Ahojte, mam macbook a chcem sa spytat ako alebo cez aky soft by som mohol spravit ked mam 100 fotiek a na vsetky chcem dat watermark , tak ako by sa to dalo spravit?
no v nadpise vidim ´Aperture 2´. Ak to pouzivas, staci si vybrat album (alebo viac fotografii), kliknut File/Exportt/Versions. Ked ti vybehne dialogove okno - tak tam kde si vyberas typ (jpg. tiff ...) je posledna moznost ´User define´. No a ked si kliknes na to, otvori sa ti okno s nastaveniami a v spodenej casti si mozes dat watermark. Tak som robil aj toto napr.: http://gallery.me.com/jmikulovsky#100143&bgcolor=black&view=grid
doostrenie pri exporte? Nechapen. Ved na upravu fotografii v Aperture su moznosti. Preco by sa to malo robit davkovo pri exporte. Ved kazda foto je ina.
doostrenie pri exporte? Nechapen. Ved na upravu fotografii v Aperture su moznosti. Preco by sa to malo robit davkovo pri exporte. Ved kazda foto je ina.
doostrenie sa musi robit az po zmenseni. V ramci nastrojov to sice mozes doostrit, ale vplyv na zmenseny vysledok to nema. Lightroom ma na to moznosti doostrit pri exporte pre vystup na obrazovku, leskly papier a matny papier. A este aj uroven.
aha, tak som o nieco mudrejsi. LR som nikdy nepouzil. Stale robim v aperture. S tym doostrenim je to pravda, pri exporte (zmenseni) je to menej ostrejsie.
ano, aperture 2 budem pozuivat vecinou na watermark ... super ide mi to len musim spravit vačši ten watermark :D a dakujem za navod. inak dobry graficky soft do Macu je Pixelmator, je to velmy dobra nahrada photoshopu.... toto je moj obrazok v prvy den použivania.
ten pixelmator som vobec nepoznal. Photoshop to zrovna nieje, ale za tie peniaze spravi asi vsetko co treba pre bezneho uzivatela a je dost svizny ako ho skusam. Mam dojem, ze je lepsi ako Photoshop Elements
ten pixelmator som vobec nepoznal. Photoshop to zrovna nieje, ale za tie peniaze spravi asi vsetko co treba pre bezneho uzivatela a je dost svizny ako ho skusam. Mam dojem, ze je lepsi ako Photoshop Elements
no hej za tie peniaze je to fakt super, myslim ze mi to nahradza pekne photoshop....zatial som stym velmy spokojny, je to aj dobre prepracovane ci uz graficky alebo vykonom.ak poznate uzivatelia mac-ov tak mi napiste cez spravu neake uzitocne programy....dakujem
ja, som MAC user. Kedze sa snazim robit veci bez kradnutia softu, tak na spracovanie foto pouzivam Aperture 2 (stoji okolo 200Eur, a nie je problem s tym aj tlacit foto ),na dalsiu pracu k vektorom inkscape, na sadzbu skusam scribus, gimp mam - ale k zatial mi bitmapove editory nejak nesedia (preto sa branim aj PS), ja som bol vychoavny vektorovo (Corel draw). Zacinam sa grafike a foteniu venovat troska viac - mozno si neskor aj nieco lepsie kupim ...
ja, som MAC user. Kedze sa snazim robit veci bez kradnutia softu, tak na spracovanie foto pouzivam Aperture 2 (stoji okolo 200Eur, a nie je problem s tym aj tlacit foto ),na dalsiu pracu k vektorom inkscape, na sadzbu skusam scribus, gimp mam - ale k zatial mi bitmapove editory nejak nesedia (preto sa branim aj PS), ja som bol vychoavny vektorovo (Corel draw). Zacinam sa grafike a foteniu venovat troska viac - mozno si neskor aj nieco lepsie kupim ...
u aperture okrem spominanej slabiny sa bojim hlavne toho, ze druhy mac uz asi kupovat nebudem a nechcem byt odkazany na jeden pocitac. Tento sa pokazi alebo moralne zostarne a potom co urobim s Aperture? Osobne si myslim, ze je lepsie ked su v baleni oba instalatory.
narazas na problem ze obrazky su ´nejak´ zabalene v aperture, a nie su viditelne na disku?. Takze je problem k nim pristupovat s PS, ci GIMP-u? To uz je len problem ako si zorganizujes subory. Totiz originaly (RAW,JPG) mozes mat hoci aj na externom HDD (v strukture ako len chces) a aperture k tomu bude bez problemov pristupovat bez toho aby si to kopiroval napr. na HDD. No a ked MAC zostarne, kludne sa ten HDD pripoji k inemu PC napr. aj s PS a mozes pracovat. (dufam ze som dobre pochopil problem, ak nie tak sa ospravedlnujem)
aperture je vyborny katalogizer, to mas pravdu. Ale myslel som to tak, ze Aperture je jednoplatformovy. Ked raz prejdem spat na PC, nebude mi na nic. Taky Lightroom nainstalujes aj tam. Alebo si kupim notebook a tam aperture nedam. A to co ty hovoris, ze HDD pripojis k novemu pocitacu je pravda, ale cela tvoja kniznica je minulostou lebo existuje len v databaze programu. (albumy, klucove slova, hodnotenie...) Pokial mienis pri macu ostat tak nieje problem. Pouzivam Captrue NX 2 aj ked je tazkoapadny,ale neexistuje tam kniznica, vsetko je v jednotlivych rawoch.
aperture je vyborny katalogizer, to mas pravdu. Ale myslel som to tak, ze Aperture je jednoplatformovy. Ked raz prejdem spat na PC, nebude mi na nic. Taky Lightroom nainstalujes aj tam. Alebo si kupim notebook a tam aperture nedam. A to co ty hovoris, ze HDD pripojis k novemu pocitacu je pravda, ale cela tvoja kniznica je minulostou lebo existuje len v databaze programu. (albumy, klucove slova, hodnotenie...) Pokial mienis pri macu ostat tak nieje problem. Pouzivam Captrue NX 2 aj ked je tazkoapadny,ale neexistuje tam kniznica, vsetko je v jednotlivych rawoch.
ja som skusil hadam uz vsetko od Windows, cez Linux, FreeBSD. Skoncil som na mac-ku a som spokojny. S tym ze Aperture je jednoplatformove to je pravda, ale zatial mi to vyhovuje. Na Apple sa chystam ostat uz nastalo. O Capture NX2 som aj ja rozmyslal, este mozno poskusam. Dik sa typ.
zdravim vas praielia :)..mam aperture, ale neivem v nom poriadne robit...ale ako vidim je to podomne ako Adobe lightroom..ale neico aj z photoshopu tam je....
srdecna vdaka ;)
Precitaj po sebe, co si napisal, usporiadaj si myslienky a spytaj sa co chces vediet. Ked v nom nevies poriadne robit, stiahni si z netu navod alebo podcasty do iTunes - tie ti ukazu ako zakladne, tak aj pokrocile funkcie. Pouzi google resp. vyhladavanie podcastov cez iTunes (tip: krajinu daj US). Potom klad priamejsie otazky. Inak program je to vynikajuci.
neviem či si ma pochopil....tak teraz vážne...prečítaj po sebe čo si napísal....lebo ja som len narážal na to, že po tej otázke/neotázke ozaj nemáš za čo ďakovať...však čítaj :))
Aperture 2 ako na hromadny watermark (MAC users)
srdecna vdaka ;)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa