Mám k dispozícii Nikon D90 a Nikon D40 plus dva objektívy čo sa dávali setovo k D40. Skúseností veľa nemám,ale chcela by som nafotiť kamarátku pri aute niekde v prírode,prosím o radu ohľadne nastavení (poprosím laicky) a kedy by bola najvhodnejšia časť dňa/hodina na nafotenie.Plus nejaké miesto v BA alebo v blízkosti BA kam by sa dalo nerušene s autom ísť.Vopred veľmi pekne ďakujem za všetky odpovede.
podla mna si nemala frajera spominat, ani ci sa hras s tym jeho. :-) Ked ta to bavi, kup si svoj a pouzivaj ten. Ale bez experimentovania to nepojde. Skoda, ze si nepresla klasikou :-)
ja sa to chcem naučiť,ja chcem stáť za foťákom nie pred ;)
ked pojdeme fotit tak sa pridaj a dostanes par rad, takto sa toda cez internet len velmi tazko,eventualne skus dobry kurz, napr. tento:http://www.fotoinstitut.cz/kurz/18/akt alebo nejaky modeling v exteriery, velmi zalezi co a hlavne ako chces fotit, kompozicia je jedna vec alekreativne fotenie absolutne vyzaduje dobre zvladnut technicky fotoaparat - myslim tym expozicne nastavanie - clona, cas, korekcie, ISO,.... ci chces ostre alebo rozmazane pozadie, a podobne. Rad by somTi poradil, ale ked pojdeme fotit partia tak sa radsj pridaj a mozes sa pytat a skusat - modelky mame, ale z druhej strany aj fotografka aj fotena by male vediet par veci... nuz vela zdaru
cica, máš fakt šťastie, že si žena. A to ozaj si, tvoje otázky tomu nasvedčujú, čiže nie si Bališ ani žiadne ovce. A tvojím šťastím je, že muži vždy tak radi a ochotne pomáhajú ženám, okrem mňa. Chceli ste byť emancipovane, tak prosím.
v prvom rade skús niečo naštudovať minimálne na tomto fóre pre boha! Je tu sekcia fotoškola. Za ďalšie, tvoj frajer na teba nemá čas? Či vy spolu len čo, po večeroch? Tak nech ti láskavo vysvetlí čo to o fotení a nie ty tu hodíš tak blbú otázku!
to mas pravdu,len fotaky nie su moje ale frajerove a tak sa bojim hrat s nastaveniami :D takze si budem musiet kupit svoj....ako to vidim,len neni to lahke
Nemusíš sa báť niečo nastavovať, vždy sa to dá vrátiť späť.
prosim o radu som zaciatocnicka
v prvom rade skús niečo naštudovať minimálne na tomto fóre pre boha! Je tu sekcia fotoškola. Za ďalšie, tvoj frajer na teba nemá čas? Či vy spolu len čo, po večeroch? Tak nech ti láskavo vysvetlí čo to o fotení a nie ty tu hodíš tak blbú otázku!
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa