Zdravím. Nedávno som sa vrátil z dovolenky a okrem mojich umeleckých pokusov som cvakal obyčajné cvaky mojich príbuzných. No niektoré foto, ktoré vo foťáku vyzerali v pohode, po vyvolaní boli úplne tmavé - hlavne postavy... tak som pár kusov (tých zlých) dal vyvolať ešte raz v ďalšom fotolabe a tam mi povedali, že ich museli trochu upraviť lebo tam bolo veľa červenej... Bol som z toho trochu zaskočený kedže na displeji vo foťáku ako aj v PC tie fotky boli normálne. Čítal som o kalibrácií monitoru a podobných záležitostiach na dosiahnutie skutočných a verných farieb, ale ak aj na mojom monitore budú farby skutočné, kto mi zaručí, že aj nejaký fotolab mi vyvolá fotku s takýmito farbami ? Prikladám aj foto - je to len obyčajný cvak do rodinného albumu. Na displeji foťáku a v mojom PC je odfotená postava rozoznateľná a viditeľná ale po vyvolaní snímku fakt bola brutálne tmavá... fotil som to Canonom 450D.
Za vaše rady, pripomienky a vysvetlenia vám vopored ďakujem.
PS: Najprv som hľadal podobné vlákno, ale nenašiel som, tak som ho založil. Dúfam, že som hľadal správne :O).
Zatial sa ti hlboko ospravedlňujem, nenašiel som to ešte, zdá sa mi že to bolo tam kde som riešil buffer a zápis a CF karty, tam to tuším odznelo že debil (alebo k.k.t) so zrkadlovkou. Ale nie som ani teraz na 100% že či si bol ty alebo p. duroslav. Aj za to sa ospravedlnujem ked to nájdem na betón, dám link...
Ja som to slovo začínajúce na ´k´ minimálne na tomto portáli nepoužil ani jeden jediný raz, tak už prosím ťa prestaň zo seba robiť trpiteľa ktorému tu každý nadáva :-)
pohoda , stat sa môže,...... niečo ta celý deň serie...prideš sa sem skludniť....padne slovo , dve a .....a je to tam...:))))
Ja týmto trpím minimálne celý posledný mesiac, lebo sa mi dokončuje nový byt a chodím tam ich tam kontrolovať deň čo deň a keď som na stavbe, tak ono predmetné slovo je asi každé piate až desiate :-)))
Sorry, ale toto vobec nebolo na teba. Fot si ako chces a ked mas problem, ze ti niekto zle urobi fotografie, tak sa obrat na neho, nech ma spe(a)tnu vazbu a nech vysvetli, kde je problem. Mozno ten problem vobec nie je na tvojej strane...
Prevládajúca červená farba...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa