Zdravím.Ideme zo školy do ZOO v Bratislave a chcel by som nafotiť aspoň pár pekných fotiek.
Mám fotoaparát Canon 450D a objektív 18-55IS.
Prečítal som si viacero článkov a aj tu vo fotoškole.
Stým objektívom asi moc nenafotím ale chcel by som aspoň niečo,lebo ešte nemám nový objektív.
Máte nejaké typy na Bratislavskú ZOO?
Môj najväčší problém s fotením,je že sú neni všetko fotky ostré,mám dojem,že je to objektívom,lebo keď fotím nejaké "makro" tak zaostrujem manuálne a tak je už ostrosť ovela lepšia.
Mám zaostrovať v tej ZOO manuálne alebo sa mám skôr spoliahať na automatiku.
Skúšal som fotiť v ZOO v Čechách(tá čo je aj v škole fotografovania,neviem si spomenúť na názov) a fotky sa mi noc nepáčili,niektoré boli fajn, ale dosť ich bolo neostrích alebo zase boli také "šedivé".
Diky za rady.
Chceš ZOBAŤ kompakt bez zoomu alebo zoom bez kompaktu....alebo si takto k večeru už popil....kua šak perla za perlu duna za dunou....a čo nohe malo zutekalo....
uvedomujes si z coho sa po technickej stranke sklada ultrazoomovy kompakt? To je najhorsia kombinacia. Malicky cip, otrasna optika, mizerna rychlost. Staci akurat na fotky typu tu som bol
Tych 350 g musi byt velka zataz, tvaris sa, akoby si mal zo sebou zobrat 300/2,8! Jasne ze ho zober, bud nieco z neho vylezie alebo nie. Ak ano, tak budes rad, ak nie, tak je to jedno.
s objetivom co mas, sa mozes akurat tak snazit fotit v terariu. Vysledok asi bude taky, ze ohniskova vzdialenost ti mozno bude stacit, ale zistis, ze sklo ti tam robi problem ak nemas polarizak a neprilozis objektiv az ku sklu. Inak je ti nanic. Doporucujem pozretie si tohto videa
http://www.youtube.com/watch?v=iBDUrp6SQe8
viking podla coho myslis ze nie? moj nazor je ze urcite bude stacit na zoo
nemyslel som konkretne na zoo....myslel som to ako objektiv celkovo...nekupi si ho na jedno pouzitie....a radsej nech si dosetri na nieco lepsie lebo bude banovat...
co som cital tak ta sigma by nemala byt horsia ako 55-250 is
:-) a to si kde cital ? kukni photozone.de alebo http://www.slrgear.com/reviews/showcat.php/cat/all/page/2/si/(Tested)...porovnaj a skus napisat znova :) 55-250 je omnoho ostrejsia a hlavne ostra v celom rozsahu a aj v rohoch...sigma od 200 straca dych a rohy su strasne....aj horsia je CA...velku plus tej sigmy je macro...ma 1:2 i ked canon ma cca 1:3...ale v com je sigma urcite lepsia je cena...je skoro o polovicu lacnejsia ako canon...ale za 4500 nemozes cakat od teleobjektivu zazraky
ok nehadajme sa ´ Mnoho fotografů se často rozhoduje mezi Canonem EF-S 55-250 IS a Sigmou 70-300 APO DG. Z hlediska obrazové kvality jsou tyto dva objektivy zcela srovnatelné. Jen Sigma (v APO verzi) poskytuje o trošku lepší obraz při dlouhých ohniscích. A také má lepší makro-schopnosti (poměr zvětšení) a dodává se sluneční clonou. Oproti tomu Canon je menší, lehčí a také má o dost rychlejší autofokus a vestavěný stabilizátor. Je tedy na každém člověku, čemu dá u těchto dvou objektivů přednost.´
pokial clovek nema teleobjektiv, este je moznost fotit v reporterskom style v ZOO. Ked som bol v Brne, fotil som napriklad ako ludia zizaju a fotia cicu vo svojom vybehu, snazil som sa uprednostnovat kompozicnu zlozku fotografie, cize zviera cez oko plota alebo kompoziciou viezt oko na hlavny predmet. ZOO aj ked sa nezda, je pomerne tazky motiv prave kvoli ohradam, mnozstvu ludi a pozaliezanym zvieratam. Ked nieje teleobjektiv, dobre je uvazovat nie ako sa vyhnut prekazkam, ale skor ako ich zakomponovat do reportaze. Jed dobre, ked ma ZOO komentovane krmenie, tiez vhodne ako reportaz.
ZOO
Je to Panasonic DMC TZ1 10x zoom 5MPx.
Mám Canon 450D s objektívom 18-55IS. A pítam sa či mám zobrať aj ten kmpakt čo má 10x zoom,či sa to oplatí trepať.
http://www.youtube.com/watch?v=iBDUrp6SQe8
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa