Ako riešite fotenie ľudí s reflexnými časťami oblečenia? Teraz je moderné pridávať takéto "svietiace" pásiky hádam všade a pri slabšom svetle alebo v noci s použitím blesku to na fotke veľmi kričí. Dá sa to nejako eliminovať?
P.S. mám iba kompakt
Vopred vďaka za rady.
Tamtie reflexné veci smerujú najviac odrazeného svetla naspäť ku zdroju, t.j. nerozptylujú ho všetkými smermi. Takže ak sa použije externý blesk a vhodne sa umiestni, tak väčšina svetla sa bude odrážať naspäť k blesku a nie do foťáku, tak sa tento nechcený efekt utlmí.
Tamtie reflexné veci smerujú najviac odrazeného svetla naspäť ku zdroju, t.j. nerozptylujú ho všetkými smermi. Takže ak sa použije externý blesk a vhodne sa umiestni, tak väčšina svetla sa bude odrážať naspäť k blesku a nie do foťáku, tak sa tento nechcený efekt utlmí.
A potom ešte úprava v počítači. Raz som fotil v tuneli ktorý sa len staval, tam som si pomohol 1000W halogénmi a reflexné pásy na vestách nesvietili. Blesk sa nedal vôbec použiť kvôli vysokej prašnosti, skúsil som to ale nemalo to význam ;-)
Potom má smolu, v tom tuneli som dal zabrať foťáku tam si siahol na okraj svojich možností a to bola zrkadlovka. Myslím že narazil na hranicu možností triedy ktorú používa
Vďaka za info. Myslel som si, že to tak bude. :(
Ešte jedna otázka. Duroslav, keby sa použila zrkadlovka so systémovým bleskom, ktorý by nemieril priamo na fotený objekt, mohol by byť umiestnený priamo na foťáku, alebo radšej niekde bokom a odpaľovať ho na diaľku? Ale asi to bude treba vždy odskúšať a prispôsobiť sa daným podmienkam.
kedze fotim nehody pre mietnu tlac a rozne taketo ´neprijemnosti´ tak jednoznacne mozem povedat, ze karol to vystihol presne. Na blesk treba zbudnut a su len dve moznosti: cvaknut to zo stativu alebo betovat kvalitu a ist na maximum ISO, idealne je mat jeden objektiv s extremneou svetelnostou a lepsiu zrkadlovku, ale kedze pises ze mas kompkat tak fotky Ti vyjdu len take, ze skor ide o ich existenciu ako o aspon aku taku kvalitu, bohuzial bez solidnej vybavy sa toto pekne nafotit neda, clovek mozet byt akykolvek fotograf - a toto je jedn z pripadov kedy aj technika robi fotografa a foti sa to skutocne velmi zle
Fotografovanie reflexných materiálov
Ešte jedna otázka. Duroslav, keby sa použila zrkadlovka so systémovým bleskom, ktorý by nemieril priamo na fotený objekt, mohol by byť umiestnený priamo na foťáku, alebo radšej niekde bokom a odpaľovať ho na diaľku? Ale asi to bude treba vždy odskúšať a prispôsobiť sa daným podmienkam.
1-nepoužívaj kompakt
2-používaj , ale nefoť reflexný material
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie