.
este jedna vec...ked ti vadia moje prispevky, preco na ne reagujes? pan fotograf s Olympusom a s fotkou hovna na prednom skle...

vlados
2009-04-29 14:56:13+02
DjGranko, kedze si nepochopil co na tom skle je, aj ked si myslim, ze si sa musel velmi namahat to nepochopit tak ja zacinam chapat Teba. Vrat sa na strom, ahoj.

2009-04-29 14:58:11+02
Reagoval som na tvoj prispevok, kde si autora oznacil za nesvojpravneho len preto, ze dal podurovnovu otazku, myslim, ze z Tvojej strany to bolo velmi prehnane, stacilo reagovat vtipne ako vacsina. Preto som zareagoval na Teba a potom sme uz len skakali, mali by sme obaja dat nejake to anestetikum a vykopat mierovu sekeru. Dobry navrh?
prehnane? ked nevie, co fotit, tak na co ma potom fotak? bude robit nieco nasilu, co sa mu nepaci? urcite nie...nikto nepojde sam proti sebe len na zaklade nazoru niekoho ineho...pokial nema svoj nazor a nepozna sameho seba, tak nech sa do inych cinnosti ani nepusta...apelujem na admina o zriadenie moderovaneho fora, lebo pri vlaknach s takymito otazkami bude jeho uroven jump bez padaku...tato stranka je dost profesionalna na to, aby mala aj take forum...verim, ze nie som jediny, kto ma takyto nazor...velmi by to pomohlo skvalitnit jeho obsah...dakujem...

2009-04-29 14:59:16+02
DjGranko, kedze si nepochopil co na tom skle je, aj ked si myslim, ze si sa musel velmi namahat to nepochopit tak ja zacinam chapat Teba. Vrat sa na strom, ahoj.
ach jo...vesmir je nekonecny a klonovanie sa uz zacalo...

vlados
2009-04-29 15:11:29+02
Mozno si ten fotak kupil na to, aby zistil ci ho to bude bavit. A MUDRE otazky boli aj budu vzdy a vsade. Ked som pred rokmi zacinal s kamionom tak bol pre mna neriesitelny problem sa dostat na vagon LEN preto, ze volneho miesta tam je 3 cm nalavo a 3 cm napravo. Tak som poziadal kolegu aby tam vysiel on. Nepovedal, ze som nesvojpravny.

2009-04-29 15:28:39+02
Mozno si ten fotak kupil na to, aby zistil ci ho to bude bavit. A MUDRE otazky boli aj budu vzdy a vsade. Ked som pred rokmi zacinal s kamionom tak bol pre mna neriesitelny problem sa dostat na vagon LEN preto, ze volneho miesta tam je 3 cm nalavo a 3 cm napravo. Tak som poziadal kolegu aby tam vysiel on. Nepovedal, ze som nesvojpravny.
to mu stacil fotak aj za 70€ a nie zrkadlovka...ty si kolegu poziadal o pomoc v specifickej situacii...nepytal si sa ho, ze na com mas zacat jazdit, ked chces dobre jazdit na kamione, ktory si si uz kupil...to je rozdiel...

duroslav
2009-04-29 15:40:39+02
Vladko, pletieš tu trochu hrušky s jablkami prípadne iným ovocím.

V prípade dotazovateľa je nesvojprávnosť použitá pre jeho neschopnosť rozhodnúť sa o tom, čo ho bude baviť, o čo má záujem. Ľudia neschopní samostatných úkonov, samostatného rozhodovania sa, bývajú právom označovaní za nesvojprávnych. Takže nesvojprávnosť tu poslúžila na objektívne zhodnotenie mentálneho stavu a nie ako nadávka.
Tvoj príklad s kamiónom zjavne nemal nič s neschopnosťou vykonať rozhodnutie, ale s nedostatočnými profesnými skúsenosti a to je dosť rozdiel.

vlados
2009-04-29 15:44:48+02
Duroslav, tak som sa konecne zasmial, nie si nahodou pravnik alebo lekar??? Pohoda.

vlados
2009-04-29 15:48:13+02
Posielam foto kamionu na vlaku.

