Fórum » O FOTOGRAFOVANÍ

Softbox na systemovy blesk

ado123
ado123 2009-09-25 16:41:08+02
Dobry den, mam v plane kupit softbox na syst.blesk, mam jeden vyhliadnuty, chcem sa spytat ci tu ma niekto skusenosti s nim a podobne. Fotim prevazne v exterieri. A ako to riesit s odpalovanim? Cital som rozne clanky o infra odpalovacoch, len to by ma zaujimalo ci v tom pripade odpalim blesk aj ked nebude mat priamy kontakt s bleskom, (napr soft s bleskom otocene oproti mne, za modelkou) Samozrejme naj je radiove, ale financie ma tlacia. Pridavam link: http://www.fotovideoshop.sk/shop/action/productdetail/oc/2856.xhtml

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2009-10-01 12:11:40+02
Jednickou na trhu je Sekonic, staci aj najlacnejsi model flashmetru, tie drahsie maju spotmeter a LCD v okulary, to na meranie bleskov nepotrebujes. Velmi ziadane su Minoltacke flashmetre, ale idu za dost vysoke ceny a zaujem je preveliky, pouzivaju ich napr. aj filmari.
L-358 je uz velmi slusny model a mozem ho odporucit.

IceDive1
2009-10-01 12:12:16+02
Existuje tak rameno ohybne co sa prichytava do saniek na blesk. POuziva sa to v makro fotogeafii. Ale aj tak si myslim ze riesis ftakovinu teraz. Fotil si uz s CLS?

maRmaRko
2009-10-01 12:14:32+02
príspevok od: IceDive1
Existuje tak rameno ohybne co sa prichytava do saniek na blesk. POuziva sa to v makro fotogeafii. Ale aj tak si myslim ze riesis ftakovinu teraz. Fotil si uz s CLS?
NIe:( prečo?

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2009-10-01 12:14:42+02
Ten filter stoji cca 30€ ak stoji original Nikon polovicu, tak potom nieje co riesit.

IceDive1
2009-10-01 12:18:23+02
príspevok od: maRmaRko
NIe:( prečo?
Lebo ako hovorim hladas problem tam kde nie. Treba to otestovat pred tym. Guru strobistu McNallyho som nevidel na ziadnom videu behat s IR filtrom.

maRmaRko
2009-10-01 12:53:30+02
príspevok od: Karol Srnec
Netusim. Ale mozno by fungovali aj IR filter, napr. Cokin A007.
na ephoto shope stojí cca 14€

IceDive1
2009-10-01 19:06:58+02
Chceli ste portretik tak tu ho-ma mate. :-)
Lastolite 60 na ksicht a na dalsich 2 bleskoch su cerstvo vystrihnute folie z nejakych umelych obalov na papiere.
Pri takejto foto je prave vyhoda smeroveho svetla softboxu oproti dazdniku.

Ultra TXF
2009-10-01 20:21:08+02
Strašný fešáčisko si ty :).Tiež idem do toho Lastolite softboxu,60x60 je slušná plocha.

IceDive1
2009-10-01 20:45:44+02
príspevok od: Ultra TXF
Strašný fešáčisko si ty :).Tiež idem do toho Lastolite softboxu,60x60 je slušná plocha.
No jo fotim sa tu ako narcis. :-) Ale tak co budete len baby ocumovat. Lastolite Ezybox 60 je vazne slusny. Zajtra mu dam zabrat tak v sobotu vecer mozte cakat novy matros v podobe fotiek.

winky
2009-10-02 00:23:37+02
No jo fotim sa tu ako narcis. :-) Ale tak co budete len baby ocumovat. Lastolite Ezybox 60 je vazne slusny. Zajtra mu dam zabrat tak v sobotu vecer mozte cakat novy matros v podobe fotiek.
tesime sa, a mna osobne by zaujimalo ako sa chova ten lastolite 60X60 na fotografiach inych ako portretnych, to znamena nejake odpasa hore alebo popripade cela postava.. diki moc..

Pixxel
2009-10-02 06:49:06+02
Mam Sekonic L-358 doma. Ma aj tzv ´radio triggering mode´, da sa do neho kupit radiovy modul RT-32. Jediny problem je, ze mal by si si kupit hned EU verziu L-358, aby si mohol pouzivat EU radiovy modul. V opacnom pripade tak ako aj, budes odkazany na US/FCC frekvencie ...
Preto chcem tuto US verziu chcem pustit do predaja ... ale niekto, kto neplanuje dokupovat radiovy modul, tomu to moze byt ´ šum-a-fuk´.

peped90
2009-10-02 11:02:28+02
ved IceDive1 pise, ze to musis nastavit v menu fotaku. Vojdes do menu nastavenia blesku, nastavis ho na Commander mode a ked sa ti otvori dalsie okno, tak zadas -- na blesk fotaku a TTL na externy napr SB600 (su tam 3 riadky). zosuladis kanal, zapnes na SB600 prijem TTL a tym padom ti bude blesk fotaku vysielat len predzablesk a ´bliskat´ bude SB600. dufam, ze sa to da ako tak pochopit... musis skusat.

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2009-10-02 11:18:36+02
príspevok od: peped90
ved IceDive1 pise, ze to musis nastavit v menu fotaku. Vojdes do menu nastavenia blesku, nastavis ho na Commander mode a ked sa ti otvori dalsie okno, tak zadas -- na blesk fotaku a TTL na externy napr SB600 (su tam 3 riadky). zosuladis kanal, zapnes na SB600 prijem TTL a tym padom ti bude blesk fotaku vysielat len predzablesk a ´bliskat´ bude SB600. dufam, ze sa to da ako tak pochopit... musis skusat.
Vstvany blesk je na fotografii vidiet, aj ked je nastaveny ako vypnuty. Nema vplyv na expoziciu, ale vidno ho na lesklych predmetoch, kde je vidiet jeho maly zablesk potrebny pre cinnost CLS systemu. Pri beznom fotografovani to nevadi, ale v pripade makra, ci skor produktovej fotografie, to moze byt na obtiaz.

maRmaRko
2009-10-02 18:19:44+02
príspevok od: peped90
Ok dakujem za radu.. Asi som to ja teda nepochopil.
Jo teraz to celkom fajn.. oskúšam, dám vedieť

IceDive1
2009-10-03 14:23:17+02
Slubil som nejaky svadobny portretik so softboxom Lastolit Ezybox 60, tak tu je.

winky
2009-10-03 18:07:44+02
Slubil som nejaky svadobny portretik so softboxom Lastolit Ezybox 60, tak tu je.
pekne, velmi pekna fotka... tien je velmi pekny, very soft. Nemas nieco kde je cela postava alebo aspon odpasa hore, ze aky rozptyl ma to svetlo?

IceDive1
2009-10-03 18:52:09+02
príspevok od: winky
pekne, velmi pekna fotka... tien je velmi pekny, very soft. Nemas nieco kde je cela postava alebo aspon odpasa hore, ze aky rozptyl ma to svetlo?
Da sa aj cela postava odfotit ale tiene budu uz tvrdsie kedze musis dat softbox dalej. Asi by som potom pouzil uz vacsi dazdnik. Na fotky do polky tela sa daju ocakavat ale vyborne vysledky.

winky
2009-10-03 19:13:20+02
Da sa aj cela postava odfotit ale tiene budu uz tvrdsie kedze musis dat softbox dalej. Asi by som potom pouzil uz vacsi dazdnik. Na fotky do polky tela sa daju ocakavat ale vyborne vysledky.
jasne. v Akej vzdialenosti mohol byt softbox od ludi pri tejto druhej fotke. Output je nadherny! Velmi kvalitna foto. paci sa mi taky ten sedo modro neviem aky nadych... A dakujem za velmi rychlu reakciu!

IceDive1
2009-10-03 19:18:52+02
príspevok od: winky
jasne. v Akej vzdialenosti mohol byt softbox od ludi pri tejto druhej fotke. Output je nadherny! Velmi kvalitna foto. paci sa mi taky ten sedo modro neviem aky nadych... A dakujem za velmi rychlu reakciu!
No vidis kamosovi sa prave tento look nepaci. :-))
Vzdialenost bola do 2 metrov. Samozrejme ked sa da treba to mat co najblizsie ale pri takomto foteni nieje casu

Daniel.U
2009-10-03 19:20:00+02
keby tam ten softbox nebol, tak svetelne by ta fotka bola o nicom. Plocha. Robi to vela ked to stihas premiestnovat. Odpalil si cez master sb900 alebo radiom?

Strana 15 z 18

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()