Fórum » O FOTOGRAFOVANÍ

prva SVADBA

momasko
2009-09-28 11:55:31+02
Zdravicko ludkovia. Rad by som sa nieco spytal. Dostal som ponuku fotit svadbu,teda viac menej som nemal sancu odmietnut. Fotit budem kamaratovu svadbu ktory nepotrebuje neviem ako uzasne fotky. Tak som suhlasil ze mu ju nafotim ale ja som taky ze mu ju nechcem pokazit tak sa trosku pripravujem a chcem poziadat o nejake rady... mam prpravenu techniku: Nikon D60 2x blesk SB-900 skla: 50mm f1,4 setak 18-55mm a sigmu 70-300 viete mi poradit pokial ide o techniku ci este nieco treba a pripadne nejake rady? dakujem vsetkym kto sa ozve.

2009-09-28 12:07:51+02
snaz sa dostat vzdy co najblizsie, snaz sa bliskat o strop, snaz sa zachytit hlavne emocie a dostan sa do kolektivu, aby si mal lahsiu pracu s fotenim na party.

inak v sobotu som nechapal cely den. prva svadba tento rok, kde som bol host a nie hlavny fotograf. ako dar som im vsak dal aranzovane fotky, ktore sme fotili v centre. stretol som tam dalsich 2 fotografov. jeden canon manik, ktory fotil vsetko na priamom slnku s externym bleskom a sedou rurkou (predpokladam 70-200/4), druha sony ich fotila zakladakom a internym bleskom. ale kazdy z nich mal pomocnika, ktory mu vlacil bagel, zenska mala este aj doplnky, ako kosicek a dazdnicek a podobne. toto by bolo este relativne ok, sok som zazil priamo na svadbe. pred obradom si ma zastavil fotograf/kameraman/diiiiiidzej, ze ho seklo v chrbte a nezvladne fotit a nahravat na video obrad. pozeram na neho, ze ok, ze a? on, ze ci by som nemohol nafotit svadbu ja. mal novu D5000 s 18-55 a 70-300vr. mal som len 105vr, takze som urobil par fotiek, ktore idealne nebudu, ale to mna nemusi trapit, kedze mu zaplatili a on to nezvladol. pocas oslavy obcas nakrucal, obcas fotil, vsetko bliskal s internym, popritom este pustal mp3ky z laptopu... no zleee

Slavo Jancisin
2009-09-28 12:12:13+02
základ máš, portréty a aranžované Ti idú ... možno len ešte nejakú odraznú dosku ... a držím Ti palce

branislavbuzek
ocenenie redakciou 2009-09-28 12:26:45+02
ja som bol svedkom fotenia aranžovaných fotiek na priamom slnku ultrazoomom a so vstavaným bleskom. No najdôležitejšie je sa pri tom tváriť profi, no nie? :DDD

IceDive1
2009-09-28 12:26:48+02
To fotil a tocil s tou D5000?

branislavbuzek
ocenenie redakciou 2009-09-28 12:29:11+02
2momasko: skús si zohnať svetelnejší základný zoom, ideál f2,8 a najlepšie aj nejaké pevné široké sklo, veľa pamäťových kariet a náhradné akumulátory

2009-09-28 12:34:12+02
noujo si nabral na seba ako baran...da sa fotit a robit dj-a, da sa kamerovat a popritom urobit nejake fotky, no nie pocas obradu maximalne pocas zabavy, no nedaju sa robit vsetky tri veci naraz...neviem si predstavit ten vysledok, aj pri dvoch veciach sa clovek nabeha ako blazon...a nebodaj, ked nieco nejde podla planu...

2009-09-28 12:34:38+02
príspevok od: branislavbuzek
ja som bol svedkom fotenia aranžovaných fotiek na priamom slnku ultrazoomom a so vstavaným bleskom. No najdôležitejšie je sa pri tom tváriť profi, no nie? :DDD
akoze ja som nechapal?!? ze o co tomu cloveku ide. navyse - zenich v ciernom, nevesta v bielom... :-(((

2009-09-28 12:35:34+02
príspevok od: IceDive1
To fotil a tocil s tou D5000?
nie, mal kameru. fotak vacsinou lezal na stole.

bear
- moderator
2009-09-28 12:35:41+02
Vela bateriek do blesku, s takou svetelnostou objektivu a nemoznostou pouzivat vyssie ISO, budes potrebovat vela vela bateriek. Zide sa aj nejaky dufuzor na blesk.

2009-09-28 12:36:28+02
príspevok od:
noujo si nabral na seba ako baran...da sa fotit a robit dj-a, da sa kamerovat a popritom urobit nejake fotky, no nie pocas obradu maximalne pocas zabavy, no nedaju sa robit vsetky tri veci naraz...neviem si predstavit ten vysledok, aj pri dvoch veciach sa clovek nabeha ako blazon...a nebodaj, ked nieco nejde podla planu...
na fotky som zvedavy najviac, ked bude moznost, tak na ne postnem odkaz.

2009-09-28 12:40:48+02
príspevok od:
na fotky som zvedavy najviac, ked bude moznost, tak na ne postnem odkaz.
ak sa bude dat, bude fajn...

momasko
2009-09-28 12:44:51+02
dakujem za ohlasy :o)) pokusim sa tam nic nezbabrat a pridam aj ja jednu pikosku...som raz videl fotografa ako fitil nevestu ked vychadzala z domu...fotak na oku a fotil a v druhej ruke kamera a zaroven aj tocil...taky multifunkcny ujo...

branislavbuzek
ocenenie redakciou 2009-09-28 12:58:06+02
niečo pre inšpiráciu
http://www.yervant.com/wedding.html

Ferdo
2009-09-28 14:02:53+02
a hlavne si uzi ten svadobny zhon a stres a to, ze pri aranzovanych pozach budes casovo obmedzeny (pri najlepsom nebudu mladomanzelia na fotenie meskat), nebudes mat tolko casoveho priestoru ako pri svojom hobby foteni :) zelam vela uspechov pri foteni svojej prvej svadby

kiko24
2009-09-28 14:04:50+02
príspevok od:
tocit vydeo a fotit pri tom nieje vobec ziadny problem tu je priklad
http://www.youtube.com/watch?v=_AuyVz89AXg
Ale mat to na sebe zavesene na svatbe by som nechcel jedine ze by som si to potom mohol nechat

2009-09-28 14:22:42+02
toto je trochu ine riesenie, ake sa pouziva na svadbach...ale ide o realne zvladnutie..ked mas fotak pri kamere na takom dvojitom ramene, fotky su z tej istej pozicie, co zachyti kamera resp. ked je to oddelene, bud sa nataca alebo foti...tym padom nic nie je urobene na nejakej urovni a je to vlastne totozny produkt...tym padom ti staci z kvalitneho zaznamu nasekat fotky a mas pokoj...co je to potom za svadba? poznam ludi a patrim medzi nich i ja, co neuznavaju kameru na svadbe ani na oslave...pozerat 2-3 hodiny svadbu je taka otrava ako pocuvat Hudobne pozdravy na Slovenskom rozhlase alebo Postu pre teba v STV...je to dobre akurat tak pre stare babky, co nevideli este noveho farara a chcu poohovarat susedu, ze mala na svadbe taky alebo onaky uces...kdezto fotka zachyti moment, grimasu, gesto, co sa na kamere prehliadne...v tom je ta krasa...a ked ten ujo chcel robit tri veci naraz, to si neviem predstavit, ake video im dal resp. aku mal muziku...

Jozef Peniak
redakcia ephoto.sk 2009-09-28 15:35:11+02
No zbohom, ale vsak raz to musí byť prvý raz! a chvala bohu že je to kamarát, vonku/portrety ich foť s 50/1,4 kvoli malej dof si tam šlahni F2-2,2, davaj pozor kam ostríš, vnútri a na report 18-55 zoom a blesk, pozor na zelene/hnede a vysoké stropy/steny, to blýskaj radšej napriamo. 70-300 Sigma ti je na sv. IMHO na houby, iba ak by si fotil dake detaily, vyrezy, prajem hodne zdaru!

balazovic.lubos
2009-09-28 16:51:23+02
príspevok od:
toto je trochu ine riesenie, ake sa pouziva na svadbach...ale ide o realne zvladnutie..ked mas fotak pri kamere na takom dvojitom ramene, fotky su z tej istej pozicie, co zachyti kamera resp. ked je to oddelene, bud sa nataca alebo foti...tym padom nic nie je urobene na nejakej urovni a je to vlastne totozny produkt...tym padom ti staci z kvalitneho zaznamu nasekat fotky a mas pokoj...co je to potom za svadba? poznam ludi a patrim medzi nich i ja, co neuznavaju kameru na svadbe ani na oslave...pozerat 2-3 hodiny svadbu je taka otrava ako pocuvat Hudobne pozdravy na Slovenskom rozhlase alebo Postu pre teba v STV...je to dobre akurat tak pre stare babky, co nevideli este noveho farara a chcu poohovarat susedu, ze mala na svadbe taky alebo onaky uces...kdezto fotka zachyti moment, grimasu, gesto, co sa na kamere prehliadne...v tom je ta krasa...a ked ten ujo chcel robit tri veci naraz, to si neviem predstavit, ake video im dal resp. aku mal muziku...
ty kokso no to som sa pobavil. mas uplnu pravdu s tym videom. viem, ze moj prispevok je o ho..ne k tomuto, ale fakt mi nedalo ti nezagratulovat k hodnoteniu svadobneho videa. aj ked teda take mam, ale pozerali ho ozaj len tie babky a buduca svagrina, kvoli nejakym rodinnym zvyklostiam. fakt je ten a to mas uplnu pravdu - fotka je fotka. video take neurobis. fotky si obcas pozriem aj spatne, ale video vobec.

2009-09-28 17:04:51+02
príspevok od: balazovic.lubos
ty kokso no to som sa pobavil. mas uplnu pravdu s tym videom. viem, ze moj prispevok je o ho..ne k tomuto, ale fakt mi nedalo ti nezagratulovat k hodnoteniu svadobneho videa. aj ked teda take mam, ale pozerali ho ozaj len tie babky a buduca svagrina, kvoli nejakym rodinnym zvyklostiam. fakt je ten a to mas uplnu pravdu - fotka je fotka. video take neurobis. fotky si obcas pozriem aj spatne, ale video vobec.
ono je to mozno sranda, ale pravdiva...kym je ta euforia zo svadby, tak dvd-cko (niekedy vhs kazeta) koluje po znamych par tyzdnov, kym si to kazdy nepozrie, nepoohovara a ked sa to vrati ku mladomanzelom, daju to do skrine a koniec...potom uz na to nie je cas a ani chut...vsak kto sa uz rad pozera na seba na videu...ja isto nie...nevidim dovod davat za to peniaze, radsej si zaplatim fotografa, urobi mi krasne fotky a na ich prezeranie v starobe nepotrebujem ani televizor, ani pocitac, len okuliare na citanie...

Strana 1 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()