2009-04-29 16:03:56+02
príspevok od: duroslav
Vladko, pletieš tu trochu hrušky s jablkami prípadne iným ovocím.

V prípade dotazovateľa je nesvojprávnosť použitá pre jeho neschopnosť rozhodnúť sa o tom, čo ho bude baviť, o čo má záujem. Ľudia neschopní samostatných úkonov, samostatného rozhodovania sa, bývajú právom označovaní za nesvojprávnych. Takže nesvojprávnosť tu poslúžila na objektívne zhodnotenie mentálneho stavu a nie ako nadávka.
Tvoj príklad s kamiónom zjavne nemal nič s neschopnosťou vykonať rozhodnutie, ale s nedostatočnými profesnými skúsenosti a to je dosť rozdiel.
co pijes? :o))) alebo posli fakturu :o)))

vlados
2009-04-29 16:12:12+02
-)))

duroslav
2009-04-29 16:15:24+02
respect!

Som rád, že sa mi podarilo veci uviesť na pravú mieru.

Big Lebowski
2009-04-29 18:53:42+02
Pred pár dňami som písal že to tu smeruje k otázkam, ´ktorým prstom mám mačkať spúšť?´ A nikto mi neveril ... táto téma je dôkazom :D

zvonec
2009-04-29 20:28:37+02
pekne sa to zvrhlo... Foto pekne, niekedy by som si rad zajazdil. :-)

Tato tema len potvrdzuje, ze toto forum potrebuje moderatora. Takto dochadza iba k zbytocnym nedorozumeniam... Snad si to tu cital aj admin, a bude sa vediet, vujadrit, ze ci je sanca moderatora na forum...

vlados
2009-04-29 20:57:08+02
Moderovanie fora ale zavana cenzurou... Zvonec ak mas tyzden cas, mozno by to nebolo nerealne, ale upozornujem, ze taketo scenerie by boli caste, avsak v kabine kamionu mas ine starosti a priority.

vlados
2009-04-29 20:58:57+02
za fotku sa ospravedlnujem, je pokazena omylom vysoko nastavenym ISO.

zvonec
2009-04-29 21:22:47+02
Moderovanie fora ale zavana cenzurou... Zvonec ak mas tyzden cas, mozno by to nebolo nerealne, ale upozornujem, ze taketo scenerie by boli caste, avsak v kabine kamionu mas ine starosti a priority.
Ak dobre vidim, a ma pamat neklame, tak tato sceneria je tusim niekde za Innsbruckom... Ked ma vyhodia z momentalnej roboty, tak sa prihlasim. Ecko je, prvy predpoklad splneny... :-)

K samotnemu moderovaniu, ja v tom osobne problem nevidim. Prepodkladam, ze sa tu najde dost schopnych ludi, ktori by dokazali moderovat forum. Portalu by stupla uroven, ocistilo by sa to od balastu. Moderovanie je o tom, ze ked sa objavi takato tema, tak moderator slusne napise, ze takato tema tu uz bola, hodi par linkov a kratky oznam, ze tema zamknuta... Na dost vela forach to takto funguje, a je to bez problemov. V prvom rade je to ale otazka na ludi, co sa pohybuju okolo www.ephoto.sk pretoze portal nie je prevadzkovany na principe vatikanskej meny...

V konecnom dosledku sa uz aj ta nasa debata dala presunut niekde do sekcie offtopic...

Vela zdaru na cestach a dobre svetlo...

vlados
2009-04-29 22:17:29+02
Scena je nafotena na hraniciach Taliansko-France, asi 5 km za tunelom Frejus, myslim 1. pumpa na Franc. uzemi, zeby Totalka? Asi.

Strana 2 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()