Dobry den,
mam v plane kupit softbox na syst.blesk, mam jeden vyhliadnuty, chcem sa spytat ci tu ma niekto skusenosti s nim a podobne. Fotim prevazne v exterieri.
A ako to riesit s odpalovanim? Cital som rozne clanky o infra odpalovacoch, len to by ma zaujimalo ci v tom pripade odpalim blesk aj ked nebude mat priamy kontakt s bleskom, (napr soft s bleskom otocene oproti mne, za modelkou)
Samozrejme naj je radiove, ale financie ma tlacia.
Pridavam link:
http://www.fotovideoshop.sk/shop/action/productdetail/oc/2856.xhtml
Ak myslíš tie videá na youtube,tak tie som videl aj ja,ale toto by malo byť celé DVDčko.Čítal som,že si bol na tej výstave,oplatí sa ? Pôjdem asi v sobotu,mám voľný deň doma :)
Interny ani systemovy blesk v rezime master na fotkach v podstate nieje vidiet. Ak neratam nejaku malu bodecku ako odraz v oku alebo na inom vysoko lesklom predmete co vies z peciatkov v PS odstranit za 2s. Nevidim v tom ziadny problem. Skus a uvidis.
k tomu One Light Workshopu...nie sme na warezfore, staci ked zadate do google Onelight Workshop spolu s menom jedneho serveru, vseobecne znameho a hend druhy link...nic tazke a zlozite...
Ak myslíš tie videá na youtube,tak tie som videl aj ja,ale toto by malo byť celé DVDčko.Čítal som,že si bol na tej výstave,oplatí sa ? Pôjdem asi v sobotu,mám voľný deň doma :)
Ja som si to video ´kupil´ v pondelok na rapideshare. :-)
Vystava je pekna ale fotiek by mohlo byt 10x tolko. Lepsie ist cez tyzden kedy tam mas kopec dievcat ktore potom mozes pri kavicke obdivovat. :-)
Interny ani systemovy blesk v rezime master na fotkach v podstate nieje vidiet. Ak neratam nejaku malu bodecku ako odraz v oku alebo na inom vysoko lesklom predmete co vies z peciatkov v PS odstranit za 2s. Nevidim v tom ziadny problem. Skus a uvidis.
ok, nerozumieme sa..
ja chcem aby blieskal len externý blesk, ktorý odpáli interný. Chcem, aby interný vydal tak málo svetla aby neosvetlil fotku z predu.. ale aby zase dokázal odpáliť externý.
Nikon vyraba taky IR kryt na vstavany blesk. Dodava ho napr. k setu makrobleskov. Zasunie sa do kolajniciek pre blesk a prekryje vybojku, prepusti potom len IR. Podobne to riesi aj Metz, k MS-1 dodava taky stipec na blesk s rovnakou funkciou.
Skoda v piatok som na svadbe. Dal by som si tam s tebou jedno Caffe Late. :-)
Si hovoril,že pôjdeš aj na tie ďaľšie série,takže to nie je vylúčené,ja tiež plánujem a budúci týždeň budem mať voľnejší,tento som montoval obývačku :)
Si hovoril,že pôjdeš aj na tie ďaľšie série,takže to nie je vylúčené,ja tiež plánujem a budúci týždeň budem mať voľnejší,tento som montoval obývačku :)
Chlapi vy ste tu hotovi kutilovia. Jeden robi kupelnu, druhy obyvacku...
Jo urcite pojdem aj na tie dalsie kuknut a potom aj fotoslovakiu.
Nikon vyraba taky IR kryt na vstavany blesk. Dodava ho napr. k setu makrobleskov. Zasunie sa do kolajniciek pre blesk a prekryje vybojku, prepusti potom len IR. Podobne to riesi aj Metz, k MS-1 dodava taky stipec na blesk s rovnakou funkciou.
Nazdar Karol,vidím,že si už vstal,neviem,či je to zrovna tvoja parketa,ale chcel by som sa opýtať trochu offtopic,ale hádam to nevadí,je tu taká voľná debata.Ide mi o flashmetre....neviem,či Seconic napr.L358 alebo Gossen digipro F.Či je tam nejaký zásadný rozdiel čo do kvality značiek.
dikes
Ano, to som našiel od nikonu.. len sa mi to zdá byť dosť drahá záležitosť na tanú malú vec.
Ten Metz sa dá kúpiť aj samostatne?
No momentálne to nepotrebujem nanič. Ale tak chcem experimentovať. Asi na portréty, nech mi blieska len z boku..
Pokial budes pouzivat softbox alebo dazdnik tak ti to moze byt sumafuk. Ine by bolo keby si chcel kominom alebo vostinami nasvetlit len cast tvare v uplnej tme napriklad. Toto si budem moct dufam vyskusat dalsi tyzden.
Pokial budes pouzivat softbox alebo dazdnik tak ti to moze byt sumafuk. Ine by bolo keby si chcel kominom alebo vostinami nasvetlit len cast tvare v uplnej tme napriklad. Toto si budem moct dufam vyskusat dalsi tyzden.
No to znie zaujmave nasvietiť len časť tváre v uplnej tme.. to by som skúsil aj ja.. ..
No len práve pozerám, že ten IR filter od Cookin je dva krát tak drahý ako ten IR srandošák do sánok od nikonu.. Čo sa potom oplatí asi viac kúpiť.
Skúsim ešte pogoogliť na nete a pozrieť ten štipec.
Softbox na systemovy blesk
Vystava je pekna ale fotiek by mohlo byt 10x tolko. Lepsie ist cez tyzden kedy tam mas kopec dievcat ktore potom mozes pri kavicke obdivovat. :-)
No tak potom pôjdem v piatok ,robím do 12.00 hod.,za 20min som v Blave.
ja chcem aby blieskal len externý blesk, ktorý odpáli interný. Chcem, aby interný vydal tak málo svetla aby neosvetlil fotku z predu.. ale aby zase dokázal odpáliť externý.
Vieš čo mám namysli?
Jo urcite pojdem aj na tie dalsie kuknut a potom aj fotoslovakiu.
dikes
Ten Metz sa dá kúpiť aj samostatne?
Chlapi idem na obed,dobrú chuť.
A ako by sa to dalo potom uchitiť?
Skúsim ešte pogoogliť na nete a pozrieť ten štipec.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa