...no, kto by sa už ondil s úpravami takýchto fotiek?!...
...ale ,možno kde tu retuš neželaného jebáčika u mastnopletej adolescentky/ta alebo vybielenie zubov (pokiaľ to nechtiac neurobíš bleskom) podstatne zvýši kvalitu fotografie aspoň u tej dotyčnej alebo dotyčného:)...
nasvietené? na obecnej zábave? žartuješ? svetlo prenikalo z predsiene, od kapely a niečo maličké ešte, dám aj o tom foto, ale najprv toto. (mimochodom prečo tu je max dlžka 800 pix a max velkosť 250 KB??? som zmenšoval a doostroval 175krát) :( na fotke je aplikovaná mierne shadow/highlight...
toto aby si videl svetlá, vidíš tie reflektory sú bodovo smerom na kapelu, svetlo z predsiene ale to je všetko, prakticky bolo tam skoro tma, mal som problémy s ostrením :)
toto aby si videl svetlá, vidíš tie reflektory sú bodovo smerom na kapelu, svetlo z predsiene ale to je všetko, prakticky bolo tam skoro tma, mal som problémy s ostrením :)
Podľa tejto fotky mi tak orientačne vychádza, že pri danom svetle by správna expozícia na parkete mala byť pri ISO 800 a f5,6 minimálne 1s. Čiže celé osvetlenie má na svedomí blesk. V tom prípade celkom nechápem tvoje tvrdenie že ´ti vyšli časy okolo 1/200´. Za tých svetelných podmienok je úplne jedno či bol čas 1/30 alebo 1/200 a všetko reguluješ iba clonou (za predpokladu konštantného ISO).
Podľa tejto fotky mi tak orientačne vychádza, že pri danom svetle by správna expozícia na parkete mala byť pri ISO 800 a f5,6 minimálne 1s. Čiže celé osvetlenie má na svedomí blesk. V tom prípade celkom nechápem tvoje tvrdenie že ´ti vyšli časy okolo 1/200´. Za tých svetelných podmienok je úplne jedno či bol čas 1/30 alebo 1/200 a všetko reguluješ iba clonou (za predpokladu konštantného ISO).
čo teraz komentuješ to je z hora zo statívu clona okolo f15 iso 100 čas 25 s. to vyššie je to o čom sme sa bavili. Chceš vedieť celý exif?
No a čo sa týka dodatočných úprav, to je aj ekonomická otázka - ak nabúchaš na diskotéke ľudom do ksichtu 500 zábleskov, budeš to za tých pár centov ešte v nejakom PC upravovať??? Iba ak si fotograf masochista :-))))
čo teraz komentuješ to je z hora zo statívu clona okolo f15 iso 100 čas 25 s. to vyššie je to o čom sme sa bavili. Chceš vedieť celý exif?
Podľa toho čo je fotené zhora som odhadoval, koľko bolo okolitého svetla (bez blesku). Exif som si pozrel u oboch. Celkom zaujímavé by bolo vidieť tú fotku z parketu ako by pri nastavených parametroch (ISO, čas a clona) vyzerala bez blesku.
Predpokladám asi že ako z pivnice :-)
no tak čo povieš? na dokumentačné účely stačí pre debila so zrkadlovkou nie? ináč máš pravdu, zle som sa vyjadroval ten čas mi ´nevyšiel´ ale sám som to posúval do 1/200, a bez blesku to totál tmavé by bolo :)
rsp staci dat automatiku nahodi ti klasiku 1/60 odraz od stropu nejaky svetelnejsi objektiv a ide to ... pokial nie je diskoteka v kostole tak sa to da ...
Aka je to uprava?
Ale je vysoká pravdepodobnosť, že predtým to nebolo inak :-)
...ale ,možno kde tu retuš neželaného jebáčika u mastnopletej adolescentky/ta alebo vybielenie zubov (pokiaľ to nechtiac neurobíš bleskom) podstatne zvýši kvalitu fotografie aspoň u tej dotyčnej alebo dotyčného:)...
Predpokladám asi že ako z pivnice :-)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa