Zaujímalo by ma čo je lepšie z týchto dvoch typov súborov ( RAW a DNG ) aké sú vo všeobecnosti výhody a nevýhody oboch súborov a čo je pre bežný život použiteľnejšie, raw alebo dng? Poprípade dá sa nejak prekonvertovať DNG na RAW? Za všetky príspevky ďakujem...
Do DNG fotí aj Pentax K10D aj K20D a myslím aj K7D. Samozrejme, že nemá 37,5 megapixel, ale aj cenovo je niekde inde oproti Leice.
No 25000€ za telo bez BG a objektívu, celkom slušná cena, ale čo by človek nezaplatil za Leicu. Neviem či by bol dakto ochotní platiť také peniaze za Canon, Nikon alebo Pentax, ale za Leicu sa nájdu taký ľudia čo ochotne zaplatia ;-)
Súhlasím, určite sa nájdu. Ja to však nebudem. Ale aj tak by som celkom rád videl nejakú fotku odfotenú tou Leicou, ktorú bude vlastniť amatérsky fotograf.
Kdo vie, možno, ak to bude ´celebrita´, bude to aj umelecká fotka. A aparát - značka luxusu.
Súhlasím, určite sa nájdu. Ja to však nebudem. Ale aj tak by som celkom rád videl nejakú fotku odfotenú tou Leicou, ktorú bude vlastniť amatérsky fotograf.
Kdo vie, možno, ak to bude ´celebrita´, bude to aj umelecká fotka. A aparát - značka luxusu.
Ak si dakto kúpi ten fotoaparát tak s najväčšou pravdepodobnosťou to nebude amatér. Samotní aparát značka predurčuje na fotenie módy a reklamy. Leica nieje len značka luxusu ale aj najdlhšej tradície a kvality, žiadne Made in China ale podstivé Germany ;-)
cafte...neviete kde mozem mat problem? mam photoshop a po preinstalovani windowsu ked som ho znova nainstaloval mi nechce otvarat CR2 (raw) pri instalacii sa ma nic nepytalo ci ma cosi navyyse instalovat...
cafte...neviete kde mozem mat problem? mam photoshop a po preinstalovani windowsu ked som ho znova nainstaloval mi nechce otvarat CR2 (raw) pri instalacii sa ma nic nepytalo ci ma cosi navyyse instalovat...
Čo takto napísať verziu PS, verziu ACR, typ foťáku....
My to tu máme len tak sami od seba vedieť, že?
Mám Olympus E-520 len pár mesiacov a mašinka pracuje aj v RAW,RAW+JPG a len JPG.Existuje program Olympus Masters,ale neviem či sa v tomto programe dá pracovať s RAW,ešte som to neskúšalalebo s prevodom na DNG.Má s tým niekto skúsenosti?Alebo musím ísť cez ADOBE PHOTOSHOP.Neviem či som to dobre napísal.Poraďte.
canon 50D...photoshop CS3 ani CS4 mi to neotvoril...a predtym to slo... po preinstalovani windowsu a photoshopu uz to neotvori ´IT IS NOT RIGHT KIND OF DOCUMENT´ nechapem predtym to slo bezproblemov
No však písal som, že musíš uviesť verziu Photoshopu a ACR (Adobe Camera Raw). S jednotlivými verziami photoshopu môžeš používať rôzne verzie ACR, resp. môžeš si ich aktualizovať nezávisle od zvyšku photoshopu.
Kompatibilitu jednotlivých verzií ACR s foťákmi nájdeš tu
Ak si dakto kúpi ten fotoaparát tak s najväčšou pravdepodobnosťou to nebude amatér. Samotní aparát značka predurčuje na fotenie módy a reklamy. Leica nieje len značka luxusu ale aj najdlhšej tradície a kvality, žiadne Made in China ale podstivé Germany ;-)
Palino, Leica je mimochodom švajčiarska firma a síce neviem presne, kedy vznikla ale NIKON oslavoval nedávno 92 rokov svojej existencie, pozri si napr.: http://nikonclub.digiarena.zive.cz/historie-nikonu
Snímač je CCD a je to výrobok Kodaku, obrazový procesor je od Fujitsu, od Leicy je teda asi len korpus tela a objektívy (zatiaľ je na výber zo 4 typov). A podľa kratučkej recenzie je na nej ovládanie hlavne cez menu, žiadne klasické knoflíky, čo by teda mne osobne hodne vadilo - http://www.grafika.cz/art/vse/Leica-S2.html
Leica je predovšetkým značka luxusu a preto ju profesionáli veľmi nekupujú, pre tých je určite pomer ceny a výkonu u Leicy neprijateľne nevýhodný. A navyše ide svojou uzavretou cestou a jej systém je ešte oveľa oveľa mizernejší ako tu často pretriasané Pentaxy a Olympusy :-)))
Palino, Leica je mimochodom švajčiarska firma a síce neviem presne, kedy vznikla ale NIKON oslavoval nedávno 92 rokov svojej existencie, pozri si napr.: http://nikonclub.digiarena.zive.cz/historie-nikonu
Snímač je CCD a je to výrobok Kodaku, obrazový procesor je od Fujitsu, od Leicy je teda asi len korpus tela a objektívy (zatiaľ je na výber zo 4 typov). A podľa kratučkej recenzie je na nej ovládanie hlavne cez menu, žiadne klasické knoflíky, čo by teda mne osobne hodne vadilo - http://www.grafika.cz/art/vse/Leica-S2.html
Leica je predovšetkým značka luxusu a preto ju profesionáli veľmi nekupujú, pre tých je určite pomer ceny a výkonu u Leicy neprijateľne nevýhodný. A navyše ide svojou uzavretou cestou a jej systém je ešte oveľa oveľa mizernejší ako tu často pretriasané Pentaxy a Olympusy :-)))
Môže byť švajčiarska firma ale na výrobkoch sa chvália Made in Germany. Čo viem tak veľa profíkov ju používa hlavne na street foto kde M rada nemá moc konkurencie možno ešte tak Ziess Ikon. To že si nerobí vnútornosti sama viem, ale v tomto smere nieje ani Leica sama. Veľa výrobcov používa snímače od iných firiem (Nikon, Hasselblad) ale čo ich robí špičkou je ich optika. Je ale pravda že S2 je určená pre úzku skupinu ľudí a ani sa tím netají. Tá cena za ktorú sa predáva je žiaľ aj cena za jedinečnosť, S2 spojila stredný formát s klasickou DSLR zrkadlovkou a to sa mi na nej páči. Inak Nikon začínal ako výrobca mikroskopov a ďalekohľadov, prvú zrkadlovku spravil až v roku 1946 kým s Leicou sa fotilo už počas prvej svetovej vojny. Neviem si pomôcť ale Leica alebo pred tím Leitz sa mi zdá že je Nemecká. Inak Leica v roku 1925 vyvinula 35mm formát. No pozrel som to na nete tak Leica vznikla v roku 1849 v Nemeckom meste Wetzlar takže je to nemecká firma
RAW vs DNG
My to tu máme len tak sami od seba vedieť, že?
Kompatibilitu jednotlivých verzií ACR s foťákmi nájdeš tu
http://kb2.adobe.com/cps/407/kb407111.html
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa