Fórum » O FOTOGRAFOVANÍ

Prevládajúca červená farba...

mirec183
mirec183 2009-09-10 16:06:24+02
Zdravím. Nedávno som sa vrátil z dovolenky a okrem mojich umeleckých pokusov som cvakal obyčajné cvaky mojich príbuzných. No niektoré foto, ktoré vo foťáku vyzerali v pohode, po vyvolaní boli úplne tmavé - hlavne postavy... tak som pár kusov (tých zlých) dal vyvolať ešte raz v ďalšom fotolabe a tam mi povedali, že ich museli trochu upraviť lebo tam bolo veľa červenej... Bol som z toho trochu zaskočený kedže na displeji vo foťáku ako aj v PC tie fotky boli normálne. Čítal som o kalibrácií monitoru a podobných záležitostiach na dosiahnutie skutočných a verných farieb, ale ak aj na mojom monitore budú farby skutočné, kto mi zaručí, že aj nejaký fotolab mi vyvolá fotku s takýmito farbami ? Prikladám aj foto - je to len obyčajný cvak do rodinného albumu. Na displeji foťáku a v mojom PC je odfotená postava rozoznateľná a viditeľná ale po vyvolaní snímku fakt bola brutálne tmavá... fotil som to Canonom 450D. Za vaše rady, pripomienky a vysvetlenia vám vopored ďakujem. PS: Najprv som hľadal podobné vlákno, ale nenašiel som, tak som ho založil. Dúfam, že som hľadal správne :O).

duroslav
2009-09-14 00:21:57+02
príspevok od: conan7
Zatial sa ti hlboko ospravedlňujem, nenašiel som to ešte, zdá sa mi že to bolo tam kde som riešil buffer a zápis a CF karty, tam to tuším odznelo že debil (alebo k.k.t) so zrkadlovkou. Ale nie som ani teraz na 100% že či si bol ty alebo p. duroslav. Aj za to sa ospravedlnujem ked to nájdem na betón, dám link...
Ja som to slovo začínajúce na ´k´ minimálne na tomto portáli nepoužil ani jeden jediný raz, tak už prosím ťa prestaň zo seba robiť trpiteľa ktorému tu každý nadáva :-)

javelin
2009-09-14 00:38:05+02
pohoda , stat sa môže,...... niečo ta celý deň serie...prideš sa sem skludniť....padne slovo , dve a .....a je to tam...:))))

javelin
2009-09-14 00:39:09+02
príspevok od: javelin
pohoda , stat sa môže,...... niečo ta celý deň serie...prideš sa sem skludniť....padne slovo , dve a .....a je to tam...:))))
myslelsom seba samozrejme....

conan7
2009-09-14 01:14:07+02
určite každý nie.(celý portál ešte nie je len a len o tebe)

duroslav
2009-09-14 07:26:56+02
Ja týmto trpím minimálne celý posledný mesiac, lebo sa mi dokončuje nový byt a chodím tam ich tam kontrolovať deň čo deň a keď som na stavbe, tak ono predmetné slovo je asi každé piate až desiate :-)))

keko
2009-09-18 02:01:39+02
Po tejto diskusii konecne viem, ako mal ten printerista v minilabe urobit prvu fotku. Tak daj druhu, mozno koncom roku bude hotova cela dovolenka....

mirec183
2009-09-18 11:05:28+02
príspevok od: keko
Po tejto diskusii konecne viem, ako mal ten printerista v minilabe urobit prvu fotku. Tak daj druhu, mozno koncom roku bude hotova cela dovolenka....
ja konecne viem, ako mam nabuduce fotit :)))

keko
2009-09-18 15:06:01+02
príspevok od: mirec183
ja konecne viem, ako mam nabuduce fotit :)))
Sorry, ale toto vobec nebolo na teba. Fot si ako chces a ked mas problem, ze ti niekto zle urobi fotografie, tak sa obrat na neho, nech ma spe(a)tnu vazbu a nech vysvetli, kde je problem. Mozno ten problem vobec nie je na tvojej strane...

Strana 3 z 3

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()