Zdravím. Nedávno som sa vrátil z dovolenky a okrem mojich umeleckých pokusov som cvakal obyčajné cvaky mojich príbuzných. No niektoré foto, ktoré vo foťáku vyzerali v pohode, po vyvolaní boli úplne tmavé - hlavne postavy... tak som pár kusov (tých zlých) dal vyvolať ešte raz v ďalšom fotolabe a tam mi povedali, že ich museli trochu upraviť lebo tam bolo veľa červenej... Bol som z toho trochu zaskočený kedže na displeji vo foťáku ako aj v PC tie fotky boli normálne. Čítal som o kalibrácií monitoru a podobných záležitostiach na dosiahnutie skutočných a verných farieb, ale ak aj na mojom monitore budú farby skutočné, kto mi zaručí, že aj nejaký fotolab mi vyvolá fotku s takýmito farbami ? Prikladám aj foto - je to len obyčajný cvak do rodinného albumu. Na displeji foťáku a v mojom PC je odfotená postava rozoznateľná a viditeľná ale po vyvolaní snímku fakt bola brutálne tmavá... fotil som to Canonom 450D.
Za vaše rady, pripomienky a vysvetlenia vám vopored ďakujem.
PS: Najprv som hľadal podobné vlákno, ale nenašiel som, tak som ho založil. Dúfam, že som hľadal správne :O).
...to nie je skepticizmus, to je fakt. To mozem povedat ako byvaly vysokoskolsky aisitent s praxou 5 rokov. Esteze zostava ta rodina... Pri troske stastia sa dieta moze narodit do intelektualne vyzivneho prostredia, ak sa narodi do cigaretoveho dymu a alkoholovych vyparov, v skole by som zachranu nevidel. Potom uz len sila osobnosti.
Ale to sme teda od cervenej vo fotke doooost odbocili :-)
Ale ked uz som pri tom, okrem fotografie, by som zaviedol aj sexualnu vychovu. Tiez ovela viac ludi sulozi, ako spieva :-)
Odbočili sme. A zjavne zdieľame spoločnú skepsu. Ja som učenie na VŠ po 3 rokoch vzdal. Nenadchli ma ani študenti ani platové podmienky. Ale to bolo už dávno, takže teraz to bude masaker. Úprimnú sústrasť...
Odbočili sme. A zjavne zdieľame spoločnú skepsu. Ja som učenie na VŠ po 3 rokoch vzdal. Nenadchli ma ani študenti ani platové podmienky. Ale to bolo už dávno, takže teraz to bude masaker. Úprimnú sústrasť...
V kazdom rocniku sa najdu 2-3 ludia, kvoli ktorym sa to oplati.
Možno mi zase vy.ičuješ ako vždy ale dovolím si ťa spýtať, že ako si zosvetlil tú postavu s troma kliknutiami v PS, samozrejme keď je to tvoje priemyselné know-how tak neočakávam pomoc, ale keby si bol taký ochotný tak vopred veľmi pekne ďakujem.
Možno mi zase vy.ičuješ ako vždy ale dovolím si ťa spýtať, že ako si zosvetlil tú postavu s troma kliknutiami v PS, samozrejme keď je to tvoje priemyselné know-how tak neočakávam pomoc, ale keby si bol taký ochotný tak vopred veľmi pekne ďakujem.
Ty si asi iné ani nezaslúžiš než aby ti javelin vyoné :-)
Skús si prečítať pozorne celú diskusiu a zistíš že javelin nikde nespomínal, že by to robil v PS. A keď si ju prečítaš ešte pozornejšie, tak aj prídeš na to ako to robil :-)
No vidíš, aký si šikovný :-) Robil to pomocou U-pointov. Tie v PS štandardne nie sú, pokiaľ si samozrejme nenainštaluješ Vivezu od Nik Software.
A som rád že som ťa nesklamal :-)
ako pozeram, tak pozeram, ja tam tu cervenu nevidim. Dokonca po spriemerovani farieb v PS (blur average) sa zmeni na priblizne neutralnu sivu. Takze expozicia sceny prebehla dobre, akurat pre ucely tlace by bolo dobre toho pana trochu zosvetlit. Ked taztel opisuje nejaku priserne tmavu fotku, zrejme ju sprzlini v tom prvom minilabe a zbytocne je mu davat lekcie fotografovanie. Jedna sa mu zrejme o fatalnu chybu, nie o to, ci je ten pan na plazi opalenejsi viac alebo menej
1.klik...color kontrol point
2.klik...presunul som bod na najtmavšie miesto tváre
3.klik...posunul som bežec ´brightness´ mierne do predu
mohol som ťahať ešte za farbu a kontrast , no ako ukážka mi to pripadalo zbytočné..............
vyrovnať horizont , trocha to zrezať , dotiahnuť modrú....a mohla byť dobrá aj do albumu..:)))
No pátram v pamäti , tebe že som vyvagínoval.....??? a pamäť mam výbornú...si pamätám aj rozprávky ...napríklad čin,čin.....tu viem z 2/3 naspamäť..:)))
No pátram v pamäti , tebe že som vyvagínoval.....??? a pamäť mam výbornú...si pamätám aj rozprávky ...napríklad čin,čin.....tu viem z 2/3 naspamäť..:)))
tak pre teba som už bol k.k.t so zrkadlovkou, ovča, lama, debil, na rýchlo ma napadajú tieto prívlastky....
Zatial sa ti hlboko ospravedlňujem, nenašiel som to ešte, zdá sa mi že to bolo tam kde som riešil buffer a zápis a CF karty, tam to tuším odznelo že debil (alebo k.k.t) so zrkadlovkou. Ale nie som ani teraz na 100% že či si bol ty alebo p. duroslav. Aj za to sa ospravedlnujem ked to nájdem na betón, dám link...
Zatial sa ti hlboko ospravedlňujem, nenašiel som to ešte, zdá sa mi že to bolo tam kde som riešil buffer a zápis a CF karty, tam to tuším odznelo že debil (alebo k.k.t) so zrkadlovkou. Ale nie som ani teraz na 100% že či si bol ty alebo p. duroslav. Aj za to sa ospravedlnujem ked to nájdem na betón, dám link...
nemáš sa za čo, sme vo virtuálnom svete a ja môžem byť desaťročný chlapec,alebo šesťdesiatročná pani, no budem velmi prekvapkaný, ak som použil slovo k....:)))))
Mám za to aby sme to neriešili.....
Prevládajúca červená farba...
Ale to sme teda od cervenej vo fotke doooost odbocili :-)
Ale ked uz som pri tom, okrem fotografie, by som zaviedol aj sexualnu vychovu. Tiez ovela viac ludi sulozi, ako spieva :-)
Skús si prečítať pozorne celú diskusiu a zistíš že javelin nikde nespomínal, že by to robil v PS. A keď si ju prečítaš ešte pozornejšie, tak aj prídeš na to ako to robil :-)
Mimochodom reakciou si opäť nesklamal. Dúfam, že neumrem bez toho aby som sa dozvedel, prečo ti tak strašne štípem oči :/
A som rád že som ťa nesklamal :-)
2.klik...presunul som bod na najtmavšie miesto tváre
3.klik...posunul som bežec ´brightness´ mierne do predu
mohol som ťahať ešte za farbu a kontrast , no ako ukážka mi to pripadalo zbytočné..............
vyrovnať horizont , trocha to zrezať , dotiahnuť modrú....a mohla byť dobrá aj do albumu..:)))
Mám za to aby sme to neriešili.....
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa