Zdravím.Ideme zo školy do ZOO v Bratislave a chcel by som nafotiť aspoň pár pekných fotiek.
Mám fotoaparát Canon 450D a objektív 18-55IS.
Prečítal som si viacero článkov a aj tu vo fotoškole.
Stým objektívom asi moc nenafotím ale chcel by som aspoň niečo,lebo ešte nemám nový objektív.
Máte nejaké typy na Bratislavskú ZOO?
Môj najväčší problém s fotením,je že sú neni všetko fotky ostré,mám dojem,že je to objektívom,lebo keď fotím nejaké "makro" tak zaostrujem manuálne a tak je už ostrosť ovela lepšia.
Mám zaostrovať v tej ZOO manuálne alebo sa mám skôr spoliahať na automatiku.
Skúšal som fotiť v ZOO v Čechách(tá čo je aj v škole fotografovania,neviem si spomenúť na názov) a fotky sa mi noc nepáčili,niektoré boli fajn, ale dosť ich bolo neostrích alebo zase boli také "šedivé".
Diky za rady.
podla dslr preview je canon cca o 50 dolarov drahsi...ale aj tak dostal za optiku znamku 8,9 z 10 a sigma len 7,1 z 10...a nehovoriac o tom ze sigmy su naladove skla...kazdopadne chod minimalne do toho canona...hlavne ked su skoro za rovnaku cenu...
Keď sa tu už bavíte o tích zoomoch,tak ja rozmýšlam nad Canon EF 70-300mm f/4-5.6 IS USM alebo Canon EF 70-200mm f/4 USM L alebo aj nejakým iným ak by ste mi poradili. :)
Mám Canon 450D.A chcel by som nejaký zoom,tých 200mm sa mi zdá dosť málo,ale neviem.Zase podla toho čo píšu je kvalitnejší ako ten Canon 70-300mm.
Keď sa tu už bavíte o tích zoomoch,tak ja rozmýšlam nad Canon EF 70-300mm f/4-5.6 IS USM alebo Canon EF 70-200mm f/4 USM L alebo aj nejakým iným ak by ste mi poradili. :)
Mám Canon 450D.A chcel by som nejaký zoom,tých 200mm sa mi zdá dosť málo,ale neviem.Zase podla toho čo píšu je kvalitnejší ako ten Canon 70-300mm.
Tak rozhodne je lepší ten 70-200 F/4 L. Predsa už ide o profi sklo, ale čo s toho ak ti bude krátke. Vieš musíš si uvedomiť na čo to chceš ak ti 200mm je málo tak sú to vyhodené peniaze a treba sa popozerať po dačom inom. Inak ja osobne používam 70-200 F/4 L na portréty a tam som s jeho rozsahom maximálne spokojní. O kresbe a spracovaní sa tu baviť nebudem, za všetko vraví to čarovné písmenko L ;-))
No šak práve o to ide,že neivem kolko budem potrebovať mm :D
Ale asi sa mi zíde viac 300mm.Podla testov sú celkom podobné tieto objektívy.
Ide mi aj o to či nebude svetelnosť 5.6 na 300mm vela,či nebudú dlhé časy pri 300mm , či sa to bude dať udržať v ruke. :) ,ale to že rieši IS ale neviem,na mojom 18-55IS to nepostrehujem moc lebo mám dosť fotiek rozmazaných,tak neviem či je tam kvalitnejšia tá stabilizácia.
Ako je na tom ostrosť?
uvedomujes si z coho sa po technickej stranke sklada ultrazoomovy kompakt? To je najhorsia kombinacia. Malicky cip, otrasna optika, mizerna rychlost. Staci akurat na fotky typu tu som bol
a tak nie zas vzdy...mam SX10 zoom veliky 20krat no a...fotim zivu prirodu hlavne a na to treba riadny zoom..No a na zrkadlovu z tele som peniaze nemal..a..som spokojny...aj v inych zanroch ako priroda.A hlavne ked mam RAW...
ZOO
Ale asi sa mi zíde viac 300mm.Podla testov sú celkom podobné tieto objektívy.
Ide mi aj o to či nebude svetelnosť 5.6 na 300mm vela,či nebudú dlhé časy pri 300mm , či sa to bude dať udržať v ruke. :) ,ale to že rieši IS ale neviem,na mojom 18-55IS to nepostrehujem moc lebo mám dosť fotiek rozmazaných,tak neviem či je tam kvalitnejšia tá stabilizácia.
Ako je na tom ostrosť?
Rýchlosť zaostrovania,presnosť,ostrosť...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa